Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selam kızlar. Eve geldim yine jet hızıyla yemek hazırladım.. yedik. Dondurucudan taze fasulye.çıkardım onu ocaga koydum. O pişerken yatak odasını ve mutfagu süpürürdüm, vileda yaptım. Esim de film koydu sonra yardima geldi beraber evi toparladık, bi makina çamaşır attım yıkandı astık. En son beraber film izlemeye başladık. Yemegim de pişti yarin akşama yemek hazır :) rahatladım biraz yaa

Dün Dr gittim zaman zaman kalçam ağrıyor yıllardır var bu defa biraz uzun sürdü bende de gittim emar lazım oda burada yok dedi büyük ihtimal belinde fıtık var dedi ağrı kesici verdi
15 tl 5 kilo süt aldım mayaladım
Kızımın sınıfında yeniyıl partisi yapacaklarmış kek yaptım
Janita ben yıllardır kullanıyorum beğeniyorum genel temizlikte loc kullanıyorum onun dışında bulaşık deterjanını fırın temizliyicisini ve cam silini beğeniyorum bide gömlek yakaları için bir leke çıkarıcısı var çok iyi

Cam temizliginde beyaz sirke kullaniyorum ben. Ama genel temizleyiciyi alicam insallah canim

Cok gecmis olsun.

Geçmiş olsun
Benim son aylarda ortalama 500 TL tutuyor mutfak masrafı, kirmizi et hariç.
Bugün defterime baktım şimdiden 600 olmuş ve daha 4 gün var ayın bitmesine ufak tefek eksiklerim de var, haftasonu da yılbaşı yemeği hazırlayacağım. Bu ay 750 TL en az olacak gibi mutfak masrafı. Ekstra aldığım birşey var mı diye baktım detaylı, fislerimi saklıyorum. Bir çuval patates ve bir teneke yağ var. Diğerleri hep standart.
Bu ay sigarayı bırakma çabasıyla biraz çerez ve atıştırmalıklari fazla aldım ama onları ayrica kişisel giderek olarak düşünüp bu masrafa dahil etmedim.

Mutfak eşyası benimde almam lazım çoğu eskidi.bardaklarım yenilendi de tabak kase vs eksiğim var. Yavaş yavaş almam lazım
Bende yavaş yavaş aliyorum.
Acil şeyler değil ama begendim o ki alayim dedim
Hatta kaldırıcam birazını kullanmıcam suan.
Her ay bir miktar parayla alırsam sırayla dokunmaz hem.
Bardak ihtiyacım bitince 3lu cezve alacagim.
Sonra tava öyle öyle biter umarim istediklerim..

Benim sadece mutfak masrafım aylık 400tl civarı tutuyordur.
Pazar günleri 50tl pazar parasi.
200tl civarında marketlerde harciyorum.

Temizlik malz. 200tl gidiyordur.

Gıda da tabiki annemin katkısını yok sayamam.
Kasap ve bakliyata para vermiyorum desem yeridir

Ütü yapmış insanları uzmeyin zira ütünün kendisi üzücüdür :))
Benim de sepet sepet ütum var ama en sevmediğim şey erteledikce erteliyorum. Eşimin son gömleği kalana kadar bekletiyorum. Cumartesi benim de ütü yapmam lazım
İyi geceler size

Benim bu harcamamın içinde 5 kilo yağ kasap çerez ekmek su manav dahil.
Genelde dondurucuya ağırlık verdim. Yoksa 750 bulur stoklarla kışı idare edicem. Bir sonraki ay daha da düşer inş. Çünkü yağ ve kasap olmaz.en çok tutan kalem mutfak.o kadar dikkat ediyorum 350 bulmasın defim şimdiden geçti daha da var. Bende bir program var oraya yazıyorum.
Fişleride atmıyorum.
Yılbaşı içinde evdeki malzemeleri kullanıcam. Zaten kimse gelmiyor kimseye de gitmiyoruz çaya annemlere uğrar döneriz.
Bende öyle yapayım lelli.
Her ay bişiy alayım hem eksikler biter hem bütçe sarsılmaz

Canım hesap yapıyorum mebla cok çıkıyor ben bir anda alamam hepsini.
Böyle buldukça alicam.
Misal her ay 100tl lik eksiğimi alsam bana dokunmaz.
Bu ayı bardak cam. Eşyası ile bitiririm
Diğer ay nevresim, yastık kılıfı.
Sonraki ay cezve ve tava
Daha sonraki ay çatal bıçak takimi istiyorum.

Kafamda hesap yapıyorum not aliyorum.

Benim o kadar değil eksik. Cam ürün eksiğim var sadece .kırılıyor sürekli.çok sakarım.bardak kase tabak yetişmiyor.
Tencerem var ama şu pembe olanlar var ya insana yemek yaptırır sürekli 6 yılda eskidik. Herşeyler değişti.
A 101 e bazen güzel şeyler geliyor ama gerek yok diyorum kalıyor hep

Benimkiler genelde ceyizden.
Özellikle nevresim, tencere falan
Hele nevresimlerim yıprandı yani 14 sene cok bile dayandilar.
Sokuleni diktim atmadım yinede.
Düğmelerini yeniledin vs.
Ama renkleri attı artik her hafta yikaniyorlar nerdeyse.
Tavam cezvem falan suan var
Ama yenilemek istiyorum belki hemen kullanmam kaldırırım bir sure.

Cezvelerimi ve 3 tavamin taban kısımlarını kalıp sabun ve telle ovdum
Içime sindiler.
Yarın devam edicem çaydanlık ve tencerelere
Buzdolabını temizlicem.

Tesbih cektim epeydir cekmemistim.

Yarın daha erken kalkicam esim erken gidecekmiş oglumuda ben bırakıcam okula
Herkese iyi geceler

Buzdolabı yarın bende temizlicem.
Tencere dışlarını tellesem çizilicek tellemesem alt kısımları gözüme batıyor.
Cezve sosluk bunları yeni aldım. Migrostan bu hafta teflon tava aldım. 13 tl di mehtap marka. Daha önce kullandım memnun kaldım.sen iyi idare etmişim tr lelli. Ben tüm nevresimlsri açmadım çeyizden 2 tane açtım birini yıkıyorum kuruyor diğrrini seriyorum.
Kahve yanı su bardağı istiyorum. Birde arkadaşıma hediye almıştım meyve koymak için orta boy tabaklar.
Mutfağada önü açık raf istiyorum aslında asabileceğim duvarım yok bime gelmişti.
İyi geceler

Kızlar günaydın
Hem işlerimin bu aralar fazla olması hem de yardımcı meselesi yüzünden bazı arkadaşlara kırıldığım için bir süre uzak kalmak için konunun takibini bırakmıştım.
Sabah acaba ne var ne Yok diye topiği açtığımda mornergis in beni sorduğunu gördüm. Geçmiş sayfalarda başka da soranlar oldu ve ben görmedi isem kusuruma bakmasınlar lütfen...
mornergis çok teşekkür ederim canım

Günaydın
M maviduvar1 buraya yazmadan öncesinde de sizi okuyordum
paylaşımlarından yapını az çok kafamda çizdim
Kırılabileceğin de geldi aklıma

ama sen yaz paylaş bizimle benim gözlerim arıyor seni ve bazı arkadaşlarımı

Z zynpzeynep hawar geçmiş olsun

Ruya benimde işyerinden bir arkadaşım var
Artık aynı şubelerde çalışmıyoruz
yani uzun zamandır diyeyim

Ben aradığımda hep şakayla karışık sitem eder
Aaa hayret sen de beni arar mıydın
Halbuki o da beni aramaz
ben de artık işim düşünce arıyorum
yine laf sokuşturuyor ama umursamıyorum

1-2 ilkokul arkadaşım ile de irtibat kurdum ama devam edemedik
bence gerçek dost arkadaş karşılık beklemez

Kızlar kv burada diye dün eşimle dışarı çıktık
yemek vs derken biraz harcadık
kendime indirimden 30 liraya çanta (günlük istediğim tarzda bir çanta)
45 liraya da cüzdan aldım
cüzdanımın derisi soyulmuştu artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…