Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bu arada gecen kompozisyon bile yazdiklarim oldu dedigim arkadasti bana gelen.
Lafini ettik hatta kız lelli sen bize az mi kompizosyon yazdin, az mi kagitlarindan ders calistirdik dedi.
Ne guzel aniyolar iste daha napim nerem sevilmicek veli tipi allesen benim

Selammm..
Bugun 14bin adimlar yaptim yine formumdayım canim hic öpmim asdfghjj

Carrefour yaptim kendime 1 mont daha istiyorum( 1 pelus 1parka aldim neten ama ikiside siyah) ya vizon ya taba ya haki birinden birini bulsam alaccoom bulamadim
Koton, ltb, lcw, defacto, colins gezdimde gezdim.
Yok sinmedi icime.
Ya cok uzun ya cok kisa.
Denedim denedim ciktim.
Bime ugradim 210tl oraya baydim.
Geldim eve kiza kiyamadim cok soguktu taksi fln ugrasmak istemedim goturemedim onu.
Icimede oturdu ama hadi dedim market gezelim seninle.
Onunlada hakmar yaptik ama soğuk usudum dedi ayaz vardi 65tl oraya verdim.
Onua anneme biraktim bankaya ciktim ordan peynirci babaya girdim 230tl oraya biraktim.
Ezine, cecil ve tulum aldim.

Dr. Verdigi kremi aldim artık dusmedi hic fiyatı bekledimde ama.
Trenyoldan kiza kucuk masa tabure aldim.
Almamak icin direndim cunku surda kullanca 2 sene bi ev zaten tikis tepis oldu oyuncakdan
Ama bakiyorum sehpayi cekiyo oturup oynamak istiyor.
Ayakta duruyor falan kiyamadim otursun camin önune hem kuslari izlesin hemde oynasin.
Silverin mikrofiber bezleri indirimi gordu cam bezi almadim onlardan aldim.
Mutfaga lazimdi.
Bime bebek arabasi gelmis oyuncak ama cok adi bisiydi
Kiz market arabasini cok seviyor evde hep suruyor ona oyuncak bebek arabasi alicam.
Bebeklerini gezdirsin valla kisin evde cocik oyalamasi zor

Esim dun gitmis ahsap kasa almis 250tl para vermis.
O da abartiyor muzikli oyuncak aliyor 200tl hep.
Binde 1 aliyorum ben o aliyo zaten ama sevecegi bisi aliyorum.
Mesela kuafor seti almistim hamurlu epey oyalamisti onu ama sıkıldı simdi.

Ay su kopek olayınida gordum az once
Allahin dilsiz kullari ya.
Kisirlastirin su hayvanlari bir önlem alinmak istiyorsa.
Ben kediye kopege falan dokunamam mesela huyluyum ama asla zaraf veremem.
Bugun guvercinler yem yiyordu korkmasinlar diye yolumu degidtim indim kaldirimdan yoldan yurudum arabalarin arasinda.
Dokunamamda ama kiyamamda.
Allah merhamet versin herkese

Güzel bir Cumartesi günü olsun herkese. Kızlar ardaşları ile takılıyor bizde evde takıldık biraz, bir makina çamaşır yıkadım serdim hazırlandık eşimle yürüyüş yaptık alışveriş yaptık pazara ugradık alıncak pek birşey yoktu domates, biber, mantar, lor, mandalina, muz markettende çikolata, çekirdek aldık hepsini eşim ödedi. Eve geldik aldıklarımızı yerleştirdik meyve soyduk yedik çocuklar olmayınca ev çok sessiz sadece gelen kargocular evin zilini çalıyorlar. 22 Aralık ta Üsküpe gidiyoruz eşimle uçak biletlerini aldı akşam eşimin çifte vatandaşlığa müracaatı için fuzuli yere masraf yapıyoruz biliyorum ama eşim çok istiyor hayırlısı artık.

Boşuna demeyin böyle bir hak varken çocuklar için alın bu hakkı. Hayat nolacağı belli olmuyor. 2 arkadaşım vardı Amerikaya yüksek lisansa gidecekti ikisi de, o sırada Amerika Türkleri ülkeye almadığını açıkladı o zamanki bazı olaylardan dolayı. Birinde bulgaristan pasaportu vardı gitti, diğeri gidemedi ve o hakkını kaybetti

Çocuklarımız faydalanamıyor, sadece eşim ve benim için bu hak geçerli ben müracaat etmiyorum. Yeşil pasaportumuz var ama kızlarımızın ömür boyu bu öncelikten faydalanamayacak, işe başlayınca veya evlenince de bu hakları olmayacak. Ama bir hayli masraflı bir işlem, keşke bulgaristan göçmeni olsaydı ailelerimiz onlar AB vatandaşı olurduk, biz o imkanı alamıyoruz.

Niye kızlar olmuyor ki, sizin farklı demek. Amcamlar yaptı çocukları faydalandı benim babam da yapacak ama üşenmekten yapmadı Makedonya şu an da sadece serbest geçiş hakkı var ama sonra nolacağı belli olmaz bence bulunması iyi. Benim kendi yeşil pasaportum var ama babam vatandaşlığı alsın ben de başvurcam

Geçmiş olsun canım

Canım şöyle eşimle benim anne-baba orada dünyaya geldiği için alabiliyoruz ama biz TR doğumlu olduğumuz için olamıyor eşim ve ben de Makedonya da doğsaydık çocuklarımız da bu hakka sahip olucaktı. Meslekleri ile ilgili belki yurt dışında çalışma imkanı olursa oraya yerleşin diyorum. Sizin de hakkınız da hayırlısı olsun belki siz de olursunuz.

Ah tamam anladım, benim babam orada doğup 3, 4 yaşlarında geldiği için biz olabiliyoruz. Hepimiz çin hakkımızda hayırlısı olsun

Merhaba tr lelli hergun okumaya çalışıyorum sizi sessiz takipcisiyim sayfanın.
Kayinvalidemde fibromiyalji var onun ki vücutta 18 noktada yani çok ileri artık aynı zamanda Ankilozonspondilit de var artık parmaklarında kemikler çıkmaya başlıyor ayağında boynundaki omuz başı çok şişiyor ve günlük işini anca yapiyor biraz kendine yüklensin heryeri ağrıyor ve hastalanıp açıklık oluyor. Kendisi bir gunde bütün evin badanasini yapar halılarını yıkar evin işini bitirirmiş ve psikolojik olarak da bu hastalık çıkıyormuş insanda yani geçmişte çok çektiyse benim kayinvalodemin başında 4 görümce 1 kayinvalide varmış kayinpederde zor bir insanmis erken tedaviyle önüne geciliyormus ama kayinvalidem gec kalmış halbuki ben bildiğim bileli hastanelerde geziyor ama bulunamamış ileri derecede hastalar geliyor gencecik tekerlekli sandalyeyle geliyorlarmıs onlar gibi olmak istemiyorum diyor kendi işimi yapayım kimseye muhtaç olmayayım diye uğraşıyor. Yani demem o ki çok pişman yaptığı her iş için gencecik daha 50 yaşında kac senedir rahatsız biraz iş yapsın hemen hastalaniyor iğne kullanıyor doktoru iğne verdi o biraz rahatlatiyor ama onun da kanserden tut bir suru yan etkisi var kendini biraz daha durdur bizede her zaman söyler üzmeyin kendinizi iş için yormayın yipratmayin her zaman olur diye naçizane tavsiyem sende kendine çok yukleniyorsun bilginiz var.mi diye sormuşsun söylemek istedim. Birde bu hastalık kandaki iltihabı yükseltiyor.

Cnm kizlar slm
Gelemedim dunden beri.
Bende durumlar karisti dun aksm,aldim kizi anneme geldim aksm.
Burdayiz kizimla.
Okudugu icinde yazamadim size.
Ozet geceyim,cuma tartismistik aksm.İlk kez bu kadar sesler yukseldi kizin yaninda.
Konu ben kombinin vanasini iyi kapamamisim,iyice kapayamamisim.
Soylenmeye basladi baktim bitmiyir ben de yukseldim.
Oyle kus uyuduk.
Cmrtsi ise gitti geldi,kiza lahmacun soylemis,kirik tabaklarim vardi atmak icin kenara koydum dolapta,lok diye cope atamam sonucta kenarlari kiirik,ellerini mi kessin milletin.Mutfakta soyleniyo yine,benim artik tepem nasil attiysa kostum pesinden.Senin derdin ne ya
Seni mi dinliycz dedim gece gunduz,boyle boyle derken iste yarim yamalak is yapiyosn,atcaksan at ne bekletiyosm falan dedi.Tmm dedim ben ariyorm babami gelsn alsin beni yeter.
Ararsin araayamazsin aradim,ben ararken al kizi cik evden.
Ben tabi agliyorm teleffonda.
Annem dedi sakin ol,nereye gitck baban geliyor simdi.
Neysw geldi babam damatla aldilar beni.
Damat abla ben konuscm getircm kizi dedi.
O aramis yanina girtmis.yarim saat sonra aldi kizi geldi
Ben sey demisim o sokla polisi ararim cocugu birak demisim.
Ben kendi cocufjma zarar mi vercm polis ne aalaka diyomus.Halbuki ben benimle kalsin diye demistm.
Sabah ise gitcm zaten demis vermis kizi damada.
Annemde o sokla ara kvdemi ,size mi geldiler diye
Kadininda haberi yok tabi
Yok demis haberim yom benim.Annem olur oyle siz uzulmeyin demis kapamiss.
İnsss babasi arayip firca atmistir.Kpderim terstir cunku birqZ.
Neyse cok sukue kizimla uyuduk, bugunu de oyle annemde gecirdik.
Annemler tabi arayi bulma cabasinda,ben gormek istemiyorim suan kimseyi dedim.Dinlen biraz dediler.Kardesim falan.iyiyiz yani.

Suclarimi sayiyorm
Kizi rahat birakmiyomusum,kuralciymisim 21.00 da illa uyucakmis cocuk.
Telefon elimdeymis dalgin isler ypiyomusum(kombi meselessi)
Evde isler yarim yamaalakmis.(Annesinin evinde galler prensiydi cunku)
Bana tartisiyorz gelmis yatagin yaninda toz olmis gormemisim.Onu gosteriyo burasini gormedin mi sen kacgundur?Nasil gormedin diyo
İstersem hic yapmam,sen gorduysen sen supurseydin ,sana kalmadi bana is o ogretmek dedim.
Aynen boyle.
Damada soyluyomus bunlari kizdan gozum bisey gormuyomus
Anneme yuruyo anam deli titiz ya,eli bos .
Hizmetcin yok senin burda dedim.
Valla ben oyle dururum dururum 3 sene sonra bi patlarim,akli sasar.

Babym çok ama çok üzüldüm sana ve kızına yaşattıklarına, onun da kızı var bak pamuklara sarıp büyütüyoruz evlatlarımızı ailelerimizde bizi öyle büyüttü neyi uzatıyor bu kadar size birşey olmasın diyeceği yerde bık bık etmesi. Canım kafanı dinle salim kafayla kızınla daha çok birlikte olursun. Tek başına otursun o kombili evde bakalım nasıl oluyormuş.

Kendini aklama derdine düşmüş, senin hanımlığını nerden vurarak sorguluyor. Şaşırmış valla çocuklu kadınsın sen senin yetişemediğini o tamamlasın anca çeneye kuvvet.

İnsanin bi dayanma siniri var.
Herseye soylen herseye soylen yeter yani.
Stres atmak icin soyleniyo evde artik.
Otur duvarlara soylen simdi.
Kendi yaptigi yarim isleri anlatmadik biz,1 sene storlari cikaramadi odalardan.Sokmuyosn kriiriyorim hepsini dedim de soktu.
Mutfaga yaz basi macun atti kis geldi
Ardiyeden bi civi alsa burasini ahir yaptiniz,bi toplayin diyo sen topla.
Yani 10 sene sonra tertip duzen ogreteck bana abla .
Biyerden bissy bulmasi lazim.Bu deli niye soyleniyo der yani insanlar .

Kendini aklama derdine düşmüş, senin hanımlığını nerden vurarak sorguluyor. Şaşırmış valla çocuklu kadınsın sen senin yetişemediğini o tamamlasın anca çeneye kuvvet.
Cocugu erken uyutuyomus.Sali gunu oluyirm agridan kemikleeim agriyo Alyaya yalvariyorm kizim gel uyucaz yok.Babamla keyif yapcm.diyo.Saat 22.30 oldu artik bayilmis koltukta.
Bana bosa uzuyosn cocugu bak uyudu dedi.
E iyi dedim.
Ertesi aksm kiz yine basina gittti,baba keyif yaaplim diyo,oyun oynuyolar,pop corn yiyolar falan
Ellemicm dedim napck bakalim.
Saat 20.30 kiza diyo,annen uyutsun seni hadi gec oldu.
Cunku iki gece ust uste kafasi kaldirmadi
E biz insan degil miyiz?Bu cocik 7 de kalkiyo,gunduz uykusunu birakti,21.00 da uyusun diyince neden bize tukaka?
Karsidan atmak kolay cunku.

Valla çocukla ilgili ve ev işi ile ilgili söyledi her şeyde haksız, ne kadar güzel ilgileniyorsun hrm çocukla hem evle,tabiki de kurallar olacak normal olanı bu. Buradan takip ettiğim kadarı iel aslında iyi biri ama gerçekten fazla söylwniyor bazen muhtemelen o da onun psikolojik savunma biçimi. Nacizane ben olsam sakinleyince konuşur tekrar denerdim ama mutlaka çift terapisi şartı koyardım. Birlikte başlarsınız sonra duruma göre belki sadece o devam eder ya da birlikte devam edersiniz.

Evle ilgili de soyleyebilir ona da tmm derim.Ama kendini de gorsun .
Tabiki konuscaz,destek alcaz ama suan kimseyi gormek istemiyorm dedim.

Selamm
Baby canım bayağıdır giremedim. Bayağı olaylar olmuş. İnşallah yoluna girer. Hakkında hayırlısu olsun.
Seni çok iyi anlıyorum. Biliyorsun benim eşim de iyidir, hoştur, ince düşüncelidir. Sorumluluk sahibidir. Ama varya o çenesi yetiyordu bazen. Konuşmuş olmak için konuştuğunu da çok iyi biliyorum. Artık iyi yanlarını göremez oluyırdum. Çok çok iyi anlıyorum seni.
Ama çok şükür eskiye göre bayağı uslandı çenesini biraz da olsa tutuyor. Tabi hastalık konum onu korkuttu sanırım ondan.
Bugün bana diyor ilaç için, seni sakinleştirdi diye. Ben de dedim, senin çenenin olmaması olabilirmi :)
Doğru ilacın etkisi de var daha takmıyorum ama olumsuz sürekli eleştiren halleri şimdilik bana karşı yok. Ondan bu sakinliğim. O konuşsa aslan kesileceğim net!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…