- 21 Ağustos 2015
- 32.137
- 97.530
- 798
- 38
17binlik telf. Nedecegmis kızKpdere tlf almislar 17 binBak 7.5 promosyon almis emekli uzerini kkdan 3 taksit oduckmis.70 yasinda adam ben iphone dan baska kullanamiyorum diyor fjddj ben de kullanamiyodum oppo aldik bozuulunca haci diyecektim sustum.
Koci bana gidip gelip tleefona sahip cik,pahalanmis telefonlar cok diyodu.3.900 e aldik biz iste mayista.Artik susar herhldeSusmazsa babanda bile iphone var sus istersen derim.
Ve su var erkek tarafi bencil oluyir genelde.
Bak benim babam emekli degil,emekli promosyonu olsa o parayi torunlarina flan harcar.
Pandemide 1000 tl yardim aldilar devletten.Kac ay is olmadi dogru durust.Esnafa bin tl verdi ya devlet 1 kerelik.Babam onu torunlara bolusturdu 300 er tl .
7.500 almissin senin 4 torunun var,birer kazak al yani ne bilim. Ben sahsen ayipladim.A101 e goturmus bide Alyayi 2 tane eti karam 2 paket peynirli cubukla geldi Alya.
Actim Alya bunu neden aldin peynirli bu yemezsin ki sen dedim?Dedem aldi dedi.
Karam da yemez tadelle falsn yemiyor agir kremali seyler benimki cins.Bu agir sana neden aldin bunu dedim,dilinin ucuyla bakti yemicem dedi.
Koci de tik yok.
Ay masallah senin kız yiyo eline bisi alip vereydi keske hani oturacak vakitleri yoksa bile14.00 de ciktilar,18.00 de geldiler.Alya cikmadan yemek yemisti.Babam olsa hayatta birakmaz yemege goturur zorla.Alya kapidan girdi ben aciktim dedi.Bi bakis atmisimNasil aciktin yemediniz mi bisey dedim?İste bankada promosyonu cektik,ordan tleefonu aldik falan.Yemedik dedi .Alyacim bidaha babana hatirlat sana tost alsin en kotu dedim.Sen 4 saat tutuyorsan cocuk var,bisey yiyelim de bi zahmet.Ay cok doluyum suan.
Yani bi simit alin yani.Sinir oldum valla .Ay masallah senin kız yiyo eline bisi alip vereydi keske hani oturacak vakitleri yoksa bile
4 saat uzun bi zaman bi de dolasmis acikmistir kuzum
At yarislarini pro izlicek herhlde17binlik telf. Nedecegmis kız
Insan cocugun eline harclik verir seninkinin genleri demek öyle
Benim babamda bayramlarda ikramiye alinca oglana yemek ismarliyor bize bisi yokta
Bonkorlesti saskiniz
Tövbe estg. Anneme diyorum buna obur tarafdan gorunuyorlarmi
Ben oglumada kizimida hep harclik vemrek istiyorum ya bayramda falan.
Anneannem ve dedem hep verirlerdi bize.
Yani evlendim cocugum oldu hala verirdi.
Cocuklara ayri bana ayri.
Cok naif bisi bu az olsun ama düşünülmesi cok gzl
Canım merhaba, çocuklara kalsa hiç bir şeyi attırmıyorlarBilmiyorum da benim eskiden daha çok şey vardı. Şu ara fazla yük kaldıramıyorum. Zaten çabuk yoruluyorum. Biraz sabrım azaldı sanırım. Bana taaa iki yaşındaki iki üç parçalı puzzle gibi kartlarını attırmadı o derece. Onlar da tv ünitesinin dolabında. Onu bile açıp kurcalamışlar bugün. İlk fırsatta atacağım onları.
Hatta tv ünitesinin çekmecesini bile açmışlar. Yalnızken böyle değil.
Öyle her daim oyuncak da almıyorus. Mesela boya kalemleri nasıl odanın çoğu yerine dağılabiliyor anlamıyorum.
Şimdiki çocuklarda oyun kurup oynamak yok. Dağıtmak heryere savurmak var.
Bizim çocukluğumuzda iki üç parça oyuncakla oyun kurup oynardık.
Ben bunu çok oyuncağa bağlıyorum. Zamanında duymuştum. Çok oyuncak çocukların oyun kurmasına engel olurmuş diye. Aynen de öyle şuanki durum. Legoları döküp bir şey yapmak yok mesela. Ya da puzzle yapmak. Birlikteyken daha faydalı şeyler yapıyoruz bu ara.
Biraz oyuncağını ayırıp saklayacağım başka çaresi yok. Belki daha iyi oyun kurarlar :)
Dün arkadaşı defterden sayfa koparıp karışık harfleri yazmış onu bile attırmıyor.
Yeğenimin kırık dökük oyuncaklarını da topladı getirdi. Neymiş yeğenim vermiş.
Kardeşim çaktırmadan atarsın dedi. Attım birazınI, geri kalanını da atarım.
Dün de elbisesine boyayla resim çizmiş
Ben de renk ve desen konusunda kendime karşı önyargılı davrandığımı fark ettim. Bu nedenle yeni şeyler denemeye başladım.Ben heves edip aliyorum sonra gidip iade ediyorum
Olmuyo neyle denesem kendime yakistiramiyorum.
Baskasinda hosuma gidiyor hatta kilolularda bile guzel duruyo bende durmuyo
Yazin beyaz tshrt seviyorum bi de
Bu sene daha bej agirlikli aldim bakalim elim yine siyahlara gitmezse ☺
Ben de giymezdim çocukken renkli, şimdi 40 yaşında renkli giymeye çabalıyorum:)Kirmizi benim rengim
Kisliklaari cikardim gecen,kirmizi blazer ceket,kirmizi kumas tulum,kirmizi sweetler cikti
Alyaya da renkli giydiremiyorum
4 yas bebesi siyah tayt giycem ben diyor,sanki lohusa kadin
Kayınpeder ne yapıcak o kadar pahalı telefonu anlamadım, birçok uygulaması olan bir telefon elinde ki uygulamaları bile eminim bilmiyordur. Kahvede ancak havasını atar kusura bakma yaşından sebep yazdım benim babam asla telefona para vermez kim yeni model aldıysa hemen eskisi babama gelir. Galiba benim çevremde ki yaşlılar böyle babym sizin kayınpeder bana göre farklı geldi neyse güzel haberler alacagı günler olsun telefonundan.Kpdere tlf almislar 17 binBak 7.5 promosyon almis emekli uzerini kkdan 3 taksit oduckmis.70 yasinda adam ben iphone dan baska kullanamiyorum diyor fjddj ben de kullanamiyodum oppo aldik bozuulunca haci diyecektim sustum.
Koci bana gidip gelip tleefona sahip cik,pahalanmis telefonlar cok diyodu.3.900 e aldik biz iste mayista.Artik susar herhldeSusmazsa babanda bile iphone var sus istersen derim.
Ve su var erkek tarafi bencil oluyir genelde.
Bak benim babam emekli degil,emekli promosyonu olsa o parayi torunlarina flan harcar.
Pandemide 1000 tl yardim aldilar devletten.Kac ay is olmadi dogru durust.Esnafa bin tl verdi ya devlet 1 kerelik.Babam onu torunlara bolusturdu 300 er tl .
7.500 almissin senin 4 torunun var,birer kazak al yani ne bilim. Ben sahsen ayipladim.A101 e goturmus bide Alyayi 2 tane eti karam 2 paket peynirli cubukla geldi Alya.
Actim Alya bunu neden aldin peynirli bu yemezsin ki sen dedim?Dedem aldi dedi.
Karam da yemez tadelle falsn yemiyor agir kremali seyler benimki cins.Bu agir sana neden aldin bunu dedim,dilinin ucuyla bakti yemicem dedi.
Koci de tik yok.
Babym ben eşimle kavga ederken işte seninkiler bir gofret, çikolata bile almazlar dediğimde sen hep benimkileri küçük görüyorsun senin taraf oh cici benim tarafımda tu kaka durumu yapardı ama inan ben eşimin tarafından bir kilo muz bile görmedim. Almazlar çünkü bize alırlarsa paraları biter. Benim kızlar babanannelerine gittiğinde birşey yiceniz mi diye sorarmış benim kızlar teşekkür ederlermiş asla ellerine çıkarıp birşeyler vermezmiş. Ay ben senden fazla doluymuşum canım benim. Alyama üzüldüm canım benim o çocugun dört saatte bir yemek yemesi lazım kıyamam kuzuma.14.00 de ciktilar,18.00 de geldiler.Alya cikmadan yemek yemisti.Babam olsa hayatta birakmaz yemege goturur zorla.Alya kapidan girdi ben aciktim dedi.Bi bakis atmisimNasil aciktin yemediniz mi bisey dedim?İste bankada promosyonu cektik,ordan tleefonu aldik falan.Yemedik dedi .Alyacim bidaha babana hatirlat sana tost alsin en kotu dedim.Sen 4 saat tutuyorsan cocuk var,bisey yiyelim de bi zahmet.Ay cok doluyum suan.
Lellim ben de aldıklarımı döve döve tabiri yerindeyse kullanırım. Sevdiğim çamaşırlarımdan asla vazgeçmem şimdi o atmam gereken çamaşırları tarlaya giderken giyiyorum. Ama illaki atılması gerekiyorsa atarım en çok da kabanlarımdan, eteklerimden, kazaklarımdan vazgeçtim ama günlük evde giydiklerim rahat kıyafetler oldugundan zor vazgeçiyorum.Selamm
Baya baya evin diplerinde koselerindeyim boy veremiyorum o derece girdim eve☺
Baza altlarida tmm
Dolap icleride tmm.
1 poset daha eledim hayır oysa bukadar esya yoktu evde nerden cikiyor valla anlamadım
Sey sorcam size
Kiyafetlerinizde söyle yapiyormusunuz
Mesela 100tl bi esofman aldiniz 2 sezon giydiniz ama eskimedi yipranmadi siz sikildiniz artık yeter parasının hakkini verdi zaten diyormusunuz.?
Cok ama cok begendigim 2-3 parcayi seyi yedekli aldim ben tekrar o urun bulunmuyor
Ama bazilari yipransada atamiyorum ya da icine giremeyip belki diye tutuyorum bir kac parcayi.
Bazisinida dün elerken zaten su fiyata almistim kac sezon giydik yeter diye eledim.
Hep de ayni kiyafet sıkıyor çünkü bir sure sonra.
Mesela ev kiyafeti esofman kullaniyorum genelde
Taytda giyemiyorum beni sıkıp bunaltmicak
Hepsini eledim desem yeri.
Yenilerini aldim ama tshrtlerle kombinleyip aldim.
Polar asla giyemiyorum bisiklet yaka giyemiyorum
Hepsini cikardim evden.
Bakim baya duzenledim gibi
Dunden yemek var
Oglaninda kursu var babasiyla gelir.
Ev supurcem.
Aksam kizin yatagi kurulcak nihayet.
Camasir okadar birikmis ki oysa sureklide mak. Calisiyor 4. Mak. Yıkanıyor
Kurumuyorda dogru duzgun ev çingene çadırı gibi
At yarislarini pro izlicek herhldeGercekten bu gorgu.
Kardesimin kpderi bayramda nezman gorse bana bayram parasi verir 10 senedir.Sadece bana degil butun gelinlerine,yegenlerinin eslerine.X amca artik verme bize diyoruz.Kadina bizde verilir karismayin diyo.Tmm onun durumu vardir dagitir.Senin yoktir ona bisey diyemem.Ama 10 senelik gelinin 1 kez 50 tl verdi bana kvdem Alya 1 yasindaydi kandilde gitmistik,dedesi kandillik verdi dediOndan sonraki kandillerde Alyaya da yok fkfkkfk
Bayramdan bayrama.
Valla bak sinirliyim Allah affetsin dun geldi,pazarlari geliyor ya arada.Kimse ondan bisey beklemiyor ama her gelisinde,1 paket hanimeller biskuvi.O ufak findikli olanlardan,1 tane de etinin ince 1 liralik cikolatasi var ya onlardan getiriyor Alyaya.
Alya ne anlasin hanimellerden.Yani biyere giderken 1 paket biskuvi mi goturulur Allah
Benim ailemi anlattın sanki annem kıyamaz babam gecen banka promosyonu gitrik sabah 9 akşam 6 ya kadar kızım acıktım demiyor gittim ordan marketten bi şeyler aldım geldim saki acıktık demi ya been kızımda olsam git birşeyler al demi yok gittim alıp geldim annem babam kıyamıyor ya ye bu saatten sonra kim yicekaskina,hicc getirme.beni
Gercekten ben sasiriyorm artik.Benim ailemi anlattın sanki annem kıyamaz babam gecen banka promosyonu gitrik sabah 9 akşam 6 ya kadar kızım acıktım demiyor gittim ordan marketten bi şeyler aldım geldim saki acıktık demi ya been kızımda olsam git birşeyler al demi yok gittim alıp geldim annem babam kıyamıyor ya ye bu saatten sonra kim yicek
Çok kızıyorum bizimkiler para filan vermezler görmüyoruz görmedikte
Demezki kızım ihtiyacın olur bi 100 tl vermez ne annem babam kocama kızzsamda veriyor şükürler olsun
Aileme kalsa bebeler aç kalır
Bigün oraya bıraktım işe gidip peynir zeytin ya bişey yap yok
Bayramda kahvaltıya gittik peynir zeytin koymus annem başka bişey yok ya yap yokmu var ama yok Kocamdan utandım
Valla mezaramı götürcem yap ya yap ver torunlarına bayramda alsan ne var yok kocama bazen kızıyorum ama çok sukur şişmesi duyarsa çoğunu onda gördüm gezme su bu yapar yani bunları tabi ona söylemiyorum
Evet kalpleri kucuk derim herhalde .Derim yani.İyiligini de soyleerim.Kendimi de ,kendi ailemi de elestiririm.Bak hep diyorm benimkiler de musrif.Kendilerine zararlari napim.Apartman dikerdi kardesim azicik tutsa.Ama kendine zarari biz karisamayiz sonucta.Bunlarin etrafa zararlari.Alya sormazsan unutuyo disarda aciktim demeyi.Cocuk daha sonucta Hadi o dusunmedi yasli,babasisin ya sen nasil dusunmedinym ben eşimle kavga ederken işte seninkiler bir gofret, çikolata bile almazlar dediğimde sen hep benimkileri küçük görüyorsun senin taraf oh cici benim tarafımda tu kaka durumu yapardı ama inan ben eşimin tarafından bir kilo muz bile görmedim. Almazlar çünkü bize alırlarsa paraları biter. Benim kızlar babanannelerine gittiğinde birşey yiceniz mi diye sorarmış benim kızlar teşekkür ederlermiş asla ellerine çıkarıp birşeyler vermezmiş. Ay ben senden fazla doluymuşum canım benim. Alyama üzüldüm canım benim o çocugun dört saatte bir yemek yemesi lazım kıyamam kuzuma
Gercek ler yani bu eskiden neye üzülüyorum biliyomusun çocukken paraları vardı annemin ama almazdı aynı kıyafetler giyerdik hepGercekten ben sasiriyorm artik.
Bizimkilerde yedirmede falan elleri aciktir. Hatta bizede alirlar arada meyveydi kiymaydi sucuktu falan.Benim ailemi anlattın sanki annem kıyamaz babam gecen banka promosyonu gitrik sabah 9 akşam 6 ya kadar kızım acıktım demiyor gittim ordan marketten bi şeyler aldım geldim saki acıktık demi ya been kızımda olsam git birşeyler al demi yok gittim alıp geldim annem babam kıyamıyor ya ye bu saatten sonra kim yicek
Çok kızıyorum bizimkiler para filan vermezler görmüyoruz görmedikte
Demezki kızım ihtiyacın olur bi 100 tl vermez ne annem babam kocama kızzsamda veriyor şükürler olsun
Aileme kalsa bebeler aç kalır
Bigün oraya bıraktım işe gidip peynir zeytin ya bişey yap yok
Bayramda kahvaltıya gittik peynir zeytin koymus annem başka bişey yok ya yap yokmu var ama yok Kocamdan utandım
Valla mezaramı götürcem yap ya yap ver torunlarına bayramda alsan ne var yok kocama bazen kızıyorum ama çok sukur şişmesi duyarsa çoğunu onda gördüm gezme su bu yapar yani bunları tabi ona söylemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?