Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kızlar selam. Doğum iznindeyim amaama evimde oturamadim daha. Kizkardesimin kınası.düğünü derken hep bi kosusturmaca, hazirlik. Cok fazla düğün oldu bu ay. Hepsine de takı takıldı. Ben gebelikde bahanemle gitmedim sadece kardesimin dugunuyle ilgilendim ama eşim takı takmak icin hepsime katilmak zorundaydi. Bu aksam da eşimin kuzeninin kinasi yarin da dugunu.
Neyseki takilarin cogunu onceden hazirlayip önlemimizi almıştık.
Evde de onceden biriktirdiğim ceyrek yarim bi kac tam altinim vardi. Eşim onlarin hepsini dün alıp üstüne de ekleme yapıp bana bir cift teki 20 gr olan lazer kesim bilezik yaptirmis. Doğum hediyesi niyetine almis kardesimin deda dugununde takmami istemis. Güzel.düşünmüş sagolsun ama ben kendimde secmek isterdim :) foto eklemeyi denicem.

Güle güle kullan canım.Olsun düsünmüs almış.Düğünde takarsın diye düşünen adam bulmuşsun,dahasını arama bence:)
Kardesine mutlululuklar,sana da hayırlı doğumlar olsun.Saglıcakla gelsin inşallah bebisin

Teşekkürler canım. Tabiki.cok güzel düşünmüş sagolsun.

İyi günlerde güle güle kullanın bileziğinizi

Kizlar babanne ve gorumcemden bahsediyorlar.

Zamanında onlarında psikolojilerini bozduklarından, cocukluklarinin hep onların fesatliklariyla geçtiğinden bahsediyorlar.
Yani zaten yeni evliler.
Sorunları var mı bilemem ama eltimin kızının görümcesi rahat degilmis.
Onunda kaynanası görümcesi gelip kalıp rahatsiz ediyormuş ondan anlattılar.
Eltimin kızının kaynanası kendi anlattı mesela.
Kızım rahat değil dedi.

Aslında anlatıyorlar ben sormuyorum.
Ben sorsam hepsini anlatırlar eminim.
Merak etmiyorum acikcasi.

Ben gripdim eltimin kizi aradığında.
Dün nasil oldun yenge diye aradı. annesi ve k.v gelcekmis keske sende olsaydin dedi.
Böyle bakınca iyi niyetli biri goruyorum.

Ama pikniğe gidelim vs vs.
Sık görüşmek beni bayiyor.

Ben kendi evimin icini anlatmiyorum.
Ne görüyorlarsa o.
Ama eski mevzulardan konu açılıyor gorumcem k.v onlar konusuldu.

Cunku bana yapilanlar onlarada yapilmis.

Misal k.v hırsızlık gibi şeyleri var
Bunların evindende aliyormus.
K.v kızınca sen bisi hazırlasan yemez senin elinden.
Aynısını bunlarada yapıyormuş.
Bunların evinden laf taşıyormuş halalarina.
Banada yapıyordu gibi.

Babaannelerini sevmiyorlar.
Ama ben yinede sizin babaanneniz neticede ama benim kaynanam.
Siz huyunu suyunu biliyorsunuz birlikde büyümüşsünüz idare edebilirsiniz falan dedim.

Ama onlarda çocukluğumuz hep bunların yüzünden hir gür hep sorunlu gecti diyorlar.

Günaydın.
12ye kadar dışarıdaydik.
Sahil epey serinlemis.
Şal da ısitmadi.
Biraz boşalmış çarşı millet dönüşte.

Cok enteresan ya.
Bayram zamanı oturacak yer bulamıyorduk çay bahçelerinde cafelerde suan boşalıyor ve kışın tamamen kapatıyorlarmış.
Kışın nasil geçimlerini sağlıyorlar acaba.
Gerçi çoğu insan kapılarını kitleyip dönüyorlarmış.
Misal dayımın binasında bizimle beraber 5 ev dolu.
Ev girişle 6 kat ve her kat da 4 daire var.
Ilginc.
Almışlar evleri boş boş duruyor.

Aiyy dün kapıdan çıkarken yaşlı bir teyze gordum bizimle beraber cıktı 2.katda oturanmis.
Kocası 92 yılında ölmüş o da burayı almis boyle arada geliyormus.
Ahh kızım sinir hastası oldum ben genç yaşta hala kafam uyuşup tedavi oluyorum istanbulda.
Zamanında kaynanasiyla yaşamis burda köyde inekleri vardi yağı saklardı tuzu saklardı sinir hastası ettiler beni diye anlatiyor.

Ahh yaşananlar..

Hâlâ unutulmuyor demek yas 75 bile olsa..
Baya anlatti cok sevimliydi.
Yalnız kalmış anlatıp rahatlıyor demek..

Zaten genelde yaşlı kesim yaşıyor burada.

Bugün bizim köye cikicaz.
Esim buradayken ciktik ama arabayla çıkmıyor zevki.
Illa yürümem gerek o yollari.

zelalke bileziğini güle güle kullan . Günaydın herkese bugün üst komşum bize hoşgeldine gelecekler akşam. Bende peynirli milföy böreği, dondurmalı revani, tuzlu kurabiye yapmaya karar verdim. Fırın çalışmışken birde kek yaparım onu buzluğa atarım. Kahve çay meyve çekirdek güzel ağırlarıZ. Cuma günü de görüşmediğim aramızın bozuk olduğu karşı komşumun kankası gelecek yine hoşgeldine . Sonra biz ona bebek doğdusuna gideceğiz bakalım söyledim evim kirli patlıcan kızarttık haliya yağ sıçradı ben temizler sizi çağırırım dedi . Bende tamam dedim ben gelmek istedim artık kendi ne zaman davet ederse tercih onun. Bakalım bize gelince bu kankasının beni rehberinden silmesi ve diğer kankasının da ona uyup silmesi ile ilgili bir konu açacak mı merakla bekliyorum o işi .

zelalke güle güle kullan canim bileziğini
Günaydınlarrr
Dün akşam eşimle 70 dk yürüdük
Bir de dün mobilya bakmak için çıktığımda biraz yürümüşüm tabi bif de abm yi gezdim. Madam cocodan şu bardağı ve meşrubat bardakları aldım.
Çok yorulmuşum sabah 9 da ancak uyandım. Kızımla kahvaltı ve kahve keyfisi yaptık. Şimdi yemek hazırlayacağım.

600 tl ve 30 dolarım var. Bir de yarim altınım.
Bunların hepsini birleştirip ata altın almaya niyetlendim. Yine çıkmış altın
Ne zaman almaya niyetlendim çıkmış oluyor.

Selam markete indim 700 gram çekirdeğe 14 tl para verdim sinirlerim bozuldu vallahi kajunun kilosu 90 tl , Siirt fıstığı 65 tl ki bu eski mahsul yenisi 100 tl olacakmış iyice abartılıyor off geçen sene 45 tl di. 3 nektar , 6 mandalina , 3 mor erik ve çekirdek toplam 20 tl tuttu. Evin önünde kaldırım çalışması var araba yan taraftaydı orada da çalışma başlamış allahım arabayı koyacak yer bulamadım ta sokağın başına bıraktım eşime resim attım . Sonra A101 e uğradım oradan 1 kg küp şeker , 2 kilo toz şeker , 150 gram Hindistan cevizi birde maşaya 20 tl ödedim . Eve geldim bir kek bir tuzlu simit yaptım mutfağı ayarladım. Arkadaşım kuzeni için 41 Yasin dağıtıyordu 2 tane aldım okuyup geri mutfağa gidicem yemek çalışmalarına başlıyorum yoruldum biraz

Geçen bizde aldık fiyatlar burada da öyle ceviz sumak karabiber kuru üzüm aldık 50 tl ödedik.
Fındık komşu köyden getirmiş 1 kiloya yakın verdi.fıstıkta annem almış o verdi
Pazar dün çok pahallıydı.
5 tl den aşağı bişiy yoktu.
Yarın komlu gelecekmiş havuçlu tarçınlı kuru üzümlü bir kek yaptım yarında arpa şehriye salatası yapıcam

Selammm...

Bugün köyümü alt üst ettim ne özlemisim.
Biz kalabalık gitti diye seviniyoruz esnaf uzgun...
Taksiciler şurada 1 hafta daha is yapariz okulda başlayınca durur bizim işler diyorlar.
Köyün muhtarı yazı ayrı güzel kışı ayrı diyor.
Bi Kışın görmek nasip olmadı gitti.
İnşallah ilerki senelere ömür yeterse görüruz.
Her sene geldikçe herkes hatırlıyor bizi.
Köydeki cafeyi işleten abla hemen hoşgeldiniz geç kaldınız dedi.
Surekli çorba içtiğimiz abla kardeşime beni sormuş ablanda geldimi diye :)
Köyün muhtarı hoşgeldiniz nasılsınız dedi hemen.

Keşke hep olsalar hep gelebilsek.
Ben nasıl dönücek bakalim.
Yine ağlaya zırlaya dönerim.

Aklımda esimde ama.
Kahvaltısız yemeksiz kaldı.
Hergün ariyor.
Onun aklıda burada.

Kardeşim harcıyor harcatmiyor ama yarın ben ısmarlicam böyle olmuyor.
Aslında onlar dışarıda yemede evde yer cikariz sahilde cips kola vs takiliriz.
Ama kardeşim yiyince oglumda istiyor.
Annemle ben pek aramiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…