Ben öyle devlette bir doktorla takisiyordum dinlemeden bakmadan antibiyotik veriyo birde siz sadece ateş düşürücü mu verdiniz antibiyotik verdiniz mi ddiSalgın diyorlar ama bende anlamıyorum, biraz usutmustu antibiyotik de verdiler ama yeterli gelmedi demekki bizim enfeksiyon kana karışmış çok kötüydü. Gecmeyince tekrar götürdüm Doktor test bile yapmadı film çekmedi sırtını dinledi bisey yok dedi gönderdi çocuğumun o inleyen hali hiç gözümün önünden gitmiyor cimere yazdım hastaneue de şikayet edicem o doktoru
Herkesin sorunu ortak canım birikim değil karın tokluguna bile zor yetiyor bu ara birde bebeğin illaki bezi maması kesebilecegin yer yok o yüzden destek olabilirse aileler olmazmi bir süreSelam kızlar uzun zaman önce aranızda yazdım çizdim dertleştim Allah razı olsun arkadaş oldum sizle ama hayat koşturması koptum gittim aranızdan.
Bugün yine canım sıkıldı burası geldi aklıma döndüm geldim eski mesajları okudum.
Aslında yazasım yoktu uzun zaman oldu ne yazcamı da bilemedim.
Ama çok daraldım artık yetmiyor yetiremiyoruz. Bebiş oldu yaşına girdi işe dönemedim tek maaş kaldık kira fatura kredi kızın masrafları derken birikim yapmak şurada dursun hep eksi yazıyoruz...
Bugün de ev sahibi eşime yazmış kiraya 350 lira zam yapmış iyice doldum taştım.
Ev almak desen zaten hayal oldu biz mi yanlış yapıyoruz acaba niye yetiremiyoruz gerçekten bilemiyorum ne yapcam daha nerden kıscam bilemiyorum zaten lüks yaşayan insanlar değiliz nasıl oluyor nasıl gidiyor bu kadar insan bu evleri nasıl döndürüyor biz mi hata yapıyoruz bilmiyorum artık.
Yok canım ya çocuk oldu mamayla besleniyo sütüm yoktu 1 kutu mama alan olmadı işe dönecektim normalde dönemedim napcan döncen mi ne zaman döncen vs soran olmadı arabayı sattık neden sattınız diyen olmadı. Ahh ahh orası dipsiz kuyu maddi boyutunu geçtim kimseye güvenip çocuk yapmadık sonuçta ama manevi olarak nasılsınız diyen bile yokHerkesin sorunu ortak canım birikim değil karın tokluguna bile zor yetiyor bu ara birde bebeğin illaki bezi maması kesebilecegin yer yok o yüzden destek olabilirse aileler olmazmi bir süre
Nice mutlu senelereSelam kızlar bugün d günüm ama hiç prenses olamadımtemizlik yaptım anca baza altları çekip sil süpür yaptım yemek yap oglus gece işemis iyiki alez var herşey yıkandı hava iyidi kurudular nevresim fln değiştim bir makine renkli attım bezelye yemeği tavuklu pilav ayran yedik içtik pasta aldik çekirdek aile kutladık kardeşimlerimle h sonu kutlarız çalışıyorlar h içi zor oluyor onlarada mesai olan oluyor h sonu yaparız dediler onlarlada kutlarım 90 pastaya verdi esim ne pahalı olmus aynı pasta geçen sene 50 idi en fazla
Bu dönemde herkes benzer aslında. Kazanılanın çoğu karnını doyurduğuna gidiyor. Ev almak artık çok çok zor. Ev kredi faizleri uçmuş. Ekonomi kötü. Dün kilosu 30 tl ye domates aldım. İki adet domatesti. Neydik ne olduk. Bir de üç çocuk yapın demek ne mantıktır.Bir çocuğa zor yetiyoruz.Selam kızlar uzun zaman önce aranızda yazdım çizdim dertleştim Allah razı olsun arkadaş oldum sizle ama hayat koşturması koptum gittim aranızdan.
Bugün yine canım sıkıldı burası geldi aklıma döndüm geldim eski mesajları okudum.
Ama çok daraldım artık yetmiyor yetiremiyoruz. Bebiş oldu yaşına girdi işe dönemedim tek maaş kaldık kira fatura kredi kızın masrafları derken birikim yapmak şurada dursun hep eksi yazıyoruz...
Ev almak desen zaten hayal oldu biz mi yanlış yapıyoruz acaba niye yetiremiyoruz gerçekten bilemiyorum ne yapcam daha nerden kıscam bilemiyorum zaten lüks yaşayan insanlar değiliz nasıl oluyor nasıl gidiyor bu kadar insan bu evleri nasıl döndürüyor biz mi hata yapıyoruz bilmiyorum artık.
Geçmiş olsun canım, nasıl oldu şimdi iyimi.Kız kustu :/
Zaten keyfi yoktu dünden beri iştah hiç yok
Evi supuruyordum baktım kusuyor hali, yastık üstü başı.
Hemen soydum bisiler yedirmeyede çalıştım ama yemeden uyudu.
İshal ateş yok
Uyuyo
Keyfim kaçtı
Yemekte yapamadım hala
Oğlana kofteci yusuftan kofte soyledim
Yastigida mak. yıkıcam bakım içi kötü olursa atarım napim.
Halıyı yıkamaya verdim 15tl dedi m2
Yikancakti zaten
O gelince yolluklari vericem
Gerisi mak. Yıkanıyor zaten
Bayramda köyde herkesin evinde soba yaniyordu
Alışık değil soba sicaginada Bi içeri Bi dışarı usuttu galiba
Ilacda vermiştim sabah oysa ama kusunca midede kalmadı.
Salginda var diyorlar herkesde kucağına aldı sevdi
Patlıcanı kozlemistim gidimde ic kavurim pisirim bari
Kiz kalkınca bakicam artık devam ederse Bi acil yaparız gibi
Gecmis olsun kuzu.Kız kustu :/
Zaten keyfi yoktu dünden beri iştah hiç yok
Evi supuruyordum baktım kusuyor hali, yastık üstü başı.
Hemen soydum bisiler yedirmeyede çalıştım ama yemeden uyudu.
İshal ateş yok
Uyuyo
Keyfim kaçtı
Yemekte yapamadım hala
Oğlana kofteci yusuftan kofte soyledim
Yastigida mak. yıkıcam bakım içi kötü olursa atarım napim.
Halıyı yıkamaya verdim 15tl dedi m2
Yikancakti zaten
O gelince yolluklari vericem
Gerisi mak. Yıkanıyor zaten
Bayramda köyde herkesin evinde soba yaniyordu
Alışık değil soba sicaginada Bi içeri Bi dışarı usuttu galiba
Ilacda vermiştim sabah oysa ama kusunca midede kalmadı.
Salginda var diyorlar herkesde kucağına aldı sevdi
Patlıcanı kozlemistim gidimde ic kavurim pisirim bari
Kiz kalkınca bakicam artık devam ederse Bi acil yaparız gibi
Koci dünden beri okul geziyor 2400 den acıyorlar kapıyı,ucu acık temmuza kadar 2400 temmuzdan sonra 2800 olacak diyende var.Selam kızlar uzun zaman önce aranızda yazdım çizdim dertleştim Allah razı olsun arkadaş oldum sizle ama hayat koşturması koptum gittim aranızdan.
Gerçekten sadece SSK için çalışıyormuşuz gibi geliyor. Ben ocakta başladım işe 1 hafta gittim bıraktım görümcem bakcaktı kıza sigortalı iş bulunca kadın mani olmak istemedik. Zaten iş yerinden 8 ay uzak kaldım bi geldim herşey değişmiş kızımdan ayrılmanın stresiyle hiç kafam almadı bahane oldu bana da. Eğer kreşe verseydim kız daha küçük olduğu için her yer almıyor alan da 2binden açıyor kapıyı zaten gaz benzin almış başını gitmiş rahat 1000 lira giderdi bana kalcak 1000-1500 lira para açıkçası o da bi şekilde kahvaltılıktı kahveydi ay işten geç geldim yemek söyleyelimdi derken zaten hiç olacaktı paranın değeri mi var. Eşimle konuştuk bıraktım işi hiç pişman değilim maddi olarak elime bişey kalmıcaktı üstüne daha anne baba diyemeyen evladımdan ayrılcaktım.Koci dünden beri okul geziyor 2400 den acıyorlar kapıyı,ucu acık temmuza kadar 2400 temmuzdan sonra 2800 olacak diyende var.
Eve yakın bitane bulduk güzel 2250 tl demis.
Kacırmayalım diyoruz.
Ben asgari ücret bile almıyorum suan,cünkü yarım gün.3-3,5 arası primlerle aldıgım maas.
1200 tl ödüyorduk simdiki krese(yarısı fabrika karsılıyor)1600 tl yaptılar .Ama yol uzak 1000 tl nerdeyse aylık maZOt yakıyorz.
Kızı alalım okuldan calısmasan daha hayırlı dediği icin 1500 sen ver 750 de ben vereyim dedim.
Yoksa adam haklı benim maası o ödüyor gibi oluyor suan 2600 krese gidiyoır yolla beraber.
Calıssan bi dert,calısmasan bi dert.
Daha kırtasiye masrafını katmıyorm 2-3 binde ona istiyorlar.
Böyle bakıyorm fiyatlara.
Yaz okuluna yollamıcam,yollarsam iyice sıkıscaz.Okul kagıt yollamıs yaz okulu etkinliği at binme cilek toplama vs 5 bin istiyır 2 aylık.
O niye dedim,yaz okulunda ögretmenler cift maas alıyormus.
Katılmıcaz biz yaz okuluna dedim.
Toplarız biz cileğimizi köyde.:)
Canım musmutlu yıllarınız olsun insallahSelam kızlar bugün d günüm ama hiç prenses olamadımtemizlik yaptım anca baza altları çekip sil süpür yaptım yemek yap oglus gece işemis iyiki alez var herşey yıkandı hava iyidi kurudular nevresim fln değiştim bir makine renkli attım bezelye yemeği tavuklu pilav ayran yedik içtik pasta aldik çekirdek aile kutladık kardeşimlerimle h sonu kutlarız çalışıyorlar h içi zor oluyor onlarada mesai olan oluyor h sonu yaparız dediler onlarlada kutlarım 90 pastaya verdi esim ne pahalı olmus aynı pasta geçen sene 50 idi en fazla
Sağol kuzu kusunca rahatladıGeçmiş olsun canım, nasıl oldu şimdi iyimi.
Bu ara kusma ishal salgını varmış. Doktor geçen söylemişti bize.
Öncelikle hosgeldin tekrarGerçekten sadece SSK için çalışıyormuşuz gibi geliyor. Ben ocakta başladım işe 1 hafta gittim bıraktım görümcem bakcaktı kıza sigortalı iş bulunca kadın mani olmak istemedik. Zaten iş yerinden 8 ay uzak kaldım bi geldim herşey değişmiş kızımdan ayrılmanın stresiyle hiç kafam almadı bahane oldu bana da. Eğer kreşe verseydim kız daha küçük olduğu için her yer almıyor alan da 2binden açıyor kapıyı zaten gaz benzin almış başını gitmiş rahat 1000 lira giderdi bana kalcak 1000-1500 lira para açıkçası o da bi şekilde kahvaltılıktı kahveydi ay işten geç geldim yemek söyleyelimdi derken zaten hiç olacaktı paranın değeri mi var. Eşimle konuştuk bıraktım işi hiç pişman değilim maddi olarak elime bişey kalmıcaktı üstüne daha anne baba diyemeyen evladımdan ayrılcaktım.
Ben mesela tam güne gecemiyorm ofisler 18.00-18.30 da kapanıyor bizim sektörde.Gerçekten sadece SSK için çalışıyormuşuz gibi geliyor. Ben ocakta başladım işe 1 hafta gittim bıraktım görümcem bakcaktı kıza sigortalı iş bulunca kadın mani olmak istemedik. Zaten iş yerinden 8 ay uzak kaldım bi geldim herşey değişmiş kızımdan ayrılmanın stresiyle hiç kafam almadı bahane oldu bana da. Eğer kreşe verseydim kız daha küçük olduğu için her yer almıyor alan da 2binden açıyor kapıyı zaten gaz benzin almış başını gitmiş rahat 1000 lira giderdi bana kalcak 1000-1500 lira para açıkçası o da bi şekilde kahvaltılıktı kahveydi ay işten geç geldim yemek söyleyelimdi derken zaten hiç olacaktı paranın değeri mi var. Eşimle konuştuk bıraktım işi hiç pişman değilim maddi olarak elime bişey kalmıcaktı üstüne daha anne baba diyemeyen evladımdan ayrılcaktım.
Allah'a şükür eşimin kahvesi içkisi filan yokÖncelikle hosgeldin tekrar
Sağlıkla büyüsün bebeğin
Tek maaş + ev kira olunca evet malesef şu şartlara göre zorlaşıyor geçim.
Sen çalışırsan bebegine bakan yok sanırım
Bakıcı ben tasvip etmiyorum mecbur kalinmadikca.
Emin ol ztn çalıştığın ona gider üstüne sende koşturmaca, yorgunluk, aklının evladından kalmasi vs vs
Bir kaç sene idare etmek en mantıklısı
İnan yalnız değilsin
Herkes bir şeyleri nasıl kisabiliriz, nasıl idare edilirsiniz telasesinde, yani hepimiz böyleyiz
Neler yapılabilir ele al
Misal demirbaşlar ; Kira, faturalar, bebeğin maması- bezi , gıda bunlar mecburi ihtiyaç
Temin edilmesi gereken en baştakiler
Bütçeni buna göre olusturacaksin mecbur.
Bi düzen oturtsan aslında çok da bunaltmadan sizi bir şekilde çevirebilirsiniz.
Ben senelerdir balkonda bos saksıya gömüyrm:)Niyet önemli.Ayrıca hidirellez çok anlamam ama Hızır a.s hepimize bereket getirsin inşallah.
Dua edicem bugün gül ağacım olaydı dibine dileklerimide gomerdim ama yok yakinimda
1 senesi annemle tirim tirim aramıştım gül ağacı
Bu evi ve yazlığı dinlemiştim burası oldu yazlık zaten yilahikayesi nasip olmuyor.
Ama yılmadan devam duada istikrar önemli
Ben de hayatım boyunca hiç evde durmadım okurken bile yaz tatillerinde ya staj yaptım ya babamın dükkanda çalıştım.Ben mesela tam güne gecemiyorm ofisler 18.00-18.30 da kapanıyor bizim sektörde.
17.30 en son nöbet sınıfları.1 saat kim alacak cocugu ,ona buna yalvar yakar napim yarım gün devam ediyrm böyle.
Calısmak bana da motivasyon oluyor,cünkü biliyorm baNa afakanlar basar evde.
ALya duran bi cocıuk değil,düz duvara tırmanan cinsten.
Bayramda kocinin bi akrabayla karsılastık,kadın teyzesine Allah kolaylık versin o geline,1 dk durmadı pesinden kostu hep demis:)
Tutamıyorz evde yoksa bende bu paralara otursam evde daha mantıklı kafasındayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?