Küçük Düşün Büyük Olsun!

14.00 de ciktilar,18.00 de geldiler.Alya cikmadan yemek yemisti.Babam olsa hayatta birakmaz yemege goturur zorla.Alya kapidan girdi ben aciktim dedi.Bi bakis atmisimNasil aciktin yemediniz mi bisey dedim?İste bankada promosyonu cektik,ordan tleefonu aldik falan.Yemedik dedi .Alyacim bidaha babana hatirlat sana tost alsin en kotu dedim.Sen 4 saat tutuyorsan cocuk var,bisey yiyelim de bi zahmet.Ay cok doluyum suan.

17binlik telf. Nedecegmis kız
Insan cocugun eline harclik verir seninkinin genleri demek öyle
Benim babamda bayramlarda ikramiye alinca oglana yemek ismarliyor bize bisi yokta
Bonkorlesti saskiniz
Tövbe estg. Anneme diyorum buna obur tarafdan gorunuyorlarmi
Ben oglumada kizimida hep harclik vemrek istiyorum ya bayramda falan.
Anneannem ve dedem hep verirlerdi bize.
Yani evlendim cocugum oldu hala verirdi.
Cocuklara ayri bana ayri.
Cok naif bisi bu az olsun ama düşünülmesi cok gzl

Ay masallah senin kız yiyo eline bisi alip vereydi keske hani oturacak vakitleri yoksa bile
4 saat uzun bi zaman bi de dolasmis acikmistir kuzum

At yarislarini pro izlicek herhldeGercekten bu gorgu.
Kardesimin kpderi bayramda nezman gorse bana bayram parasi verir 10 senedir.Sadece bana degil butun gelinlerine,yegenlerinin eslerine.X amca artik verme bize diyoruz.Kadina bizde verilir karismayin diyo.Tmm onun durumu vardir dagitir.Senin yoktir ona bisey diyemem.Ama 10 senelik gelinin 1 kez 50 tl verdi bana kvdem Alya 1 yasindaydi kandilde gitmistik,dedesi kandillik verdi dedi Ondan sonraki kandillerde Alyaya da yok fkfkkfk
Bayramdan bayrama.
Valla bak sinirliyim Allah affetsin dun geldi,pazarlari geliyor ya arada.Kimse ondan bisey beklemiyor ama her gelisinde,1 paket hanimeller biskuvi.O ufak findikli olanlardan,1 tane de etinin ince 1 liralik cikolatasi var ya onlardan getiriyor Alyaya.
Alya ne anlasin hanimellerden.Yani biyere giderken 1 paket biskuvi mi goturulur Allah askina,hicc getirme.

Bana cidden sen kotu niyetlisin diyin eger yanlissam.Bir yere giderken 1 paket sunla gider misiniz?Cebindn sunu cikarip veriyor Alyaya.Ki alma yemiyor Alya diyoruz.Findikli yemez.Ben cidden anlamlandiramiyorum.
Benim ailem gelirken 1 bagaj esyayla gelir,herkes ayni olmaz tabiki ama bu paketle gelmek nedir?
Ben de normalde cevizini falan koyarim yanina .Dun koymadim.Taze ceviz vardi balkonda,koci hemen 1 poset koydu verdi eline.

Eklentiler

• Screenshot_2022-10-17-21-03-02-98_680d03679600f7af0b4c700c6b270fe7.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 48
Canım merhaba, çocuklara kalsa hiç bir şeyi attırmıyorlar ev çöp ev oluyor resmen, kırık dökük oyuncakları ben görmeden atıyorum, kağıt vb şeyleri de atıyorum, çok özelse saklıyorum ya da fotoğrafını çekiyorum.zaten unutup gidiyorlar. Oyuncakların da bir kısmını kaldırıp sonra tekrar çıkarıp değişim yapınca özlemiş oluyorlar.

Ben de renk ve desen konusunda kendime karşı önyargılı davrandığımı fark ettim. Bu nedenle yeni şeyler denemeye başladım.

Kirmizi benim rengim
Kisliklaari cikardim gecen,kirmizi blazer ceket,kirmizi kumas tulum,kirmizi sweetler cikti
Alyaya da renkli giydiremiyorum
4 yas bebesi siyah tayt giycem ben diyor,sanki lohusa kadin
Ben de giymezdim çocukken renkli, şimdi 40 yaşında renkli giymeye çabalıyorum:)

Selamm
Baya baya evin diplerinde koselerindeyim boy veremiyorum o derece girdim eve☺
Baza altlarida tmm
Dolap icleride tmm.
1 poset daha eledim hayır oysa bukadar esya yoktu evde nerden cikiyor valla anlamadım

Sey sorcam size
Kiyafetlerinizde söyle yapiyormusunuz
Mesela 100tl bi esofman aldiniz 2 sezon giydiniz ama eskimedi yipranmadi siz sikildiniz artık yeter parasının hakkini verdi zaten diyormusunuz.?
Cok ama cok begendigim 2-3 parcayi seyi yedekli aldim ben tekrar o urun bulunmuyor
Ama bazilari yipransada atamiyorum ya da icine giremeyip belki diye tutuyorum bir kac parcayi.
Bazisinida dün elerken zaten su fiyata almistim kac sezon giydik yeter diye eledim.
Hep de ayni kiyafet sıkıyor çünkü bir sure sonra.

Mesela ev kiyafeti esofman kullaniyorum genelde
Taytda giyemiyorum beni sıkıp bunaltmicak
Hepsini eledim desem yeri.
Yenilerini aldim ama tshrtlerle kombinleyip aldim.
Polar asla giyemiyorum bisiklet yaka giyemiyorum
Hepsini cikardim evden.
Bakim baya duzenledim gibi

Dunden yemek var
Oglaninda kursu var babasiyla gelir.
Ev supurcem.
Aksam kizin yatagi kurulcak nihayet.
Camasir okadar birikmis ki oysa sureklide mak. Calisiyor 4. Mak. Yıkanıyor
Kurumuyorda dogru duzgun ev çingene çadırı gibi

Kayınpeder ne yapıcak o kadar pahalı telefonu anlamadım, birçok uygulaması olan bir telefon elinde ki uygulamaları bile eminim bilmiyordur. Kahvede ancak havasını atar kusura bakma yaşından sebep yazdım benim babam asla telefona para vermez kim yeni model aldıysa hemen eskisi babama gelir. Galiba benim çevremde ki yaşlılar böyle babym sizin kayınpeder bana göre farklı geldi neyse güzel haberler alacagı günler olsun telefonundan.
Babym ben eşimle kavga ederken işte seninkiler bir gofret, çikolata bile almazlar dediğimde sen hep benimkileri küçük görüyorsun senin taraf oh cici benim tarafımda tu kaka durumu yapardı ama inan ben eşimin tarafından bir kilo muz bile görmedim. Almazlar çünkü bize alırlarsa paraları biter. Benim kızlar babanannelerine gittiğinde birşey yiceniz mi diye sorarmış benim kızlar teşekkür ederlermiş asla ellerine çıkarıp birşeyler vermezmiş. Ay ben senden fazla doluymuşum canım benim. Alyama üzüldüm canım benim o çocugun dört saatte bir yemek yemesi lazım kıyamam kuzuma.
Lellim ben de aldıklarımı döve döve tabiri yerindeyse kullanırım. Sevdiğim çamaşırlarımdan asla vazgeçmem şimdi o atmam gereken çamaşırları tarlaya giderken giyiyorum. Ama illaki atılması gerekiyorsa atarım en çok da kabanlarımdan, eteklerimden, kazaklarımdan vazgeçtim ama günlük evde giydiklerim rahat kıyafetler oldugundan zor vazgeçiyorum.

Ay bugünde çok işim vardı bitmeyen ev işi yapmışlar. Sabah ev halkı evdeyken telden çamaşırları topladım zor toplanıyor, rüzgardan dönmüş hepsi. Herkes gidince mutfagı hemen topladım bulaşıklar makineye, toz almaya başladım, saat dokuza geldiğinde toz almaya ara vererek hemen bime gittim baget 24 tlden 3 paket aldım 2 paket laktozsuz süt 5 litre su aldım çünkü detoks hazırlıcam kızlarda içmek istedi evde 5 litrelik pet yoktu 106 tl karttan geçtim. Eve geldim aldıklarımı dondurucuya yerleştirdim sütleri dolabın üstüne sıralıyorum oraya koydum.Sonra kaldığım yerden temizliğe devam. Çamaşırları katladım yerleştirdim, sonra akşama ciğer yapıcağım için ciğerleri doğradım sosa yatırdım, patates doğradım suya yatırdım az da biber kızartıcam kendime bir tek ben yiyorum biberi, tavuk suyuna mercimek çorbası yaptım. Yarın günüm var onun için yemek hazır olması lazım zeytinyaglı ayvalı,havuçlu,kereviz yemeği yaptım. Bir makina daha çamaşır attım makinaya güya rüzgar dininceye kadar yıkamıcaktım. Salatalık marul havuç taze sogan çıkardım hazırladım. Sonra eşim hesabıma havale yapmış hazırlandım bankaya gittim parayı çektim milyoncuya gittim basküle pil, siyah dikiş ipi, çamaşır ipi aldım 21 tl de oraya bıraktım eve geldim. Nasıl acıkmışım yemeğimi yedim çok yoruldum. Çöpü attım mutfagı topladım tezgahı çamaşır suyu ile sildim en sonunda son kez toplayıp bıraktım birazdan yemek hazırlığına geçicem.

askina,hicc getirme.beni
Benim ailemi anlattın sanki annem kıyamaz babam gecen banka promosyonu gitrik sabah 9 akşam 6 ya kadar kızım acıktım demiyor gittim ordan marketten bi şeyler aldım geldim saki acıktık demi ya been kızımda olsam git birşeyler al demi yok gittim alıp geldim annem babam kıyamıyor ya ye bu saatten sonra kim yicek
Çok kızıyorum bizimkiler para filan vermezler görmüyoruz görmedikte
Demezki kızım ihtiyacın olur bi 100 tl vermez ne annem babam kocama kızzsamda veriyor şükürler olsun
Aileme kalsa bebeler aç kalır
Bigün oraya bıraktım işe gidip peynir zeytin ya bişey yap yok
Bayramda kahvaltıya gittik peynir zeytin koymus annem başka bişey yok ya yap yokmu var ama yok Kocamdan utandım
Valla mezaramı götürcem yap ya yap ver torunlarına bayramda alsan ne var yok kocama bazen kızıyorum ama çok sukur şişmesi duyarsa çoğunu onda gördüm gezme su bu yapar yani bunları tabi ona söylemiyorum

Gercekten ben sasiriyorm artik.

Slmlar
Bugun anama coktuk sabahtan.Arabanin islemleri icin inmislerdi.
Babam geldi aldi bizi.
İnerken kiza 100 tl verdi borek alin annenle diye.
Borek flan aldik.
Annem hazirlanmis ,kahvaltiya kiza sucukalr pisirmis,mantarlar kavurmus.
Yedik ictik.Kizi oyaladi bayagi.
Oglen yemek soyledi bizeAlya tabi hemen lahmacjn dedi,ne yiceksin diyince.Ay valla soygun 15 tl yazmislar 1 ayrana.Ben yemek soylerken icecek soylemiyorm artik .5 tl kucuk ayrab ya 200 tl yemege verdi kadin.
Tabi cuvalla donduk yine,1 cuvalda arabada varmis bizim.Tasima diye arabaaya koydurdum dedi.
100 tl de o kiza verdi cikarken.
Keselerine bereket .
Asil bomba ,babam bizim arabanin on lastikleri degistirmis
2 haftadir onda,gecen depoyu fullemisti.Bu hafta da lastikleri degistirmis .2 bin tl.
O soylemedi tabi arac adima olunca fatura msjla bana geldi .
Bu ne dedim Ben degistirdm ,sallaniyo bunlar diyo
Dedim sen niye degistiriyosn acaba?Birak degistirsn.Kabak olmuslar bunla gezilir mi diyo adam hakli
Bizi geldi aldi eve birakti tekrar saolsn.

Babamin trf iade islemi vardi gecen arabadan 4 bin kadar.Bugun yeni araca trf kestik.2300 ,bu aldigi araca kasko olmuyo 500 tl sinirsiz imm.Kalani hesabina geccekler dedim.Sana gecsinler tmm senin olsun dedi.Bu lastik olayi olmasa diretmezdim,kenarda dururdu ama lastgi degistirmis .Attim hesap nosunu babamin kalani gecin bu hesaba dedim.
Bak adamin koku zarar bana
Yani sen kabak lastikle niye geziyosn acaba,once onu taktir.

Evet kalpleri kucuk derim herhalde .Derim yani.İyiligini de soyleerim.Kendimi de ,kendi ailemi de elestiririm.Bak hep diyorm benimkiler de musrif.Kendilerine zararlari napim.Apartman dikerdi kardesim azicik tutsa.Ama kendine zarari biz karisamayiz sonucta.Bunlarin etrafa zararlari.Alya sormazsan unutuyo disarda aciktim demeyi.Cocuk daha sonucta Hadi o dusunmedi yasli,babasisin ya sen nasil dusunmedin

Gercekten ben sasiriyorm artik.
Gercek ler yani bu eskiden neye üzülüyorum biliyomusun çocukken paraları vardı annemin ama almazdı aynı kıyafetler giyerdik hep
Hatta yeni çalışmaya başladığımda kıyafetim yoktu
Bir kıyafet ile yıkayıp tek sağlam oydu onla gittim düşün yaa
İlk maaasımla kendime kıyafetler aldım utanıyorum çünkü
O parayı biriktiren nolacak ya biriktirme hiç olmasın çocugum giymeyecekse olmasın birikmesin
Önce. Çocuklarıma alıyorum be bbaby en son kendime

Bizimkilerde yedirmede falan elleri aciktir. Hatta bizede alirlar arada meyveydi kiymaydi sucuktu falan.
Evde ne varsa cikarirlar saklanmaz ama para vermezler.
Annem yine binde bir verirde babam ölse al su 100tl demez.
Cocuklarin eline veriyor arada o iste
Kız kumbarasina atiyor bakiyorum 10tl 20tl getiriyor elinde.
Oglana mesela ayda bi 100-200tl verebilir harclik vermez.
Ki 100tl haftada harcanir evden goturmese

Beybi herkes anne baba oluyorda insan olamiyor malesef.
Nezaket, naiflik, ince dusunce bazisinin lugatinda yok.
Ele dümdükk insanlar iste.

Bizede elli kat yabancı gelirken eli bos gelmez ama esiminkiler elini kolunu sallar gelir.
Niye biz dusunuyoruz onlar dusunmuyor diyorum ama islerine gelmiyor sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…