Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kızlar bu gün giremedim gün boyu dışarıdaydık 30 Agustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Tatili değerlendirmek adına Ayvalık-Cunda adası-Şeytan sofrası gezdik ben pert, ben yorgun Karadenizlilere ait bir pastane var tabi biraz da fazla ünlü bir yer oturmaya yer yok neyse aldık 4 çeşit kurabiye lorlu tatlı birde bademli keşkül gibi bir tatlı hepsi efsoydu eşim ödedi fiyatlar çok artmış dedi sormadım ne kadar tuttu diye boğazıma durmasın diye. Eve geç geldik dünden yaptığım böregi hemen fırına attım pişti az az yemeklerim de vardı ayran karpuz üzüm Allah ne verdiyse yedik. Vehbi koç müzesini gezdik kiliseler vardı orayıda gezdik çok güzel bir yer arada gidiyoruz ama ilk defa bu kadar hepsini gezdik bir de hava çok sıcaktı kalabalıkta beni yordu birgünde böyle bitti yarın temizlik var.

İyi geceler herkese,
Akşam saat 22:30 da odaya geldik. Nalları dikmişiz
Üstelik sabah erken çıkmadık bugün. Ela da gece sabah kusma oldu ben de az bağırsaklarım midem bozulmuştu. Midem hassas. Öğleden sonra çıktık.Kusma olmayınca rahattık. Ondan çıkalım dedik. Elanın da midesi hassas. Kusma oluyor aradıra. Gidiyoruz doktora enfeksiyon çıkmıyor
Kapalı havuz deniz. Sonra odaya gel. Duştu. Hazırlan yemeğe git. Çok şey yemedik hiç iştahımız yoktu. İyiki koci mide ilacını valize atmış rahatladım biraz. Ama hala tam düzelmiş değilim.
Akşam yemekten sonra odaya gidelim diyoruz.Nerde ne var diye bakıyor. Hepsinden dallanacak
Çocuk aktivitesi, dans gösterisi hepsini istedi. Gittik. Artık gözler kapanıyor hala yok uykum diyor. En son uykun gelince söyle dedim. Saat 22:30 da geçtik odaya.
Nerde kahve çay keyifleri
Kaldı iki gün.

Ben de 1.5 kilo aldım. Eskiden annemin yanında kaldığımda 3 kilo alıp dönüyordum. Fakat şekeri çok azalttım. Bu hastalığımdan sonra da şekeri hayatımdan uzaklaştırmaya karar vermiştim. Demekki Bende şeker bu kadar fark ettiriyormuş.
Ekmek hamur işi şeyler yedim. Şekeri azalttığımdan bu yana da hiç canım tatlı şeyler istemiyor. Yediğim sadece dondurma o da az.

Bu yıl bende yapamadım, yapmam da lazım. Annemler geçen gün salça yapmaya başlamıştı.kardeşim eşinin resmini gönderiyordu kazanda salça karıştırırken
Kardeşim de evde anneme yardım ederler.
Eve dönünce güzel domates bulursam kışlık domates koymaya niyetim var

Ben o diyetle kilo vermiştim. Kolay verirsin. Sabır önemli.
Nişanda büyükler takar da kardeşlerin takma konusu tercih meselesi herkes durumuna göre birşeyler takar.

Fiyatlar uçmuş. Bizim siteye kreş açılacaktı. Bu yıl açılıyormuş. Geçen arkadaş aramış anlattı bana. Haftada 3 yarım güne 3500 fiyat vermişler.
Ben de dedim kolejmi orası. Kolej tam 5 gün oluyor. Onun fiyatını geçmişler dedim. Güya açılırsa göndeririz diyorduk,
Valla kır dizini otur baby 2 saat çocuğu oyalamakta ne var.
İyiki oranın açılmasını beklememişim.
Biz de okul işimizi hallettik. Öğleden sonraya aldırdık hayırlısıyla eğitim hayatına başlıyor. Bir boşluk hissedeceğim kesin evde. Çünkü hiç biryere kendi başına bırakmadım. Bale ve jimlastikte orada bekliyorduk arkadaşlarla. O zaman küçüktü.
Tamamlayıcı sigortanın çok faydası oluyormuş onu bir kez daha anladık. Arkadaş geçen smear testi yaptırmış. Sigortasının günü dolacak diye kontrol amaçlı gitmiş. Rahim ağzı kanserinden bahsetmişler. Ve süreden dolayı biopsiyi karşılamıyormuş. 10 bin tl fiyat istemiş medicalpark. Cerrahpaşayı düşündü gün almaya çalışacaktı.
Çok önemli.
Gerçi benim ameliyatımı karşılasaydı,poliçe yenilerken seneye ne fiyat çıkarırdı bilmiyorum

borsadan nasıl para kazanıyorsunuz kızlar ya? bugüne kadar hiç düşünmedim ama küçük bir miktar da olsa borsaya girsem mi diye düşünüyorum ne dersiniz?
Biz birara kızın birikmişleriyle hisse senedi aldık da dönüp bakmadım hesabıma
Son bayram parasını da ona yatıramadım. Çok vaktim olmadı.annem altın bozduracaktı.Biz kardeşimle çarşıya giderken verdi bozdur diye, kuyumcaya bozdurmadım. Gram Altını kendim aldım. Parayı verdim anneme. İlgilenemedim.
Hesabıma bakayım neler aldığımı yazarım.,
Annem o gün 200 tl de benim kıza verdi almadım. Zaten kadın yeni düğün yaptı gerek yok. Benim 50 tl ilaç paramı vermiş eczaneye.
Kızımın 700 tl cik de bankada duruyor hala alacağım hisse senedi bakalım
Sana bilgi verme amacıyla bakar hisse senedi de alırım
Hisse senedi konusunda Arkadaşımın eşi benim eşime fikir veriyordu şunu alın vs gibi.

Gecmıs olsunnn.
Ay super gordum hıkayelerını.Iyı eglenceler cnm

Gunaydınlar
Dun bıraz ucundan pazara ugradım.
Taze fasulye,barbunya(1er kg)dolmalık bıber,semız otu,taze sogan aldım,bardak domates aldım.
Dolma yaptım fıırında,baarbunya ve taze fasulye ayıkladım.Dıfrıze attım.
5 paket bezelye 5 paket taze fasulye 2 paket barbunya var kıslık.
CIdden rezıllık oyle oturuyorm bos bos.
Bu gune ınck cıkardım ıncık yapcam.
Bayrm gosterilerine gıttık aksm .
Nur topu gıbı yenı karakterlerımız oldu:)Rafadan tayda cıktı ALya bayıldı.
19.00 de basladı 20.00 de etkınlık bıttı dedıler.
Otoparktan 20.45 de cıktık,delırmelık.
45 dk arabada bekledık.Bu ne dedım ya gurbetcı donusu gıbı.
Geldık eve kız bayıldı ben de bayılmsım onla.

Selamm
Oturamıyorum resmen
Dün esti bize yine kaçtık maceralı oldu biraz ama kız mutlu biz mutlu.
İnek kovaladi, bogurtlen yedi, yolda yine durduk bir yerde çay içtik inek, koyun, keçi sürüleri otluyordu birazda orda oynadı.
Valla dağlar kizı Heidi benim kız
Sal çayıra akşam al eve.

Bir yerde bisiler yicektik ki bir sürü degisik sinek mi desem böcek mi sardı bizi.
Açık olan seyleri attık sonra ne varsa arabaya koymadan tek tek silkeledik
Birbirimizide silkeledik
Okadar huylandik ki eve geldim ne var ne yok yıkadım dus aldık
Arabanın arkasında mat var onu falan silkeledik
Okadar dag bayır orman gezdim hiç öyle bisi gormemistim saniyeler içinde sardi ustumuzu masayı.
Diğer insanlar hiç mi rahatsiz olmadı anlamadim
Herkes halinden memnundu.

Sabah oğlanın ilacını yazdırmaya gittik
Bende gittim şaka gibi
1 ilaci yazdıran kadar 50defa aramasın beni diye gittim.
Oğlanın ilacının kutusu 158tl
2 kutu veriyor aylık SSK 183tl
Saka gibi
Ordan oğlan kursa ben eve bime girdim 160tl
Hakmara girdim 110tl
Sabah sabah Bi dünya para baydim geldim.

Yufka aldım rulo börek yaptım buzluğa koyucam
Sabah kahvaltıda degisiklik olsun cay yani pratik
Bisk. Aldım pudingli pasta yapicam akşam yerler
Kıza çorba yaptim
Evi süpürdüm
Yemek yapicam daha
Oğlan hamburger istedi

Daha toz alicam, camasir katlicam
Bir yandan yıkanıyor asilacak
Kendime salata yapıcam
Ouff bitmiyor bitmiyor

Evi temizledim toz alamadım ben su içinde kaldım o da yarına kalsın artık patatesli taze börülce yemegi yaptım sebzeli bulgur pilavıda pişti. Kışlık hazırlıklar için evde sebzelerim var yarına erteledim sıcaktan bu sene öğleden sonraya iş bırakmak istemiyorum hareket edilmiyor. Dünden o kadar çok yorulmuşum ki bacaklarım agrıyor. Akşam üzeri eşimin vefat eden amca kızının seneyi devriyesi lokma dökülecek evlerinde oraya gidecegiz, akşam oturmasına da geçen yıl taşınan karşı komşuma gidecegiz neyse ki hediyesi hazır. Akşam kızlarla ben de bir oldum trendyoldan bikiniler aldık bekliyoruz kızlarımda anne az ye şu göbeğin gitsin lütfen diyorlar ama tutamıyorum bogazımı ben de fazla kilolu biri olmak istemiyorum ama sadece istemiyorum. Az önce dolaptan buz gibi aşure yedim az yiyemiyorum az az yesem nefsimi köreltcek kadar sorun olmucak ama ben çatlayıncaya kadar yiyorum. Neyse bakalım inşallah şekerle arama kırmızı çizgi çekerim.

Selam kızlar pazar günü abla gitmiştik netim azdı ablamdada yok çok bakamadım bugün 4 u geçiyordu döndük esim aldı geldim hemen duşa attım kendimizi bir makine getirdiklerimi açtım yıkandı astım mutfak topladım dağılmıştı ortalık topladım mercimek çorbası yaptım eşimde köfteci yusuftan biseler istedi yedik alincaklar var yarından sonra alacağım yarın oğlusun doktor randevusu var ayağı için öğleden sonra ortalık sil süpür yapayım kuşların kafesi temizledim klozeti lavaboyu fln yıkadım çay yaptım içiyorum anca yorulmusum

İyi aksamlar bacimlar.
Bugun bizim burda dolu yagdi cok .Ceviz kadrKoci de arabayla gitmisti ise,arabada tavan da kaputta gocukler varKocinin moraller bozuk
Ben cana gelmesin kafasindayim.Kasko var yapilir diyorum yok degeri dustu falan.Doga olayi sonucta.
İncik yaptm aksm icin.Kiz 1,5 taneye yakin yedi
Yarin isim cok dosya actircam,ikame arac isticem falan
Araba 2-3 gun serviste olacakmis.
Bidi bidi yer bizi artik cikana kadar araba

Gecmiş olsun allahtan gelen bişey dediğin gbi

Çok tatlisiniz masallah size
Ahh o boğazı tutma
Evde pasta vs varken nasıl nefislerine hakim oluyorlar bilmem
Geçmiş olsun bende eşime diyorum dolu falan yagar hali bisi hazır edelim sereriz arabaya hemen.
Dışarıdaysa da köprü altina falan artık.

Eveettt bir ozguven geldi ablayı Bi de ortak olan arkadaşımızı çağırdım
Bisk. Pastası, rulo börek, dereotu pogaca elde var
Yarin bulgur koftesi yapicam.
Arkadas illa kek yapım dedi dedim kim yicek allasen yapma sakın bisi.
Umarım yapmaz
Ben çok olmasın diyorum kalmasın diye az az yaptım hepsini zaten
Ama börek artık favorim ciddi güzel oldu
Yapıp buzluğa koyucam.

Mutfak dolabının dişini sildim.
Davlimbaz ocak buzdolabı mikrodalga flnda öyle uzerinden aldım.
Banyo dolabını sildim
Kabini ovdum
Sabah Bi süpür sil yapıp bulgur koftesini hazirlicam.
Onlar gelince pisiririm
Ahh suan salonun halini görseniz halime acirsiniz ben yetisemiyorum artık

Eşim kiracıyla konuşmuş 3000tl demis.
Kiracı sey demis işte mutfak eski yok parkeler kötü vs ev bakım istiyor demis.
Tabi az para verince hiç şikayet yoktu zam olunca evi beğenmiyor.
Eşimde ben sana bu meblayi vereceksin ya da e zorla otur demiyorum mebla çok diyorsan ev bakarsın bütçene göre ama fiyat bu aşağı düşmicem demis.
Çıkarsan zaten yaptırırım 5bine kiraya veririm demis.
Niye kiracı içindeyken yaptırım ki.
Umarım çıkar.
Yani ben çıksın istiyorum ufak tefek tadilat yaptirir 40-50 bin harcarım 5 binden veririm kiraya.
Adam 2bin verim oturum istiyor
Zaten 10 yıldır çok uyguna oturuyor oğlanın taksidini bile karşılamıyor kira
Bari taksiti ödesin.

Önceden al ev ver kiraya diyordum yok yani
Cidden ugrasilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…