Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın hanımlar. Eşim işe gitti erkenden kalktım. Kahvaltı hazırladım. Sonra bir makina beyaz attım hala yıkanıyor uzun program olmayınca içime sinmiyor. Bir yandan da kızlarımın yemek siparişlerini hazırladım. Bu gün günlerden sebze zeytinyaglı kereviz ve sebze çorbası istediler. Dünden az da olsa yemeğim var başka da birşey yapmak istemiyorum bu gün hep yemek kokuyormuşum gibime geliyor. Kızlar uyuyor mutfagı topladım. Akşam son kalan balkabagını kestim parçaladım ve dondurucuya yerleştirdim. Çekirdekleri çok uğraştırdı tam temizleyecegim elimden kaydı zor zahmet temizledim yıkadım süzülsün diye bırakmıştım onları tepsiye yerleştirdim biraz kurusun. Süpürge açamıyorum ama toz aldım laminatları elimle sildim. Çay içtim şimdi kahvemi aldım size geldim. İnternetten aldığımız ürünleri direk balkona koyuyoruz sabah bir fasıl onların tozunu aldım temizldeim içeri aldım. Mutfagın halısını silkeledim mutfagın yerlerini sildim. Ama sabah erken işlere başlayınca kendimi iyi hissediyorum. İnşallah gün içinde de hep böyle enerjik olurum.

Akşam kızlarımla sohbet ediyoruz. Küçük kızım anne bu sene davulcu geçer mi diye sordu, bilmiyorum kızım dedim. İçim bir burkuldu, sonra büyük kızım annanem-dedem iftara da gelemez o zaman biz de gidemiyoruz dedi. Evet diye bir cümle çıktı benden gerçekten gelen ramazan mıydı diye içimden geçirdim. Annemi babamı çok özledim. Gidemiyoruz ancak görüntülü konuşuyoruz. Gurbette olanları o kadar güzel anladım ki. En kısa zamanda inşallah eskisi gibi oluruz. Dün bayagı harcamalı geçti. Eşimi hem baharatçıya hemde markete gönderdim artık aradığı zaman daha sakinim ürünün fotosunu atıyor tamam al diyorum, çünkü gidemeyince insan alındığına şükrediyor. Çok şükür alabiliyoruz diyorum. Baharatçıda 67 tl markette de 92 tl harcamış inanın baharatçıdan aldıkları tarçın, çubuk tarçın, mahlep, zencefil, zerdaçal, sumak, çörek otu, susam, nişasta, karanfil küçük paketler halinde inanamadım. Markette ise yogurt, 2 paket, 3 paket süt, 2 paket kahve, 2 paket bebe bisküvisi benim büyümeyen bebeklerime, yumurta, 1 paket çikolata birkaç birşey daha ama öyle tencereye girecek yiyecek değil sabun ve sıvı sabun.

Bizim kart 4bin olmus dün esim ödemis
Herseyde karta yuklendik.
Genelde 3bini gecmiyorduk
Bu ay besikti benim testlerdi eksiklerdi kart aldi basini gitti.

Biz faturalardan tutun gida kiyafet esya arabanin bakimi kaskosu vergiler hep kartla aliyoruz taksit yaptiriyoruz falan.
Taksitli alisverislerimiz güya bitmisti.
Besik falan derken ufak tefekde taksit yaptik yine basladi taksitler.

Mayista bez alirim birazda extra olarak.

Anneme tembihledim o pazar market cok gezdiginden visne cikinca bana 2 kilo al hemen dedim.
Kayisida uygun buldukca al dedim.
Hosaflik kompostoluk yapicam.
Buzluga koyucam.

İhlamur ve kirmizi erigide anneannemin bahcesinden toplicaz yine.
Domates ve biber de koysam bu sene kâr sayicam yeter bana.
Kiza ek gida icin yaz sonu bisiler koyacagimdan buzlugu doldurmak istemiyorum bu yaz.

Günaydın kızlar sabah 9 gibi uyandım ogluş uyuyor diye yatak keyfi yaptim o uyandi cay demleyip yumurtalı ekmek kizarttim topladim cay keyfi yapıyorum eşim aksam gelir anca mutfak kalebodur silinen bi elektrik aci cam bide oğlanı yikasam saçını halletsem benden iyisi yok aksama esime kabak dolması kalmıştı onu yer yayla çorbası istiyor canim oglusta seviyor bide erişte yaparım ona yeter

Tünaydın kızlar
Kız uyudu şimdi. Hemen koştum topiğe
Biraz sonra işlere girişeceğim. Makinayı açmışken koltuğu da yıkadım. Ya yatakta yine ıslaklık vardı kafayı yicem yine bizin kedimi yaptı anlamıyorum. Kaç gündür temizlemekten yatakta yatamıyoruz. Kediyi götürüyoruz kaçıyor. Nasıl gider çiş yapar anlamıyorum. Yoksa bizim yatağın üzerinde sünger var onda sumu toplanıyor desem bilemedim.
neyse işte koltuğu hallettim sonra evi bile toparlamadım kızla oynadık hopladık biraz ama hemen bacaklar iflas iyice hamlaştık.
bugün buzlukta pizza vardı yapıp buzluğa atmıştım onu pişirmeyi düşünğyorum. Ramazanda yenilmez. Kıza da dün balık yapacaktım yapamadım. Mantı haşladım aceleyle Balığı da bugün yaparım.
Neyse işler beni bekler. Daha iki çamaşır atacağım. Ütü de var artık Allah kerim.

Bugun hic enerjim yok
kolum asla kalkmiyo
Dün gorenler kac gunun var cikma falan herkes bisi dedi nazar ettiler beni
Sanki zevkine cikiyoruz.
Hastane isim olmasa cikmicaktim.
yemegimi falanda yapamadim
Napcam bilmiyorum
Sürüsü telef olmus coban gibi çömdüm kenara.

Selam kızlar
Sabah oğlan uyurken markete gittim
Evin altında üç tane market var baktım hangisinde sıra yok girdim eksikleri aldım

Geldim ekmeği yoğurdum
Kakaolu meyveli üstü muhallebili pasta gibi bir şey yaptım
İlk defa denedim umarım güzel olur

Ekmeği pişirdim mutfağı topladım
Taze fasülye kavuracağım
Tarhana çorbası pişeceğim ve ortaya içli köfte haşlarım bugünlük yeter
Yarına allah Kerim

Yarın sahur eşime bir şeyler hazırlarım
Dün poaça yaptım
Sıcak sıcak oğlanla yedik
Eşim akşam yemeğinde pek sevmez o da dayanamadı iki tane yedi
Kalanı işe götürdü
Yap böyle güzel oluyor dedi
He paşam dedim

Oh iki parça iş yaptım lavabo tuvalet temizledim mutfağı toparladım süpürdüm makinayı temizledim zAten yıkama makinasının o temizleme işi beni öldürüyor. Çamaşır astım. Bir de eşim ebeveyn banyosundaki wc yi kullanıyor bana temizleme diyordu. Fena olmuş. Çamaşır suyu döktüm heryere :)
Daha da iş var ama kız biraz sonra uyanır. Ona yemek yapacağım. Bir yorgunluk kahvesini hakettim

Alisinca hep istiyolar bacım
Aksam olunca araniyo benimkide.

Kendimi gazladim yeminle.
Uleyhn dedim heygidi bacı sen kimleri cebinden cikarirsin kalk hele
Kovaladım kör seytani de get isine dedim.
Yörü git tembellere musallat ol dedim.

Giristim mutfaga.
bulasik mak. bosalttim tekrar doldurdum.
patates patlican et falan dosedim öyle bi yemek uydurdum.
5 tane patlicani kozledim salata yaptim.
Semizotu pisirdim(bir ara gına gelmedi diil 6 defa yikadim topragindan arinsin diye)
Sonra ocagi sildim.
Zambak sogani almistim 3lü onlari diktim.
Evi supurdum.
O ara kuzenim, arkadasim, babam aradi 1 saat de telf. gecti..
Kardesim geliyomus annemler hamsi almis bisiler yolluyorlarmis kizartirsin dediler.
Yarin kizartirim onuda
Toz da alirsam daha aksam beni kaziyarak kaldirirlar koltukdan artik.

Bu aksam cayin yanina bisi yok sadece
pratik bisi yapsam mi hic bulasmasam mi bilmiyorum

Oglan bugun bezdirdi yine beni
Annem gelsin burda kalsin diyor gitmiyor.
Ya bana bi zarari yok ama yemek konusunda beni cok uzuyor.
Zaten zor bela 2 kap yemek yapiyorum.
Bugun yemegi yemedi patlican var icinde diye.
Pilav vardi onuda yemiyor.
ee oglum napim sana dedim.
Kardesim durum almis ona onu yedi demin yine aciktim dedi
Nugget cikardim buzlukdan mecbur kizarttim ugrastiriyo beni.
meyve istiyor oglum al ye diyorum soymaya useniyor yemicem diyor
Ya halim olsa ben zaten o demeden yaparim.
ishalim bir yandan
Esimde bana soyleniyo yapma yemiyosa ac kalsin ne kendini uzuyosun yoruyosun diyo.

Benim esimde yemekte öyle sebze pek yemiyo istiyo ki hep et olsin Allah 'tan kuru baklagil ve makarna seviyor iki gün kuru yeniyi bizde Oğlan da yiyo insallah buyuyuncede yer oğlum bulduğu meyveyi kendi alıp yiyo masaya koyuyordum artık yıkıyarak bırakıyorum yoksa lup atiyo ağzına eşim öyle dograyip soymasan kessen yemiyor adam

Temizlik bitti sayılır dun agriyla yatmisim ama yorgunluktan sızmısım resmen sabah erken uyandım eşim öğleden sonra gelirim ddi girdim işlere mutfak fayansları sildim temiz oldu çamaşır sulu oglanin saçları kestim yayla çorbası yaptim yikadim oglusu babası geldi yorgun uyumamis ofiste erken yatar biraz uyudu gelince bakkala indim ekmek patates kuskus çubuk makarna aldım sosis cubuk dondurma portakal 3 adet limon 2 tane hurma 35 karttan cektim bakkalda kazansın hem kalabalık olmuyo bazı şeyler onur marketten ucuz misal limon onur da 12 di geçen 8.bucuktu markette

elmayi portakali falan ben soyim bekliyo.
Esimde yemek seciyo da o yine kahvaltilikda versem, yumurtada kirsam yiyo.
Halden anlar.
Bana yemek yapma idare ederiz diyo.
Ama oglan yemek araniyo.
Bi de sevdigi seyler olmayinca yemicem diyo.
mandalina ve muz kolay soyuluyo ya varsa onlari kendi alir yer.
Cilegi bile yikamaya useniyor.
Yikayip koyuyorum dolaba.

Su agir hallerim olmasa hic usenmicem ama resmen bisi istemesinler diye bakiyorum bu ara.

İlla anne şefkati istiyor
Kaç yaşında olursa olsun
Geçecek bu günlerde yine enerjik günlerine döneceksin canım benim

Akşam yemeklerini kahvaltılıkla geçiştirince doymamış gibi olmuyor musunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…