Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bende hobi edinmeye calisiyorum.
Canim tek orecegin paspas degil
Sepet vs bir suru cesidi var
Yapilisini izle umarim yaparsin
Birde onlarin tiglari kalin uclu oluyor
O tığlardan var canım bende. Ama kalın şiş alıca çünkü tığla öremezsem şişle denerim

Selam kızlar
Bugün dışarı çıkıp alışveriş yapasım var ama tutuyorum kendimi.
Eşiminde işkolikliği tuttu işe gidicem diyor.
Oysaki bugün tatil ama yıl tatilinden kesilcekmiş. Günümü kesmesinler yazın lazım olur diyor. Off sıkıntılı bir gün.

Benim ediminde sabah extra isi vardi 4 saatlik 150tl alacakti
Sonra üşendi
Yeni uyanmıştık kahvaltı falan dinlenim dedi.
Iyi oluyor ama ya 2 aydır her aksam böyle extra is aliyor 60tl gunluk.
Baya rahatlatıyor bizi.

Derin dondurucuda sarma vardı. Çıakrdım pişirdim

Mercimek haşladım. Birazını buzluğa atacağım.
Hazırlığını yaptım. Kıymalı patatesli ve peynirli börek sarıp buzluğa koyacağım

Diyete devam ediyorum. Şimdi bir ara öğün ve kahve molası

Ya kizlar eşime çok sinirlendim dün. Bitcoin alacağım diyordu ben de karşı çıkiyordum, neyse en son 500 liralik almaya ikna etti beni. Geçen hafta almiş 500lük sonra ordan altcoinler oluyormuş o hesaba geçmek için 70 tl kesiliyormuş neyse vermiş geçmiş, sonra megerse esim en üst noktada iken girmiş sisteme bizim 500 kesilenle falan 300 e inmiş, eşim de tekrar yukselir diye 250 bir 250 daha derken toplam yatirdigi 1500 olmuş. Baktim aksam birseylerle ugrasiyor telefonda ben sorunca hepsini anlatti, al sat yaparak kar ediliyormuş ama her alma ve satmaya 2 tl kadar kesiliyor, anlik epey cikiyor ve düsüyor bu coinler, neyse uzun anlattim sonuç olarak bizim 1500 den 400 zarar etmiş şu an 1100 lira var sistemde. Duyunca cinlerim tepeme çikti, saydim saydim boşarim seni ben böyle aptallığa gelemem dedim. O da bana bitcoin grafigini gösterdi en az 3 aya para iki katina bile cikarmiş, en son söz verdi tekrar para eklemeyeceğim elimdekini artiracağım diye. Şu an ne yapsam bilmiyorum sinirlerim tepemde.

Eve yeni geldik ay gidip hırkama ip aldık 3 tane . Sonra eşim viledanın kovasına fazla yüklemiş dün kırdı gittik 5 tl ye kova aldık . A101 den su çikolata maya filan aldık 10 tl ödedik ipe de 9 tl ödemiştim

Bilmiyosa girmesin kesinlikle. Ne geregi varki altin dolar filan almak dururken . O kadar heyecana kalbim dayanmaz benim

O ne borsa gibi bişimi
Ben bilmiyorum

Tavuksuyuna pilav yaptim.
Ben epey elimi korkak alıştırmaya başladım sanirim yemekler biter oldu gununde.
Haşlanmış tavuklarida biber ve soğanla soteledim.
Birazda makarna haşladım oglum pilav yemez simdi.
Daha makarnacı o
Birazinida kendime kıymalı soslu makarna olarak yapicam.
Evi supurdum 3 mak çamaşır astim.

Martda ihale var.
Esime moral verdim sabah.
Yani ihaleyi kaybederlerse esimin projesi gidiyor.
Bu da primimizi etkileyecek.
Maaşını yine alacak.

Rızkımız varsa ordan Rabbim yardım eder.

Yoksa da napalim ac açıksa değiliz dedim.

Ben boş duramam başka proje icin teklif veririm görüşürüm falan dedi..
Başka firma esimi soruşturmuş projesindeki firmayla görüşüp
Esimin nosunu almislar.
Sanirim isin işleyişi ya da esimlerden memnuniyetleri falan anlaminda araştırıyorlar

Esim haber bekliyordu.

Rabbim en "tamam ya bitti artik battık biz evi satalım canımız sagolsun" dediğimiz anda esim is bulup bi de uzerine yukseldi.
Tam 6 sene olmuş vay be.
6 sene bitiyor bu sene.

Geriye dönüp baktığımda neler yaşamışız diyorum.

Allah kimseye işsizliği yasatmasin.
Darda koymasin.

Canım şemsiye çikolata , düdük şeker , taç bisküvi ve bumbo kraker hala var

Benimde en sevdiğim leblebi tozuydu

Bilmiyosa girmesin kesinlikle. Ne geregi varki altin dolar filan almak dururken . O kadar heyecana kalbim dayanmaz benim
Arkadasi parayi 2 katina cikartmis, o da neymiş öğrenmek istiyorum dedi girdi, epey arastirmis öğreniyor simdi. Altin al diyorum bitcoin de altin gibi diyo, sanal para birimi o da altindan daha cok kazandiriyor diyo

Kızlar aksam 10 da uçağım var valizlerimi hazirladim . Hediyelik bir kaç bişey aldim kayinvalidemlere falan . Hava yağmurlu inşallah rahat gideriz

Vay çocukluğuma döndüm

ben de çok severim mezeyi yapmayı da yemeyi de severim. içli köfte hiç yapmadım. Fellah köfte nasıl oluyor tarif alabilirmiyim
Geç gördüm canım gün içinde pek giremiyorum.
Fellah köftesi
1 bardak ince bulgur a 1 bardak sıcak su dök kısır gibi beklet içine 1 yumurta biraz salça karabiber pulbiber nane koy 1 bardak un alıyordur sanırım göz kararu yapıyorum yavaş yavaş dök eline yapışmayınca minik köfte yap ortasına bastır.su kaynat tenverede kaynayınca az tuz at ve köfteleri at içine 3 dk bekle çıkar.soğuduğunda sarımsaklı yoğurt dök
Başka bir tencerede yağ dök sarımsak salça kavur.yoğurdun üstüne dök. Sarımsaklı yoğurt istemezsen sadece salça sos yapabilirsin çok olsun ama tüm köfteler bulansın. Maydanozla süsle.

İçli köftede 1 bardak ince bulgur u 1 bardak su ile haşla içine 1 bardak un baharatuz baharat.
(İstersen bir avuç irmik) su yardımı ile elinr ceviz kadar al ortasını açtır ince yap çok incr olsun içine soğan kıyma salça kavur koy kapat ister kızart ister haşla ya da her ikisini yap.
İrmikli sevmiyorum ben.
Her ikisinide soğuk su ile elini bula öyle yap yapışmax.

Bu coinlerde büyük para var, ben de bu aralar merak sardım araştırıyorum

Bu hafta içi bende fellah köfte yapıcam cankm buzluktan durur mu birde bu verdiğin ölçü kaç kişilik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…