Kutusunun üzerinde dikim talimatı resimli cm.li anlatılmış canim saolasin.Soğanları dikerken çok derine dikme canım bir bilemedin 1,5 soğan boyu derinde olsun.. İstersen youtube da dikim videoları falan var bakabilirsin
Yoğurtlu havuçlu lahana arpa şehriye salatası ızgara köfte kanat karışık patates kızartması içli köfte ( göze alabilirsem. Yoksa fellah köftesi) köz biber patlıcan salatası yapmayı düşünüyorum. Biz meze salata tarzı severiz eşimle. Bu arada bu kadar salata ve mezenin yanında kola olacak. İçki içmiyoruz ama mezeye hayır demeyiz.Aslında o kola bile olmasa iyi ama bu aralar gazlı bir içeceğe hasretim. Sanırım 6 7 ay oldu içmediğim kolayı.yılbaşı menüleriniz neler kızlar, ben apartif bişeyler hazırlayayım diyorum maksat muhabbet hesabı severşm aparatif hazırlamayı. önereceğiniz tarifler varmı,
benim de dolapta bişeyim kalmadı yarın kesin pazara çıkmam lazım.
Son çiçekten vardı bende pembe pembe açar adını bende bilmiyordum ama çok severim o çiçeği sonra çürüdü nedenseRuya
Canım bak bunlar
3 saksı daha sümbül var ayrica filizlendiler
Eki Görüntüle 2086177
Eki Görüntüle 2086170
Eki Görüntüle 2086173 bunların adını bilmiyorum
Canim pazarlarda bulabilirsin. Kadinlar getiriyor.
Cmrtsi gördum domates salçasi kg 10 tl
Biber salcasi kg 15 ti.
Biber salcasi tavsiye ederim yemekler kipkirmizi harika oluyor.
Ben bu yıl haxır kullanmak zorunda kaldım. Memlekete gidemfik ki alayım köyden teyzeler yapardı kilosu 10 tl ye mis gibi kokar yemeğe renk verir. Bazende domatesi biz alır verirdik. Bu yıl ne salça ne zeytinyapı kaldık öyle.Peki onu nasil muhafaza edicem bozulmaz mi?
Böyle az az oluyor üzerine yağ koyuyorum bozulmuyor onuda mı oyle kullanıcam?
Hiç almadimda ekşirse ziyan olur.
Ama açık hep görüyorum bi defa alıp denicem.
Kavanozlaramı bölmem gerekiyor?
Yuvarlak istiyorum ya çok güzel duruyorlar. Mutfak giriş kısmına güzel olurdu. Alıcam bir daha ki ay bir bobin. 7 tl miş bobini.Zeynep paspas yapabilirsin bence . Ben şuan kendime hırka örüyorum çok zevkli. İpim bitti yarın alıcaz keşke şimdi olsa da örsem diyorumya
Bir bobinle başla bakalım içine sinerse devamını alıp örmeye devam edersin birşey kaybetmiş olmuyorsun sonuçtaYoğurtlu havuçlu lahana arpa şehriye salatası ızgara köfte kanat karışık patates kızartması içli köfte ( göze alabilirsem. Yoksa fellah köftesi) köz biber patlıcan salatası yapmayı düşünüyorum. Biz meze salata tarzı severiz eşimle. Bu arada bu kadar salata ve mezenin yanında kola olacak. İçki içmiyoruz ama mezeye hayır demeyiz.Aslında o kola bile olmasa iyi ama bu aralar gazlı bir içeceğe hasretim. Sanırım 6 7 ay oldu içmediğim kolayı.
Son çiçekten vardı bende pembe pembe açar adını bende bilmiyordum ama çok severim o çiçeği sonra çürüdü nedense
Ben bu yıl haxır kullanmak zorunda kaldım. Memlekete gidemfik ki alayım köyden teyzeler yapardı kilosu 10 tl ye mis gibi kokar yemeğe renk verir. Bazende domatesi biz alır verirdik. Bu yıl ne salça ne zeytinyapı kaldık öyle.
Trlelli köylü satıcılardan alırsan dolapta normal salça gibi korursun az yağ dök üstüne yine bişiy olmaz
Yuvarlak istiyorum ya çok güzel duruyorlar. Mutfak giriş kısmına güzel olurdu. Alıcam bir daha ki ay bir bobin. 7 tl miş bobini.
Yapabilirsin bence YouTube den video izle istersenEğer olmazsa yenhem sepet yapıyor onlardan alır götürğrüm ona sepet yapar.
Ben ilk evlenirken halı almaya paramız kalmamıştı salona ve antreye küçük bir halı almıştık. Diğer odalara sakallı ipten kendim örmüştüm. O halının birini halen kullanıyorum soğuk olduğunda kapının oraya seriyorum.penye ip ağır basar diye yapamam belki kollarım ağır kaldırmıyor birde tığla iş hiç bilmem. Denerim bakalım olursa olur.
Guzel haberini bekliyoruz :)Bereketli olsun canım, inşallah bekleyen herkes güzel zamlar alır.
Benim zam Şubat başında maaş alırken belli olacak, umarım ben de buradan sevinçle paylaşırım zammı mi
Ayy soran olursa adını söyleyemem unuturum zaten :)dediğim gbii canım sukulent familyasından olması lazım tahminimce Sedum palmeri
Ayy soran olursa adını söyleyemem unuturum zaten :)
Tam kökenini araştırıyordum canım bende şimdi ... Acıdam koruğu diye geçiyor yanlış anlamadıysam tabiBir sürü cinsi var tabi..
Bende de campanula - maviş hastalığı varBayılıyorum açtığında çok güzelll Beyazı da vardı yıllar önce şimdi bulamıyorum..
Bu rengi var bende ama tabi resimdeki kadar gelişmedi
Bulabilirsen çok güzel bi çiçektir canım tavsiye ederim. Çoğu çiçekçi bilmiyor ismini de kendini de ama yalova ve ege de biliyorlarmış.. Hatta duyduğuma göre camlardan balkonlardan sarkarmış gelen geçen bi daha bakarmış
Eve gelirken bimden döner, incirli bisküvi,tahin,meyve suyu aldım
karttaki bonusları kullandım 8 lira ödedim[/QUO
Günaydın. Bimdeki kuruyemislerin bazıları kurtlanmış dikkat edin.
Aynen hava buz evim büyük. Gecen ay 300 verdim. Sanırım sıcak şehirlerde olanlar yakmiyor. Yoksa oturulmaz bence evde.Kizlar nasil kapatiyorsunuz ya bizimdr gunes var ama artik isitmiyorki disarisi ayaz isyeri kapaniyor buz kesiyor
Kendi evim kapali bir gun zor isiniyor cayir cayir yakiyorum mecbur 120 170 civari oduyorum ortalama 8 9 gun icin bu yil zamli ne olur bilemem artik bildiginiz soguk ayaz
Cok sıcak zarar zaten . Sicak ortamda yiyecekler bile bozuluyor soğuk ta birsey olmuyor.
Ben bu aralar yatak odamin peteğini açmiyorum terliyor oğlum suyu çikıyor resmen . Hastalaniyor.
Yatak odasi 21 derece olsa yeter. Diğer odalar da 20 diyor doktorlar.
Havalar iyice soğumadi zaten. Millet te bi tuhaf zaten
Kombiye bakmaya tesisatçı geldi Petekler sanki az ısınıyor gibi o yüzden bi baksın dedik. Alt komşunun kv si geldi beni delirttiler. Pazartesi günü onları kahvaltıya davet ettim ev gayet iyi kombiyı yanıyor güneş düşmüş eve terledim bile . Kadın bugün bana senin evin soğuktu benim gelinin Evi sıcak çok iyi dedi. Normalde binada herkes salonda oturuyor ve oturma odasının petekleri kapalı alt komşununki de aynen öyle kapalı çocuk odasının ki de kapalı onun . Ama ben oturma odasında oturuyorum ve çocuk odası da açık . Alttan böyle heryer kapalı olunca hali ile benim Evi ısıtmam daha zor oluyor . Ama soğuk filan değdi öyle söylemesine inanılmaz bozuldum. Sürekli benim doğalgazımın peşindeler kaç tl yaktın vs sıktılar
Keske benimde annem bu kadar hamarat olsaydi...Annem kargo yolası bu gün tulum peyniri
Tereyağı çökelek yufka ekmek
Dolmalık kuru biber ve patlıcan kuşburnu
Ceviz hepsinden 1 er 2 şer kilo sağ olsun kesesi dolsun
tr_lelli bizimse ekili o sümbüllerden bayağı büyüdü filizler kızlarımla ekmiştik eylül ekelim gibi
İnşallah kısmet olur da alırsın müstakil ev. Ne güzel demişsin sabah sabah okuyunca yazını çok hoşuma gitti.dün pazardan
1 demet pazı 1tl
1kg ıspanak 1tl
1kg havuç 2tl
1er demet maydonoz:nane:tere 3tl
1adet kırmızı lahana 1tl
1kg kabak 2tl
toplamda 10tl ödedim: normalde pazar alışkanlığı olmayan bir aileydik (eşim pazar kalabalığını insanların ortada durup yol vermemesi sohbetleri oyalanmaları gibi sebeplerle) ama ben düzeli olarak 2 haftadır pazara gidiyorum ve çok mutluyum..bereketli olduğunu görüyor ve neye ne ödedim net biliyorum..
onun dışında pazar bir kültür; çeşitli insanlar ürünler kendi mahsulünü satanlar var ve bu emek pahabiçilemez.
benim bahçemdeki kıvırcık marullarım ve maydonozlaırm baya büyüdüler sanırım ocağın 15i gibi yemeye başlayabiliriztavuklar da yumurtaları azaltsalarda devam :)
bereket toprakta...
binalara doldurulan biz insanları köle gibi kullanıyor maalesef kapitalist sistem..iyiisni de alıyoruz kötüsünü de..mabed gibi avmlerden çıkmıyoruz ve bu ciddi baş ağrısına sebep..
doğa toprak hayvanlar tüm negatiflikleri silip atıyor..enerjimi yeniliyor..
hayalim bahçeli bir müstakil ev..
belki nasip olur..neden olmasın...
Bende hobi edinmeye calisiyorum.Öyle canım bu yıl çok güzel olacak inş.
Selam kızlar ay çok yorgunum.
Kafam sepet gibi desem yeri tv bile açmadım ses duymak istemiyorum. Bir arkadaşım var gece gündüz gelmeye başlafı. Yordu sağolsun beni.
Bir müddet içime kapanmak istiyorum. Mümkün olmıyor haftaya başka arkadalım çağırdı gitmesem ayıp olacak gelemem diyemedim.
Bu aralar Instagram a dadandım.
Yemek sayfalarına bakıyorum.
Tarifler falsn veriyorlar güzelde o tabak çanaklar ney öyle yıkılıyor resmen. Her bir yemek için başka tabak ona paramı dayanır. Maşallah millete valla.
Kızlar penye ipten halı ören var mı ben kalkışsam yapabilirmiyim. Küçük bir paspas yapmak istiyorum ama cesaret yok ziyan ederim bobini
Aklım sizde geçmişi okumaya çalışıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?