Küçük Düşün Büyük Olsun!

İyi gecsler kızlar,
Az sonra uyurum inşallah. Bugün herkes sersem galiba pek yazılmamış.
Ben de sabah namazından sonra uyudum.
Saat 10:30 da Ela uyanınca uyandım. Onun dibine sokulmuştum.
Kalktık kahvaltı falan o kinetik kum oynadı. Masanın etrafı kum oluyor ama ne yapayım. Evden çıkarken robotu açtım.
Okula bıraktım. Bugün okulda aile eğitim semineri vardı. Yine kimse yoktu. İki defa gidemedim herkes vardı. İki defa da gittim kimse yoktu.
Rehber öğretmenle görüştüm. Slayt yollarım dedi. Cumaya karar verdi.
Oradan avm ye gittim. Elaya H&m yazlık indirimden kıyafet aldım. Valla şimdiden alayım yazlıkları olmayabilir. Zaten bu fiyatları mümkün değil bulamayız yaza.
C tesi arkadaşın kızının doğum günü var, Ona da oradan pantolon aldım. Bir mor modası var. Mağazalar mor renkle dolmuş.
Dr den kitap aldım öğretmen için. Çocuklara düşünmeyi öğretmek kitabı çok sevecek eminim.bir de roman kitabı almıştım amazondan o da geldi. Yarın öğretmenine ikisini verir. Kitap saksı için çiçek aldım. O da yarın gelir, çiçeği Elayla ekeriz götürür.
Buna da bayılacak.
Boynere uğradım. Eşimin bana aldığı guess çanta vardı 1.5 yıl olmadı bile kulp kopacak gibi. Onu söyledim.ya para iade yapılır ya da red dedi. Yahuuu aynı fiyata nasıl çanta bulayım dedim. En ucuzu 3 bine yakın. Çıktım. Marka ne önemi var buradan anlaşılıyor bence.
Bugün kargolar geldi. Elaya keçeli boya hamburger oyun hamuru, kitap ( küçük meşe palamutu)
Masa lambası.
Oynadı ama nerede tabiki salonda.
Üç gündür masasını toplamasını söylüyorum. En son topladık birlikte.söz verdi toplayacağına. Masada yer bulamıyır dağınıklıktan.
Yemek yedik eşim yemedi. Arkadaşı çağırmış yorgunduk gitmedik.
Bugün sınıfta meksika sunum günü varmış bayıldım. Ben de araştırsam iyi olur Rusyayı. :)
Dönüşte eve uğradım. Şemsiyesini aldım.
Komşunun arabayla dönmedik, yürümek isteyeceğini bildiğim için eve uğradım.
Kardeşim bugün Elanın istediği birşey varmı hediye alayım ona dedi, ben de zahmet etme zaten yeni evlendin maddi zorlama kendini dedim. Biraz konuştuk. Ayy maddi manevi zor evlilik dedi. 30 yaşında evlendim hiç pişman değilim dedim

Ayy döktürmüşüm günün özetini
Hakkınızı helal edin.
Bugün arkadaş kızı okula göndermemiş bana gelmek istemiş.Biraz da depremden korkuyor Ben de okul ve semineri söyledim.
Yarın gelin dedim.
Tatilde de bir kez görüştük.
Kızı diyormuş bitmiyorki yedirenk teyzem boş değil
Ama ne yapayım, az gün herkese ayrı vakit ayırdım ödev vardı, iki günde kendimize ayırdım.
Bir de gelmek istiyor, gelince tablet izlemek istiyor, Ela da istiyor bu defa.
ben de bunu istemiyorum. Birlikte vakit geçireceklerse iyi de tablet işi kötü.
Yarın gelecek.kızı okula gönderecekmiş

Günaydın saglik, huzur, bolluk, bereket dolu bir gün olsun.

Dün esim gec gelecek diye dedim yemek telasemde yok bari tatli börek falan yapim dedim.
Hic mutfakdan cikamadim desem yeri.
El acma ıspanakli börek yaptim 1 tepsi
Bal badem tatlisi yaptim
Havuclu cevizli kek yaptim.
Pizza yaptim.

Pizza yendi bitti zaten
Börekden biraz anneme verdim buzluga attim gerisini.
Kız ispanak yemiyor ya boyle börekle ya da corbada yediriyorum bende.
Pizzada yedi borekde yedi.
Borege pogca diyo ben poçaa yicem diyor.
Börek 1 tepsi daha yapicam bugun erinmezsem hem kolay hemde tadi cok gzl atiyorum buzluga sabah cikar cayin yanina kız falan istediginde elimin altinda oluyor.
Biraz daha ispanak kaldi yapim koyim.
Ama agri kesiciyle durdum aksam surekli ayakta durmakda iyi gelmiyor.
Surekli yatmakda iyi gelmiyor
Ayni sekilde surekli durmican yani
Buna şükür Allah beterinden saklasın.

Kız babasini aksam gorememisti kalkti gece baba diye.
Adami uyutmadi valla 3e kadar o da basim agriyo diye diye agri kesici icip gitti uykusuzlukdan.
Babasini aratiyor babamm napiyosun diyo
Bana anne diyo ona babam diyo evlat gibi evlat
Babam kalk otur diyo adam gozunu acamiyo gece
Zorla uyuttum uyur 10.30a kadar diye dusunuyorum.

Kac gundur disari cikicam Allahim bir erinme geliyor asla cikamiyorum.
Lcw iadem var
Bim'e cikmam lazim
Yok canım hic istemiyor.
Lcw outletde guzel pant. Vardi 1 tane daha almak istiyorum okadar useniyorum ki git , dene, gel havalardandir umarım

Oglan deneme testi linki atti aksam 149.90tl.
Onu alicam guzel calisiyo insallah emeginin karsiligini alir.
Ona hergun zikir cekiyorum
Corekotu okucam yarin sela ve ögle ezani arasi.
Ozaman okunuyor 41 ayetel kursi

Sinifta 4-5 arkadas derslerde ogrt. Son sene ya birakiyorlarmis hep test cozuyorlarmis birlikte.
Gecen kursa gecerken ogrtm seslenmis arkasindan guzel disiplinli calisiyosun falan diye övmüş oglen aralarinda bile test cozuyorlarmis evdede öyle hosuna gitmis.
Anlatiyordu bana gecen aksam.

Cocuklari motive etmek, gururlandirmak, cesaretlendirmek ne guzel bisi
Hic niye sunu almadinda bu notu aldin demedim.
Esim bir kac defa dedi ikaz ettim.
Olsun duzeltirsin dedim.
Ilkokul, ortaokulda onunla oturup bende sinav calistim.
Oturup kitaplarini okuyup onemli yerlerini hep not alirdim.
Bak buranin uzerine dur burdan soru cikar kesin derdim.
Emeklerimin karsiligini bende aldigim icin cok onure oluyorum.
Bu sene olmasa bile hic sorun diil biliyorum ki o istedigini yapacak.
Cunku istikrarli ve iradeli bir cocuk.
Okul basladigindan beri asla pc acmadi bana söz verdi ve tuttu.
Bu benim icin daha önemli suan sinavdan, cunku cabasini gözümle görüyorum.
InsAllahda zayi olmayacak.

Bu arada sunada deyinecegim cocuk buyuturken lutfen kulaklarinizi kapatın
Her evin dinamigi farklı.
Her ebevyninde..

Ben oglumla oturup ders calisirken (matematigim iyi degildir gidip ogrtm. Ders cikisi hocam bu soruyu nasil cozmeliyiz? Hangi yontemle diye kagit kalem goturup izah almisligim var) onunla sinav calisirken arkadaslarim bana guluyorlardi biliyomusunuz.
Birak cocuk kendi calissin.
Birak kendi ogrensin
Cok uzerine dusuyorsun
Hatta biri bana en sevmedigim veli tipisin dedi.
Ben hic birini dinlemedim.
Benim cikardigim notlarin fotokopisini bile isteyen arkadasim oldu.
Okadar usenmislik ve bezmislik
Ben burda onlarin usendikleri icin ilgilenmediklerinin farkındayım
Bana tabi sende tek cocuk ilgilenirsin dediler
Bana konu atip bundan kompozisyon yazarmisin bile diye arkadasim oldu
Yazdimda.
Ben kimseye boyle laflar edip kirmam mizacimda yok.
Ama mukayese etmek övmek icin soylemiyorum benim oglumun gerek notlari gerek gizlisi saklisi olmamasi vs gibi seylerde hep onlardan daha iyiydi.
Onun girdigi and. Lisesine hic birinin puani yetmedi.
Ilk ve ortaokuldan olan arkadasin ogluyla suan ayni kurstalar, arkadas beni arayip soruyor mesela X etut var dedi yalan mi soyledi bana efeye sorsana diyor gecen mesela.
Yani kendi ogluna guvenmiyor.
Zaten kazanamaz zaten yapamaz bile dedigi oluyor benim oglumu ovuyor.
Ee zamaninda bana sende cok ustune dusuyorsun diyordunuz? Demiyorum yine ben.

Bu sebeple siz yinede elinizi hic cekmeyin ustlerinden.
Emeklerinizin karsiligini alirsiniz.
Kizimda da aynisini yapicam
Oturup onunla beraber sinav calisicam.
Pesinde kosucam tabiri cazise.
Sonra zaten istesenizde onlar istemiyor.
Simdi oglana bende gelim diyorum bisi olunca ben hallederim diyor.
O en guzel zamanlarini birlikde gecirin onun yasina inip onu anlama, onu anladigini ona belli etmek cok önemli diye dusunuyorum.

Ayy goruntuleri gordunuzmu? kan beynime sicradi.
Yogun bakimdaki adami oldurmek istemisler yogun bakim calisanlari.
Yeminle oradaki benim annem babam olsaydi titnaklarimla onlari yolardim.
Biz kime guvenicez.
Yogun bakimda yatmis olsak, yatanimiz olsa napicaz?
Ayy benim artik aklim beynim almiyor.
Oradaki calisma sartlari sabrinizi zorluyorsa birakin isi arkadasim.
Bukadar issiz Allah korkusu olan insa var.
Hic mi Allah korkusu kalmadı kimsede ya

Bugün kalktıgımda kafamda ki işleri yapsam yeter dedim kahvaltı sonrası, önce odaları topladım camları açıp havalandırdım. Dondurucudan akşam sarmamı çıkardım, tavuk suyu da vardı onuda çıkardım sarmalar hazır olunca hemen tencereye dizip ocaga koydum birde mercimek çorbası koydum mutfagı topladım. lavaboları aynaları sildim havlu değişimini yaptım. Salona akşam berjerleri getirdiler 1 Aralıkta da koltuk takımını getircekler. Salondaki saksıları aldım onların üstünü sildim bir çiçeğim çürümüş neden bilmiyorum attım saksısını da balkona koydum alıp bir çiçek ekicem. Kaşlarımı aldım, tam ojelerimi sürücem cevizler geldi aklıma bir kilo almıştım onları kırdım kargo geldi iki tane kızlar telefon etti iade etmemi istediler kargoların ikiside öyle ters istikamette ki neyse en uzakta olandan başlarım dedim giyindim çıktım kargonun birini verdim carrefour girdim avakado aldım. Sonra a 101 gittim muz aldım, ordan migrosa geldim muzlar çok güzeldi ordanda aldım hamur kabartma tozum az kalmıştı bir tanede ondan aldım eve geldim. Nasıl yorulmuşum bu hafta hiç dışarı çıkmadım hava da çok güzeldi güzel ter attım.

tr_lelli lellim yazdıklarına katılıyorum biz peşinden koşmazsak olmuyor bana da çok evhamlısın diyen mi ararsın, çocugu rahat bırak mı diyen mi ararsın. Ama şimdi benim kızlarım kollarına altın bileziklerini takınca çok hırslıydın böyle olacagı belliydi diyorlar. Asla hırslı biri değilim olmadım, olamamda ama onlarla ilgilenmek hep önceliğimdi, kendimi hep ikinci plana bıraktım çünkü benim bir işim vardı ama onların çok daha güzel meslekleri ve gelir durumları hep iyi olsun istiyordum. Şimdi fark ediyorum insan dogru yolu kendisi çiziyor ama çocuklarımda çok çalıştı bizde esirgemedik özel dersler, etüdler, dershaneler ne gerekiyorsa yaptık çok şükür bin şükür güzel eğitim aldılar lise dahil en iyi okulu kazanıp okudular, masrafı biz yaptıysak onlarda çok çalıştı. Oglunda inşallah emeğinin karşılığını alır istediği mesleği yapabileceği okulu kazanır. Sen de burdan bizimle paylaşırsın.

InsAllah.
Rabbim hepsini her daim iyi yerlere getirsin iyi insanlarla karşılaştırsın.

Selammm
Saat 11.30 gibi arkadasim aradi disarida isim vardi dönüyorumda sana ugrimmi dedi.
Gel dedim.
Dahada islere baslamamistim.
Ancak buraya bakmistim az da Muge izlemistim.
10dk icindede geldi bulasigim vardi artik napim.
Dedim k.bakma samimiyizde öyle cekinmedim valla
Cay demletmedi ben sadece kahveye ugradim dedi nescafe yaptim yanina kek, börek, tatlı bak onunda nasibinde varmış onlar.
Biz bi sohbet saat 3 oldu.
Dedim cay da demletmedin
Bi de türk kahvesi yaptim.
Iyi geldi bana ya sohbetini sevdiklerimden o da ozlesmisiz.

O gitti oglaninda kursu vardi
Makarna yaptim yanina cizbiz bisiler yaptim fritozde
Bulasik mak bosaltip doldurdum
Evi supurdum
Mutfak dolaplarinin disini sildim.
Mikrodalga ve firinin icini sildim.
Kaldi buzdolabi ve c.mak, bulasik mak. Arkalari.
Sirayla bunlarida halledince derin isimde kalmiyor.
Dün oglanin bazasini cekip supurup sildim.
Bizim bazayi tek cekemiyorum onu haftasonu esime cektiririm.
Yine battaniye yikadim ben.
Battaniyeye yüz gecirmeyi sevmiyorum biz battaniyeyle yatiyoruz kışında bu sebeple sık yıkıyorum.
Oglaninkini yikadim kurudu bizimki de 2 gune kurur yedek olani cikardim pelus ya hemen kurumuyor.
Yarinda kizin nevresimleri battaniyeleri degisirim.
Sirayla artik valla yetisemiyorum.

Gunaydin bacimlar
Hayiirli cumalar
Ben de gelemiyorm 2 gundur dokuluyorz kociyle.
Dun gittim artik acile cigerler temiz ama kemik agrim var diyosn dedi,covid testi yapalim dedi.
Ben sok kizi biraktim anneme hocam diyirm
Nezamn biraktiniz dedi dedim buraya gelirken,sikayetler pazar baslamis bulas riski azalmistir dedi 5 gunde.Annemi gormedim diye bilirim biz gittik sabahtan ,annem kuafordeymisRofle yaptiriyomus.Anam gibi olamadim bakimlilikta.Kiz en azindan onun evde oyuncaklar degisik vs kendi kendine oynuyor.Vitrini bakir dolu onlari indiriyor falan. Fjfnfn
Neyse 14.00 de annem geldi ben ciktim.
Dedim nolur nolmaz yaklasma yinede.
Gittim girdim bu arada dunden beri verdigim taksi paralariyla yarim gr yapardm fjfnfn
Sadecr anneme gidrtken sabah 120 tl verdim
Hizli test icin gttigim labotuvarda 80 tl taksi verdm
Ama yuruck durumda degilim kemiklerim agriyo.
Neyse verdik testi bikac saatte cikti negatif sukur.
Koci o arada isten cikti aldi beni .
Anneme gittik yemek hazirlamis.
Anam giderken 300 tl verdi nolur nolmaz diye.
Var dedim param olsun dedi.
Babamda aksm 200 kiza verdi
Anam az degil 500 e yaptirmis babam safim bin liraya rofle mi olur koca ev boyuyolar o paraya diyo fkfkfkkf kisa saclari annemin.
Doldurdu yanimiza yine meyve sebze,5 kiloda zeytinyag geldik eve.
Covid degilim ama ne oldugum belli degil

O kemik agrisi ciddi niye var.
Bak dr dr geziyorum bisi cikmayinca fibromiyalji diyip geciyolar.
Benim sırt agrim eskisi kadar diil ama kemiklerim acıyo resmen dokununca.

Cumamız mübarek olsun kızlar. Akşam eşim kışlık bal (6 kilo) 2 kilo vakfıkebir kaşar peyniri ve tereyağ, 1 kilo kuru incir, 1 kilo keçi tulumu, 1 kilo eski kaşar, 2 kilo sucuk siparişi vermiş bir arkadaşına, arkadaşı karadenizli kredi kartının maşallahı var bu ay maaş alamıcaz dedim, alınmasına çok sevindim ama ödemeleri düşünüyorum öderiz diyor, o da haklı hergün zam geliyor peynir kırmızı eti geçti diyor. Boğazımıza aldım deyince sözün bittiği yer. Stoklu gidiyoruz iyi oluyor biz birikimi dondurucuya yapıyoruz dedim bu aldıklarımızı yazlıkta ki buzdolabına koyucam burdakilerde yer yok. Neyse sabah sabah temizlik için çok erken bir saat olunca odaları toplayıp mutfaga geçtim, akşam için balık pişiricem dondurucudan balıkları aldım, yarın içinde patlıcan musakka yapıcam diye dondurucan yazdan kızarttığım patlıcanı ve kıymamı buzdolabından çıkardım önce onları ocaga koydum biberim var biraz fazla yarısını doğrayıp lorlu biber yaptım. Balkonda da küçük bir kabağım vardı onuda soyup şekere yatırdım buzdolabına koydum mutfağı topladım bulaşıkları hallettim. Süpürgeyi açtım, paspas çektim, toz aldım hazırlanıp miğrosa gittim çikolatalarda indirim var diye akşam paylaşım yapılmıştı takip ettiğim hesaplardan kızlarıma çikolata aldım onların sevdiklerinden birer tane 58 tl bıraktım. Akşam yemeğini herkesin geliceği saate yakın balıkları kızartırım mevsim salatası yaparım kola ve gazoz var içecek olarak yeter.

Cocuk buyutmek igne oyasi gibi der kvdem.Oyle zahmetli.Ama destek olursan,desteklersen butun cocuklr igne oyasi zaten
Cogu zaman destegimiz gorulmuyo olsun.
Cocuklar goruyo ya.
Elalem gormese de olur.Bazen baba bile gormuyor.
Herkes Alya babasina cekmis cnm,kafa zehir diyo?Niye anasi salak mi?
Genlerle olmuyo hersey,onun basinda butun gun kim oyun kuruyo?Kim eline tablet verip git odana demiyor da,yerlerde evcilik oynuyor,kitap okuyor.
Allah butun cociklarimiza emeklerinin karsiligini versin insallah

Amin
Ya aynen öyle
Ben aksam is falan yapmaz (ciddi pesinde kucuk cocuk olmayinca isse aksama kalmiyordu ozaman gunduz oglan okulda) otururdum oglumla calisma masasina.
O da beni beklerdi seviyordu birlikde ders calismayi.
Tabi ortaokulda artik kendi calisma programini yapiyordu kendi.
Ilkokulda verdin verdin iste sonra öyle daha oturulup basina olmuyo o isler.
Ogretmenlerde kesinlikle böyle anliyorlar cocugun veriminden ilgili veliyi.

Ama sor lisede hic bi ogretmenini taniyomusun yok valla.
Toplantilarada gitmedim.
Cocugu subesinin en iyi sinifina yerlestirdim (yani sinavla yerlesti) daha saldım.
Oglan göze giriyor zaten ben cektim elimi.

Iste bana sen en sevmedigim veli tipisin diyen kadinin cocugu en böyle sinavsiz falan gidenlerin gittigi bir okulda.
Ee ilgilendimde noldu bi ilkokulda duzen oturttum evet sonrasi geldi zaten kendiliginden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…