Ciddi guzel bahane oluyormusBoşver bence iyiki gitmişsin, eşinin ailesinin ağzına laf vermedin.
Çocuk da böyle durumlarda iyi bahane oluyorBen de küçükken çocuk nerde uyuyacak diyordum teyzede kalmıyordum. Üşüyecek diyordum. Daha yeni yeni bir veya iki defa kaldım son yılda. Hakikaten de çocuğa uygun yeri yoktu. Her an düşme tehlikesi vardı. Yerde halı yoktu o sebeple yeryatağı da istemiyordum. Çünkü evi soğuk oluyor.
Oyuncak ciddi evi cok cabuk dağıtıyor ve dağınık gosteriyorSelam iyi geceler,
Bugün kahvaltı sonrası bir oturma filtre kahve faslı. Sonra topladım. Yatak odada atılacak kutular vardı. Elanın küçük gelen kıyafetleri, onları göndereceğim. Yatak oda karışıktı toparladım. Robot süpürdü. Toz aldım. Sonra arkadaşa geçiyırdum Ela da gelmek istedi. Mantı yapacaktık arkadaşla. Arkaaşın eşi bize geldi oğlunu da getirmiş. Ben çıktım gittim arkadaşa. Eşim de çiğ köfte yapmaya niyetlendi. Arkadaşın eşi istiyordu. Girişmiş çiğ köfteye. Biz de mantıyı hallettik.
Geldiler arkadaşa çocuklarla.
Yemek yedik. Çay falan.
Geldik eve. Elanın oda talan edilmiş. Bere eldiven. Ooo her yer heryerde. Eşim dedi kendin toplayacaksın odanı. Arkadaşınla dağıttınız. Annem çabuk yoruluyor toplayalım demiyorsun arkadaşına dedi.
Ağlaya ağlaya oda topladıüzüldük de tabi ama öğrenmeli diye düşündük. Daha dün dedim eldiven bere çıkartma çekmeceni boşaltma bir arkadaşın gelince.
Eşim yatak odaya da girdiler karıştıröaya başlamışlar biz çiğ köfte yaparken dedi. Ben de hep hatırlatıyorum. Odan da oynuyorsun, arkadaşınla yatak odama girmiyorsun defim. Yine yapıyor. Oyuncak azalttımnbiraz, biraz daha azaltayım diyorum. Valla eskiden neyse birşey demiyordum da artık benim bünyem de kaldırmıyor darmadağın olunca iyice yoruyor. Bir de ben kimin evine gitsem, yatak odaya girmeye kalksalar girilmez diyorum. Ve dağıtırlarsa toplayıp çıkıyorum. Ama herkes o konuda düşünceli olmuyor malesef.
Öyle böyle topladı, belki anlamıştır yorduğunu da bir daha yapmaz o kadar. Eşim de üzüldü. Uyutunca yanına yattı. Tabi uyku öncesi düzgünce konuştuk. Sarıldık uyudu.
Eskiden odasını hiç toplamıyordu.,okulun bu anlamda faydası oldu.
Bir de arkadaşı gelince aburcubur koy bize diye diye geliyorlar yanımakoyacaksııın diyor. Kaç defa uyardım.
Ben evde gezilip yenilmesini sevmiyorum. Bir bakıyorum verdiğim şeyler dağılmış. Yerlerde ezilmiş büzülmüş. Valla bu ara hiç dağınıklık toplamak hakikaten istemiyorum, yoruyor. Eşim sağolsun çok kınuda yardım ediyor. Ama gündüz artık kimseyi çağırmıyorum Ela okula giderken. Yoksa ben zorlanıyorum.,toparlayan arkadaşlar da var sağolsunlar. Ama kimi var hiç ne yaptılar diye bakmıyor bile bırskıyor çocuğu kendi haline. En azından bu süreçte biraz düşünmek lazım.
İşte bugün de böyle geçti. Arkadaştan çıkavaktık. Eşim oyuncakları çocuklara toplattı çıktık. Keşke herkes öyle düşünse. Bu bile çocuklara sorumluluğunu öğretmektir bence. Eşim de diyor at oyuncakların çoğunu. Ben de oynuyor diye atmak da istemiyorum. En azından puzzlee gibi şeyleri üst yüksek yerlere koyayım en iyisi. İsterlerse bir tanesini indiririm. Oldukça çok puzzle var. O da bir dağıldımı toplamak zorluyor.
Bilmiyorum da benim eskiden daha çok şey vardı. Şu ara fazla yük kaldıramıyorum. Zaten çabuk yoruluyorum. Biraz sabrım azaldı sanırım. Bana taaa iki yaşındaki iki üç parçalı puzzle gibi kartlarını attırmadı o derece. Onlar da tv ünitesinin dolabında. Onu bile açıp kurcalamışlar bugün. İlk fırsatta atacağım onları.Oyuncak ciddi evi cok cabuk dağıtıyor ve dağınık gosteriyor
Annem bile biz hast. Gelince dediki kizim o odanin hali ne yarin koli alip gelicem ben ayircam o oyuncaklari dedi.
Her yer oyuncak.
Kiz bisi bekliyor diye her aksam absurd absurd şeylere para veriyor.
Yapboz alip geliyor alya ne anlasin yapbozdan daha kucuk
Her parcasi ayri yerden cikiyor
Valla bazen cildirmalik
Oyuncak konusunda ben de cok dertliyim.Camdan asagi atasim var toplayipOyuncak ciddi evi cok cabuk dağıtıyor ve dağınık gosteriyor
Annem bile biz hast. Gelince dediki kizim o odanin hali ne yarin koli alip gelicem ben ayircam o oyuncaklari dedi.
Her yer oyuncak.
Kiz bisi bekliyor diye her aksam absurd absurd şeylere para veriyor.
Yapboz alip geliyor alya ne anlasin yapbozdan daha kucuk
Her parcasi ayri yerden cikiyor
Valla bazen cildirmalik
Aynen ben de onu diyecktim.Cook oyuncak dikkatini dagitip oyun kurmasini engelliyormus.Bilmiyorum da benim eskiden daha çok şey vardı. Şu ara fazla yük kaldıramıyorum. Zaten çabuk yoruluyorum. Biraz sabrım azaldı sanırım. Bana taaa iki yaşındaki iki üç parçalı puzzle gibi kartlarını attırmadı o derece. Onlar da tv ünitesinin dolabında. Onu bile açıp kurcalamışlar bugün. İlk fırsatta atacağım onları.
Hatta tv ünitesinin çekmecesini bile açmışlar. Yalnızken böyle değil.
Öyle her daim oyuncak da almıyorus. Mesela boya kalemleri nasıl odanın çoğu yerine dağılabiliyor anlamıyorum.
Şimdiki çocuklarda oyun kurup oynamak yok. Dağıtmak heryere savurmak var.
Bizim çocukluğumuzda iki üç parça oyuncakla oyun kurup oynardık.
Ben bunu çok oyuncağa bağlıyorum. Zamanında duymuştum. Çok oyuncak çocukların oyun kurmasına engel olurmuş diye. Aynen de öyle şuanki durum. Legoları döküp bir şey yapmak yok mesela. Ya da puzzle yapmak. Birlikteyken daha faydalı şeyler yapıyoruz bu ara.
Biraz oyuncağını ayırıp saklayacağım başka çaresi yok. Belki daha iyi oyun kurarlar :)
Dün arkadaşı defterden sayfa koparıp karışık harfleri yazmış onu bile attırmıyor.
Yeğenimin kırık dökük oyuncaklarını da topladı getirdi. Neymiş yeğenim vermiş.
Kardeşim çaktırmadan atarsın dedi. Attım birazınI, geri kalanını da atarım.
Dün de elbisesine boyayla resim çizmiş
Valla kimseyi çağırıyorum ev dağılıyor kendimi toparlayamıyorumSelam iyi geceler,
Bugün kahvaltı sonrası bir oturma filtre kahve faslı. Sonra topladım. Yatak odada atılacak kutular vardı. Elanın küçük gelen kıyafetleri, onları göndereceğim. Yatak oda karışıktı toparladım. Robot süpürdü. Toz aldım. Sonra arkadaşa geçiyırdum Ela da gelmek istedi. Mantı yapacaktık arkadaşla. Arkaaşın eşi bize geldi oğlunu da getirmiş. Ben çıktım gittim arkadaşa. Eşim de çiğ köfte yapmaya niyetlendi. Arkadaşın eşi istiyordu. Girişmiş çiğ köfteye. Biz de mantıyı hallettik.
Geldiler arkadaşa çocuklarla.
Yemek yedik. Çay falan.
Geldik eve. Elanın oda talan edilmiş. Bere eldiven. Ooo her yer heryerde. Eşim dedi kendin toplayacaksın odanı. Arkadaşınla dağıttınız. Annem çabuk yoruluyor toplayalım demiyorsun arkadaşına dedi.
Ağlaya ağlaya oda topladıüzüldük de tabi ama öğrenmeli diye düşündük. Daha dün dedim eldiven bere çıkartma çekmeceni boşaltma bir arkadaşın gelince.
Eşim yatak odaya da girdiler karıştıröaya başlamışlar biz çiğ köfte yaparken dedi. Ben de hep hatırlatıyorum. Odan da oynuyorsun, arkadaşınla yatak odama girmiyorsun defim. Yine yapıyor. Oyuncak azalttımnbiraz, biraz daha azaltayım diyorum. Valla eskiden neyse birşey demiyordum da artık benim bünyem de kaldırmıyor darmadağın olunca iyice yoruyor. Bir de ben kimin evine gitsem, yatak odaya girmeye kalksalar girilmez diyorum. Ve dağıtırlarsa toplayıp çıkıyorum. Ama herkes o konuda düşünceli olmuyor malesef.
Öyle böyle topladı, belki anlamıştır yorduğunu da bir daha yapmaz o kadar. Eşim de üzüldü. Uyutunca yanına yattı. Tabi uyku öncesi düzgünce konuştuk. Sarıldık uyudu.
Eskiden odasını hiç toplamıyordu.,okulun bu anlamda faydası oldu.
Bir de arkadaşı gelince aburcubur koy bize diye diye geliyorlar yanımakoyacaksııın diyor. Kaç defa uyardım.
Ben evde gezilip yenilmesini sevmiyorum. Bir bakıyorum verdiğim şeyler dağılmış. Yerlerde ezilmiş büzülmüş. Valla bu ara hiç dağınıklık toplamak hakikaten istemiyorum, yoruyor. Eşim sağolsun çok kınuda yardım ediyor. Ama gündüz artık kimseyi çağırmıyorum Ela okula giderken. Yoksa ben zorlanıyorum.,toparlayan arkadaşlar da var sağolsunlar. Ama kimi var hiç ne yaptılar diye bakmıyor bile bırskıyor çocuğu kendi haline. En azından bu süreçte biraz düşünmek lazım.
İşte bugün de böyle geçti. Arkadaştan çıkavaktık. Eşim oyuncakları çocuklara toplattı çıktık. Keşke herkes öyle düşünse. Bu bile çocuklara sorumluluğunu öğretmektir bence. Eşim de diyor at oyuncakların çoğunu. Ben de oynuyor diye atmak da istemiyorum. En azından puzzlee gibi şeyleri üst yüksek yerlere koyayım en iyisi. İsterlerse bir tanesini indiririm. Oldukça çok puzzle var. O da bir dağıldımı toplamak zorluyor.
Çalışırken kimseyle görüşmüyordum zaten vaktim olmuyordu da, çocuktan sonra evde takıldım evde oynatıp birşeylerle vakit geçirtiyordum.sonra baktım hangi ortama girsek, çocuklar odaya girip oynuyor, o anne sen gel oynamaya diyor. Yani her defasında oyun kurmazsa arkadaşlarıyla, hep beni isterse diye düşündüm. Ondan gidip gelmelere başladık. Zaten sitede komşuluk hep var. Şimdi okul başladığı için çocuğu Elayla yaşıt olanların çoğu okula başladı.Valla kimseyi çağırıyorum ev dağılıyor kendimi toparlayamıyorum
Kendimle mutluyum
Hatta eşim maç varmıs su gelse bu gelse dedi şimdi alıştırma milleti otur dedim
İki gün sonra kızın sınavı filan olcak gelmeye kalkacaklar
Kim nerde izliyorsa izlesin ben ayaktan oturamıyorum dedim sustu tamm desi
Çocuklu misafir gelen dağıtıyor annesi arkadan toplamıypr
Eline yicek veriyor geziniyor
En iyisi gelmesin sevmiyorum valla
Ertesi gün akşama kadar ev topla uğraş
Kendime zamanım yok
Gecen oğlanın grupta neymiş kahvaltı günü neymiş sinema günü kaynasacaklarmıs akşama kadar okulda allasen
Dedim ben çalışıyorum katılmam ne boş kadınlar var işi gücü gezme rahatlık
Ben böyle değilim çok samimiyete gerek yok
Yanlış konuya atmışım mesajıGünaydın herkese,
İki kombin fotoğrafı atayım. Öğle arasında detaylı yazacağım. Kırmızı kazaklı fotoğrafta evin dağınıklığını görmezden gelinizRenkli giyim ile aram pek hoş değildir. Hayatımda ilk defa kırmızı giyiyorum.
Bende cok sık cagirmiyorum hatta itiraf ediyorum cocuklulari ozellikle cagirmiyorum bende gitmiyorum.Valla kimseyi çağırıyorum ev dağılıyor kendimi toparlayamıyorum
Kendimle mutluyum
Hatta eşim maç varmıs su gelse bu gelse dedi şimdi alıştırma milleti otur dedim
İki gün sonra kızın sınavı filan olcak gelmeye kalkacaklar
Kim nerde izliyorsa izlesin ben ayaktan oturamıyorum dedim sustu tamm desi
Çocuklu misafir gelen dağıtıyor annesi arkadan toplamıypr
Eline yicek veriyor geziniyor
En iyisi gelmesin sevmiyorum valla
Ertesi gün akşama kadar ev topla uğraş
Kendime zamanım yok
Gecen oğlanın grupta neymiş kahvaltı günü neymiş sinema günü kaynasacaklarmıs akşama kadar okulda allasen
Dedim ben çalışıyorum katılmam ne boş kadınlar var işi gücü gezme rahatlık
Ben böyle değilim çok samimiyete gerek yok
Benimde renkli hic bisim yok desem yeri.Günaydın herkese,
İki kombin fotoğrafı atayım. Öğle arasında detaylı yazacağım. Kırmızı kazaklı fotoğrafta evin dağınıklığını görmezden gelinizRenkli giyim ile aram pek hoş değildir. Hayatımda ilk defa kırmızı giyiyorum.
Ben de epeydir idare ediyordum ama artık gitmiyordu, danışman yardımıyla kış gardrobu oluşturduk. Konuda kombinleri paylaşmaya başladım ben de.Benimde renkli hic bisim yok desem yeri.
Hatta evde giymelik pembe lila esofman siparis verdim bakim yapabilecekmiyim
Benim elim hep siyaha gidiyor
Bak yine 1 dicem siyah asaleti❤
Ben heves edip aliyorum sonra gidip iade ediyorumBen de epeydir idare ediyordum ama artık gitmiyordu, danışman yardımıyla kış gardrobu oluşturduk. Konuda kombinleri paylaşmaya başladım ben de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?