Küçük Düşün Büyük Olsun!

Birisini kapattık zaten yakın zamanda. Bunun da borcunu bitirelim diyoruz, komple kapatmayacağız
Ben hic kullanmadim kk simdiye kadar korkuyorum ya kk ondan kimse de kullanmasin istiyorum galiba ahaha :) cevremde gordugum kadari ile kk alinca sanki bedava almis gibi hissediyor arkadaşlarım aldıkça aliyorlar

Ben hic kullanmadim kk simdiye kadar korkuyorum ya kk ondan kimse de kullanmasin istiyorum galiba ahaha :) cevremde gordugum kadari ile kk alinca sanki bedava almis gibi hissediyor arkadaşlarım aldıkça aliyorlar

Aslında benim hiç kredi kartım olmadı, annemin babamın da olmadı. Eşimin vardı 2 tane. Ben her şeyi nakit alırım, param yoksa almam. Eşimi de artık nakit alışverişe alıştırdım. Bu vesileyle kredi kartının tekini kapattık. Tekinde de arabanın vergisi ve sigortası, yüklü bir taz tatili ve uçak bileti var. Onların toplam borcunu da komple ocak 15 inde kapatabiliyoruz.
Ben aslında bu kredi kartını da kapatalım istiyorum, hiç kredi kartımız olmasın. Ama eşim dursun lazım olur diyor.
Sonuçta kredi kartı lazım olsa çıkartmak 2 dk. Telefonla bile kredi kartı çıkartıyor adamlar. Kredi çekmek çok kolay.

Bu ayrim neden? Gorumcenin kazanci size gore daha mi kotu, yoksa onun da ailesine farkli destekleri mi oluyor? Ayrica neden gozunuze sokuluyor?

Ben kredi kartı kullanmayı seviyorum.

Yani ek kartım var hic de abartmadim.
Yani hep dozunda kullaniyorum.
Takip ediyorum nekadar olmuş kendi kafamda da bir harcama bütçe ayarlıyorum misal 600tl sonrasında kesilene kadar harcamiyorum.

Zaten onunlada gıda, giysi, evin ihtiyaçları yönünde harcıyorum.
Evin genel eksikleri bende esim karismaz.
Faturalar taksitler onda o hallediyor.

Aksama pilav ,kurufasulye yapicam.

Oğlumu bekliyorum karnını doyursun evi supurucem.

Yine fena uyumuşum gunun yarısı gitti bile.
Çamaşır,bulaşık yıkanıyor.

Eşimle konuştum dün ya altın al ya vadeli olsun ozaman dedi.
Bakalım gün param gelince bi karar vericem nisan ayını bekliyorum.

Bu ayrim neden? Gorumcenin kazanci size gore daha mi kotu, yoksa onun da ailesine farkli destekleri mi oluyor? Ayrica neden gozunuze sokuluyor?
Evet kazançları az eşi de kendi side askeri ücretle çalışıyor ama inanın neden gozumüze sokmaya çalıştıklarını anlamıyorum sadece eşim üzülüyor bende ona üzülüyorum

Arkadaşlar size birşey sormak istiyorum ben beyazları makinaya atarken havlu ve üst beyaz çamaşırları ayrı yıkıyorum, alt beyaz çamaşırları ayrı yıkıyorum bi arkadaşla konuştum hepsini aynı yıka ne olucak zaten beyazları 90 derecede yıkıyoruz diyor zaten benim elektrik faturam çok geliyor buzdolabım çok yakıyor bu ay çok dikkat ediyorum ne kadar dusurebilirsem siz nasıl yapıyorsunuz merak ettim

Ben iç çamaşırlarını birlikde yıkıyorum.
Havlu,bornoz, beyaz çarşaf vs birlikde yıkıyorum.(havlularda toz oluyor daha cok daha kalın vs olduklarindan)

Evet kazançları az eşi de kendi side askeri ücretle çalışıyor ama inanın neden gozumüze sokmaya çalıştıklarını anlamıyorum sadece eşim üzülüyor bende ona üzülüyorum
Gelirleri azsa dert etmeyin bence. Belki gozunuze sokmak degildir, esinin dogal karsiladigini dusunuyorlardir.

Ben iç çamaşırlarını birlikde yıkıyorum.
Havlu,bornoz, beyaz çarşaf vs birlikde yıkıyorum.(havlularda toz oluyor daha cok daha kalın vs olduklarindan)
Bornozları ayrıca yıkıyorum beyaz çarşafımda yok zaten öyle ayrıca kullandısım nevresimleri takım olarak yıkıyorum sizce 90 derecede alt ve üst beyazlar hijyenik yikaniyormudur yoksa ben yine ayrı mı yikamaliyim

Beyazlari on yikamali maksimum 60 derecede yikiyorum. Bornozlari ayri, el havlularini ayri, nevresimleri ayri 30-40 derecede yikiyorum.

Aksama mantsr yapacagim esim kavur dedi ama sizler nasil yapiyorsunuz
Temizleyip derindondrucuya atiyor musunuz
Ben etli veya sebzeli wog tavada sote yapiyorum. Ya da uzerine tereyag parcaciklari koyup firinda pisiriyorum. Cikarmadan once de uzerine taze kasar dilimliyorum.

Gelirleri azsa dert etmeyin bence. Belki gozunuze sokmak degildir, esinin dogal karsiladigini dusunuyorlardir.
Bilmiyorum artık ben eşime de söylüyorum tekke yi bekleyen çorbayı içer gözden ırak olan gönülden de ırak oluyor belki bize söyleyerek kendilerini rahatlatiyorlar gizli yapmıyoruz diyerek benim kimseden bi beklentim yok artık tasarruflu olarak zor zamanlar için mutlaka para biriktiricem

En iyisi insanin kendisine yetebilmesi.

Beyazlari on yikamali maksimum 60 derecede yikiyorum. Bornozlari ayri, el havlularini ayri, nevresimleri ayri 30-40 derecede yikiyorum.
Ben beyazları ve bornozları 90 derecede yıkıyorum içime sinsin diye sadece tüm beyazlar ve havlular bir arada yıkanır mı diye aklıma takıldı arkadaş söyleyince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…