Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selammmm
Bugün gezesimizde vardi ama hava kapaliydi
Dedik en kötü gitmek istediğimiz yerde cafe vardi orda takılır geliriz dedik.
Ben yine hazırlık yaptım.
Hamburger malz. Hazırladım evden orda yaptım.
Meyve, mesrubat, sıcak suyum vs
Çıktık evden allahim bir yağmur bir yağmur
Dedim şans napalım
Baktık yolun yarısından sonra hiç bisi yok güneş var
Şansa sakin Bi yerdi(İnt. Buldum)
Kafa dinledim valla
Böyle göl falan olan yerlerde sinek olur çok sinek bile yoktu.
Hamak goturmedigime pişman oldum.
Ya evden çıkarken çok fena yük oluyo arabaya yerleştir sonra indir hep üşeniyoruz sonra pişman oluyoruz keşke getirseydi diye.
Bugün harcamasiziz Bi yaktığımız mazot.

Yine gittiğimiz yerden yazlik aldık sukur
Biz gittiğimiz begendigimiz her yerden tmm burdan alalım hayali kuruyoruz.
Burasıda guzel ya
Direk göle uyanıyorsun falan sabah sakin sessiz.
Akşam dönüşte hava kararmisti millet terasında verandasinda cay keyfi yapiyordu
Yine kıskandım bak.

İyi geceler,
Eve dönüş yolundayız.
Dün akşam gezme sonrası duş aldık. arkadaşın annesine gittim arkadaşla ben. Arkadaşın eşi annesiyle konuşmuyormuş. Kocileri bıraktık evde başbaşa.
Severim annesini. Aslında annesiyle yaşlarımız daha yakın
Sohbetimiz daha iyi.,aynı sitedeydi o da bizimle. Ama o istanbuldan hala kopamamış.bir aklı istanbulda. Tabi ömrü istanbulda geçmiş. Zor.
Bugün kahvaltı sonrası yola çıktık.Fethiye’de bir yere uğradık. Ela bayıldı çok güzel deyip durdu, Fethiye gezme yerleri harika yıllar önce gittiğimde de çok beğenmiştim. Her yeri ayrı güzel.,
Vakit yoktu daha.
Arabaya bindik. Ela ne dese ;annem daha iyileşmedi anneanneme götür bizi Koptuk ya.
Dedik okul başlayacak.
Evini özlemedinmi diyoruz. Özlemedim diyor gezmek olsun. Hiç evcil değil hiç :)

Size sanırım anlatmadım, böyle gezmelerden fırsat ollmadı. Yazdığım zamanlarda da unutmuşum.
Geçen tatildeyken Ela ani bir soru sordu, anne ben senin karnındanmı doğdum. Bu ara hamile oyunu çok oynuyor :)
Yahu tam da denizin içinde bu soruyu soruyor
Biz de dedik, hayır ama biz senin annenle babanız seni çok seviyoruz.Hee evet ben bebek evindeydim dedi. Evet dedim sen bizi gördün çok sevdin biz de seni çok sevdik. Evimize birlikte geldik falan.
Sonra dedim başkasının karnından doğmuş olsan ne olurduki, üzülürdüm dedi. Anlatacaktım konuyu değiştirdi eğlenmeye devam etti. Bu konuyu kendinin açmasını bekliyorum. Sanırım yaklaştı soracağı zaman.
Çok iyi atlatacağız bu süreçleri, bugün bana diyor, sen benden bile güzel çok güzel bir annesin, iyiki benim annemsin.
Bu sözleri duymak bile inanılmaz mutluluk veriyor bana.

Aiy Bi de kız artık biz disarida bisi yersek asla rahat vermiyor.
Kendimize ne yaparsam onada koyuyorum ama yok
Bugün elini eşimin limonatasina soktu komple
Hamburgeri yemedi biz saklayarak yedik bizimkine salca oldu.
Kahveleri resmen fondipledik
Ona veriyoruZ suyunu bol koyup 2 tane bardak istiyor kaşıkla ondan ona ondan ona
Masa ortusu ztn dakikasında limonata içinde kaldı
Üzümleri komple yere doktu cöp oldu
Cipsleri kurbağalara vericem diye yere yattı agladi.
Gitti cips taşıdı göle
İçtiği ayranın fln kabini çöp poşeti yapmıştım ona atalım dedim hayır yere aticam diye ağladı.
O yere attı biz topladık.
Resmen perde arkası gezmelerimizin.
Çok zor şartlarda geziyoruz
Bi de sürekli kalk kalk kalk var
Sürekli kaldırıyor sırayla oturuyoruz
Tmm sıra sende hadi diye mola veriyoruz.
Önceden bukadar yapmıyordu son zamanlarda resmen tmm daha gitmicem diyip yine dayanamıyorum.
Kutu kutu pense bu ara favorisi
Sürekli arkadaşım Anne arkadaşım baba arkasını dönse diye el ele oynuyoruz.
Gören deli demiştir.
Selenayida öğrensinler hazır el ele tutustuk selena çağıralım bari dedim bugun.
Dönmeyince falanda küsüyor hemen.

Gardropta bayadir satisim yok ama soran almayan çok bendede pazarlık yapıp almayan mi dersin ölçü yazıyorum bana olurmu diyor ne biliyim ablacigim yani diyecektim geçen birine
Gercekten sinirleniyorm gelinlik gibi elbise 30 tl yazmisim.sirf esya cok diye. Evden ciksin diye.En son ne olur diyo 5 tl olur te Allahim

İyipazarlar
Daha sabahtan sabrimin sonuna geldim hissediyorum.
Sabah 7 de uyandi.Kahvaltiyi 2 arada bi derede ettik .Oyun oynamaktan yildim Allah affetdsin.
Koci de masallah her pazar mesaide.
Ona da ayri catcam gelsin.
Artik en son of Alya kendin kur oyun dedim dayanamadim artik.
5 saattir evcilik oynuyirm ,ben anlamadim ben de mi sorun cok mu sikayet ediyorm ama?
1 kahve icemedim daha yaptm buz oldu
2 mak.caamasir yikandi asilck
Muftak toplanacak biz evcilik oynuyoruz.
Ben ev bu haldeyken yapamayinca geriliyorm .
Aman psikolojsi bozulmasin diye buyuturken bizim psikoloji nasil duzelecek hic bilmiyrm valla

Welcome to ev hanımligi
Malesef enerjileri asla bitmiyor
Kışın daha da zor olacak gibi hissediyorum evde olacak daha çok

Welcome to ev hanımligi
Malesef enerjileri asla bitmiyor
Kışın daha da zor olacak gibi hissediyorum evde olacak daha çok
Kociniin izni bitsin hemen geciyorm okul duzenine.Oyun gruplarinda aylik kayitlar oldugu icin gidecegin zaman yapiyomussun.Koci haftaya izne cikcak ins su tatil isi bitsin gitsin okula.
Yoksa ben huni takip gezcm evde

Kociniin izni bitsin hemen geciyorm okul duzenine.Oyun gruplarinda aylik kayitlar oldugu icin gidecegin zaman yapiyomussun.Koci haftaya izne cikcak ins su tatil isi bitsin gitsin okula.
Yoksa ben huni takip gezcm evde
Ben erken olduğunu düşünüyorum kızım için.
Yani Alyayi 5 yas öncesi vermeyi dusunmuyorum
5 yaşında oyun gurubu sonrası anaokulu sonra okul diye belirledim kafamda.
Haa haftada 2 saat yüzme olur, jimnastik olur bak öyle bisi haftada 2 saat falan verebilirim o da özele devlete vermem 4 yaşındayken.

Arkadaşım çalıştığı için mecbur verdi 5 yaşında
Cocuk tam gün kalması gerekiyordu (9-14.30)
Saat 12.30dan sonra anne baba çalışanlar kaliyormus genelde cocuk asla istemedi.
Ben sıkıldiklarini düşünüyorum
Çünkü su yas grupları herseyden hemen sıkılıyor.

Cidden ben şunu anladim ki bazı insanlar biz borcumuz var vs diye dert yanmadıkça paramiz çok sanıyorlar.
Bi tanıdığın oğlu evlenecek akraba değil bu arada eski bir tanis
Bana dediki cuma aksami sana uğrucam davetiye vercem düğün şehir dışında
Yani gitmemiz imkansız biliyor.
Dedim sağol vermiş kadar oldun bize gerek yok vermeye söyledin yeter. Uğrariz annemle yanına yazdım.(ben akşam öyle tek gelen birini asla ağırlamam gitmemde kolay kolay hoşlanmıyorum acikcada söylerim genelde ben bekar degilim bazen esi vardiyali çalışan arkadaşlarım oluyo binde bir eşimde mactaysa akşam görüşürüz okadar.)
(Yani para birakicaz ama kadin çalışıyor akşamda ben gidemem fırsat bulup gorusemedik)
Wp den resmini atiyo davetiyenin.
Yani Türkçe meali takınız vs getirin gibi algıladım.
Bu ne sıkbogaz.
Hayır düğünden sonrada uğrar veririz yani verirsin oğluna.
Veripde çeyrek gr. mi takicam sanki o beklentidemi anlayamadım. Akrabam diil bisim diil.
Resmen sıkbogaz ediyor.
Ve böyle yapan insanlara asla maddi hiç bisi yapmak istemiyorum.
Gidip başka birine veririm, arkadaslarimin çocuklarına hediye alirim daha iyi diyorum.
Hep de beni buluyorlar.
Valla darlaniyorum söyle 2 kişi falan daha kaldı çevremde onlarida engellicem olacağı o olacak.

Annem pazara çıkmış 5 kilo kadar biber almış buzluğa koymak istiyordum kozleyip
Fırın tek tepsi pişiriyor 4 tepsi çıktı sırayla pisiyolar son tepsiyi attim
2 postadan airyfairy de pisirdim 5 tane aldi
Benle oglan seviyoruz bunuda
Ben salatalarda çok seviyorum
Yesilmercimek salatası yapıyorum kendime atiyorum içine misir turşu falanda
Öğün oluyor o bana
5 kiloda domates almış domatesden gına geldi bana
Eşim bile yinemi domates diyor
24 kavanoz falan var.
Siz yiyorsunuz sen yemeklere katıyorsun diyo
Akşam yapicam onuda
Ayva receli istiyorum arkadaş yaparız dedi öğretcek bana recele hiç cesaretim yok
Annemde yapmayı bilmiyor.
Ben yapsam benden yer ancak Anne gibi anne
Taze fasulye pilav yaptım
Kizcagzima çorba yaptım
Mercimek salatası yaptım kendime
Sabah kahvaltı, 3 de salata akşamda kalan salatayı yicem bol su kapatıcam günü
Gecen Haftasonu aldığım +1.5 gitti
Ödemde vardi sanirim.
Her aksam 15er tane bir kaç hareket var yaptığım
Onu düzene oturttum
Ben öyle yarim saat 1 saat yapamıyorum hemen sukoyveriyorum
Setler halinde yapıyorum artık.
Bazen sabah 15er hareket akşam 15er hareket olarak yapıyorum.
Bir süre böyle devam edicem kızımla yapıyoruz ☺

Selam kızlar,
Evime geldim şükür, kürkçü dükkanı diyelim
Kociş evi temizlemiş, idare eder. Buzdolabını sildim üzerinden. Yardım etti bana. Ne gerek var dedi ama çok kokuyordu.
Buzdolabı tamtakır kuru bakır :)
Az birşey aldı marketten kahvaltı için. Ben de buzluktakilerden çıkarttım.
Buzluğu boşaltmam lazım.
Kahvaltı sonrası biraz oturduk, sonra uykuya çekildim. Bunlar baba kız valizi boşaltmışlar. Kirliler vardı poşete ayrı koyduğum iç çamaşırlarını dolaplara koymuşlar
Allahtan tam zamanımda uyandım hepsini toparladım. Geri kalanlar vardı bir kez giydiğim onları da tabiki yıkayacağım. Ayırıp sepete attım.
Kardeşimin verdiği kıyafetleri bazanın altına koydum. Bazayı zorlamadım. Koci yardım etti. Valla ev çok dolu dolapları boşaltmam lazım. Ne yapayım bilemedim valla daral geldi. Dolaba sığdıramamaktan,
Biraz toparladım evi. Sindrellalık bitti kül kedisine döndüm diyorum eşime de yine de yapıyordun iş diyor..annemin yanında o kadar yapmadım., daha da yapılacak şeyler var da okul başlasın planım şu. Okula bırakınca bir saat yürüyüş. Sonra duş. Sonra evdeki işler. 60 kiloya 100 gram kalmış
Ve sağlığım için yürüyeceğim. Bacaklarım başladı çabuk yorulmaya.
İşte durumlar bizde böyle, kaldığımız yerden devam ediyoruz çok şükür.
Evime sağlıkla girebildiğim için şükür namazı kıldım. Aslında ne kadar da önemliymiş her an. Her saniyesi hayatın.

Maddi olarak zorlamasa yollardm simdide.Okulun ciddi faydasini gorduk biz cunku.Hani cocuk evden gitsin aman kafa dinliyim degil derdim.Oyalamakda cidden zorlaniyorm.
Alya hemen sıkılıyor her oyundan.Okulda herkese ayak uyduruyordu.Bize yakin parka gidemiyorz cunku orasi Arap parki gibi.Cocugu kollamaktan daha cok yoruluyorm.

Bir pazar gene günü daha biter, bahçede ki sebzeleri topladık. Patlıcan, biber az domates eve geldik önce onları halletmek farz oldu dedim 2 küçük kavanoz menemen, 3 orta boy patlıcan biber kızartması domates soslu, 3 kiloluk küçük bidona turşu kurdum acı biber amcama ama az sebzem daha var dolmalık biberlerim temizlenip dondurucuya koyarım, taze biberlerden de temizleyip kızartmalık dondurucuya koyucam. Köz matikte 5 tane patlıcan közledim poşete koydum balkona bıraktım yarın sabah hallederim artık. Şimdi oturdum hemen size geldim ayaklarımın altı zonkluyor bir makina çamaşır hazırladım sabah yıkıcam. Yazlıkta da iki makina çamaşır yıkadım topla-katla-yerleştir, burda da aynı biraz soluklanayım ütü yapıcam önce en en acillerini sonra ilerleyen günlerde de diğerlerini yaparım. Mutfagı 293928 defa topladım elimde yıkadım tencereleri tavaları onları hiç makinaya atamıyorum ciflemeden içim hiç rahat etmiyor. Yarın temizlik günü sabah ola hayrola haydi bana kolay geldin.

Ben de hep o fikirdeydim. Şimdi tam zamanı geldi. Ama tercihim bu yıl yarım gündü. Öyle olan yeri seçtim.
Zaten ömrü okulda geçecek dedim ve sıkılsın istemedim. İnşallah bu yıl iyi adapte olur sever okulu. Onun için bir alıştırma olacak. Seneye de anasınıfı. Artık eğitim hayatı seneye başlıyor olacak.

Evdeki işi oyun haline getirmeyi dene canım. Çok eğlenceli oluyor. Sen de bunalmıyırsun o da eğleniyor. Ben hep öyle yaptım. Bugün bile birlikte çamaşır astık. Oyun gibi oldu.

Bende zaman zaman zorlanıyorum
Artık yetişemiyorum dediğim zamanlar oluyor ama napim küçük daha.
Bir şekilde oyalıyorum
Gündüz ben bazen annem akşam babası, abisi falan.
Findik döktüm örtü serdim mesela kırdık ona ayıklattim gösterdim.
Babasıyla ayikladi döke saça
Balon patlatma oynadı dün akşamda korkmuyor hiç
Sisirtiyor bize üstüne oturuyor.
Abisiyla koridorda top oynadı yine bugün
Öyle böyle buyucekler napalım

Selamm bugün bittim artık eror.
Biberleri ayikladim attım dolaba.
Biberli domates sos yaptım 4 kucuk kavanoz
2 kavanozda domates çıktı
Mutfagi topladım
3 mak camasir astım kuruyanlar vardi onlari katladım.
Ütüyü hep tek tek yapıyorum çok sıkılıyorum öyle bir kaç tane pespese yapamıyorum
Findik vardi onlari kırdık aksam
Oğlan tost istedi ona tost derken esimede yaptim
Kahve peşine
Ben akşam kalan salatami yedim

Bir ara mutfagi hiç toplayamicam sandım daral geldi.
Balkon batikti kiz cikolata sürmüştü süpürdüm sildim.

Hiç oturmadım desem yeri uzandım artık yeter.
Halam gelecekmiş yarın o kalır bir kaç gün
Sabah evi toplim oyuncaklar her yerde.
Kahveye falan bana geçer halam Bi de tatli bisi yapım.
Eti
mek tatlısı olabilir sever o da
Yemekler bitti yemek yapılacak yine.
Zikirimi cektim uyu lelli

Evdeki işi oyun haline getirmeyi dene canım. Çok eğlenceli oluyor. Sen de bunalmıyırsun o da eğleniyor. Ben hep öyle yaptım. Bugün bile birlikte çamaşır astık. Oyun gibi oldu.
Bulasik makinesi boşaltmayi seviyor benimkide
Tek tek veriyor 1 saatte boşaltıyor böylede ama napcan işte oyalamaca
Kirlisini veriyorum git mak. At diyorum atıyor
Çöpünü evde yere atmaz hemen çöp kutusuna atar.
Kağıt bisi görse onlarda atar
Minderleri koltuğa koyduruyorum duzelttiriyorum
Çiçeklere su döküyor ben tamam diyorum sasala dolduruyorum
Ona göre Bi iş bulunca beni darlamiyor iş yaparken
Misal ben evi supuruyorsam mutlaka yürüme arkadaşını alır gelir
Tekerlekli ya güya o da onunla supuruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…