Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ciddi guzel bahane oluyormus
Bi de alyaya gel diyolar gitmiyo gunduzde uyumamisti huysuzdu baba baba diye aglandi durdu
Esimde bakti ona mac izletmicek sizi bırakim dedi.

Esim sey dedi bana sabah bu olaylar olana kadar burnumdan getiriyorsun ya uzakdan ablam gelse ya dugunumuz olsa sonrada hic bisi olmamis gibi davraniyosun bu normal mi dedi.
Aa hay hay devamke dedim

Az once geldi yemekde bulamadi biz nede olsa kokorec yedik uzandim.
Banada bisi diyemedi bisiler yedi kendi kendine
Normal olması icin hic birsey yokmus gibi davranmiyorum bende.
Kendisi uzatiyor hala.
Ay valla ergen diyorum ama cidden ergen
Napim 40yıl küs kalalım ozaman ya da git yani evden.
Hayır hem eve geliyorsun hem yemek bekliyosun ütü bekliyosun hem hic bisi yokmus gibi davranma diyorsun ergen oldugundan pedagoga gorurcem bunu ben.

Selam iyi geceler,
Bugün kahvaltı sonrası bir oturma filtre kahve faslı. Sonra topladım. Yatak odada atılacak kutular vardı. Elanın küçük gelen kıyafetleri, onları göndereceğim. Yatak oda karışıktı toparladım. Robot süpürdü. Toz aldım. Sonra arkadaşa geçiyırdum Ela da gelmek istedi. Mantı yapacaktık arkadaşla. Arkaaşın eşi bize geldi oğlunu da getirmiş. Ben çıktım gittim arkadaşa. Eşim de çiğ köfte yapmaya niyetlendi. Arkadaşın eşi istiyordu. Girişmiş çiğ köfteye. Biz de mantıyı hallettik.
Geldiler arkadaşa çocuklarla.
Yemek yedik. Çay falan.
Geldik eve. Elanın oda talan edilmiş. Bere eldiven. Ooo her yer heryerde. Eşim dedi kendin toplayacaksın odanı. Arkadaşınla dağıttınız. Annem çabuk yoruluyor toplayalım demiyorsun arkadaşına dedi.
Ağlaya ağlaya oda topladı üzüldük de tabi ama öğrenmeli diye düşündük. Daha dün dedim eldiven bere çıkartma çekmeceni boşaltma bir arkadaşın gelince.
Eşim yatak odaya da girdiler karıştıröaya başlamışlar biz çiğ köfte yaparken dedi. Ben de hep hatırlatıyorum. Odan da oynuyorsun, arkadaşınla yatak odama girmiyorsun defim. Yine yapıyor. Oyuncak azalttımnbiraz, biraz daha azaltayım diyorum. Valla eskiden neyse birşey demiyordum da artık benim bünyem de kaldırmıyor darmadağın olunca iyice yoruyor. Bir de ben kimin evine gitsem, yatak odaya girmeye kalksalar girilmez diyorum. Ve dağıtırlarsa toplayıp çıkıyorum. Ama herkes o konuda düşünceli olmuyor malesef.
Öyle böyle topladı, belki anlamıştır yorduğunu da bir daha yapmaz o kadar. Eşim de üzüldü. Uyutunca yanına yattı. Tabi uyku öncesi düzgünce konuştuk. Sarıldık uyudu.
Eskiden odasını hiç toplamıyordu.,okulun bu anlamda faydası oldu.
Bir de arkadaşı gelince aburcubur koy bize diye diye geliyorlar yanıma koyacaksııın diyor. Kaç defa uyardım.
Ben evde gezilip yenilmesini sevmiyorum. Bir bakıyorum verdiğim şeyler dağılmış. Yerlerde ezilmiş büzülmüş. Valla bu ara hiç dağınıklık toplamak hakikaten istemiyorum, yoruyor. Eşim sağolsun çok kınuda yardım ediyor. Ama gündüz artık kimseyi çağırmıyorum Ela okula giderken. Yoksa ben zorlanıyorum.,toparlayan arkadaşlar da var sağolsunlar. Ama kimi var hiç ne yaptılar diye bakmıyor bile bırskıyor çocuğu kendi haline. En azından bu süreçte biraz düşünmek lazım.
İşte bugün de böyle geçti. Arkadaştan çıkavaktık. Eşim oyuncakları çocuklara toplattı çıktık. Keşke herkes öyle düşünse. Bu bile çocuklara sorumluluğunu öğretmektir bence. Eşim de diyor at oyuncakların çoğunu. Ben de oynuyor diye atmak da istemiyorum. En azından puzzlee gibi şeyleri üst yüksek yerlere koyayım en iyisi. İsterlerse bir tanesini indiririm. Oldukça çok puzzle var. O da bir dağıldımı toplamak zorluyor.

Oyuncak ciddi evi cok cabuk dağıtıyor ve dağınık gosteriyor
Annem bile biz hast. Gelince dediki kizim o odanin hali ne yarin koli alip gelicem ben ayircam o oyuncaklari dedi.
Her yer oyuncak.
Kiz bisi bekliyor diye her aksam absurd absurd şeylere para veriyor.
Yapboz alip geliyor alya ne anlasin yapbozdan daha kucuk
Her parcasi ayri yerden cikiyor
Valla bazen cildirmalik

Bi de neye gulduk gelirken hala guluyorum aklima geldikce.
Bizim burda bi hast. Var acili sadece cocuga bakiyor
Oglaninda 18ine daha 6 ay var aksam sakin oluyor orasi diye dedim hem yakin oraya gidelim
Ama gelenler hep çocuk bebe benimki sakallı 1.75
Herkes bize bakiyo
Efe diyoki anne bunlar neden bize bakiyo diyo bizi aldi bi gülme o bana bakiyo ben ona nasil guluyoruz ama.
Doktorun yanina gircez hala guluyoruz
Simdi bende onun yaninda kisa kaliyorum 1.65 falanim.
Demislerdirki kim hasta cocuk kim bu cocuksa bile sakallari cikmis
Beyinleri yaktik bu gece hala gülüyorum
Eve geldik hala idrak edemedi oglan anne onlar niye bana bakiyolardi diyo

Bilmiyorum da benim eskiden daha çok şey vardı. Şu ara fazla yük kaldıramıyorum. Zaten çabuk yoruluyorum. Biraz sabrım azaldı sanırım. Bana taaa iki yaşındaki iki üç parçalı puzzle gibi kartlarını attırmadı o derece. Onlar da tv ünitesinin dolabında. Onu bile açıp kurcalamışlar bugün. İlk fırsatta atacağım onları.
Hatta tv ünitesinin çekmecesini bile açmışlar. Yalnızken böyle değil.
Öyle her daim oyuncak da almıyorus. Mesela boya kalemleri nasıl odanın çoğu yerine dağılabiliyor anlamıyorum.
Şimdiki çocuklarda oyun kurup oynamak yok. Dağıtmak heryere savurmak var.
Bizim çocukluğumuzda iki üç parça oyuncakla oyun kurup oynardık.
Ben bunu çok oyuncağa bağlıyorum. Zamanında duymuştum. Çok oyuncak çocukların oyun kurmasına engel olurmuş diye. Aynen de öyle şuanki durum. Legoları döküp bir şey yapmak yok mesela. Ya da puzzle yapmak. Birlikteyken daha faydalı şeyler yapıyoruz bu ara.
Biraz oyuncağını ayırıp saklayacağım başka çaresi yok. Belki daha iyi oyun kurarlar :)
Dün arkadaşı defterden sayfa koparıp karışık harfleri yazmış onu bile attırmıyor.
Yeğenimin kırık dökük oyuncaklarını da topladı getirdi. Neymiş yeğenim vermiş.
Kardeşim çaktırmadan atarsın dedi. Attım birazınI, geri kalanını da atarım.
Dün de elbisesine boyayla resim çizmiş

Oyuncak konusunda ben de cok dertliyim.Camdan asagi atasim var toplayip

Aynen ben de onu diyecktim.Cook oyuncak dikkatini dagitip oyun kurmasini engelliyormus.
Ardiye de 2 battal boy oyuncak var.Ama barbieler vs hep odasinda.Oyuna odaklanamiyor bence bu yuzden

Gunaydinlar
İyi haftalar
Kiz uyanmadan mutfagi topladim.Aksam yargi sonrasi uyudum.
Zaten testereye bagladi,kostum yataga .
Bulasik mak.calistiraymisim iyimis yalniz.Simdi bastim.Caydanligi falan atmistm makinaya
Cay koyamadim
Kardesim biseyler ayirdim alin bu hafta dedi.Ben de bi poset yaptim anneme gondercem koye.Kislik varsa ayir anneme ver koye gonder dedim.Yilbasi kostmu bulmus bisuru koyde tef calarlar arkamizdan diyo

Valla kimseyi çağırıyorum ev dağılıyor kendimi toparlayamıyorum
Kendimle mutluyum
Hatta eşim maç varmıs su gelse bu gelse dedi şimdi alıştırma milleti otur dedim
İki gün sonra kızın sınavı filan olcak gelmeye kalkacaklar
Kim nerde izliyorsa izlesin ben ayaktan oturamıyorum dedim sustu tamm desi

Çocuklu misafir gelen dağıtıyor annesi arkadan toplamıypr
Eline yicek veriyor geziniyor
En iyisi gelmesin sevmiyorum valla
Ertesi gün akşama kadar ev topla uğraş
Kendime zamanım yok
Gecen oğlanın grupta neymiş kahvaltı günü neymiş sinema günü kaynasacaklarmıs akşama kadar okulda allasen
Dedim ben çalışıyorum katılmam ne boş kadınlar var işi gücü gezme rahatlık
Ben böyle değilim çok samimiyete gerek yok

Çalışırken kimseyle görüşmüyordum zaten vaktim olmuyordu da, çocuktan sonra evde takıldım evde oynatıp birşeylerle vakit geçirtiyordum.sonra baktım hangi ortama girsek, çocuklar odaya girip oynuyor, o anne sen gel oynamaya diyor. Yani her defasında oyun kurmazsa arkadaşlarıyla, hep beni isterse diye düşündüm. Ondan gidip gelmelere başladık. Zaten sitede komşuluk hep var. Şimdi okul başladığı için çocuğu Elayla yaşıt olanların çoğu okula başladı.
Zaten artık çok vaktim de olmuyor gidip gelmeye. Okula bırak al. Çocuğu okula gidenlerle bir kahve içmelik görüştüğümüz oluyor.çok sık görüştüğüm arkadaşla bile eskisi gibi görüşmüyoruz. Zaten benim vaktim olmadı çağırmaya. O da ancak Ela okuldan geleceği saatte parka çıkarken gelecekmisiniz parka dedi gidemedim. O saatte yemek vs işim oluyor. Bugün de okul dönüşü banyo yaptırırım dün yaptıramadım. Bugün de öyle geçer yani artık vakit de yokki çocuklar oynasın diyelim.

Günaydın
Uyandım 8 gibi sonra geri uyumuşum. Sonra rüyamda kedi gördüm beni sırtımdan tutmuştu. Bıraktırmaya çalışıyorum yok bırakmıyor. Çekiştirmiyorum da tırnaklar diye. Öyle uyanmışım. Kediden bu kadar hiç korkmamıştım
Ela hala uyuyor. Az sonra uyandırırım kitap okuyarak uyandıracağım bugün. Geçen de Atam şarkısı ile uyandırdım. 29 ekim çalışmasını yapıyor şimdiden. Hemen ezberledi.
Erken de kalksa akşam 23:00 civarı uyuyor. Okula gitmediği gün tam da erken uyuma konusunu işlemişler.
Eşim 19:30-20:00 gibi geliyor eve. Sonra yemek yedik, topladım çay faslı bu defa geç saate kalıyor uyku. En iyisi yemek yeyip toplayınca yavaş yavaş uyku olayına girmem lazım. Bir düzen oturtacağım.
Şimdi sabah geç kalkınca da koştur koştur okula yapıyoruz

Günaydın herkese,

İki kombin fotoğrafı atayım. Öğle arasında detaylı yazacağım. Kırmızı kazaklı fotoğrafta evin dağınıklığını görmezden geliniz Renkli giyim ile aram pek hoş değildir. Hayatımda ilk defa kırmızı giyiyorum.

Eklentiler

• 40473A9C-BDC2-49C2-AB0E-61C0E9A3CAEC.webp
    65,1 KB · Görüntüleme: 196
  • 0DDB1319-53A8-464F-894D-40A4C7F01150.webp
    38 KB · Görüntüleme: 194
Yanlış konuya atmışım mesajı

Bende cok sık cagirmiyorum hatta itiraf ediyorum cocuklulari ozellikle cagirmiyorum bende gitmiyorum.
Birlikde oyun oynamak bir sure sonra benimmm benimm oluyo ve ben hic oturdugumdan yedigimden ictigimden bisi anlamiyorum.
Sadece Alya yetiyor zaten benim
Tek kisilik dev kadro.
Benim emsallerinde bebeleri hep buyudu zaten arkadaslarda bebeli yok desem yeri
Hepsi okullu

Benimde renkli hic bisim yok desem yeri.
Hatta evde giymelik pembe lila esofman siparis verdim bakim yapabilecekmiyim
Benim elim hep siyaha gidiyor
Bak yine 1 dicem siyah asaleti❤

Benimde renkli hic bisim yok desem yeri.
Hatta evde giymelik pembe lila esofman siparis verdim bakim yapabilecekmiyim
Benim elim hep siyaha gidiyor
Bak yine 1 dicem siyah asaleti❤
Ben de epeydir idare ediyordum ama artık gitmiyordu, danışman yardımıyla kış gardrobu oluşturduk. Konuda kombinleri paylaşmaya başladım ben de.

Selammm
Kizcagzimi uyuttum oglan evde malum raporlu.
Bazalara giristim.
2 poset daha eledim bazalar cokecek yer yok evde.
Arkadas kiza kiyafet getirmisti ama cogu 4-5 yas ayakkabilarda öyle paket yaptim sonra koliledik catiya cikardik.
Cati arasi temiz bisi olmaz diye dusunuyorum bakalim.
Tavuk sote ve firinda dolma yaptim
Pesine kek yaptim.
Oglanda sakince testini cozuyo kiz rahat vermiyo abiii abiii

Malum balkon sezonunu kapadık (cok esiyo otutamiyoruz) mutfagin minnak bir alanina sukulentler koyucam.
Siparis verdim saksi sukulent topragi falan.
Kisin en sevdigimdir davlumbaz isigi, buhurdanlik kahve - bitkicayi
Alyos bebekken diger evde gece cok yapardim gece mama nobetleri sonrasi uykum kactikca
Benim gozum yesil gorecek arkadas
Kizla bakamiyorum artik ama sureklide ondan sakinmak istemiyorumm
Neticede evimde hep bitki olacak hatta teras olunca daha buyukleri zarar vermemesi gerektigini ogrensin
Balkondakilere yazin bekledigim kadar zarar vermedi sadece topraklariyla oynamak istedi arada biber kopardik dalindan
Anlattim hep onlari sev kirma bak acirlar suyunu o verdi hep.
Bazende cici yaparken kopariyor
Ama hani koparmicaktik acirdi diyorum oy oy oy diyo seviyo tekrar öpüyor
Sukulentleride kurtarirsam seneye daha rahat ederim gibi goriciZ

Ben de epeydir idare ediyordum ama artık gitmiyordu, danışman yardımıyla kış gardrobu oluşturduk. Konuda kombinleri paylaşmaya başladım ben de.
Ben heves edip aliyorum sonra gidip iade ediyorum
Olmuyo neyle denesem kendime yakistiramiyorum.
Baskasinda hosuma gidiyor hatta kilolularda bile guzel duruyo bende durmuyo
Yazin beyaz tshrt seviyorum bi de
Bu sene daha bej agirlikli aldim bakalim elim yine siyahlara gitmezse ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…