- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.845
- 248
Canim izmirde sicak sehir diye tabir ediliyor ama buranin sogugu cok fena.Aynen hava buz evim büyük. Gecen ay 300 verdim. Sanırım sıcak şehirlerde olanlar yakmiyor. Yoksa oturulmaz bence evde.
Kuzey Avrupa da çok var çok güzel bir cins. Serinlik seviyor diye biliyorum.Tam kökenini araştırıyordum canım bende şimdi ... Acıdam koruğu diye geçiyor yanlış anlamadıysam tabiBir sürü cinsi var tabi..
Bende de campanula - maviş hastalığı varBayılıyorum açtığında çok güzelll Beyazı da vardı yıllar önce şimdi bulamıyorum..
Bu rengi var bende ama tabi resimdeki kadar gelişmedi
Bulabilirsen çok güzel bi çiçektir canım tavsiye ederim. Çoğu çiçekçi bilmiyor ismini de kendini de ama yalova ve ege de biliyorlarmış.. Hatta duyduğuma göre camlardan balkonlardan sarkarmış gelen geçen bi daha bakarmış
Canım bende ekimliyim ama soğuğu hiç sevemedim :))Ben kış ayını severim zaten ekim dogumluyum.
Bu ev ısınmadigı icin tek şikayetim.
Yoksa yağmur,kar tam benlik.
Soğuk ülkelerde yasarim sanirim şansım olsa.
Günaydın bimden kuruyemiş almıyorum hiç teşekkür ederim uyardığın için açık alıyorum kuruyemişleri geneldeGünaydın. Bimdeki kuruyemislerin bazıları kurtlanmış dikkat edin.
Yoğurtlu havuçlu lahana arpa şehriye salatası ızgara köfte kanat karışık patates kızartması içli köfte ( göze alabilirsem. Yoksa fellah köftesi) köz biber patlıcan salatası yapmayı düşünüyorum. Biz meze salata tarzı severiz eşimle. Bu arada bu kadar salata ve mezenin yanında kola olacak. İçki içmiyoruz ama mezeye hayır demeyiz.Aslında o kola bile olmasa iyi ama bu aralar gazlı bir içeceğe hasretim. Sanırım 6 7 ay oldu içmediğim kolayı.
Son çiçekten vardı bende pembe pembe açar adını bende bilmiyordum ama çok severim o çiçeği sonra çürüdü nedense
Ben bu yıl haxır kullanmak zorunda kaldım. Memlekete gidemfik ki alayım köyden teyzeler yapardı kilosu 10 tl ye mis gibi kokar yemeğe renk verir. Bazende domatesi biz alır verirdik. Bu yıl ne salça ne zeytinyapı kaldık öyle.
Trlelli köylü satıcılardan alırsan dolapta normal salça gibi korursun az yağ dök üstüne yine bişiy olmaz
Yuvarlak istiyorum ya çok güzel duruyorlar. Mutfak giriş kısmına güzel olurdu. Alıcam bir daha ki ay bir bobin. 7 tl miş bobini.
Bir ara portakallı kurabiye satılırdı hatirliyormusun?Günaydın bimden kuruyemiş almıyorum hiç teşekkür ederim uyardığın için açık alıyorum kuruyemişleri genelde
bimden aldıklarım bellidir benim çok alışveriş yapmam dönerini beğeniyorum bir de delites diye incirli bir bisküvi var geleli çok olmadı onu çok seviyorum eskiden satılan incirli biskreme benziyor
işim çıktı yeni gördüm yazdığını :)))zelalke geliyorrr balkon konuşması bekliyorum senden :)
yaa hatırlamaz mıyııım o piknik bisküviyi ben de çok severdim elmalı biskrem de vardı onu da severdimBir ara portakallı kurabiye satılırdı hatirliyormusun?
Üzerinde toz şeker olurdu onun tadı nasil güzeldi artik yok.
Birde piknik kakaolu bisküvi Allahım zula yapardım nasil severdim 25krsdu.
Saklardim bitmesin diye
O da yok.
En güzel şeyleri kaldırdılar ya.
Yaaaa hepsi nasil güzeldi yayaa hatırlamaz mıyııım o piknik bisküviyi ben de çok severdim elmalı biskrem de vardı onu da severdim
birkaç sene önce bir bakkalda cino buldum nasıl sevindim hemen aldım yedim aynı çocukluğumdaki tat
sonra altın para şeklinde çikolatalar vardı onlar hala eminönünde toptancılarda satılıyor
çoook güzel günlerdi çokYaaaa hepsi nasil güzeldi ya
Şimdi çeşit bol ama tat yok.
Taç bisküvi vardi.
Mino minik sakızlar
Ağızda çatlayan şeker vardi unuttum adını
Abc kraker
Bumbo kraker
Tombi
Cicoz sakiz
Şemsiye cikolata
Düdük seker
Kristal kola ,rc kola
Rekli minik kolonyalar patlatirdik
Cokomelleri yiyip dış folyosunu tırnağıyla düzelmeyen bizden degildir.
:)
Kardeşim para aldığı an bakkala koşardı ama saniyesinde.
Babam harçlık verirdi anında toz olurdu kapıyı açık birakir koşardı.
Benim kumbaram vardi
babaannemde oğlanda parasını bakkalda biriktiriyor derdi kardeşim icin.
Ben paramı harcamazdım kardeşim banada alırdı kendine ne alırsa
Aman beeeggg.
Ne günlermis.
Yaaa 90larda cocuk olmakkk
En çok da macuncuyu beklerdik.çoook güzel günlerdi çok
şimdi o tadı bulamıyorum hiç birşeyde
ben o renkli minik kolonyaları kullanmaya kıyamaz saklardım bir süre sonra içindeki azıcık kolonya buharlaşır boş ambalaj kalırdı üzülürdüm
taç bisküviden var şokta gördüm bumbo da yeniden üretilmeye başlanmış diye duydum alıp eskileri yad etmek lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?