Küçük Düşün Büyük Olsun!

babyloading87 selam,
Kusura bakmayın yine böyle damdan düşer gibi dalıyorum konuya. Ben hepinizin yazılarını hep takip ediyorum, hepiniz çok güzel, temiz kalpli insanlarsınız,yazılarınızdan geçiyor insana inanın. Ben de Bursa doğumluyum bu arada Çalışma konusunda yazmak istedim. Benim annem çalıştığı için beni 11 aylıkken kreşe vermek zorunda kalmış.Babam daha üniversiteyi bitirememiş ayrıca iki aile de şehirdışındalarmış, zaten hiç ilgilenmemişler de. Beni ve annemi kaderimize terketmişler diyebilirim.Bakıcı bulmak çok zormuş 5 aylıkken işe dönmüş, sonrasında bir bakıcı varmış hırsızlık yapmış evden birşeyler almış annem de çaresiz mecbur kreş aramış. Kreşe de almamışlar 1 bucuk yaş olmam gerekiyormuş, annem çok çaresizim diye ağlamış da Kreş müdüresi üzülmüş haline öyle kabul etmişler beni.
Ben anneme hasret büyüdüm, hep çalışırdı ama bana da bir yandan çamaşır asarken, toplarken bile vakit ayırmaya çalışırdı. Uyumaz benimle puzzle yapardı hala. Teyzem, rahmetli anneannem babamı hiçbir zaman sevmediler ve bunu hep belli ettiler olan anneciğime oldu hep arada kaldı. Tabi ben bunları kazık kadar oldum da öyle anladım. Teyzem hala babam için konuşur en son zaten artık annem teyzemin üstünü çizdi, konuşmuyor.
Fakat güzel tarafı şu, ben annemle küçücük yaşımdan beri hep gurur duydum, ben ilkokul 3 e gidene kadar evimiz de hatırlarım perdemiz dahi yoktu bir dönem, bir kaç tane oyuncağım vardı. Sonra sonra annem çok yükseldi işinde, babam okulu bitirdi, ama annem hep ekonomik anlamda işi toparlayan taraf oldu. Biz düze çıktık, annem sayesinde hep benim istediğim şeyleri annem bana en kaliteli olmasa da hep alabildi.Bu dönemler de psikolojik olarak annem hep sıkıntı çekmiş ama inanın hiç belli etmedi hep içinde yaşadı, annem çok sabırlıdır çok zor laf söyler, sonra tabi onu üzmelerine ben izin vermedim, lafımı esirgemedim onu üzenlere laf söyletmedim.
Sen şu an işi canına tak etti ondan bırakmayı düşünüyorsun ama zaten seneye kreşe Eylül de verelim diye düşünüyordun yanlış hatırlamıyorsam. O zamana kadar sık dişini, kayınvalidene açıkça anlat durumu ya da yarım gün idare edecek iş yerine yakın kreş araştır, biliyorum çok zor ama başka bir yolu bulunur. Annen yüzde yüz haksız, kardeşin de öyle.Kaç defa düğünlere gidip geldiler anlattın yemin ederim ben burda üzüldüm hep yazdıklarına. Bugünlerin yarınları da var, kardeşinin tuzu kuru ve empati asla yapamıyor evet sana karşı yeğenine karşı eli açık ama bez ve ıslak mendil almakla çocuk büyümüyor. Daha bu çocuğun okulu başlayacak, sağlık sigortası var, büyüdükçe istekleri başlayacak. O zaman ne olacak? Haddimi aştıysam özür dilerim ama gerçekten sana haksızlık yapılıyor. Inşallah en kısa zamanda bir çare bulunur, bunu kalpten diliyorum. Kreşe gönderirsen de hiç üzülme,çocuklar başka çocuklarla daha mutlu, benim oğlum da başta ağladı etti ama öğretmeni siz gidince arkasına dönüp oyuna gidiyor hep diye anlattı. Alya için, senin için en hayırlısı olur inşallah. Kusura bakmayın destan yazmışım,hakkınızı helal edin. Sevgili tr_lelli çook geçmiş olsun inşallah hemen toparlarsın ateş basmaların geçer, senin kızcen de büyüyor günden güne hep okuyorum, Maşallah minnoşa yedirenk79 sizin de kızınızla musmutlu sağlıklı bir hayatınız olsun, çok sevindim dava sonucuna Hepinizi öpüyorum,hayırlı haberler alacağınız bir hafta olsun kızlar.

Canımsınnn
Ay ne güzel böyle seyler duymak.
Beni öyle sindirdilerki artık.
Kötü anne/babasınız damgası yiyoruz.
Onlara göre evde oturan ama cocuguna marka kıyafetler alan,1 oda dolusu oyuncak alan iyi anne baba
Tabiki katılmıyorum buna.
Benim cocugumla gecirdiğim vakti o da biliyor.
Nasıl didiniyorum.
Saatlerce oturup oyun oynuyorum.
Kitaplar okuyorum.
Alya 14 aylık ,oturunca otti diyor,atınca atti,yada basıt kelimelerimize karsılık veriyor.
Karsılastırma sevmem cocuklar arasında ama kardesimin oglan martta 3 yas olacak henüz konusmuyor.
Erkek cocuk gec konusur dedik ama bence tv izlemekten.
Simdi 2 cocuk evde o tv sabah acılıyor gece 2lere kadar.
Bana seninki bagısıklıgı güclü ,oglanın bagısıklıgı yok annemden ona da gecer diyorlar.
Evet haklıdır.
Tabiki cocugunu düsünecek
Ama anneme ragmen 1 yıl sagdım sütümü verdim.
Kardesim 2 cocuktada 2 aylıktı bıraktı anne sütünü.
Simdi sker,hazır gıda vermiyrm diye kitaplara göre cocuk büyütülmez sal cocugu diyorlar.
Kimsenin anneliğini yargılamak,yanlıs demek bana düsmez
Herkes kendine göre en iyi anne.
Ama ben bukadr cabalarken,sen cocuktan kacmak icin ise gidiyoırsn dedikleri noktada dayanacak gücüm kalmadı.
Kimse bu cocuk mutlu,annesine baglı demiyor.
Anne bıraktı gitti ,özlüyor tabi diyorlar.
Annesiyim tabiki özlüyordur.
Ama ben uyku egitimi bile vermedim.
Aramızdaki bag zedelenmesin diye.
Öyle iste.
Cok uzattım hakkınızı helal edin

Kardeşin tarafından bir kıskançlık var maalesef,sen de hissediyorsundur.Yazılarını okurken bana öyle geçiyor. Annen de zaten bahane arıyor maalesef bakmamak için. Çocuğun önüne tüm maddi imkanları sermek ve onunla birlikte kaliteli vakit geçirmemek doğru değil. Sen gıdasına,aktivitesine kadar çok ince düşünüyorsun.Gayette sosyal bir çocuk maşallah. Öteki tarafta çocuklar anneyle evde beraber mi evet ama tv hep açık, ilgi minimum da, süt içmiyor mu atarım içine 5 şeker uğraşamam içsin, bana göre de bu doğru değil.Sen doğru yoldasın Baby, ben annemin bana aldığı kıyafetin, oyuncağın markasını hatırlamıyorum, onunla geçirdiğim güzel kaliteli vakitleri hatırlıyorum, oynadığımız oyunları hatırlıyorum. Ve dedim ya hep gurur duydum hala duyuyorum. Alya da öyle olacak. Çalışması sayesinde evet belki biraz ayrı kaldığımız oldu ama o zamanları da hep telafi etti annem, aynı senin Alya ile telafi ettiğin gibi. Sakın üzülme, böyle takarsan kafaya kendini depresyona sokarsın.

Valla aslında hissetmedim
Bize cok yardımı oldu dogumda,dogumdan sonra.
2 cocuguyla geldi hep yardıma.
Esime nekadr kızsalar da hep destek oldular.
Taaki ise baslayana kadar.
Nolduysa ondan sonra oldu.
Annem ona gaz verdi,o anneme gaz verdi.
O gazlar hep bana patladı.
Ay su süt icmiyor mu at seker icine cümlene nasıl sasırdım.
Alya süt icer,yogurdu yemiyor.Acken yiyor.
At icine sker ,bal demislerdi.
Siz dedim vermeyin yogurdunu ben gelince yedircem.
Kardesimin oglan sütün icine cicibebe+2 küp sekerle tüketiyor sütü
Bebe bisk.cikolata vermediğim icin gösteris yapma deniyor.
kOcamla okadr tartısmam oldu,sesimizi yükseltmedik hic.
Cocuk duymasın,korkmasın diye.
Sabah resmen bagrıyor bana,anne sakin ol cocuk var dedim.
Aman cok düsünürsün ya cocugu dedi bana
O yuzden minnet etmek istemiyorm artk
Yaza kadar sabrederim sanıyordm
Ama is cirkinlesiyor.
Yüzyüze bakamayacak hale gelecegiz
Onu istemiyorm.

Kvdeme eskiden kızardım,hala kızgınlıklarım var ama bırakmıyor yakasını görümcem.
Napabiliriz
Annem evet bakmak zorunda degil ama insan bekliyor ya ne bilim
Anası bari arkasında dursun istiyor insan
Görümcen bencil, burda eşinin ağırlığını koyması gerekir

Çok tatlısın ya, yerim sizin zeytininizi :)

Sen çok güzel bir annesin

Hepimiz öyleyizz bütün anneler
Anneniz resmen psikolojik şiddet uyguluyor sizi yildirma çabaları üzüldüm gerçekten en nihayetinde torunu gerçi benim annemde bakmaz asla KV zaten açık açık soyluyor bakamam diye
Ben anneme eşimden ve eşimin ailesinden için hiç bahsetmiyorum sonra bana karşı kullanıyor aynı şekilde eşimde dahil eşimin ailesine de kendi ailemden için bir şey anlatmıyorum eşimde öyle kesinlikle mesafe koymalısınız bence nihayetinde siz eşiniz ve çocuğunuzla bir ailesiniz bu derece mudahele etmesi doğru değil tabiki bu demek değil ki annenize küsün yani tavrinizi köyün ki anlasin sizi ne kadar zor duruma düşürdüğünü nihayetinde ilerde onunda size ihtiyacı olacak bunun için yüz bıraksın
Sizi zayıf yerinizden vurmaya çalışıyor vallahi ben takdir ediyorum anneliginizi maşallah diyeyim

Ahhh kuzu ya, çok üzüldüm, neden böyle davranıyorlar. Sanki sen işi bırakınca onlarla hiç bir şey olmamış gibi devam Edeceksin. Çok üzdüler, kırdılar. Yıpratma politikası uyguluyorlar. Önce Cumartesi bakmam dedi çözüm buldun şimdi başka şeyler. Sen öyle güzel bir annesinki, evde çocuğun yanında fiziksel olarak olmakla bitseydi iş bu kadar psikolojisi bozuk çocuk olmazdı, şartlar öyle gerektiriyorsa isteyen herkes çalışır, yavrusuyla da kaliteli zaman geçirir, anladığım kadarıyla da sen öylesin. Ben kardeşinle de ilgili şunu söylemek istiyorum, sizi gözlemledikçe çocuk yetiştirmeyle ilgili kendi hatalarının farkına vardı onun hırçınlığı var üstünde. Haddimi aştıysam affola...

Canımsın est.
Ya iste onu merak ediyorm.
Hobereyy isi bıraktın ,rahatladık olayına mı gelck is?
Ben yapamam.
İlla bi süre tavırlı olurum elimde değil.
Onu teyzem de söyledi bana.
İlk o hamile kaldı,ilk o deneyimledi.
Hatalarını görüyor.
Seni o yüzden elestiriyorlar dedi.
Benim de hatalarım var,hata yapa yapa ögreniyoruz bi cok seyi.
Kullandıgım mamadan,ıslak mendile kadar ekran görüntüsü var telefonumda.
Marketten bisey alırken bakıyorm içeriklerine.
Valla telefonum calınsa ne cins bi sapık bu derler
Cekmis cekmis ürünlerin resimlerini derler
Bide soruyorm hep ,sormuyor demesin diye.
Sunu nasıl yaptın sen?
SU ası kac aylıkken olmustu ,yan etki yaptı mı sizde diye.
Hani alınmasın diye ama

babyloading87
Zeynom söylenecek ne varsa arkadaşlar söylemiş, biraz sabır diyorum çünkü sen çok sabırlı birisin, Ben kendimi senin yerine koydum ve bu yaşadıklarımı ben olsam babama anlatırdım. Benim babamla aram annemden daha iyidir belki de ondan annemi severim ama babamı çok severim. Beni anlıyor, benim gibi düşünmese bile mutlaka daha iyi bir fikri olur.
Tabi benim nacizane fikrim, herşey Alya için, inan çocuklar olmasa para kazanmanın da bir önemi yok. Canım sen iyi ol herşey yoluna girer.

Ay düşünme canim bunları esin le olan problemler çocukla değişir umarım aile olduğunuzu anlarlar insanlar niye evlat ayırır bunu da. Anlamıyorum kiz erkek diye bizde de var erkek çocuğa düşkünlük yapıyor yapıyorlar gelin geliyor bisede yapamıyorlar bidaha benim babam kızlarına düşkündü ayrim olcaksada pozitif anlamda olmalı kimde yoksa ona destek olunmalı diye düşünüyorum hamilesin birde hormonlar tavan çok bencil insanlar

Merhaba kızlar, ben sabah sabah eşimle gelen maaşı dağıttık, 800 tl birikim hesabına ayırdık 500 tl ile altın 300 tl ile de euro yada dolar alıcaz. Bir miktarda çektim alış veriş yaptım yogurt, filtre kahve, soğan-patates aldım 25 tl bıraktım A 101 de. Birazda zulama alttım birikince hemen çeyrek alırım diye. Halamın gelini doğum yapacak ona bir çeyrek takıcaz ikinci doğumu ilki kız 11 yaşında ona da eşofman takım almayı düşünüyorum, bebege çok getirirler. Sabah biraz evde temizlik yaptım. Karnıbahar yemegi ve tavuk filetodan sote yaptım yanına arpa şehriye pilavı yapıcam salata yogurt da var yeter bu günlük böyle olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…