- 7 Kasım 2017
- 16.746
- 40.986
- 598
Canim aslinda saĺçayi ev yapimi alsaniz. Öyle lezzetli ve ekonomik ki.Dun elektrik kesildi bugun su.
Amann beeeğ.
Hayat duruyor resmen böyle anlarda.
Esim gelecek yemek hazırlığı falan.
Annem öncü'nün büyük boy salcalarindan, muz, kivi ve haşlanmış tavuk verdi suyuyla.
Bir marketde bilmem kac tl alışveriş yapana fairy ve bulaşık teli vermis.
Onlarida bana verdi.
Suyuna pilav ve çorba yaparim yarın.
Tavukda yenir pilavın yanında yarına yemek hazir.
Çay kabı bosalmisti yine karistirdim çayları doldurdum (cok alistik buna tek cesit cay koyunca tuhaf geliyor)
Mercimek ve pirinç kabim azalmış kilere uğramam lazim.
Maydanoz ve yeşil sogan olsaydi azıcık mercimek köfte yapacaktim canim istedi.
Neyse artık pazar günü alır yaparim.
Cok sıcak zarar zaten . Sicak ortamda yiyecekler bile bozuluyor soğuk ta birsey olmuyor.Kombiye bakmaya tesisatçı geldi Petekler sanki az ısınıyor gibi o yüzden bi baksın dedik. Alt komşunun kv si geldi beni delirttiler. Pazartesi günü onları kahvaltıya davet ettim ev gayet iyi kombiyı yanıyor güneş düşmüş eve terledim bile . Kadın bugün bana senin evin soğuktu benim gelinin Evi sıcak çok iyi dedi. Normalde binada herkes salonda oturuyor ve oturma odasının petekleri kapalı alt komşununki de aynen öyle kapalı çocuk odasının ki de kapalı onun . Ama ben oturma odasında oturuyorum ve çocuk odası da açık . Alttan böyle heryer kapalı olunca hali ile benim Evi ısıtmam daha zor oluyor . Ama soğuk filan değdi öyle söylemesine inanılmaz bozuldum. Sürekli benim doğalgazımın peşindeler kaç tl yaktın vs sıktılar
Boşver canım ya canını sıktıgina değmez.Kombiye bakmaya tesisatçı geldi Petekler sanki az ısınıyor gibi o yüzden bi baksın dedik. Alt komşunun kv si geldi beni delirttiler. Pazartesi günü onları kahvaltıya davet ettim ev gayet iyi kombiyı yanıyor güneş düşmüş eve terledim bile . Kadın bugün bana senin evin soğuktu benim gelinin Evi sıcak çok iyi dedi. Normalde binada herkes salonda oturuyor ve oturma odasının petekleri kapalı alt komşununki de aynen öyle kapalı çocuk odasının ki de kapalı onun . Ama ben oturma odasında oturuyorum ve çocuk odası da açık . Alttan böyle heryer kapalı olunca hali ile benim Evi ısıtmam daha zor oluyor . Ama soğuk filan değdi öyle söylemesine inanılmaz bozuldum. Sürekli benim doğalgazımın peşindeler kaç tl yaktın vs sıktılar
Bilmem neresi güvenilirki?Canim aslinda saĺçayi ev yapimi alsaniz. Öyle lezzetli ve ekonomik ki.
Hazir salcalar
Canim pazarlarda bulabilirsin. Kadinlar getiriyor.Bilmem neresi güvenilirki?
Şarküteri yerlerindeki açık salçalar mi acaba bahsettigin.
Peki onu nasil muhafaza edicem bozulmaz mi?Canim pazarlarda bulabilirsin. Kadinlar getiriyor.
Cmrtsi gördum domates salçasi kg 10 tl
Biber salcasi kg 15 ti.
Biber salcasi tavsiye ederim yemekler kipkirmizi harika oluyor.
Kesinlikle bozulmaz hazir salçalar gibi.Peki onu nasil muhafaza edicem bozulmaz mi?
Böyle az az oluyor üzerine yağ koyuyorum bozulmuyor onuda mı oyle kullanıcam?
Hiç almadimda ekşirse ziyan olur.
Ama açık hep görüyorum bi defa alıp denicem.
Kavanozlaramı bölmem gerekiyor?
Gece kapatıyorum canım yatak odasının kapısını kapatıyoruz zaten yetiyor. Mesela bugün geç kalktım hemen temizlik yapıp komşuya gittim gelince yaktım ne yapayım evde yokkende boş duvarlar mı ısınsın . Geçen ay 15 gün 50 derecede yakmış ve 120 tl fatura gelmiş Buda söylenip durdu çok geldi diye. Şimdi ayın 4 ünde fatura gelir bana hepsi soracak ne dicem bilmem. Şuan 80 tl yakmışım 100 tl ile ayı kapatırım benceBoşver canım ya canını sıktıgina değmez.
Sen yakınca onlar mı ısınacak sanki. Sıcak da sana, soğuk da sana. Herkesin sıcaklık anlayışı farklı. Ayrıca yakmayadabilirsin kime ne
Kesinlikle ev salçası al telli hazır salça asla almam ben . Kv de yapıyor o veriyor bana buzdolabında normal saklayacaksınPeki onu nasil muhafaza edicem bozulmaz mi?
Böyle az az oluyor üzerine yağ koyuyorum bozulmuyor onuda mı oyle kullanıcam?
Hiç almadimda ekşirse ziyan olur.
Ama açık hep görüyorum bi defa alıp denicem.
Kavanozlaramı bölmem gerekiyor?
Köylerden tanıdıklardan filan bul canımBilmem neresi güvenilirki?
Şarküteri yerlerindeki açık salçalar mi acaba bahsettigin.
Gece kapatıyorum canım sabah güneş düşüyor bu aralar zaten. Öğleden sonra yakıyorum filan neyse şimdi ayın 4 ünde doğalgaz gelir . Şuan 80 tl gibi birşey yakmışım o güne 100 tl olur o . Komşular soracaklar şimdi kaç tl kaç tl diyecekler ne desem ? Tesisatço gitti filtreyi temizledi filan 30 tl ödedik bugün 50 tl harcamış oldumtuce_tuce o tiplerden her yerde var.
Benim eski ev öyleydi sicacikti aksam kapatirdim.
Karşı dairemdeki kadın her ay benim faturamı kontrol eder (gelince bakar) sen niye yakmiyosun diye bi de hesap sorardı .
Oysa yakıyordum sadece gece 1 gibi kapatır sabah 6da acardim.
Bir de annemlere sık geliyordum kapatırdım ondan bana hep az gelirdi.
Kadının nasıl gözü kaldıysa artik burda fazlasıyla ödüyorum:)
Kemgözlukadin.
Saol cnm mutlaka denicemKesinlikle bozulmaz hazir salçalar gibi.
Yarim kilo al dene bir kavanoza koy.
Ben tezgahimin üzeri de elimin altinda bulunduruyorum hicbirsey olmuyor.
Teyzem memleketten 7 kilo gonderdi plastik yağ bidonunda.Lazim oldukca bittikce kavanoza koyup kullaniyorum
Hosgeldiniz.kızlar topiginizi yeni görüyorum sayfa sayısı çok fazla hepsini okuyamadım nasıl birikim yapıyorsunuz nelerden kısıyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?