Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selamlar kızlar oglen a101 e gittim parlatıcı aldım kendi markasını iki tanesi 4 TL ye derzlerimi güzelce temizledim onlarla mis gibi oldu a101 den dönerken bı okulun önünde tencere satıyorlardı ihracat fazlasıymis öyle diyorlar daha öncede almıştım çok kullanışlı güzel karacaninmis bu seferde pembesini aldım granitmis makinaya falan koyulur dedi ama koymam gerçekten ihtiyacım vardı getirip yıkadım çok güzel çok beğendim 30 TL ye aldım param olsa 3 lütfen takımı 100 TL ye satıyorlardı kesin alirdim büyüklü küçüklü çok şekerler di öyle iste50 TL yı buldu harcamam

Gecen hafta pazara ciktigimizda yoksul oldugu her halinden belli bir kadincagiz, peynirciye kisik bir sesle tenekenin dibindeki peynir kirintilarini kaca verirsin diye soruyordu. Otur agla! Balikcinin onunde yine yoksul görünümlü bir adam, buyuk baliklarin kafalarini istedi utana sikila. Asgari ucretli boyle yasiyor iste

Süpersiniz siz valla kıyucam bende.
Mikrodalgam yok ama kışın petek üstünde fln çözünür kolayca. Fırında ısıtılabilir belki. Artıyor illa ki kendimize akşam çay yanına olur sabah eşim kahvaltı yapmıyor ona olur geve çıkarıp petek üstüne koysam.
Misafirim haberli gelir 1 2 saat önce çıkarırım yine.

Off Rabbim kolaylık versin geçim çok çok zor.geçen bir yerde okumuştum 200 mutfak masrafım diyenler var dediğin gibi geçiniyorlar. Pazar zaten 200 tutar hepimizin yardımcısı olsun Rabbim.

Ben acele misafirde m.dalgaya koyuyorum. Yoksa tezgahin uzerinde kendi halinde cozuluyor ve yumusacik oluyor.

çok şükür bu haftayı da bitiriyoruz
benim için yoğun ve koşuşturmacalı olacak
markete uğrayıp, eve gidip hemen temizlik yapacağım
yarına misafirlerim var. hazırlık yapmam lazım
hepimize iyi tatiller

Offfff ciğerim parçalandı. Yani biliyoruz da sen birinci ağızdan yazınca bir kere daha sorguladım kendimi.
Akşam yemeğimizi yedik. Masa karşımda duruyor. Salata arttı. Çöpe gidecek.
Gerçekten çok çok zor...

Yiyecegin, giyecegin, birikimin, ilmin her seyin zekati var aslinda. Israfin da hesabiO salatayi sofrasina koyabilmek icin, pazarin artiklarini toplayanlari aklimiza getirebilsek, getiremiyorsak pazarin toplandigi saatlerde gidip gorsek, belki daha fazla dikkat ederiz. Her ne kadar israf etmiyoruz desek de yapiyoruz ya, kendimizi kandirmayalim

Sut ve süt ürunleri aldı başını gitti. Tereyag, peynir, zeytin,kaşar %100 artti. On kere dusunuyorum fazla bir sey almayayim israf olmasin diye. Yazık gunah gercrkten. Bu sene ozel ders yok . Kızım liseye basladi. Allahtan teog bitti. Ogluma daha zaman var. Bende yatirim yapmak istiyorum. Size uyacagim

Huh oturabilirim.

Incecik swetler 30tl olurmu el insaf ya.
Valla ne magza gezesim var ne avm.
Etiketleri gördükçe asabım bozuldu.
Oglum boğazım acıyo dedi o gelmedi bizimle.
Dedim bari bi bakalim belki bisi buluruz.
Annemle gittim oğluma 1 swet 29.90tl.
Kendime kitap 15tl.

Sadece bunları aldim.

Akbilimde vardi yüklemedim olanı kullandim.

D&r oğluma kaynak kitap bulurum dedim onuda bulamadim.

Böyle çıkıp bisi bulamayınca sınır oluyorum.

Dönüşte a101 girdim.
Oğlumda annesi gibi peynir çeşitlerini cok seviyor.
Kolot, örgü ve dil peynir aldim.
22tl falanda buraya verdim.

Hemen eve gelince de makarna hasladim.
Dünden ıspanak çorbası var.
Et sote yaptim.

Bugünde aksam oldu.

Evi sildim süpürdüm halıları sildim banyo wc cifledim markete giTtim geldim çorba pizza salata tatlı masa hazırladım eşim geldi yemeğimizi yedik kahvaltılık eksiğimiz çok fazla gidip alalım dedik. Geldim ki eşim uyumuş o uyansın market turu yapıcaz bim A101 Parmar yorulmuşum sanki ya uzandım biraz. Gelince kahve çay abur cubur meyve ayyy bu arada marketten süt irmik turşu havuç brokoli domates pizza mayonez 3 tane halley margarin aldım toplam 30 tl ödedim çok pahalı herşey allahım

Kızlar
Dün doğum yaptım.Erken gelmek istedi kuzum.
Ama hiç iyi değiliz. Şu anda entübe, solunum cihazına bağlı, dünden beri 4 kez kalbi durdu.
Hayati riski var.
Dua edin.

Kızlar
Ama hiç iyi değiliz. Şu anda entübe, solunum cihazına bağlı, dünden beri 4 kez kalbi durdu.
Hayati riski var.
Dua edin.
Aaaa çok geçmiş olsun dualarım sizinle ve bebeğinizle allah yardımcınız olsun şuan çok iyi üzüldüm

O kadar çok dikkat ediyorum ama yine de israf oluyor işte. O insanları biliyoruz, bazen görüyoruz ama öyle bir hayat yaşamadığımız için (çok şükür) zaman zaman unutuyoruz.
Bu kış için kendimce bazı kararlar aldım. Bakalım uygulayabilecek miyim...

Kızlar
Hayati riski var.
Dua edin.
Çok çok geçmiş olsun. 2 ay kadar erken gelmiş kuzu. İnşallah sağlığına kavuşur hayırlısı ile.

Kızlar
Hayati riski var.
Dua edin.
çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun dualarım sizinle bebişiniz güçlüdür başaracak inşallah
bizi de haberdar edin müsait olsukça

Kızlar
Hayati riski var.
Dua edin.
Canım bebeğin hayata tutunsun inş. Geçmiş olsun
Rabbim yardımcınız olsun

Kızlar
Hayati riski var.
Dua edin.
Ya cok şaşırdım
Rabbim size bagislasin insallah.
Allahım yardım etsin güç kuvvet versin
Içim tuhaf oldu ya
Habersiz bırakma bizi
Mübarek gün Rabbim yardım etsin.

Off be ya sen böyle dillendirince çok kötü oldum. Ivır zıvır hiçbirşey almamak gerek. Utanmak gerek. Bilinçli olmak gerek.

Bugün 3 kg süt aldım yoğurt mayalamak için 11 tl
bimden gezen tavuk yumurtası aldım denemek için 6.25tl
başka birşey almadım ihtiyaçları bile alasım gelmiyor markete her gittiğimde artan fiyatları görmekten sıkıldım
nereye kadar artacak bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…