Küçük Düşün Büyük Olsun!

Canim aslinda saĺçayi ev yapimi alsaniz. Öyle lezzetli ve ekonomik ki.
Hazir salcalar

Kombiye bakmaya tesisatçı geldi Petekler sanki az ısınıyor gibi o yüzden bi baksın dedik. Alt komşunun kv si geldi beni delirttiler. Pazartesi günü onları kahvaltıya davet ettim ev gayet iyi kombiyı yanıyor güneş düşmüş eve terledim bile . Kadın bugün bana senin evin soğuktu benim gelinin Evi sıcak çok iyi dedi. Normalde binada herkes salonda oturuyor ve oturma odasının petekleri kapalı alt komşununki de aynen öyle kapalı çocuk odasının ki de kapalı onun . Ama ben oturma odasında oturuyorum ve çocuk odası da açık . Alttan böyle heryer kapalı olunca hali ile benim Evi ısıtmam daha zor oluyor . Ama soğuk filan değdi öyle söylemesine inanılmaz bozuldum. Sürekli benim doğalgazımın peşindeler kaç tl yaktın vs sıktılar

Cok sıcak zarar zaten . Sicak ortamda yiyecekler bile bozuluyor soğuk ta birsey olmuyor.
Ben bu aralar yatak odamin peteğini açmiyorum terliyor oğlum suyu çikıyor resmen . Hastalaniyor.
Yatak odasi 21 derece olsa yeter. Diğer odalar da 20 diyor doktorlar.
Havalar iyice soğumadi zaten. Millet te bi tuhaf zaten

Boşver canım ya canını sıktıgina değmez.
Sen yakınca onlar mı ısınacak sanki. Sıcak da sana, soğuk da sana. Herkesin sıcaklık anlayışı farklı. Ayrıca yakmayadabilirsin kime ne

tuce_tuce o tiplerden her yerde var.
Benim eski ev öyleydi sicacikti aksam kapatirdim.
Karşı dairemdeki kadın her ay benim faturamı kontrol eder (gelince bakar) sen niye yakmiyosun diye bi de hesap sorardı .
Oysa yakıyordum sadece gece 1 gibi kapatır sabah 6da acardim.
Bir de annemlere sık geliyordum kapatırdım ondan bana hep az gelirdi.
Kadının nasıl gözü kaldıysa artik burda fazlasıyla ödüyorum:)
Kemgözlukadin.

Canim pazarlarda bulabilirsin. Kadinlar getiriyor.
Cmrtsi gördum domates salçasi kg 10 tl
Biber salcasi kg 15 ti.
Biber salcasi tavsiye ederim yemekler kipkirmizi harika oluyor.
Peki onu nasil muhafaza edicem bozulmaz mi?
Böyle az az oluyor üzerine yağ koyuyorum bozulmuyor onuda mı oyle kullanıcam?
Hiç almadimda ekşirse ziyan olur.
Ama açık hep görüyorum bi defa alıp denicem.
Kavanozlaramı bölmem gerekiyor?

Kesinlikle bozulmaz hazir salçalar gibi.
Yarim kilo al dene bir kavanoza koy.
Ben tezgahimin üzeri de elimin altinda bulunduruyorum hicbirsey olmuyor.
Teyzem memleketten 7 kilo gonderdi plastik yağ bidonunda.Lazim oldukca bittikce kavanoza koyup kullaniyorum

Boşver canım ya canını sıktıgina değmez.
Sen yakınca onlar mı ısınacak sanki. Sıcak da sana, soğuk da sana. Herkesin sıcaklık anlayışı farklı. Ayrıca yakmayadabilirsin kime ne
Gece kapatıyorum canım yatak odasının kapısını kapatıyoruz zaten yetiyor. Mesela bugün geç kalktım hemen temizlik yapıp komşuya gittim gelince yaktım ne yapayım evde yokkende boş duvarlar mı ısınsın . Geçen ay 15 gün 50 derecede yakmış ve 120 tl fatura gelmiş Buda söylenip durdu çok geldi diye. Şimdi ayın 4 ünde fatura gelir bana hepsi soracak ne dicem bilmem. Şuan 80 tl yakmışım 100 tl ile ayı kapatırım bence

Kesinlikle ev salçası al telli hazır salça asla almam ben . Kv de yapıyor o veriyor bana buzdolabında normal saklayacaksın

Gece kapatıyorum canım sabah güneş düşüyor bu aralar zaten. Öğleden sonra yakıyorum filan neyse şimdi ayın 4 ünde doğalgaz gelir . Şuan 80 tl gibi birşey yakmışım o güne 100 tl olur o . Komşular soracaklar şimdi kaç tl kaç tl diyecekler ne desem ? Tesisatço gitti filtreyi temizledi filan 30 tl ödedik bugün 50 tl harcamış oldum

Saol cnm mutlaka denicem
Hem biber hem domates
Burada satan yerler var ama işte emin olamadım nasil saklamam lazim diye.

65 tl pazara harcadım
3 kg patates 1 kilo soğan 6 tl
1 kilo çeri domates 5 tl
Yarım kilo ıspanak 1,5 tl
1 kilo salatalık 3 tl
Yarım ki fıstık 10 tl
2 kilo elma 4 tl
2 kilo ayva 10 tl
3 kilo mandlina 5 tl
1 dere otu, 1 roka ,1 taze soğan 3 tl
10 yumurta 10 tl
2 tl lik cin biber
Defne yaprağı 3 tl

2 TL’de ekmek aldım ayrıca
Markettende kaşar peyniri şan e ve sucuk aldım 36 tl

kızlar topiginizi yeni görüyorum sayfa sayısı çok fazla hepsini okuyamadım nasıl birikim yapıyorsunuz nelerden kısıyorsunuz ?
Hosgeldiniz.

Kumbara yöntemiyle basladik topige.

Hepimizin zulaları var.

Altın biriktiriyor bazilarimiz.

Israfdan kaçınarak, yemek ziyan etmeyerek, yazın buzluklarimizi doldurarak, kıyafet, dışarıda yemek vs bunları azaltarak, indirim aktüel takip ederek biseyler yapmaya çalışıyoruz.

Gelir-gider butceleri yapiyoruz.

Annem kargo yolası bu gün tulum peyniri
Tereyağı çökelek yufka ekmek
Dolmalık kuru biber ve patlıcan kuşburnu
Ceviz hepsinden 1 er 2 şer kilo sağ olsun kesesi dolsun

tr_lelli bizimse ekili o sümbüllerden bayağı büyüdü filizler kızlarımla ekmiştik eylül ekelim gibi

Kizlar nasil kapatiyorsunuz ya bizimdr gunes var ama artik isitmiyorki disarisi ayaz isyeri kapaniyor buz kesiyor
Kendi evim kapali bir gun zor isiniyor cayir cayir yakiyorum mecbur 120 170 civari oduyorum ortalama 8 9 gun icin bu yil zamli ne olur bilemem artik bildiginiz soguk ayaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…