Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bugün okul yoktu evde daha çok iş yaptım çocuk okula gidiyor iş yetiştiremiyorum. Bu nasıl iştir anlamadım.
Mutfak tezgahını temizledim. Yeni ürün aldım ersağdan mükemmel. Çamaşır suyu kullanmadan mutfak tezgahını bembeyaz yaptı., ne elimi mahfetti. Ne de ciğerlerimi yaktı. Çamaşır suyunu maskeyle kulkanıyordum ve elimde de eldiven oluyordu. Çamaşır suyu harici hiç birşey temizlemiyordu tezgahımı. Kesinlikle tavsiye ederim.
Sonra kız biraz birşeyler izledi. Bir süre sonra kaoattırdım.
Kışlık kazak çıkarttım. Ayırdım. Ayakkabıları kaldırdım. Dolabı sildim. Ayakkabı dolabını da sildim. Elayla oyun oynadık. Ödevleri var onları yarın yaptırmaya başlayacağım. Eşime çıktı aldırdım. Ödev deyince herşeyi yapıyor. Mesela kıyafetini kendi giyiyor, dişlerini fırçalıyor. Hemen yapmak için de heyecanlanıyor. Yarın için sabırsızlanıyor.
Yapması gerekenleri kağıda not aldırdı
Dişlerini fırçalamak
Pijamasını kendisi giymek
Annenin kitap okuması
Kendi başına uyumak
Anne kitap okurken uykuya dalmak
Gece lambasını kendisi takması
Bunlar kendisinin belirlediği ödevler
Bir haftalık kitap listesi de yazdırdı bana.
Bu akşam ailecek netfixten her şeye evet filmini izledik. Güzel filmdi.Filmden anlam da çıkarması beni sevindirdi.
Her zaman herşeye neden evet demediğimizi dile getirti.
Yarın sabahtan ödevlere başlarız. ( çok güzel sorumluluk kazandırıyor) öğretmenimizi ve okulumuzu çok sevdik.
Çok kitap okuyan bir öğretmen olması da ayrı güzel.
Bizim çocuk için başvuru yaptığımızda okumamız gereken kitaplar vardı, ( bir nevi sözel sınav gibiydi kurumdaki uzmanımızla görüşmemiz) o kitapları da okumuş öğretmenimiz. Çocuklarla ilgili kitapları da çok okuyor.
Bir kitap hediye almak istiyorım ama henüz karar veremiyorum.

Ben Allah'a havale ettim.Allah sorsun canim

Kolojen alimi cilt icin yeterli degilmis.
Yani uzun yillar surekli alinirsa belki demisti doktor.
Ama cilde direk yapilani etkili.
Benim cildimdeki nem, isiltiyi herkes fark ediyor.
Genclik asisi falan yapiyor fraktora yapıyor
Botox senede 1 aslinda yeterli gelir.
Svr markası kırışık giderici yaslanma karşıtı bana verdigi.
Ama ml cok kucuk beğ.

Günaysss
Oglanda kursa gitti babayla cıktı
Kızcagzım uyuyo aman uyusun az daha.
Sessiz sakin ben saati.
Dün mutfakfan çıkamadım ama bugune yemek yok.
Babama kek yaptım eve kek yaptim.
Milföyüydü tavuguydu derken fırında bos kalmadı mutfakda.

Aksam uzeri ameliyat olan ablama yine 1 tabak yaptım bıraktım.
Aiy gelini gitmis kizina, kadin zaten yürüyemiyor kizida biraz sakat akıl olarak yani engeli var yemek falan yapamıyor o haldede kadın birakilir mi ya (ayni binada oturuyorlar birlikde diil ama yemek yapiyordu onlara) diger kizi gelecekmis yemek falan yapmaya. Uzakta o da ama napsın
Valla iyi insanlara böyle insanlar denk geliyo.
Hayir bari yemek birak isitip yerler dimi yazik kadina. Kız diyoki yemek yapamiyorum ben beceremiyorum patates kizarttik yedik diyo
Dedim ben gelir yaparım kızın gelmezse haber ver bana.
Kızı bekliyorlardı.
Yine corba falan yapıp bırakcam.
Allah herkesin yardımcısı olsun.

Kiza ilikli kemik suyuna yayla corbasi yapicam.
Orman kebabi, pilav yaparim.
Oglan öglen gelir yemegi erkenden yapmam lazim.
Nevresim degisicem daha
Tüm gün battaniyenin altına girip yatasım var ama bana lux oldu artık.
Yatabilenler kıymetini bilin

Yine gümbür gümbür bir gün oluyor, bir insanın işi hiç mi bitmez, evet bitmiyor. Akşam eşim masayı kurdu çok beğendi sandalyeleri de birleştirdi. Ama ter içinde kaldı ben de temizlik yaptığım evi bir daha temizledim neyse, odanın şekli değişecek hem kullanışlı hem sade olsun diye planlamalar yapıyorum. Koltuklarım gelince karar vericez artık nasıl olucağına. Balkonum öyle kötü olmuş ki gelen kolileri oraya koyduk akşam da eşim birleştirince onları toplayıp sabah attık eşimle. Balkonu yıkadım bir makina çamaşır astım, ıspanak yaptım dondurucudan çıkardım dondurucu candır. Anneme babama gideceğiz bu akşam onlara bir tepsi peynirli poğaça, bir tepside cevizli-tarçınlı kurabiye yaptım. Mutfak 19283773 toplantı, yerlerini sildim. Az önce de fırını temizledim. Eşimin maaş günü ödemeleri yapmış kalan parayı çekicek, akşama biraz bana gönderir ya da elden verir. Bu aydan sonra sanırım altın alamam ne olmuş öyle piyasalar birde maaştan kalanla nasıl yapabilirim bakıcaz artık. Akşam erken rezervasyon otellerine baktım malesef bizi çok aşıyor, neyse dönem dönem bakıcam gidebilirsek, gidemezsek de seneye gideriz diye avuturuz kendimizi.

Selamm
Annem 2kilo kadar kiyma, kanat, 1kilo kusbası, kaşar, tereyag, kahvaltilik yağ verdi.
Babamda 5lt yag, un, toz seker 3kilo, kahve falan almisti.
Valla kart kesilince kasap yapcaktik ama buzluk doldu elhamdulillah. Annem daha vercem dedi doldu dedim kalsın getirme daha.
Sucuk alırız kasap sucugunu seviyoruz 2 kangal aliriz.
Kiza ilikli kemik siparis vericem.
Ilikleri iyice sıyırıp mis gibi yayla corbasi yaptim
Oglanda yedi kizda yedi sifa olsun.
Yarinda mercimek corbasi yapicam ona atarim birazda.
Kahvaltilik eksiklerimiz var
Buzlukda eski kasar ve tulum vardi onlari cikardim.
Fazla alip buzluga atinca iyi oluyor.
Pirinc ve toz deterjan alicam.

Domates soslarim ilac gibi geldi elime valla.
Mis gibi menemen yiyoruz, yemeklere corbalara koyuyorum.
20 kavanozdan fazla koymustum hatta yaparken hep daha yapmicam yaziyordum
Mis gibi kokuyor açınca

Tursular falan yaza kismet olursa hic usenmicem.
Kavanozlari sakliyoruz hemen bosaldikca.

Buzlukda kunefem varmis serbet attim ocaga kunefe yapicam cayin yanina
Dün kek vardi
Yarinda biskuvi pastasi yaparim.

Bizim cay yanlari hic bos geçmiyor her aksamda cay, ıhlamur, kahve illa olacak.
Meyveleri ayri
Kestane zamani artik kestane yaparim
Keyifci benim tayfa

Otellere bakamiyorum artik
Termal baktim geceligi 1.500tl
2 gece gitsek diyorum bende belki agrilarima falanda iyi gelir kaplica sicak sifa niyetine.
Yaza Allah kerim artik hic ilerisi icin plan yapamiyorum ben
Gidisat mı, yoruldum mu, ekonomimi ne bilmiyorum ama hic aylar sonrasinin planini yapamiyorum artik.
Icimden hic gelmiyor
Yazlik bile konusmuyoruz artık hic lafı gecmiyor.
Alım gücümde olsa hevesim kalmadı sanki.

Slm bacimlar
Biz bugun kardesimle cocuklari gezdirdik.
Sabah 11 gibi koci birakti kardesime.
Oyun parkina gittik once,orda 3 cocuk yarim saatte pertimiz cikti.
Hepsi ayri biseye takiyor.
Cocuklara meyvesuyu ,su falan 50 tl salonda odedim.
Kardesim biletleri aldi.
Ordan oyincakciya soktu cocuklari
Alya pony pocket seti aldi.Daha dogrusu 50 liralik bisey secti Alya,meyve seti.Onu al ama baska biseyde al dedi kardesim.Alya pony pocket secti.250 tlmis.
Ordan ciktik cikolata muzesine gittik.
Uber pahali bi mekan.Fix hersey 75 tlden basliyo tatlilar.
Donattirdi tabi kim ne isterse.Kocinin karti almistm odetmedi.
700 tl birakti orda.Cociklar cikolatalar ,portakal sulari .
Eve gectik kahve ictik ben cociklara 100 er tl biraktim cikarken odalarina.
Kardesimin esi saolsun abla birakirim ben sizi dedi eve de birakti.Taksi cagircaktik ne taksisi bosver dedi.
Cantami begenmedi bide kardesim guess bi canta verdi bana ama almadim caktirmadan biraktim gelirken
Kesesine bereket.eglendi cociklar Alya bayildi artik.
Ama bana hep Alya kolay Alya sakin diyorlardiBugun gordu,bu nolmus boyle diyo.4 yas sendromu,herseye itiraz,herssye no diyo.
Eve geldik ust bas degistik daha sut isitirken ben bayildi.

Gule gule kullan abla

Biz yine glambinge gidecegiz kismetse.Cok memnun kaldik ordan.Oteller gidilcek gibi degil

İyi geceler,
Yorgun bir ev hanımı bırakıyorum şuraya
Gecenin 12 sinden sonra mantı yapmayayım da ne yapayım. İki gündür kız mantı istiyor. Tam yapacağım dün ‘vazgeçtim anne tarhana çorbası yap, daha kısa sürer, oyun oynayalım dedi. Bugün de yapalım dedim, yapmayalım oyun dedi. Sonuç olarak bu saate kaldı yaptım bitirdim nihayet. Ocağı sildim. Mutfağı toparladım.
Son oturma faslı ama çamaşırlar katlanacak içerde bekliyor. Onu da yarın yaparım.
Bugün sabah 9 da uyandırdım. Ama uyuması yine 23 ü buldu. Olmuyor çünkü babası geldi yemek yedik, mutfağı topla az otur çay kahve ee saat 22 yi geçiyor. Uyku hazırlığı kitap oku vs dalması o saati buluyor. Bir uyku düzeni oturtamıyıruz.
Bugün ödevleri yaptık. Heyecanla başladı sabah kahvaltı öncesi, sonra da gün içinde ara ara devam ettik. Etkinliklerde vardı, zaten onlara bayılıyor.
Kendi kendine resim çizdi. Sordum ne resmi diye. Bizim ilk günümüz, kavuştuğumuz gün dedi. Allahımmm ya o resmi saklamazmıyım ben. En güzel hatıra benim için.
Nokta birleştirme çizgi sayı çalışmaları, kes yapıştır çalışmaları, egzersiz ve kitap çalışmaları hepsini keyifle yaptı. Yaptığına da işaret koyduruyor.
Ev işlerine giriştim birara, toz aldım, lavabo vs yıkadım. O ara iş yaparken anne bebek oyunu oynadık. Tabi işle uğraşırken, tam oyun gibi olmasa da idare ediyor.
Akşamüstü banyo yaptırdım. Yatmadan önce odasını toparladık. Ev dağınıklığı çarşamba pazarı gibiydi. Ama bir baktım salonu toplamış. Onun odasını hiç anlatmayayım.
Bugün de böyle bitti. Yarın bir arkadaş davet etti. Oradan da avm ye geçerim çocuk eğlenceleri için. Perşembe de başka arkadaş çağırdı. Çocuklar da görüşsün özledik dedi.
Yine de ödevleri ihmal etmeyiz.
Ödev yapmayı bu kadar seveceğini düşünmemiştim :)

Biz yine glambinge gidecegiz kismetse.Cok memnun kaldik ordan.Oteller gidilcek gibi degil
Bizim geçen yıl 8 bine gittiğimiz otele 49 bine yakın fiyat çekmişler Bir de biz belektekine gideriz seneye diyorduk. Belektekine de 52 bine yakın fiyat yazılmış. 5 gün fiyatı.
Eşim diyor şaşırmış bunlar. Rixos fiyatına yakın.
Bu yıl otel tatili çok çok zor

Allah afiyetle yemeyi nasip etsin. Bereket versin.
Ben de alışveriş yaptım kaç günlerdir hiç bahsedemedim artık harcamadan ne harcadığımı unutur oldum habire kampanya takip ediyorum.
Bizim de sucukları eşim kayseriden sipariş etmiş. Kargo ücreti varmış. Onu da pazarlık yapmış. Kayserililerin yanında çalışa çalışa kayserili oldun dedim

Yıllaaaaaaar oldu yatmayalı
Bir film keyfi bile yapamadım. Kitap okuyordum birara o da gitti. Yarım kalan üç kitabım var.
Niye artık zamanı yetiremiyorum ben de anlamadım. Biraz daha fazla uyumaktan belki. Ama yine gece uyuyorum. Zaman ne çabuk geçiyor yetişemiyorum

Sagol kuzu hepimizin bereketli olsun
Kiz olmadan yatiyordum en azindan öglene kadar keyif yapiyordum
1 den sonra yemek temizlik hallediyordum evde dagilmayinca.
Ama yok anacım hamilelikle basladi o sürec hic bir seye yetisememe gidiyor bakalım

Gözumuzu hakmarda actik
Bakkal bakkal yedi beni.
Biraz parkda sallandi sonra markete ayva, ıspanak, havuc, kivi, salatalık, domates, cekirdekli galeta
Düdüklü seker istedi onu biliyor duduk caliyo diye istiyor iste yediginden degil.
83tl bıraktık geldik.
Kursda herkes hastaymis oglanda boğazım agriyor diye geldi dün eve.
Kemik suyuna corba, meyve salatasi, ıhlamur, ilac derken sabah iyiydi maskeni tak dedim bakma onlara.
2de gelir hemen corba attim ocaga
Dünden yemek var

Noldu bu Mügedeki gelin yaw
2 sabahtir yoklar sanki ben mi yetisemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…