Küçük Düşün Büyük Olsun!

bu haftanın menüsünü belirledim
yogurt çorba
börülce salata
patates kavurma
yeşil mercimek yemeği
etli biber dolma
fırın balık

cumartesi fırın balıkm yeriz
pazar börülce salatası patates kavurma
pazartesi yeşil mercimek yemeği +makarna
biber dolma +makarna
çarşamba +perşmebe+cuma kayınvalde :):) menüsü

Ben de yemeği zeytinyağlı yapanlardanımBir de bize sıvı yağ 3 ayda bir geliyıor ,esimin işyerinden.Veriyırm anama kvdeme.Sıvı yağ sevmiyırm benHerseye zeytinyağ
Bende yemekte hiç sıvı yağ kullanmıyorum ama kek börek kızartma için sıvı yağ. Yoksa zeytinyağı ile nasıl kek filan oluyor ağır olur sanki

Benim de küçük bir bahçem var domates patlıcan salatalik bıber marul fasulye bamya ne bulduysam ektim tüm yaz pazardan pek bişey almadık hepsi organikti, geçen pazardan biraz salatalık aldım bahçe bitiyor artık inanın kaldı dolapta, resmen ilaç tadı geliyor yedikce. Yaşadığım yerde sütü tereyağını cevizi ve birçok meyveyi ikram olarak veriyorlar çok seviliyoruz elhamdülillah. Bizim yerimizde başkası olsa bu kadar az harcamayla birikim yapıp ev alırdı ama biz araba kredisinden falan kendimizi kurtarıp kenara 10 TL atamadık 1 senedir

cuma günleri alış veriş yapıyorum
bu neden ile menüyü önceden belirliyorum
akşam eşim yardım edecek, sabah çıkamdan çamaşır astım, halıalrı balkona koydum
akşam eşim ben süpürürüm + silerim dedi
bende toz alıp+halı çırparım ve ütüyü yaparım
yarında oğlumla bana kalır
geçen hafta çok yorulunca bu hafta dileniyim dedim
haftaya misafirlerim var

Bende yemekte hiç sıvı yağ kullanmıyorum ama kek börek kızartma için sıvı yağ. Yoksa zeytinyağı ile nasıl kek filan oluyor ağır olur sanki
Ben misafre yapacaksam sıvı yağ ile yapıyorm.Kendime zaten normal kek yapmadığımdan z.yağı sorun olmuyor.Tat veriyor daha cok Kendime tam buğdaylı sekersiz yaparım ben kek poğaça.Rafine seker tüketmemeye calısıyorm:)

Kendime biberli lor yaptim karnimi doyurdum.
Hazir uyumamisken ortaligi toparlim.
Nevresim degisicem.
yemegim var.
Supurge acicam.
Cikolatali misirgevrekli kurabiye yapicam.
Biraz buzluga biraz eltimin kizina gotururum.
Baska da bi is yapmicam bugun.

Ben hiç böyle şeyler yapamıyorum ya şekersiz yaşam şu bu . Ama özeniyorum böyle yaşayanlara ben kalitesiz bir ürün almam bulyon hazır çorba abur cubur yemem yedirmem öyle yaşıyoruz evde işte

Sabah suda pisen kavanoz kekim
Tm buğday unlu,zeytinyağlı,sekersiz(keciboynzu pekmezi ekledim seker yerine)Atıstırmalık bunu aldım yanıma.Şekersiz günlere bi dönsem yine süper olacak:)
Ayyyy valla güzel görünüyor afiyet olsun

Ben hiç böyle şeyler yapamıyorum ya şekersiz yaşam şu bu . Ama özeniyorum böyle yaşayanlara ben kalitesiz bir ürün almam bulyon hazır çorba abur cubur yemem yedirmem öyle yaşıyoruz evde işte
Bazı seylri ben de yiyemiyorm.O kadrda damağım alışmasına rağmen.Misal buğday kepeği aldım gecen küçücük pakete 6 tl verdim.Yok yenmiyor yani.Hic yemem daha iyi dedim.
ANnem hic eve sokmazdı bulyon,hazır cıorba bizim evlerimize de girmez alısmamısız.Arada kolaya kaçıp basemel sos alıyorm acil durumda ona bile kızıyrm kendime ne gerek var diye.
AMa tam buğday unu ile yapılan hic bisey garip,tatsız gelmiyr artık.Yavas yavaş alıısırsın yaptıkça.

hamur işlerinde sıvı yağ kullanıyorum, birde mümkünse tereyağı
Kek te çok agır olur ama börek fln olur herhalde

Bende bir kere beşemel sos almıştım yeni yemek yapıyordum bi deneyeyim diyip aldım onu da. Beşemel sos ve krema pek bizim eve uygun değil . Geçen kremalı makarna yaptım yenmedi ya sevmedik hiç

Bende bir kere beşemel sos almıştım yeni yemek yapıyordum bi deneyeyim diyip aldım onu da. Beşemel sos ve krema pek bizim eve uygun değil . Geçen kremalı makarna yaptım yenmedi ya sevmedik hiç
Benim adam anlıo nemrut ya Hünkar beğendi yemiyordu etini yiyip bırakıyordu.Genelde ona hazır patlıcan konserve kullanırdım.Basemalini kendim yapardım.1-2 kez kendim parpulladım dedi bunda değişik bisey var.Güzel olmuş bu.Böyle yap bundan sonra diyorKonserveyi anlıyr.Bezelye falan konserve alayım kokuyor diyor.Yemiyor.
Krema 1-2 çorbam var ,mantar ve brokoli ona kullanırsam kullanırım.Evde yoksa sütle yaparım.
Makarna kendim yiceksem koyarım.Cünkü koci yemiyr kremalı makarna falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…