Küçük Düşün Büyük Olsun!

Evett selamm
Hakmarada gittim a101 e de ve sıfır harcamayla döndüm.

A101 cam ürünleri hakmardan daha kaliteliydi kesinlikle.

Hakmardakilerin modelini yakından hic sevmedim içine sinmedi bende almadim.

A101 e geçtim orada meşrubat bardakları fiyatına göre epey iyiydi büyük kalın ama fazla buyuktu.

Ben o bardakla meşrubat, ayran bisi koysan benim tayfa bitiremez ki
Biz daha normal ebatlarda alisigiz elime alınca gereksiz büyük geldi bende usulca yerine bırakıp çiktim.

A101 takip ederim elbet guzel modellere denk gelirim acelem yok

Paramin cebimde kalması ferahlığı içerisinde geldim evime.

Bir de böyle her reyonu gezdim ihtiyacım yoktu hic bir şeye resmen ne alsam diye baktım boş cikmim bari dedim ama yok.

Hiç biri bana lazim degil sırf almak icin almak istemedim.

Oysa pazar gününden beri çıkıp bisi aldığımda yok.
Ama evdekiler bana 1 hafta daha yeter.

Sadece çerez kuruyemiş falan alicam.

Esime bugun elma ve ayva gelecekmis meyve alma dedi bana.
Çalışanlarından birinin sakarya taraflarında bahçesi var Allah razi olsun ayda 2 defa meyve getiriyor.
Mevsimine gore.
Yazın çilek, kiraz kışın ayva, elma, muşmula,hurma.

Bende baktım modelleri vasatti.

Ben vintage cıvıl cıvıl bisiler bakiyorum ama renkleri cok köyü sacma sapandi.
Ben yer örtüsü olarak kullanacaktim.
Hani ceviz fındık kırmaya ya da yere bisi dökülmesin diye sermeye falan.
Sosyete pazarlarına bakicam olmazsa aklımda sey var parca çarşaflardan alıp anneme kenarlarını diktiricem ortu ebatlarinda.

Ya arkadaşlardan öyle dediler . Benim mutfakta küçük ev aletlerim kırmızı bende kırmızı puantiyeli olanı istemiştim. Çok kötüymüş üzüldüm ya

Oyle bir yerden meyve gelmesi oyle iyi oluyor ki canim esim amcanın hatri sayilir bahçesi var . Tek muz ve cilek yok ama :) meyve sebze zamani gidemezsek yardimcisi hemen toplar saklar bizim icin oğluma cok duskunler sagolsunlar ben giderim ustune bir de ben toplarım dagitmama ragmen bitmiyor ayvalari en son meybe suyu yaptım 8 yarim kavanoz cikti ogkum yemeğin yaninda içiyor . Difrizz de genelde ordan temin ediyorum . Mis gibi oluyor gecen sezon koca bal kabağı aldim zor tasidim onuda difrrize attim çorbasını yapiyirum bu kışta yeter

Eşimler bu sene yılbaşı sepeti yapmicaklarmis
Isim yazılı çikolata yaptiriyorlar.
Fikir benden

Napalim napalim diyorlardı (hediye vericekler müdürlere vs)
Bende ciciksepetinden cok hoş çikolata,meyve, kek sepetleri var dedim.
Eşimle inceledik gecen aksam.
Sonra patronuna attik resimleri harf çikolataları begendi.

Yeni yılınız kutlu olsun ve firma adı yazilacak.

45 tane sipariş verdiler.
Bugün gelecekti yarın dagilcakti naparlar artik bilmem.

Benim aklım truf ve çikolatalı meyve sepetlerinde kaldi
Esim isteyelim bize oyle gelsin dedi boşver dedim sonra ayrıca sipariş ederiz biz.

Yaz sonu kasayla yolladı adam hakkini helal etsin.
Kasası hala balkonumda duruyor.
Ne ayva tatlıları yaptim bende.
Icimiz dışımız ayva olmuştu:)

Iyi olmazmi esimin ofisinin böyle köylere yakın olması cok hoşuma gidiyor.
Bir ara süt de getiriyordu.
Ya da satanlardan aliyor bisiler.
Getiriyorlar.

Geçen yaz reçel, domates, salatalık, yumurta, ahududuya kadar getirmişlerdi calisanlar.

Bizdemi bahçe alsak eksen diyorum esime.
Kim gidip bakacaksa

evet yaa köylerden gelen sebze ve meyveler çok işe yarıyor.. benim de eşim yazın civar köylerde çalışıyordu, oralardan taze fasulye, biber çeşitleri, domatesler mısır, patlıcan getirmişti hem kv ye hem eltime de bol bol göndermiştim.... dondurucumun hemen hepsi o sebzelerle yapılmış yemekler dolu..

Bize köy koruyucularından bal ,nar, Siirt fıstığı geliyor bazen çok güzel oluyor . Eşimde koruyuculara görevlere giderken çanta vb şeyler ayarlıyor omlarda teşekkür amaçlı böyle hediyeler getiriyorlar

Bugün yemeğim var
Dışarı cikicam birazdan çerez işini halledim.
Havada guzel azıcık yürümüş olurum.

Çamaşır katladım ütü yapıcam birkaç parça ütü var diğerleri kurusun diye beklemeden hemen ütüyü ortadan kaldırıcam yoksa çok birikiyor yorucu oluyor. Rahatsızım o yüzden ağrı kesici içtim sanki biraz iyi hissettim

Kızlar merhaba..

Önceki akşam yazmıştım.. Arkadaşımı..
Öncelikle ne olduğunu anlatayım size.. En son temmuzda telefon etti size gelmek istiyorum dedi. Onun geleceği günde eşimle şehir dışına denize gidecektik. Aaa süper bende gelirim dedi.. tamam olur buyur gel dedim.
Yarım saat sonra telefon etti.. Şey bikinilerim bi yerde kalmış sende vardır senden alırım dedi. ona da tamam dedim. muhtemelen üstün benden geniş olduğu için ufak gelecek falan dedim olsun dedi..
Ağustosta yiğenimizin nişanı vardı orda giymek için kıyafet arıyordum. onu konuştuk sen sorun etme benimkilerden getiririm dedi..

Neyse geldi bu cuma geceden.. Pijama getirmez hiç bi zaman gelirken.. Verdim bi takım pijama kaldı bizde..
Getirdiği kıyafeti denedim sırttan sıktı tam kapanmadı fermuar..

sabah kalktık kahvaltı ettik. dedi ki havlum yok.. Bir de plaj kıyafetlerinden versene bana... denize gidilecek biliyor almış şıpıdık terlikleri , güneş kremini gelmiş... Amenna dedim.. olur veririz.. Yavaş yavaş sağdan sağdan gelmeye başladı bana zaten o zaman...

Hazırlandık çıktık yola. gittik.. Bende fazla havlu yoktu.. Yiğenim de bizimleydi. ben havlumu yiğenime verdim .. kızıma eşime bana 1 havlu daha var başka yok.. Yolda bi markette durduk eşime dedim havlu alalım.. Aldık yeni bi havlu.. yetmeyecek hasır diye 2 tane de hasır aldık..
Bira istedi arkadaşım eşim onu da aldı marketten.. plaja indik. denize girdik falan.. Mısırcı geçiyo eşim ister misiniz dedi isteriz dedik...

dönüşte çay istiyo canım çay içelim dedi çay ısmarladı bize 1 er bardak.

Kızımda yolda ateşlenmeye başladı.. Acıktık ta.. Ordan yemek yemeye gittik. köfte söyle dedik , bize köfte kendine kuzu şiş yaptırmış.. Hesabı eşim ödedi..

ordan eşimin köyüne gittik. Orda da eşimin akrabaları yufka dediler ay ben çok severim ruya almazsa ben alırım diyince insanlar yufka verdiler ona..

Eve geldik yattık. sabah kalktı ay benim evde işim çok ben erkenden gideyim dedi.. Elbiseyi de alayım yırtarsın sen dedi...
Zaten önceki gün elini cebine sokmamasına ( ki çok sıkışıktık , borç içinde yüzüyorduk biliyordu halimizi ki o gün karttan aldık herşeyi) , tavrına falan sinir olmuştum bir de böyle söyleyince çok bozuldum. bile bile yırtacak halim yok dedim...

gitti bu aradan 1-2 gün geçti baktım ki kolyem kayıp.. Ay dedim elbiseyi denerken üstüne takılmasın bu ? Aradım dedim böyle böyle gördün mü elbiseye takılmış olabilir mi ? Denize giderken çıkartmamışım herhalde acaba denizde mi düştü ? sen boynumda gördün mü hiç o gün ? .. "Bende kahvaltıda görmüştüm boynunda ay ne güzel demiştim " dedi. elbisenin üstüne baktı , Yok dedi.. tamam dedim nasibimizden çıkacağı varmış napalım.. son konuşmamızdı kızlar..

Olay bu şekilde oldu.. Ben daha sonra bir ara whatsaptan yazdım cevap vermedi dün de cevap yazdı

Onun bize geldiği gün davranışlarımı beğenmemiş ve bi kaç gün sonra kaybolan kolyemi sormuşum diye kırılmış bana

İnanamadım ya yazınca cidden dedim ogün o kadar kızdım ki ona anlatamam ama asla bişey demedim ve tavır yapmadım.. Kızım ateşlendiği için moralim çok bozuktu.. Kolyeyi de yanımda o vardı görmüştür diye sordumm.. hayret bişeeeyy !!!

Ayyy amma çok yazdım yaa ne çok dolmuşum

@kikikoko Kaprisli insanlar beni de yoruyor canım ama çoğu zaman yanımdaydı hep.. nişanımda , düğünümde , babamın cenazesinde vefasız olmak istemediğim için sordum hayırdır diye.. Ama benim kırgın olmam gerekirken ben kırılmadım ama hanfendi bana kırgınmış

@tr_lelli Ben evlenmeden önce böyle tarz bir arkadaşlığımız yoktu canım.. Aramasak sormasak bile tavır yapmazdı , bende yapmazdım. Ama evlendim bişeyler oldu çok değişti ya da ben sorumluluk almaya başladığımda farkına vardım bişeylerin bilemiyorum..

@algernonacicekler düğünüme geldi oda taktı takısını ama evlenme girişimi yok hiç.. Konuşmasak bile bundan sonra düğünü olduğunu duyarsam gider takarım takısını.. Ama düşünüyorum da şu saatten sonra mümkünatı yok eskisi gibi olmayacak hiç bişey

@mornergis Gerçekten de gerçek dostluk arkadaşlık karşılık beklemiyor.. öyle ama farkettim ki artık gerçek dostluklar çok zor.. Sen öyle sansan bile onlar o tarzda yaklaşmıyormuş...

ayy sinir bozucu anlattıkların. yaptığı hoş olmamış tabi. benim böyle durumlarda çok kötü bi huyum var.. kendime çok dert ediyorum insanları.. gerçi eskiye göre daha iyiyim eskiden daha çok dert olurdu bana. kendi kendime düşünür canım sıkılrdı böyle durumlarda. ama aslında takmamak gerek.. aradı eyvallah konuş aramadı çok da takılmamak en iyisi.. inşallah ben de o kıvama gelirim.

Rüya hanım gerçekten kötüymüş yaptıkları insanlara kendini kullanırsan iyi arkadaşsın kullandirmazsan kötüsün malesef başımıza geldikçe ders alıyoruz en iyisi çokta kafaya takmamak ama takılıyor işte ama şunu söyleyiyem herkese hakkettiği değeri vericeksinki üzülen sen olmayasın

Nasil bir arkadaş o öyle
Hiç öyle bir arkadaşım olmadi.
Belki geri kafalı eski kafalı olarak dusunulebilirim ama evli bir arkadaşımın evine gidip tek başıma kalmam (kuzen akraba demiyorum ama arkadaş!)
Bekar bir arkadasim da bende gelip kalsın istemem.
Hiç de öyle bir durum olmadi.

Ben biraz dar gorusluyum.

Komşumun arkadasimin esi varkende evine gitmem.

Akşamda esim evdeyken kimseye kahveye çaya otuurmaya gitmem.

Aile değilse gelecek olan arkadaşımda aksam müsait olmadığını soylerim.

Ben böyle buyudum.
Böyle gordum böylede gidiyor.

Amanının kizlar çıkmaz olaydım
Gitti paracıklar gerçi karta yuklendim hep

Tatbaka 89tl verdim (yılbaşı diye degilde bizimkiler zaten kuruyemiş cok seviyorlar ee 3 gun de tatil bayadirda almamistim kardeşim dayım falanda bizde olacak yesinler diye)
Antepfıstığı,badem, fındık,ceviz, kahvenin yanina lokum ve drajeler aldim.

Sonra peynircibabaya girdim.
3 çeşit peynir 2 çeşit zeytin ve sosis aldım 54tl oraya verdim.
Biter mi bitmezzz.

30tl pasta aldim ( biraz gereksiz oldu yani kalori acısından da almasam iyiydi canim istiyordu epeydir)

En son hakmardan köy ekmeği, meşrubat,cips, su, acı biber tursusu aldım 22 tl de oraya baydım.

Aboww gitti 200tl.
Ortada ne var hiç.
Pisirilcek hic bisi yok.

Pazar günüde 50tl pazarda gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…