Küçük Düşün Büyük Olsun!

A Asmin75 bakliyatlardan yapilan makarnalar var.makarna gorunumunde nohut yedirmek gibi.bizim arkadaslar onermisti cocuklari sevmis
bezelyelisini ve nihutlusunu denedim yemedi, ama birdaha deniyeyim canim, sevdikleri sürekli degisiyor
benimki maksrnayi sadece tatli pulbiber ve tereyagila yiyor. Salcali yapincs yemiyor.
Bugün iyidi, avocado yedi kahvaltida, öglende sehriye corbasi, ekmek ve ysrim elma, aksam misafirlikteydik, ordada bolca cilek yedi. Allahdan meyve yiyor, bari ordan biraz vitamin aliyor.

Canım bizim de öyle oluyor bazen akşam öğünümüz sadece çorba oluyor. Öğlen zaten yemiyor. Dün sabah kahvaltısını iyi yaptırdım. Öğlen çorba yedi. Akşam sadece 1 tane köfte yedi. Yetiyor demekki.

Günaydın kizi aksam salondaki besige koydum esimde orada uzanmisti dedim ben az kafa dinlim rahat rahat uyuyim gece tabi 2 defa uyandi.
7 de yine uyandi aldim yataga getirdim doyurdum uyudu simdi.
Benim uykum acildi
2 saat daha uyusaydim miss olurdu.

Ben odadan cıkıyorum.
Cidden okadar diretiyorki,kumanda delisi görünce alıp fırlatmak tek eglencesi.
Elinden alınca yırtıyor kendini.
Ben cıkıyorm odadan.
10 sn sonra geliyor yanıma sakinleyip.
Baska ne yapabilirim ben de bilmiyorum

Günoo
Annem geldi
Sabah nutugunu cekti
Bide bana sen benim icin ne yaptın bu yasına kadr dedi
Ne yapmamı isterdin anne dedim?
Cidden ben mi cok bencilim?
Bi anne sorar mı bunu evladına?
Ben bana bisey yapsın diye mi evlat getirdim dünyaya yani?
Anlamıyorm
Ben cok yoruluyorm dedi.
Kardesim icin o ne yaptı?
Yada ne yapmamızı bekliyorsn anne dedim?
Ben bisey beklemiyorm sadece soruyorm dedi.
Kocamdan daha sevgisiz büyümüs kimi görebilirim acaba diyordm,annemmis meger

O yaşta hepsinin en büyük eğlencesi benim kızda öyleydi , hala arada attığı oluyor şu an 2 yaşında. Olumsuz davranışı çok konuşmadan olumluya yönelmek lazımmış. Yani kumada atılmaz top atılmak içindir deyip hemen topları getirip onları atmasına yönlendirmek lazımmış. Yani çok fazla uzun açıklama yapmayın kısa ve öz bu şu yüzden yapılmaz deyip ilgiyi başka yere çekin, ağlarken sizi dinlemeyeceği için şu an kızgınsın , öfkelisin , Üzgünsün gibi duygusunu ifade edip yanına oturup yada sarılıp , ağlama şiddetini biraz azalmasını bekleyip ilgiyi başka yere çekmek lazımmış yedirenk79 . Eğer okumadıysanız dramsız disiplin , konuş ki dinlesin, dinle ki konuşsun ve denemediğim yol kalmadı (baby bu 1 yaştan anlatıyor ilk bunu okuyabilirsin okumadıysan) kitaplarını önerebilirim.
Sevgiler..

Yok okumadım cnm alıp okuyayım.
Suan elimde 30 milyon kelime kitabı var.
Fırsat buldukca onu okuyorum.
Sepete atayım onları da alayım maasta.
Tesekkürler.

Sen zaten montesori etkinliklere bakmışsındır onlara ek böyle hazır yaptırmak için minipo aktivite kitabı var (15-24 ay) gerçekten çok güzel kullanışlı
Evet bantlı etkinlikler,sulu etkinlikler bizde yapıyorz.
O kitabı alcm ilk fırsatta fiyatlıydı biraz:)

1 yaşı çok zor atlatmadım. O dönemlerde genelde ilgisini başka şeye çekmiştim.şimdi odaya da bırakılmıyor2 yaş daha zor. Sanırım 3 yaş daha daha zor olacak gibi. Bugünlerde ilgisi de çekilmiyor diretiyor. Daha 3 yaş başlangıcı bence deneme yapıyor. Zamanla geçer umut ediyorum. 3 yaş tecrübeli arkadaşlar bilir iki yazıverirmisiniz ne yol izlesek
Bugün de çorabını çıkartıyor kaç defa giydirdim. Kaç defa çıkarttı. Hasta olursun diyorun yok ayaklar buz gibi :) sonra oyuncaklarini firlatiyir atma yoook devam. Parka gidecegiz toplayalim diyorum devam. Zaten evin heryeri oyuncak toplamaktan bir hal oldum en son da telefonla konusuyordum 5 dk konusturmadi basbas bagirarak sarki soyluyor Oda degistiruyirum yok kulagimin dibine gelip soyluyor acil bir konuydu konusamadik kapattik.
Anlattim hazirlikli ol diye

Beklemese sormazdi bence. Belliki beklentiye giriyor. Kardesin de maddi destek oluyor diye onun olumsuzluklarini gormek istemiyir.Ama hicbirimiz beklenti icin anne olmuyoruz. Tuhaf konusmus.

Denemedigim yol kalmadi kitabini okudum. Cok faydasi da oldu.
Ben cok aciklama yapiyor olabilirim bence. Bu ara soyledigimle cok yetinmeme ve örneğin parka gıdelim baştan evet deyip sonra istemiyorum oyuncaklarımla oynayacağım demesi var.böyle değişkem dönemleri. Çocığunuza sınır koyma kitabını da okumuştum. İki seçenek sunma vardı. Ne istersin demek yerine şunumu yapalım bunumu gibi

Beklemese sormazdi bence. Belliki beklentiye giriyor. Kardesin de maddi destek oluyor diye onun olumsuzluklarini gormek istemiyir.Ama hicbirimiz beklenti icin anne olmuyoruz. Tuhaf konusmus.
Otokontrolu kalmadı artık bence.
Eskiden söylemezdi böyle seyler.
Demek gizliyormus.
Maddi olarak demiyorm dedi
Diyemez zaten evlenene kadr babama cekip ödediğim krediler burdan İzmir'e yol olur.
2 sene öncesine kadr yine arac takstlerine yardım ettim
Kimini verdiler kimini vermediler.
Zaten versinler geri diye ödemiyordum.
Suan teyze grubunda muhsetem anneliklerini anlatıyorlar.
Sessize aldım görüyorm cvp yazmıyorm:)
Göcük altında tek cocuk kalmıs,evde yalnızmıs.
Nasıl bırakırmıs annesi evde yalnız.
Konusmak kolay,kim bilir neden bıraktı annesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…