Küçük Düşün Büyük Olsun!

tr_lelli emin ol çeyizinden kalan nevresimler solsa da şuan piyasada olan bir çok kaliteli nevresimden daha kalitelidir.
Annem bize çeyiz yapmamıştı
Ben çalışıyorum
param olsun evlenirken de alırım demişti
Hoş o zaman da parası pek yoktu
Çoğu eşyamı ben aldım

ama ananem teyzeme çeyiz yapmıştı
Çelik tencereler nevresimler o kadar kaliteli ki
Yıllarca kullanılıyor

Anneme diyorum keşke çeyiz yapsaymışsın

Gunaydin hanimlar.
Mutfak esyalarindan bahsetmissiniz. A101 de satilan su cicekli bocekli cam esyalarin desenleri kalici oluyor mu? Makinede yikaniyor mu yani?

Kitap konusuna da az yazıyorsun bu aralar. Ama özletiyorsun kendini. Ne sıkıntın varsa da inşallah çarçabuk çözersin

Herkese günaydın.

Mutfak eşyalarından nevresimlerden konu açılmışken

Ben 3,5 yıllık evliyim.
Seneye kendi evime taşınmayı planlıyorum.

Giderken nevresim takımlarımı ve havlularımı götürmeyi düşünmüyorum. Yeni 2 takım nevresim alırım. Bir sürü de hiç kullanışmamış havlum var.

Bir de tencere takımı almam lazım. Benimkiler Karaca ve güzel değiller

Günaydın bugün kızları okula bırakınca bende A101 e gideyim dedim niyetim şu yeşil yumusaticisini almaktı ama bu şubeye sadece mor gelmiş evde kullandığımın kokusu benziyor diye almadım battaniyelere baktım benim var ama hiç kullanamiyorum annemde kayinvalidemde peluş almış hiç kullanışlı olmuyor bide ben alerji hastasıyım dokunmıyorum bile onada karar veremedim ev kaloriferli ne gerek var dedim 3-4 tane pikede var dedim uyuyan biri olursa tv izlerken örtüyorum onlardan yani anlıyacağınız parama kıyamadım sadece arkadaşa baş sağlığına gizicez bugün oraya bir süt bir meyvesuyu 6.25 ,eve bir normal ekmek 1,25 bitane de kendime tam tahıllı ekmek 2.00tl harcadım bugünkü harcamam 9.50tl kaç gündür hiç harcamıyorum paramın azaldığını bilmek hoşuma gitmedi bu ara üzerine koyamasamda en azından azalmıyordu

Çok teşekkür ederim canım....
O gerçekten hassas bi konu idi. Üstelik kadın gittikten sonra asıl mağdur olanın ben olduğumu öğrendiğim zaman daha da üzüldüm, kırıldım...
Kitap konusuna da az yazıyorsun bu aralar. Ama özletiyorsun kendini. Ne sıkıntın varsa da inşallah çarçabuk çözersin
İşlerden dolayı pek kitap okuyamıyorum. Normalde eve asla iş götürmem. Ama bu aralar evde de çalışmam gerekiyor.
Amaaaa kitap okumayı bırakmış değilim. Teşekkür ederim ilgine

Ekonomi topikleri de ara sira kirip, uzebiliyormus. Yazdiklarindan bunu cikardim. Konu ne bilmiyorum, sahit olmadim ve iyi ki de olmadim. Dogrusu rumuzunu gozum ariyor. Hosgeldin tekrardan.

kızlar günaydın.. mutfak eşyalarım herşey dozunda var.. plastik kaplar hariç onları abartmışım itiraf ediyorum. büyük yemek takımım da var.. onları da kullanıyorum. günlük tabaklarım da var.. yani herşeyim elimin altında.. çatal kaşık bıçak setimi de ilk günden kullanıyorum.. arkadaşlarımın çoğu misafire ve eve ayrı kullanmak üzete ç-b-k falan almışlardı ama ben o dönem almadım.. farketmez kendime de misafire de kullanırım bunları..
sadece granit tencerem yok.. bimden bi tane granit almıştım ama hani çok da kaliteli değil yine de kullanışlı şimdilik..
uzzuuuunnnn bi süre mutfak eşyası almak istemiyorum..

arakdaşlarım şu an altın alımı için ne düşünüyorsunuz?
Canim ben uzun vade dusundugum icin, hic bir sekilde gram fiyatina aldirmayip, elime gecen her kurusu altina yatiriyorum. En az 2 yil hic bir sekilde dokunmam cunku. Onlar tamamen unutuldu.
Ama acil durum paramiz fon hesabinda durur, hatta ayri ayri esimle cuzdanimizda da durur. O yuzden takilmiyorum ve zararini hic gormedim.

hoşgeldin iiyi ki geldin...

para biriktiremediğimiz ve kredi çekmediğimiz için ben de altın almayı mantıklı buluyorum..
bir de kuyumcumuz önden biraz verince kalanını oldukça verin gibi bir öneri sundu..
eşimle konuşup bu ayki maaşımdan verip kalanını elden taksitle verelim diyorum...
düğün altınlarımı ve biriktirdiğim altınları ; 1+1 evimizi alırken bozdurduk çok işe yaramıştı

Kızlar meraba bu aralar pek yazamadim herkesin keyfi yerindedir umarim ...

Kasa defteriniz var mi ...

Benim kasa defterim bitti ve 2014 temmuz dan beri surekli kullanıyorum her sayfası dolu yaklaşık 3.5 yıldır kullandim bu da disiplin tasarruf sayılır :)))

Arada bakiyorum ne yapmisim neyi ne kadara almisim simdi yeni deftere geçtim 2018 den itibaren yeni defter yeni birikim hesap ...

Aylık gelirim giderim tek tek yazarım alacagim borcumu

Oğlumun hesabını vs vs

Son düzenleme:

Benimde var bir defterim
Not defteri boyutunda
her sene yeniliyorum

birikimlerimi , aylık harcamalarımı yazıyorum

M maviduvar1 canim hepimiz sorduk diğer sayfalarda yoklugun cok belli inan.
Insalla h kırgınlığın geçicidir yine yazarsın bize
Janita Ben kullaniyorum memnunum hic soyulma olmadi.
Makinede yikiyorum
mornergis belki haklisin canim yine iyi bile dayandılar bana.
Modelini sevmediğin 2 tane vardı onu anneme verdim.
Aslında bendeki kalanların modelleride idare eder ama 2 battal 3 cift kişilik kaldi.
Oglum cift kisilik yorgan kullaniyor (dağınık yatıyor ancak kapatiyor) bizde herşey cift kisilik.
Battaniyelerde oyle.
2 cift kişilik nevresim isimi görür benim
Celik tencerelerimde kötü durumda degiller suan yanık falan yok temziler.
Daha epey kullanirim.
Granitte gözüm var sadecede

Herkese merhabalar dün akşam eşim işten geç geldi bende komşularımla oturdum. Bugün A101 de ki masa örtüsünü almak istiyordum sabah için anlaştık erken ineriz diye . Ben hastalandım o yüzden inmedim onlar indiler beğenmemişler o yüzden almadılar. Karşı komşum mesaj atmış kendimi iyi hissetmiyorum diye gelemicem demiş ona yazdım neyin var diye merak ettim çok ya eşiyle yine mi kavga ettiler acaba ama ses filan duymadım barıştık dedi hatta neyse o uyuyor galiba belki onunla A101’e ineriz sonra akşamada pilav ızgara tavuk çorba yapmak istiyorum 400 tl paramız kaldı ve inşallah yetecek gibi duruyor büyük hiç bir ihtiyacımız Yok çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…