Küçük Düşün Büyük Olsun!

İşte bir şeyler vesile oluyır
Çok sevindim Hızır gibi yetişmiş
Bende sevmiyorum herşeyi i anlatmaya
Bazı insanların gözü kalıyor gerçekten
Bayramda kaynanam bile
Böyle imalı laflar
Kocam evlilik yıldonumu hediyesi aldı diye kudurdu resmen bana çatmaya çalıştı
Keşke böyle kocam olaydı bilmem neler artık şaymıyorum
Bende dedim ki körmü gözün evlenmeseydin kocanla
Bana diyoki o kolyeyi kaybedersin felan
İnadına taktım niye kaybetcem dedim
Allah korur benim güvenim allahtan dedim
En basta aileden çekemiyorlar

Biride ablam kocasına takı alırmıs anneme
Fesatya sende aldır demiş annem illa git almı dededim
Eşimde diyo milletin nazarı değecek diyo
Öyle deme valla ne kadınlar var baby

Bana diyoki o kolyeyi kaybedersin felan
İnadına taktım niye kaybetcem dedim
Ay cok enterasan:S
Bız gecen ay saat aldık d.gunu hedıyesi kocıye.
Alya saat aldık babama hedıye dedı.
Kvdem annene almdınız mı?Annene de kolye alın ozaman olmaz oyle dedı kocının yanında:)
Ne kadar ayıp koca kadına kaybedersın falan demek.

Benım aklıma gelmyor oyle bırı benı kıskanır mı falan?Amann dıyorm neyimi kıskancak yada neyimi konuscak falan.
Bıseye cok sasırdım (sanırım ılk kez nazarlandım fgkfgkgf)
Mayısta tatıle gıttık ya,otel cidden cok guzel.Bız %50 ındırımle 14 bıne falan gıttık(hala kocam nasıl gotrdu saskınım gfkmfgkfk)lıseden bı arkadasım hıkayeme msj attı aynen soyle
Ben bu otele gırdm baktım,simdi bile 27 bn sız nasıl gittiniz kız oraya ?yazmıs.
Yanı bunu yazarken hıc filtrelememıs
Varmıs demek uzakta da olsa boyle ınsanlar etrafımda dedım.
Bunu ınsan yazamaz,filtreler ne bilim bi dusturu olur:)
Kımısınde yok ddemek.Bodoslama yazıyor.
Aynı kız Alyanın gıydıklerını bız alıyorz sanmıs,teyzesının cocuklardan gelıyor dedım gecen.Rahatlamıstır.
Onu cıkarmıyorm hayatımdan mesela,zararsız bı meragı var:)

Fesat olduğu için o fesatlandıkça ben takıcam
Kendi gizli gizli çeyrek altın alıyor ben bişey demiyorum dedim kaynanama

Fesat olduğu için o fesatlandıkça ben takıcam
Kendi gizli gizli çeyrek altın alıyor ben bişey demiyorum dedim kaynanama
Ben suara kvde kızgın olsam da :)Isterım keske olsa da taksa.
Eltisi bılezık kostek takıp gezıyor,kadın yanı o da özenır .Ister takmak.

Ya bu ne kadar da benlik bir cümle.

Mutluluğundan hayıflanıp, mutsuzluğundan nemalanan/mutlu olan insanlar var. Bunu bildiğim için o kişiyle asla iyimi de paylaşmam, kötümü de...
Evet Arda Turan bir röportajında sey demisti iyi
Sunucu iyi dost zor kotü zamanda belli olur demişti.
Arda da biz iyi gün dostuna ariyoruz
İyi günümüzde bizi kıskanmayan, bizi sevincimizle sevinen onlarda özlüyoruz demisti.

Kendi mutluluğu yetmiyor şimdiki insanlara baskalarininda mutsuz olmasını istiyorlar.
Kendilerinden daha paralı olmasın, daha çok gezmesin, daha lux yaşamasın istiyorlar.

Bu sebeple "bazı bildiğim insanlara" söylemiyorum bir çok şeyi, duymalarinida istemiyorum.
Aldığımı, borcumu sağlıkla ilgili vs hiç bisi söylemiyorum
Esimide tembihliyorum

İşte bak sen güzel bakıyorsun kendin gibi ondan anlayamıyorsun.
O gitti ben daha iyisini gidim, o yaptı bende yapım ya da aa bak işi olmadı iyi bari diyen malesef tanıdıklarım var
Yüze tabiki söylemezler ama hal ve hareketlerinden anlıyorsun arkadaşın gibi..
İçten içe bunu hissettiğim insanlar bilsin istemiyorum

Mesela eşimin yani genelde erkeklerin çok aklına gelmez düşünmezler ama kaza olayında eşim direk ya geçen gün X (iş çevresinden biri) aracı duymuş araban varmış calisiyormusda falan dedi gözümü kaldı onun dedi mesela direk.
O da sayemde gizli saklı öğrendi azcık onceden bukadar gizlemezdi, ben hep benim ailemede anlatma diyorum. Yani kimseye anlatma.
Nekadar altinim var?, ya da ek gelir olan araç, gelirimiz, aldığımız arabanın bile tam meblasini ailem ve etraf bilmiyor
Hep daha az söyledik biz önceden yazılmıştık arabaya bekliyorduk zamlar bizi etkilemedi falan dedik.
Nerden buluyorlar oluyo tövbe estağfurullah bu bile kötü enerji.

Bugün sırtım ağrıyor muhtemel boynumdan vuruyor
Musakka, tavuk suyuna pilav ve haşlama tavuk var.
Semizotu yogurtladim.
Etimek tatlısı yaptım bi de
Aksam kahve çayla yenir soguk soğuk
Dünde visne-erik komposto yapmıştım yemekle içilir.
Ama ev dandini
Supurulcek oyuncaklar falan ortada
Kız uyuyo ama uyanır neyse artık en azından mutfakdan çıktım.
Bi süpürge yaparım yeter bugün
İlaç aldım artık dayanamadım ağrısına.
Oğlan geldi ona yemek verdim.

Kıza zuhreana dan macun aldım.
Nasıl güvendim bilmiyorum ama 4.9 almış eczanelerde de satılıyordu herkes memnun.
Bir de balık yağı düşünüyorum tabi doktorada goturcem.
Napim iştahsızlık anneye herseyi yaptırıyor.
Tee Karsda bi bitki var git al deseler gider alırım valla ise yaricani bilsem
Gider alır dönerim öyle üzüyor beni yememesi
Dün parka bile çantada meyve ,kurabiye, pogaca hepsinden koydum 2 kurabiye yedirdim dolanirken.
Önünede koyuyorum kendi yesin yok
Annem ordan ben burdan ne yedirebilirsek diye peşindeyiz.
Karadut surubu, dvit, vitamin surubunuda duzenlide veriyorum.

Gercekten katılıyorum lelli
Gözü kalıyo milletin bu bir gerçek senin dediklerinin aynısını bende diyorum ama kim anlatacak söyle söyle aynı
Kocam eşim bile diyor annem kıskanır şimdi akıllanmıuor ama desede
Deme ya ablam hasetleniyo
Şunu yapmıs bunu etmiş ya senin benden fazla gözümü var hayır
Evi var arabası var altını var
Borcu harcı yok bizim borç gani gözleri bixde

Günaydın herkese,
Dün yoğun tempo üzerine bir dinlenmece yaşadık sayılır.
Kardeşimin dolaptaki bizim kıyafetleri düzelttim.
Annemin evi de kıyafet deposuna dönmüş onu da anladım :)
Hepimizin ve torunların kıyafetler dolu.kocaların da var :)
Küçük kardeşim de hepsini götürmemiş
Birara annemin dibinde oturan kadeşimin eve geçtik. Kardeşim dün yola çıktı, bulaşık makinasını kapatırmısın ve evde yemekler kaldı alırsınız demişti. Gidince Ela oyun hamuru oynamak istedi. Biraz da hasta çocuk ve anne oynamak istedi. Kaldık orada. Sonra annem geldi. Teyzemler maraştan dondurma ve cips tarhana getirmişlerdi. Annemler çok kardeşler, aşiret. Çoğu maraşta.
Tarhana yedik. Annem de erik üzüm toplayıp gelmiş. Kardeşime dedim senin evi istila ettik
Sonra anneme geçtik. Çay yaptı annem. Ela da patlamış mısır istemiş. Onu yaptı.
Bir de evde çay keyfi.
Kuzenim bugün annemde kalacaktı. Akşam geldi. yemek yedik. Terasta oturduk akşam. Kuzenle benim kız birlikte yatmak istedi. Yattılar..Annemle babam üst katta uyudu. biz gece saat 3 e kadar oturduk kuzenimle. Kahve falan. Uzun zaman olmuştu görüşmeyeli.
Gece de dedeme yasin okudum. Bayağıdır okumamıştım.

Bizim hala aynı, hiç yemekle işi yok. İştah için şurup almıştım. Yine aynı. Belki de çok uğraşmamak gerekiyor. Ama ben hala uğraşıyorum.yemediğinde içim içimi yiyor.
Yemeğe oturuyoruz çenesinin susmamasından yemek yiyemiyor. Zaten sürekli masadan kalmak
Burada yeğenimle çocuklarla olunca daha kolay oluyor yeme olayı.
Bir de küçükken ekmek vermedim, şimdi ekmek delisi.
Boyun ağrısı ve kol ağrısı bana hala ara ara geliyor. İki gündür kolumda var.
Tabi hiç doktor üstünde bile durmamıştı tümörü görünce., :)
Dün e-nabıza baktım İntervertebral disk bozuklukları diye yazıyor. Oturma bozukluğundan falan kaynaklanıyormuş. Yıllarca masa başında çalıştım oturmaktan ilk bacağımda sıkıntılıydı varis ve sırt boyun başka sıkıntılar. Ve telefona saatlerce bakmaktan da kaynaklıdır. Boyun sırt ağrısı.
Aslında spor en önemli şey hayatımızda. Yapıyormuyuz tabiki hayır.
Benim bacağımın hastalığı yürüyüşle geçmişti.

Gözümden kaçmış canım yazın, hepsini okuyamadığım oluyor.
İnşallahh, kardeşim daha çok küçük 23 yaşında. Bana göre evlilik için erkendi
Çok demiştim ama beni dinlemedi ahh ahh
Ben 30 yaşında evlenirim dedim dediğim yaşta evlendim.pişmanmıyım geç evlendiğime. Tabiki hayır :)
Bir de kardeşim hep pışpıştı. El bebek gül bebekti. İnşallah iyi gider.
Geçen onun eşiyle benim eşim oturup sohbet ettiler. Eşim ona diyor, hafta sonları yemek yap keyifli oluyor, yemek yapmak güzel birşey diye gazlıyordu bizim damadı
Damat hiç alışkın değil yemek yapma olayına.Kardeşim desen canı isterse evde iş yapardı.
İlk gün de kahvaltıya gitmişler zaten.
Zamanla sorumluluklar bunaltmaz inşallah.

Onların yaşama dinamiği de farklı olur zamanla alışıyor insan ne kadar tanısanda aynı eve girmeden huyu suyu belli olmuyor tam bunu gördüm ben
İlk konustugumla her seye mi. Küser insan
Deli olurdum şükür o huyu gecti yanolgunlaştıkça oldu benden 5 yas büyük eşim

Yaş farkı oluncada farklılıklar çok oluyor ben farklı o bambaşka düşünüyor

Gunaydınlar
Allahını seven bana soylesın,cocuklarla kac saat oynuyosunuz gunde?Dun cınnetın esıgıne geldım.
Kocıyle kahvaltıya gtmısler,ordan markete,eve gelmısler oyun hamuru,hotwhells,piji maskeler boyama sırasıyla hepsı oynanmıs.
14.30 da eve giris yaptm 19.00 e kadar pesindeydi.
Asla doymuyor oyuna.
Ögrtmen oluyorum,sınıf arkadasları bızım evde hayalı:)
Ogrtmenım Melisa kalemımı aldı,Cınaaralp sacımı cektı falan diye geliyor.
Artk saat 17.00 gıbı havuzu doldurdm banyoya 1 saate yakın orda oynadı.Ama orda bırakamıyormkı cıkıp atlıyor ıcıne,yerler ıslak kayıp dusecek kafasını vuracak dıye.
Banyonun onunde yemek yedım esıkte ınanmazsınız,carpılcaz bıde.
Bılmıyorm evden sabajh kendımı attım ,sabah kalktı ogrtmencılık oynayalım hadı dıye.
Sız napıyosunuz?Nekadar sure oynuyrsunuz ?
Arkdaslarla konusuyırm bırak oyun kursun kendıne dıyorlar,ama benımkı oyun kuruyoır onda sıkıntı yoık.Kendı oynamak ıstemyr ılla ben de olcam.

Biz şuan balıkları yerlestiriyoruz, halka dizicez daha.
Sabah böyle bir posta oynuyoruz 1 saat kadar.
12-1 gibi uyucak
Uyanıncada kitap istiyorsa kitaplara bakıyoruz
Anneme giderse annemle oynuyor birazda
Akşam babasıyla oynuyor
Kendide pek oyun kuramıyor henüz tavşanı bebekleri falan alıyor besigie yatiriyor
Sonra yastığa koyup sallıyor güya onları doyuruyor öyle biraz oyalaniyor
Babytv acıyorum ama ben iş yapıyorsam
Biraz bakıyor biraz yanıma geliyor.
Diğer kanallarda çizgifilmler vs izlemiyor dikkatini çıkmıyorda babytv hoşuna gidiyor
Oturup 5-6 saat oynayamam oyun kurmayi öğret bencede
Balkonda kahve falan içerken toprak veriyorum biraz oynuyor döke saça artık

Dun okadar daraldım kı actım ,eline telefon bıle verdım youtube kıds acıp .10 dk durmadı.Yanı 10 dk bakmadı telefona bıle,dondu hadı oyun oynayalım dedı.
uzerime atlıyo kız ınanmazsın 1 bardak cay ıceyım dedım,geldı atladı,koltuga dokuldu Allahtan ona gelmedı kaynar cay.
Hee bı ara camsılle oyalandı.Vıtrın batık suan bugulu ama camsil sıkmak onu oyaladı dye hıc bozmadım gfkgfk
Toz aldık bırlıkte:)

Şu an yaz tatilindeyim tüm gün dediğin gibiyiz yeni oyun kurmaya başladı (3,5 yaşında ) tek başına ama uzun sürmüyor,devamlı bi bize laf atıyor yine Seninkinin biraz daha zamanı var kendi başına oynamaya. Daha küçükken tek başına oynayan çocuk var tabi ama bizimkiler o cinsten değil demek ,böyle kabul etcez
Sadece bu öğretmencilik oyunu önemli bence okuldaki stresini atıyor olabilir,çocuklar kendi içlerinde üzüldükleri bir şey olunca o oyuna takıyorlar bizimki bir ara devamlı doktorculuk oynuyordu. Öğretmenciliği bol bol oynamasına izin ver bence.
Tek başına oynamasına teşvik etmek için 3 yaş civarı şunu yapmıştım.onunla güzel bir oyun oynadıktan sonra annenin çay keyfi zamanı çay bitene kadar sen oynucaksın diyordum.ilk devamlı tepemde çay bitti mi diye kontroldeydi,içtiğim çaydan hiç bir şey anlamıyordum ama şimdi alıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…