Aklımda olacak teşekkür ederim.
Ailelerimizden uzak bir şehre yerleştik ve ben daha yeni anlıyorum evli olduğumu
Kolaymış annelerle aynı şehirde olmak biri tencere yemek getirir diğeri buzluğumu doldururdu. Şimdi zor geliyo ama yapmamda lazım. Bende kalan ne varsa buzluğa koymaya başladım.
Kıyma var mesela şimdi ama dana-koyun karışık almışız yanlışlıkla napacaksam onu bilmiyorum resmen boşa gitti para.
Bende salçayı buzlukta saklıyorum en büyük boyundan alıp hepsini dolaba koyduk annemle poset içinde tablet şeklinde koyduk kırıp kırıp kullanıyorum.Kıyma alıp karıştırsam bozmaz tadını herhalde. Öyle yapayım madem. Boşa gitmez iyi fikirAz az böl yemeklerde anlaşılmaz hatta biraz daha dana al hiç anlaşılmaz
Ben annemle yapıyordum, bu yıl yapamadı hem ona hem kendime yaptım ama eşim çok yardımcı onun yardımı olmasa cesaret edemezdim.
Şimdilik yaptıklarımda bir sorun olmadı, bir tek güvendigim yerlerden salçamı aldım, onu artık alırım, yapmaya çalışmak daha büyük kayıp, hem apartmanlarda nasıl pişirip sericez, güneş görecek, eskide kalmış
Bende salçayı buzlukta saklıyorum en büyük boyundan alıp hepsini dolaba koyduk annemle poset içinde tablet şeklinde koyduk kırıp kırıp kullanıyorum.Kıyma alıp karıştırsam bozmaz tadını herhalde. Öyle yapayım madem. Boşa gitmez iyi fikir
lEvet yoksa hemen hava alıyor bozuluyo.geçen gün pırasa alıştım fazla geldi, biraz kavurup koydum. çiğ koyunca tadı değişiyormuş bakalım deniyorum öğrenicem bişeylerBenimki de buzluk kaplarında, rahat oluyor bozulmuyor
Neden biz özellikle dana ve koyun karıstıırıyorz kıymayı.Sırf koyun kokuyr dana katıyorm içine:)Aklımda olacak teşekkür ederim.
Ailelerimizden uzak bir şehre yerleştik ve ben daha yeni anlıyorum evli olduğumu
Kolaymış annelerle aynı şehirde olmak biri tencere yemek getirir diğeri buzluğumu doldururdu. Şimdi zor geliyo ama yapmamda lazım. Bende kalan ne varsa buzluğa koymaya başladım.
Ben fasulyeyi kayınvalidemin tarifiyle az yağda kavurup domatetesi tam pişirmeden soğutup buzluğa koyuyorum. Tadında bozulma olmuyo.
Kıyma var mesela şimdi ama dana-koyun karışık almışız yanlışlıkla napacaksam onu bilmiyorum resmen boşa gitti para.
Ohh missdün çocuk gibi mutlu oldum
annem memlektten
yufka ekmek
kömbe
babamın petek balı
şarap(ev yapımı) göndermiş
kayınvaldem de çorba akrışık kızartma yapmış
elime tutuştrudular :)
birde kayınvalde yaprak sarmış , sulu köfte yapmış
derin donrurucya at dedi
tşk ettim ve hemen sıvıştım :)
Onu dövuyomuydu daha oncedeKız bu sıla yine yemiş sopayı
Ay adam ruh hastası demek.Tam dövemedim bi barışayım dalayım kafa göz mü dedi naptıEvlerden ırakkk
ooo yumurta salatasi cok guzel gidiyor beakşam yumurta salatası yapacağım
annem yufka ekmek göndermiş
dürüm yapmayı hayal ediyorum
çok seviyorum öyle yemeyi:)
yufka ekmegi kirişsak ya :)dün çocuk gibi mutlu oldum
annem memlektten
yufka ekmek
kömbe
babamın petek balı
şarap(ev yapımı) göndermiş
kayınvaldem de çorba akrışık kızartma yapmış
elime tutuştrudular :)
birde kayınvalde yaprak sarmış , sulu köfte yapmış
derin donrurucya at dedi
tşk ettim ve hemen sıvıştım :)
Ohh miss
Güle güle yiyin bacım.
Annenin sarap göndrmesi iyimis:)Bizimki 40 yılda bir teyzemlerle falan icerz.Esim icmiyr namaz kılıyor.
Annem kocası namazında ,karısı demleniyor diye söyleniyor
Tokat atmış diye ayrılmışlardı zaten.Yeni barışmışlar.Onu dövuyomuydu daha oncede
kacirmisim ya
ooo yumurta salatasi cok guzel gidiyor be
yufka ekmegi kirişsak ya :)
pek severim
Gızlarr beyim arabayı vurmuş öğlen.
Bi korktum bariyerlere vurdum dedi.Dedim sende bisey var mı?Yok hafif vurdum dedi.
Araba da çizikler varmış,dedim sana bisey olmasın.
Servise gitcek bakalım.Kaskodan yaptırmayalım ayın 20 sinde yenilemesi var.Bosa deldirmeyelim dedim..
Elde telefonla araba kullanırsa olcağı oİyi önüne biri cıkmamıs..
Yaa ne güzelll:)bizede de durum tam öyle :):)
şarabı benim babam yapıyor
üzüm bağımız var...
Dayak yemeyi seviyorsa demek :)Tokat atmış diye ayrılmışlardı zaten.Yeni barışmışlar.
Onu dövuyomuydu daha oncede
kacirmisim ya
ooo yumurta salatasi cok guzel gidiyor be
yufka ekmegi kirişsak ya :)
pek severim
Saolasn cnmmmgeçmiş olsun canım
Oglani biraktim hemen peynirci babaya girdim.
15 tl lik zeytin
15tl lik kuymaklik peynir(bu peynir 1 haftadan cok durunca küf atiyor tecrubeyle sabit haftalik aliyorum ciktikca)
2lt gunluk süt 5.90tl (yogurt yapcam)
10tl acik dut pekmezi oglana gelincr kavanoza bosalttim valla acik daha hosuma gitti yogun kivamli.
Aldim ciktim.
Nezamandir sebze yapmadim benimkiler yemiyo diye ama aklima vurdu bee.
Kendime karnabahar aldim.
kabak aldim.
brokolide olsaydi iyiydi ama yoktu.
krema aldim.
maydanoz aldim.
margarin aldim.
mesrubat aldim 20tl buraya verdim.
Hemen karnabahar , kabak , havuc, patates minik dogradim krema baharat ekledim firina verdim.
Karnabaharin yarisinida yemek olarak pismeye attim.
3 gun yerim bikana kadar doyarim artik.
Ogluma manti yaptim.
Esimede firina palamut buglama attim.(buzlukda vardi 4 dilim)
mutfagi topladim ve bittim.
Dayak yemeyi seviyorsa demek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?