Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selam...
Yine yemegim yok bezdum.

Sabah kahvaltıya gozleme yaptim erbaslara
Kucuk erbas babasından once uyandı bugun onunla birlikde yedi.
Terlemiş uyuyamamis.
Üzerini değişmiş falan falan.

Evde isler duruyor ben geri yattım 12 gibi dayım aradı ona uyandim.
Yine hic bisi dokunmadan esmalarima basladim.
Ev isi yapılır elbet bitmiyoda kacmiyorda.

Evdeyim pazargununden beri para harcamiyorum.
Eşim dün arabanın kılıflarını değişmiş krem rengi yaptırmıştı deri cabuk kirleniyordu füme yaptırdı 150tl tuttmus.
Yarında kendine sort falan alacak.
Bende bayram icin elbise alicam bakalim nekadar harcayacagiz.

Annemde sagolsun benim icin baslamis konserve yapmaya. Yapma diyorum yapicam diyor. Kisin rahat ederiz
Ne guzel anne ya

Benim annem hic yapmaz.
Hazircidir.
Uğraşamam der.
Yani öyle kışlık hazırlığı vs. Hiç yapmaz.
Ben az da olsa bisiler yapmaya calisiyorum.

Ne guzel anne ya

Benim annem hic yapmaz.
Hazircidir.
Uğraşamam der.
Yani öyle kışlık hazırlığı vs. Hiç yapmaz.
Ben az da olsa bisiler yapmaya calisiyorum.
Benim annem de öyle:)
Geçen yaz ilk defa tarhana yaptık dürte dürte:)Ama fasulye biber filan hazırlar koyar
Ondan önceki yaz da ilk defa eriste kesmiştik.Aşureyi falan hayatında hiç yapmadı zaten.Desem hadi yapta yiyelim der

Babam ve kardesim oyle menemenlik erişte tarhana yemiyorlar.
Sanirim ondan yapmiyor.
Ama ne bilim misal Biber, köz Patlıcan, taze fasulye koyabilir.
Uğraşmıyor.
Keşke oglum ve esim yese tarhana yapsam.
Barbunya , bezelye koysam.
Turşu kursam(kendime gore yapiyorum)
Ama yemiyorlar.

Benim cok hevesim var böyle seylere.
Hemde ne güzel oluyor elinin altinda.

Benim bahçe icinde evim olsa sirf zevkine yaparim galiba :)
Dağıtırım olmadi.

Bende seviyorum kışlık birşeyler hazırlamayı.Ama dediğin gibi evdekilerin yememesi etkiliyor.Onlarda haklı evdekiler yemeyince yapmak istemiyorlar demekki.
Mesela annem geçen yaz turşu kurdu.Babamla kardeşim yemediler gittiler marketten aldılar.Halbuki gayette güzeldi.
Bizim evdekiler cins

Malsef bizdekilerde öyle.
Onlarında yiyebileceği şeylerden az az koyuyorum bende.

Off bütün gece uyumadı oğlum. Çatlayana kadar ağladı. Acile gittik. Arabada sustu
Neyse doktor anladı gaz sancısı olduğunu zaten
Ilaç verdi
Damla. Onuda sıktık ama şuan gazi var cikaramiyor.
Ilk kullandığımız mama aptamildi
Şimdi ki Sma.
Acaba gaz mi yapti..
Sürekli pispislanmak istediginsen ya da memede oldugundan sutte sagamiyorum.
Biliyosunuz etkili ememedigi için kilo alamiyomus o yüzden sagip ver demişti doktor ama paşa bir rahat bırakmıyor ki.
Kahvaltıyı yeni yaptım
Sofrayı toplayamasmdan ağlamaya başladi
Uykusuzum gizlar

Ben de evdeki kimyasalları çıkararak başlamıltım. Çamaşır sodasını ben de blşk makinasna denedim olmuyor leke kalıyor dedgn gbi ve yıkamakla geçmiyor farklı markalar denedim suan u green clean kullanıyorum en begendigim bu oldu bitmek üzere yine bu marka alcagim. İçerisinde 2 paket de makina yıkama deterjani cıkyor kimyadal kalıntılardan temizliyor deterjani kullanmaya başlamadan makinayi onnla yıkıyorsun. Evet sirkeyi de dogal almak lazm alıyorum ben. Ama yer silmeye fln cok kullanmyrm. Ayrıca sadece şeker deil rafine olan herseyi hayatımızdan cıkarmak lazım. Yag olrk sadece tereyagi ve zeytnygi kullnyrum. Rafine tuz yok rafine şeker yok. Kaya tuzu ve doğal şeker alıyorum. Abur cubur tüketimini de bıraktım sayılır cok cok nadir canım cekerse dıışarda dondurma pasta vs. Yiyiorum. Evde hurma badem ceviz meyve tüketiyorum canım abur cubur istediginde. Hurma zaten eksik olmaz evde.

Son düzenleme:
dualardan oku canım esmaül hüsnalara bak

Ben gecen bi ablaya söyledim Esmaları sinirimi bozdu kadın,sayılı okumak iyi değil başka seyleri cagırsın falan dedi.Töbe Yarabbim.Kapalı bi abla belki bilgilendirir diye reglyken okuyorm falan dedim.Oku ama sayılı okuma dedi.Demicem kimseye bi daha

Canım ben normalde hiç sayılı okumam.
Ama şu mucizeler sayfasındaki 21 günlük programı uyguladığımdan sayılı okuyorum onlari.
Normalde her esmayi 1 tesbih(99tane) dolaniyorum.

Misal o mucizelerdeki 14.gundeyim onlari cektim.

Ayrıca;
Ya Latif 100tane
Ya Vedud 100 tane
Ya Halik 100 tane
Ya Malik-ül Mülk 100 tane çektim
(Tabi daha çok cekilebilir)

Aksam yine çekiyorum aklima gelenleri cekmediklerimi.
Yani o 21 günlük program ve benim cektiklerim gunde 2000taneyi geciyor bu ara.

Bence de kimseye söyleme herkes bisi söylüyor yanıltıyor kafana takarsin.
Bence içimizden nasil geliyorsa öyle dua etmeli ve tesbih cekmeliyiz.

Şeyı belki duymuşsundur çobanın biri dua edermis bir şeyh de onu duymuş ve uyarmis.
Hiç böylemi dua edilir.
Allah'ın huzurundasın falan diye uyarmış onu.
O gece rüyasına girmiş Şeyhin
Neden o okulumu uyardın ben onun duasını öyle kabul ediyordum diye.
Gidip o çobanı bulup hatasını düzeltmiş şeyh.
Daha da karismamis.

Rabbim bize onu anmayi, dua etme, şükretmeyi nasip ediyorsa kabul eyleyecegindendir.

Bu kadar gözü kapalı varken
Ya da bizlerinde gözü kapalıyken gözümüzü açmışsa kabul vakti gelmistir.

Misal ben gercekden esmalari çekmeye başladığından beri isimde olsa once biraz esma cekiyorum.
Iş sonrada yapılır ama o esma huzuru önce bedeninde olmalı diyorum.

Bak tatile gidicem tesbihin hep benimle.
Geçen senede goturdum.
Köye giderkende öyle.
Yolda cekiyorum aksam uyumadan cekiyorum.

O 21 gunluk program icin uyuyorum bende sayiya.
Yoksa hic sayısız cekiyorum ben.

O degilde simdi dolar ne kadar diye baktim 5,29 bu ne olacak boyle. Dun kardesimle temizligi bitirdikten sonra aksamustu avm.ye gidelim dedik. Her sey ates pahasi. Alisverisi seven ben bir tisort bile alamadim. Sok oldum. Bu yil arkadaslarimizin dugunu var hep. Toplam 6 adet ceyrek lazim takmak icin. Cok cok yakin dugunu olacak arkadaslarimiz. Eylul ekim kasim bizim icin hep elimizden ceyregin gitmesi gerekecek bakiyorum ceyrek 321 tl. Napcaz yaaaaaa

Piyasalar fena keske 185 lerdeyken gecen ay 6-10 tane alsaydınız ben de eşime dedim suan düşük alalim bikaç tane lazım olur takmak için maalesef dinlemedi.

Aynen o programdayım bende kuzu.10.günü okudum bugun.Ondan sayılı okuyorm.
Ben de öyle düşünüyorum,hic okumamaktan iyidir.
Allah dualarımızı kabul etsin cümlemizin

Benimde param tapu icin gitti alamadım dolar.
7tl olacak bence de Allah yardımcımız olsun

Piyasalar fena keske 185 lerdeyken gecen ay 6-10 tane alsaydınız ben de eşime dedim suan düşük alalim bikaç tane lazım olur takmak için maalesef dinlemedi.
Mecbur ucuzda olsa pahalida olsa alicam arkadaslarima feda olsun amaa hayat pahalilasiyor ona uzuluyorum. Zam geliyor her sey pahali. Nolcak boyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…