Küçük Düşün Büyük Olsun!

Amin, hepimizin..
Hem yenilerini ögrenmiş oluyorum.
Bir ara çok ilerlemiştim, ama sonra üzerine koyamadım.
Amaç 99 unuda anlamıyla bilebilmek

Canım Allah kabul etsin.
Insan okudukca cektikce cekmek istiyorm
Ben 1 gun tesbihimi elime almayayim cok hzursuz oluyorum.
Aliskanlik ettim onu.

Benimde pilavdan baska yemegim yok gelince napcam bilmiyorum yolda dusuncem kafam durdu napsam diye.

dolapta çürümeye bıraktığım, napacağım bunla dediğim küçük bir lahana parçasını haşlıyorum ve buzluğa koyucam şimdi. Vesile oldunuz yazmak istedim

Güle güle kullan cnm

Bende buzluktan yiyorum 10 gündür.Oluyor öyle.Kumbarayı çatlattık bu ay:)
Gececek ins cnm..

Hayırlı olsun güle güle kullan bileziğini canım

Lahana sarması ile mercimek çorbası güzel ikili bence,
Ellerine sağlık

Kızlar bu formu görmeden önce sabah, acaba KK'da" buzluğunda ne var?" diye bi topik mi açsam demiştim de gerek yok galiba. burdan fikir alırım. Neler hazırlıyorsunuz dolaba ? ben anca börek yapıp koyuyorum oda 2-3 hafta içinde bitiyo hazır sonuçta buarada hem iş yerimde hem evde yapıyorum yemek- hem öğlen ne yicem hem aksam ne yicem derdim var

Mevsim biraz geçti ama, seneye aklınızda olsun
Bütçenize göre değişir benim olmazsa olmazlarım
Doğranmış çiğ biber - kısın yemeklere yazın vakte çok kolaylık - uzun kısa bütün değişik şekillerde atıyorum
Dolmalık biberi temizleyip koyuyorum buzlu dolduruyorum pişiriyorum
Kalan domatesleri rendeleyip koyarım kışa kolaylık
Vişne, erik, kızılcık meyve suyu için alırım, kalan posadanda marmelat yaparım
Çiğ barbunya, bezelye ( fırın yemekleri - yemeği )
Börek - bu ara hiç koyamıyorum tepe tepe dolu buzluk
Geçen yıl kasımda a101 kampanyası olmuştu algida dondurma koymuştum
Kalan peynirleri atıyorum, borek içi için
Kavurma büyük kolaylık
Yemeklik kıyma, köfte kolaylık
tamamen bütçe ve zamanınıza bağlı
ben patlıcan taze fasülye ve bamya sevmedim
patlıcan kısın alıyorum, diğerleri konserve yapıyorum

Aklımda olacak teşekkür ederim.
Ailelerimizden uzak bir şehre yerleştik ve ben daha yeni anlıyorum evli olduğumu
Kolaymış annelerle aynı şehirde olmak biri tencere yemek getirir diğeri buzluğumu doldururdu. Şimdi zor geliyo ama yapmamda lazım. Bende kalan ne varsa buzluğa koymaya başladım.

Ben fasulyeyi kayınvalidemin tarifiyle az yağda kavurup domatetesi tam pişirmeden soğutup buzluğa koyuyorum. Tadında bozulma olmuyo.

Kıyma var mesela şimdi ama dana-koyun karışık almışız yanlışlıkla napacaksam onu bilmiyorum resmen boşa gitti para.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…