Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben de çalışmasa bir mesleği olmasa bile evini fedakarca çekip çeviren hanımlara hayranım. Onların da eve katkısı kucumsenecek gibi değil cunku. Kendi annemden biliyorum. Bizleri okutmak adına gördüğünü almadı yemedi icmedi gezmedi. Bir mantoyla 30 sene geçirdi. Evinde ekmek yaptı. Sırf bize daha iyi bir hayat sağlamak için yandı tutuştu. Onların yanında bizim çabamız devede kulak olamaz. Sırf para getirmek değil onu iyi degerlendirmek önemli olan...

bizim kadınımız çalışsın çalışmasın fedakar. elbet istisnaları vardır ama o da kaideyi bozmuyor. genetik kodlarımıza işlenmiş artık. serzenişte bulunulsa da, arka planda durmayı sevmiyoruz. arka planda durmamız istense de, bir zaman geliyor ekonominin içine bir şekilde giriyoruz. ipleri elimize alıveriyoruz, idare edilen değil, idare eden oluyoruz. tr_lelli işte canlı kanlı örneğimiz. amerikalı kız kardeşlerim, evimizde yedikleri her şeye hayran oldular. hepsini kadınların evde yaptığına bir türlü inanamadılar. bir de köylere gidin, daha neler neler evde kadınların emeğiyle yapılıyor dediğimizde şaşırıp kaldılar. yabancı kültürler bize, biz de onlara hayran. işte bu da can acıtan bir durum

Ev vergisini bulunduğunuz belediyenin sayfasında tahsilat sayfasıydı sanırım TC kimlik numarasıyla ödeme yapılıyor. Ben her sene bu aylarda ödeme yapıyorum iki taksit birden ödüyorum kredi kartıylada ödeme yapılabiliyor .Hatta dün sayfada görünce aklıma geldi öylelikle 97 tl ödeme yaptım.

sabah kumbaramı açtım. 70 tl çıktı. ayyy ne yapsam bu parayla bilemedim ben şimdi.
öğlen avm de bir ceket gördüm. giydim denedim. gayette güzel olmuştu. ama sonra yerine bıraktım. alkışları alayım

@meyraa Ben de aynı fikirdeyim. Üniversite boyunca kendi ekstra ihtiyaçlarım için çalıştım. 2006'dan bu yana da doğum izni (4 ay) harici hep çalıştım.Hayatta ne olacağı belli olmaz, eşimle anlaşamayabiliriz, boşanabiliriz, eşim kaza geçirebilir ve çalışmaz hale gelebilir ya da Allah korusun ölebilir... Bu durumlardan herhangi biri olduğunda çocuğumu ve kendimi kimseye muhtaç etmeden ve yaşam standartlarımızı düşürmeden hayata devam edebiliriz. Benim işle alakalı en önemli motivasyonum bu sanırım.

SertSessiz , SVincent Özel sektör şartları başlangıçta kesinlikle zor ama eğer sebat edilirse ve insan kendini geliştirmeye devam ederse şartlar çok değişebiliyor. Ben iyi bir okuldan mezunum. İlk işim sabah 08:00 akşam 09:00 cumartesi dahildi ve servis yoktu. Maaş 650 Tl'ydi ama benim ev kiram 800 TL'ydi. Orada bir süre çalıştım sonra Cumartesi tatil olan başka bir iş yerine geçtim. Maaş 1000 Tl'ydi. Böyle adıma adım maaşım yükseldi. Eşim kamuda mühendis. İlk evlendiğimizde onun yarısı kadar kazanıyordum. 7 yılın sonunda şu an maaşım onun iki katından fazla.

Ev hanımlarının, çalışan bayanlardan daha fazla çalıştıklarını düşünüyorum. Sadece emekleri karşısında ücretlendirilmiyorlar ve evde de nasıl olsa ev hanımı diye genelde ev işlerinde destek görmüyorlar. Allah çalışmak isteyen insanı ev hanımı olmak zorunda bırakmasın, ev hanımı olmak isteyeni de çalışmak zorunda bırakmasın...

merhaba hanimlar..cok guzel bir topik olmus..
tam benim gibi birikimi gaz alarak yapanlar icin..benide araniza alsaniz ah ne cok sevinirim..
kumbaramiz var daha dogrusu hersey kizimin biryerde gordugu plastik kedi figurlu kumbra gorupte istemesiyle basladi..2.5 tl ona verdim..evdeki sise veya kavanozla yapabilirdim ama soz konusu kizce olunca..
neyse daha yeniyiz..pazar gunu alip icinede iki tl attik hemn..o gun bugun hergun icine bes krs on krs demeden atiyoruz..
babamizda heves etti..aksam kizina bozuk para veriyor kizimda atiyor hevesle..bu sabaj baktim cebinde bozukluk kalmis bir iki lra neyse cikardi atti kumbaramiza..
bu arada ben daha once yapiyod kavanoza siseye falan ama lazim oldumu acip kullaniyordum..bu kumbarada sonradan farkettim alttan para alma seysi yok...
neyse iyi oldu..
hadi bismillah bakalim..uc bes elimize ne gecerse..kizim anaokuluna basladi..
masrafim oluyo ama gunde iki tl atsam bile yeter...

Selamsız sabahsız dalmışım bu arada kusura bakmayın
Selamlar Hanımlar,
Bir süredir iş seyahatindeydim, yeni döndüm. 30 sayfa okudum, ne çok yazmışsınız yahu
Ay başını bekliyorum. Belirlendiğim tutarın üstünde yatan kısmı direkt birikime atacağım bakalım.
An itibariyle 2 hedefime ulaştım, birincisi bu ay eksi hesaba düşmemekti, diğeri de mutfak için ayırdığım paradan arttırabilmekti. Yalnız kredi kartına 1500 TL hedef koymuştum. Onu beceremedim.2 gün sonra kesilecek toplam 2300 civarı olmuşÖnümüzdeki maçlara bakacağız artık.

Hosgeldinizzz
Hepbirlikde olsun insAllah

Öperimmm

Kizlar vergi isini halkedemedim maleseef
Esimin form doldurup imza atmasi gerekiyomus (tapu onun uzerine)
Halledemedim yanisi

Kirtasiyeye gittim ogluma 4kaynak kitap 1paket tum derslerden yaprak test aldim geldim.
77tl tuttu
Bisiler yedik 22tl tuttu.
Yol parasida verdim 8tl.

Gitti paraciklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…