Küçük Düşün Büyük Olsun!

Nekadar gelir oluyorsa okadar gidiyor malesef.
kredi kartina olan taksitlet ödemeyi fazlaca kabartiyor.
zamlar cabasi

Keske eslerde anlayisli olsa bu konuda yani 2 kisi hemfikir olmayincz tek taraflı birikim malesef zor oluyor.

Nekadar gelir oluyorsa okadar gidiyor malesef.
kredi kartina olan taksitlet ödemeyi fazlaca kabartiyor.
zamlar cabasi

Keske eslerde anlayisli olsa bu konuda yani 2 kisi hemfikir olmayincz tek taraflı birikim malesef zor oluyor.

Yani adama gel hesap yapalım dediğim an evde kavga çıkıyor..

biz evde bir iş daha yapıyoruz ayda 200 tl falan oluyor, geçen dedim ki ne yapacaksın o parayı kullanırım ben noldu dedi birikim yaparız diye düşünmüştüm dedim zaten moralim bozuldu uğraşıyorum çabalıyorum o sadece harcama derdin de bende yoruldum artık valla salacam ipin ucunu

Böyle mesela bir borca soksaniz.
Bir arsa olur yatirimlik ev olur altin olur gün olur.
boyle baslasaniz mesela güne girdim diyin

her ay 100tl ayirmaniz gerektigini soyleseniz.
Hani belki o toplu para onu heveslendirebilir.

Merhabalar herkese iyi haftasonları arkadaşlar

Bu kışa girerken herşeyinde zamlanmasıyla hep indirime denk getirip ciddi stok yapmıstım aylık mutfak masrafımı sadece kahvaltılık ve sebze meyve olusturucaktı onun haricinde herşey vardı ama goruyorum ki buna rağmen yine de marketlere cok para ödüyoruz bir de stok yapmasam masıl olurmuş düşünemiyorum biz de mi bi tuhaflık var anlamadım

Bu arada her gün malesef kahvaltı yapamıyoruz daha cok haftasonları kahvaltı oluyor yani sık sık kahvaltılık malzeme almıyorum ama benim şöyle bir huyum var biten malzemeyi hemen yerine koymak istiyorum yani atıyorum magnolia yaptım hemen bebe biskuvisi krema vs yerine koyuyorum aslında hemen ypmıycam yapmaya karar verdiğim an da alabilriim ama ne bilim sanki evde hemen aradıgım bulunmalı acil anlarda ugrasmayayım diye sanırım

ben kendim o borçtayım. arsa alacağız deyip kredi çektik ve maalesef arsa olmadı. bende dursun para dedim hesabımda duruyor telefon faturaları, dışarı da ki yeme içme, kredi, kıyafetler, tatil taksiti, kasko taksiti bende. ayrıca doktora gidiyorum bir randevu 250 tl. ben yarınımı düşünüyorum işten bir çıkartılsam ne olacak diye adam bunu düşünmüyor

dediğim gibi evde de ek iş yapınca temizliğe vakit ayıramıyorum, 50 sen ver 50 ben vereyim bir yardımcı gelsin ayda 1 dedim sözde şaka yaptı ama bana dönmüşte sende o zaman kiraya ortak ol diyor

Biz nasılsa çalışıyoruz diye salıyorlar bben de bunu farkttim.
ALır yani 5000 tllik de alır,sonra sana gelir derki sen de varsa ver,ben vercm sana:)Ama hic verilmez:)
Ben de buna kızıyorm.Bana bukadar güvenme.Yarn sıkılır isten çıkarım diyorm masus batarız diyor.
Pardon da calısmayan kadınların esleri nasıl yetiyor.

Ben 2015 de 10 gün evde oturdm.İsten çıkmıştım.Kardesim doğum yapcaktı ,bana döndü dediki esim.Bak simdi sana calısma ,iste az dinlen derler annenler.Ee dedim,bizim suan o lüxümüz yok is görüşmesine çağırılırsan git demişti.
10 günde ise girdim ben.Suan calıstıgım yere.6 yıllık evliyim.10 gün issiz kaldım.Böyle düşününce delleniyorm bazen.Bana bukadr güvenmesine...

aynen öyle valla yoruldum.

bir arabamız olsun deyip altınlarımla araba aldım, bu sene ailem tarla ektirdi ordan gelir onu da ekleriz yani hep ben çabalıyorum bir şeylerimiz olsun diye.

ayda 300 tl sigaraya veriyor üstüne bir de elektronik sigara içiyor. geçen sene bırakmıştı elektronik sigarayı alınca, sonra bir ameliyat oldu bende çalışınca şımarıklığından geri başladı. yani isteyince bırakıyor..

burada bir bakıyorum maşallah adamlar hiç bir şey yapmasa ceplerinde ki bozuk paraları atıyor. ay benim kocam onu bile yapmıyor..

Bnimkinin sahsi masrafı yok,ben ısrar etmesem kıyafet bile almaz kendine.Allah için simdi.
Ama bana güvenmesi beni de rahatsız ediyor.
Kumbaraya para atma alışkanlığı yok ama ver 3 tl ver 5 tl diye sürekli çekiyor.E sen de at.
Çocuk için uğraşıyoruz.Ben 4 sene olcak okadr beklemişim,çalısmam bi süre diorum.Adam dogmamıs çocuğa takılcak altınlarla araba değiştirme derdindeBürsss dedim artık
Yani verdikçe kıymet azalıyor.Ben bunu anladım.

Evet böyle bakmasıda yanlış.
Ama artik anliyorum insanlari hayat zor şartlar öyle zamlar almış başını gidiyor.
Bizimde en azindan maddi imkanimiz böyle olmasa Bende bir sekilde calismak icin bisiler yapardım.
Gercekden zor kira faturalar cocuk olunca masraf.
Tek maaşla mümkün değil.

aaaa olur mu? ben eşime mümkün olduğunca eşim yokken alıyorum kıyafetleri kendisinin eli ucuza gitmez çünkü. çalıştığım günden beri taksit ödüyorum ya ben nasıl birikim yapacam?

yani mont için sezon indirimlerini beklemez. ben geçen kış bitiminde jour.yden kırçıllı çok güzel bir kabanı 100 tl ye almıştım yıllarca giyerim.

çocuğun altınlarını vermeyin..

Ama senin ailende ev vermiş.Sen calısmasanda olur.Ev kirası vermiyor adam sonuçta.Bak bu da destek.
Yani bizimkiler görülmüyor.Ben calısıp kirayi ödüyorm.Senin ailen ev bırakms.Ama genel kanı erkek ev geçindiriyor.Yok öyle bisey.
Ben görülmemesine acayip kırılıyorm aslında.Yoksa çalışmaktan her ne olursa olsn memnunum.

Dün aksm dedimki caya gitcz arkadaşlara ya benim giyecek biseyim yok.Alısveris yapmam lazım dedim.
Aslında varmış ama ben taytla geziyomusum.Yazdan beri eskileri attım hep,kadife elbise mi giyip gideyim aksm cayına giderken dedim.Kalanlar hep sıksıkıdım seyler.
Ben kıyafet almıorm aylardır.AMa arabamızın her ay bi masrafı çıkıyor.Bayagı çocuk gibi,bakımı susu busu ona ses eden yok.
Valla çocuk olursa altınlarını vermem de.Mayıs ta tüp bebeğe geçeceğiz bilezik bozma kafasında beyefendi.10 bin çekeriz kredi bozamayız bilezik falan dedim.hık mık yapıyor.
Ayh kızlar tepem atık:)Kusura bakmayın valla:)

Valla benim de tepem atık benim de çocuğum olmuyor bu ay gidip nasıl bir tedaviye başlayacağımızı konuşacağız. hiç o doktorun parası nasıl ödeniyor diyen yok..

benim de hiç öyle şık kıyafetim yok hep spor

3 senedir belli aralıklarla dr a gittim.Bazen 2 ayda bir bazen 3 ay arayla.Ortlama 200 tl muayeneler.3 dr değiştirdim her drda 500 tl testlere gidiyor.CÜnkü hepsi yeniden test istiyor.Bütün bu ücretleri ben kendim ödedim.Dra giderken paran var mı diye sorar evet,ben zaten randevularımı maasa göre aayarladıgımdan var derim.Hata mı yapıyorum diye düsünüyorm açıkçası.Normal doğum yaparsan ücretsizmiş artık özelde diyo bana gecen.Ücretsiz diye mi normal doğım yapayım yani dedim
Umarım tez zamanda alırız mutlu haberleri cnm

Yok salma canım önce karları onun elinden al sende salarsan altından kalkamasınız bir taraf öbür tarafı törpülemese inan çok kötü oluyor kardeşimden biliyorum onun eşide böyleydi söyleye söyleye azcık duruldu bakim ama çok borçları var kk ye şimdi kardeşim düşünüyo zorlanıyor beyefendimizin umrunda degil

Estagfurullah canım hepimizin zaman zaman yasadigi sıkintilar.
Elbise falan icin butiklere baksan vaktin olunca.
Daha uygun geldiler bana avmlere göre.
Bulunca aliyorum ben artik illa bir yerde lazım oluyor.

Dün mayaladigim yogurt cok guzel oldu.
Artik her hafta böyle 2kilo alirim.
oglumu birakinca yolumun üzeri zaten.
Evi toparladim.
Supurge acmicam bugun.
2 mak. camasir astim.

Su yemegimide yapsam tesbihlerimi cekicem.

Yarin pazara gitmem gerek bereketli oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…