Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bu yılbaşına güzel, keyifle girersin inşallah. Hepimize iyi bir yıl olsun 2018. Güzel birikimler yapalım, gereksiz şeyleri hayatımızdan çıkaralım. Sevdiklerimizle bolca kaliteli zaman geçirelim inşallah.

Ya aksine kiloluda degil.
Yani hareketsizde bakkala bile arabayla gider.
Ofiste de oturuyor hep.
1.76 boyu kilosuda 82.

Amin canim.
InsAllah

Günaydın ilk defa eşim işe geç kaldı nasıl oldu hiç anlamadık ayybugün Evi silip süpürücem biraz ütü var ama daha nemliler sanki ütü yapılmaz. Eczaneye gidicem oradan geri dönünce karşı komşumda oturma var kısır yapılacak oraya gidicem. Akşam yemekte mantı var zaten kolay

Gunaydin kizlar
Dun carsidan eve otobusle donerken inecegim durakta dugmeye bastim. Baktim adam durmuyor. Bende "inecek var" diye bagirdim.sofor dugmeye basacaktin dedi daha cok hizlandi. Yani ben zaten dugmeye basmistum ve inecek var dedigim halde gicikligina durmadi.
Bende o kadar sinirlendim ki zaten aksama kadar yorulmusum adim atacak halim kalmamis actim agzimi yumdum gozumu."Dugmeye basmistm zaten.insanlari gerizekali yerine koymayi ne kadar cok seviyorsunuz. Birbirimize saygi gostermek bu kadar mi zor vs vs." diye bagirdim.hala diyorki diger duraga gelene kadar durmayacgm var mi diyecegin diyor.zaten duragi gecip gitmissin hala sinir etme derdinde. Inerken Allaha havale ediyorum sizi diyerek indim. Ya bu insanlar niye bu kadar tuhaf gercekten anlamakta zorlaniyorum

O zaman sorun bizde benim eşim 1.83 kilosu 92. Evlendiğimde adam 75 kiloydu
Benim esimde 75 falandı bi ara 86 oldu sonra verdi falan.
Isteyincede hemen veriyor.
Bakınca aksam falan ağzı hic boş durmaz metabolizmayla alakalı sanirim.

Ben ona oğluma hazırlarım ama kendim pek yemem yani aksam pek yiyemem karıştırinca midem bulanır

Yani meyve yiyor
Ihlamur içiyor
Varsa kuruyemiş yiyor, kestane, tatlı, peşine kahve dün bi de gazoz içti üzerine ayy mideside kaldırıyor.

Aynisindan bende de var bazen midesi nasil kaldiriyor diye merak ederim. Esim genelde zararli urunler tuketicisidir. Bakkal oteberisine pek merakli :)
Her gun kola cips cikolata kek versen yok demez ama meyveyi falan pek sevmez.
Kolayi 1 litre seklinde alir her aksam tek basina icer. Bagimlilik yapmis artik icmeden duramiyor

Her gun dolmus kullananlara Allah kolaylik versin.
Her türlü insan sófor var.

Ben sık kullanmam yani çalışmıyorum evdeyim metro da yakınımda
Ama otobüse falan bindiğimde hep bisi oluyor.

1 defa bi kadını gercekden dövecektim ki hayatımda kimseye el kaldirmadim.
Hak etti.
Uskudardan dönüyoruz trafik falan annem ben oğlum.
Oglum da daha küçüktü annem ve ben oturuyoruz oglum kucagimizda.
Bi kadın ve kızıda dikiliyor tepemizde.
Oglum kuscam dedi (araba cok tutuyordu onu) aman dedim kalktım yerime oglumu oturttum kusmasın diye rahat otursun uyur belki anneme yaslanır dedim.
Poşet çıkardım,kraker, su vs.
Millet görüyor yani halimi.
Kadın demezmi çocuğunu oturuyorda biz ayaktayizda mırıldanıyor.

Bana bak dedim şu çocuğu üzerine kustururum onunlada kalmam seni elimden kimse alamaz su otobüste dedim.
Herkes bana bakıyor soforde donup bakti.
Kadın en arkaya ilerledi hemen yanımızdaki adamlar sakin olun boşverin dedi.
Görüyorsunuz anneyim ben keyfimden mi çocuğumu oturttum ha kucagimda oturmuş ha yerime ben ayaktayım görüyorsunuz dedim.
Hâlâ söylenmeye devam ettim zaten sinirliyim yer arıyorum kadın indi hemen diğer durakda.

Bir defada otobüsün geç gelmesinden, saatinde gelmemesinden yakınan bir adama denk geldim.
Ama otobüste bağırıyor hakaretler falan
Adama dedim ki beyfendi bizim ya da şoförün sucu ne?
Adamlarda işçi çalışıyorlar gidin belediyeye ilgili yerlere şikayet edin dedim.

Bir de genç bir delikanlı vardi rahatsisizdi sanirim ben ayaktayım o oturuyor telf elinden yere atti.
Değişik hareketler yapmaya basladi epilepsi nobeti gibiydi.
Telf. Atti almıyor geri.
Veriyoruz konuşuyoruz almıyor.
Indim ben sonra noldu bilmem.

Insanlar neden bukadar anlayissiz ben anlamiyorum.

Herkes gergin
Kavga etmeye yer ariyor.

Günaydın hanımlar
kredi kartını ödeyeli 3 gün oldu
3 günde 100 küsur lira harcamışım bile nasıl azaltacağım bu harcamaları ben
bugün tatbaka gidip biraz kuruyemiş alayım diyorum yine 30-40 tl gider
karttaki puanları da harcamam lazım

benim de yılbaşı menüm hazır sayılır maksat güzel yemekler olsun işte yılbaşı bahane
inşallah yeni yıl hepimize çok güzel gelir

maalesef kimsenin birbirine saygısı tahammülü kalmadı
herkes her an patlama noktasında herkes sinirli

Benim esim abur cuburcu degilde aslinda aksam önum ağzım hic boş kalmasın istiyor.
Hele ben ayağa kalktıysam ya wc icin ya su içmek icin ya oğluma bakicam diye illa bisi ister :)
Hiç bisi istemese 1 bardak su ister.

Ben pazara giderim artik daha 1 hafta bisi almam
Dün ki 200tlden sonra oturdu içime.
Canım karalahana çorbası istiyor pazardan lahana alicam.

dün pazardan
1 demet pazı 1tl
1kg ıspanak 1tl
1kg havuç 2tl
1er demet maydonoz:nane:tere 3tl
1adet kırmızı lahana 1tl
1kg kabak 2tl
toplamda 10tl ödedim: normalde pazar alışkanlığı olmayan bir aileydik (eşim pazar kalabalığını insanların ortada durup yol vermemesi sohbetleri oyalanmaları gibi sebeplerle) ama ben düzeli olarak 2 haftadır pazara gidiyorum ve çok mutluyum..bereketli olduğunu görüyor ve neye ne ödedim net biliyorum..
onun dışında pazar bir kültür; çeşitli insanlar ürünler kendi mahsulünü satanlar var ve bu emek pahabiçilemez.

benim bahçemdeki kıvırcık marullarım ve maydonozlaırm baya büyüdüler sanırım ocağın 15i gibi yemeye başlayabiliriz tavuklar da yumurtaları azaltsalarda devam :)
bereket toprakta...

binalara doldurulan biz insanları köle gibi kullanıyor maalesef kapitalist sistem..iyiisni de alıyoruz kötüsünü de..mabed gibi avmlerden çıkmıyoruz ve bu ciddi baş ağrısına sebep..

doğa toprak hayvanlar tüm negatiflikleri silip atıyor..enerjimi yeniliyor..
hayalim bahçeli bir müstakil ev..
belki nasip olur..neden olmasın...

Dün 2 ayrı butikten 3 kazak 1 triko aldım 230 lira verdim

mahalleye yeni açılan çamaşırcıya da girdim hayırlı olsun diye 2 çamaşır 1 çıtçıtlı body 29 lira verdim

Aslında sene başında kıyafet eksiğim yok sanıyordum
Ama doğum, süt verme zamanı , kilo verirsem diye adamakıllı bir şey almadığımı farkettim.
yani içime sindi güzel günlerde giyeyim

Bir de bu aralar AVM den birşey beğenemediğimi anladım
kazağı beğeniyorum
Ya çok uzun
Ya kolu dekolteli
Ya sökük
Ya da bu senenin modası dehşet bol dökümlü ve kocaman kollu

Aldığım kazaklar tam da içime sinen şekilde

Aldıklarını guzel günlerde giy canim
Evet salaşlar moda galiba.
Üzerimize 3 beden büyük gelen kazakları salaş modası diye satiyorlar.
Ben sevmiyorum.

Rüyamda kayboldum.
Bir semte gitmişim geri dönemiyorum.
Metroyu soruyorum bana kimse cevap vermedi.

Sorduğum insanlar ya bilmiyorum dedi ya da cevap bile vermediler.

Binalara girdim eski sokaklara bulamadim.

Sonra aksam olmuş sözde ben nasil gidicem diye ağliyorum.
Rast gele bir minibüse binip herkese anlatıp ağladim.
Evde çocuğum var kimse bana yolu tarif etmiyor diyorum adam beni getiriyor acıyor bana

Nasil rüya ya bu.
Başka semte gitmeye korktum uyaninca.

Tabire göre semt ya da ev değişikliği yapacağım gorunuyor.

Evren msj mi veriyosun.

Lütfen mübarek gün yüzü suyu hürmetine olsun artık cok amin.

İnanmıyorum ya. Okurken ben sinir oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…