Boşuna demeyin böyle bir hak varken çocuklar için alın bu hakkı. Hayat nolacağı belli olmuyor. 2 arkadaşım vardı Amerikaya yüksek lisansa gidecekti ikisi de, o sırada Amerika Türkleri ülkeye almadığını açıkladı o zamanki bazı olaylardan dolayı. Birinde bulgaristan pasaportu vardı gitti, diğeri gidemedi ve o hakkını kaybettiGüzel bir Cumartesi günü olsun herkese. Kızlar ardaşları ile takılıyor bizde evde takıldık biraz, bir makina çamaşır yıkadım serdim hazırlandık eşimle yürüyüş yaptık alışveriş yaptık pazara ugradık alıncak pek birşey yoktu domates, biber, mantar, lor, mandalina, muz markettende çikolata, çekirdek aldık hepsini eşim ödedi. Eve geldik aldıklarımızı yerleştirdik meyve soyduk yedik çocuklar olmayınca ev çok sessiz sadece gelen kargocular evin zilini çalıyorlar. 22 Aralık ta Üsküpe gidiyoruz eşimle uçak biletlerini aldı akşam eşimin çifte vatandaşlığa müracaatı için fuzuli yere masraf yapıyoruz biliyorum ama eşim çok istiyor hayırlısı artık.
Çocuklarımız faydalanamıyor, sadece eşim ve benim için bu hak geçerli ben müracaat etmiyorum. Yeşil pasaportumuz var ama kızlarımızın ömür boyu bu öncelikten faydalanamayacak, işe başlayınca veya evlenince de bu hakları olmayacak. Ama bir hayli masraflı bir işlem, keşke bulgaristan göçmeni olsaydı ailelerimiz onlar AB vatandaşı olurduk, biz o imkanı alamıyoruz.Boşuna demeyin böyle bir hak varken çocuklar için alın bu hakkı. Hayat nolacağı belli olmuyor. 2 arkadaşım vardı Amerikaya yüksek lisansa gidecekti ikisi de, o sırada Amerika Türkleri ülkeye almadığını açıkladı o zamanki bazı olaylardan dolayı. Birinde bulgaristan pasaportu vardı gitti, diğeri gidemedi ve o hakkını kaybetti
Niye kızlar olmuyor ki, sizin farklı demek. Amcamlar yaptı çocukları faydalandı benim babam da yapacak ama üşenmekten yapmadıÇocuklarımız faydalanamıyor, sadece eşim ve benim için bu hak geçerli ben müracaat etmiyorum. Yeşil pasaportumuz var ama kızlarımızın ömür boyu bu öncelikten faydalanamayacak, işe başlayınca veya evlenince de bu hakları olmayacak. Ama bir hayli masraflı bir işlem, keşke bulgaristan göçmeni olsaydı ailelerimiz onlar AB vatandaşı olurduk, biz o imkanı alamıyoruz.
Geçmiş olsun canımGunaydin bacimlar
Hayiirli cumalar
Ben de gelemiyorm 2 gundur dokuluyorz kociyle.
Dun gittim artik acile cigerler temiz ama kemik agrim var diyosn dedi,covid testi yapalim dedi.
Ben sok kizi biraktim anneme hocam diyirm
Nezamn biraktiniz dedi dedim buraya gelirken,sikayetler pazar baslamis bulas riski azalmistir dedi 5 gunde.Annemi gormedim diye bilirim biz gittik sabahtan ,annem kuafordeymisRofle yaptiriyomus.Anam gibi olamadim bakimlilikta.Kiz en azindan onun evde oyuncaklar degisik vs kendi kendine oynuyor.Vitrini bakir dolu onlari indiriyor falan. Fjfnfn
Neyse 14.00 de annem geldi ben ciktim.
Dedim nolur nolmaz yaklasma yinede.
Gittim girdim bu arada dunden beri verdigim taksi paralariyla yarim gr yapardm fjfnfn
Sadecr anneme gidrtken sabah 120 tl verdim
Hizli test icin gttigim labotuvarda 80 tl taksi verdm
Ama yuruck durumda degilim kemiklerim agriyo.
Neyse verdik testi bikac saatte cikti negatif sukur.
Koci o arada isten cikti aldi beni .
Anneme gittik yemek hazirlamis.
Anam giderken 300 tl verdi nolur nolmaz diye.
Var dedim param olsun dedi.
Babamda aksm 200 kiza verdi
Anam az degil 500 e yaptirmis babam safim bin liraya rofle mi olur koca ev boyuyolar o paraya diyo fkfkfkkf kisa saclari annemin.
Doldurdu yanimiza yine meyve sebze,5 kiloda zeytinyag geldik eve.
Covid degilim ama ne oldugum belli degil
Canım şöyle eşimle benim anne-baba orada dünyaya geldiği için alabiliyoruz ama biz TR doğumlu olduğumuz için olamıyor eşim ve ben de Makedonya da doğsaydık çocuklarımız da bu hakka sahip olucaktı. Meslekleri ile ilgili belki yurt dışında çalışma imkanı olursa oraya yerleşin diyorum. Sizin de hakkınız da hayırlısı olsun belki siz de olursunuz.Niye kızlar olmuyor ki, sizin farklı demek. Amcamlar yaptı çocukları faydalandı benim babam da yapacak ama üşenmekten yapmadıMakedonya şu an da sadece serbest geçiş hakkı var ama sonra nolacağı belli olmaz bence bulunması iyi. Benim kendi yeşil pasaportum var ama babam vatandaşlığı alsın ben de başvurcam
Ah tamam anladım, benim babam orada doğup 3, 4 yaşlarında geldiği için biz olabiliyoruz. Hepimiz çin hakkımızda hayırlısı olsunCanım şöyle eşimle benim anne-baba orada dünyaya geldiği için alabiliyoruz ama biz TR doğumlu olduğumuz için olamıyor eşim ve ben de Makedonya da doğsaydık çocuklarımız da bu hakka sahip olucaktı. Meslekleri ile ilgili belki yurt dışında çalışma imkanı olursa oraya yerleşin diyorum. Sizin de hakkınız da hayırlısı olsun belki siz de olursunuz.
Merhaba tr lelli hergun okumaya çalışıyorum sizi sessiz takipcisiyim sayfanın.Oglan deneme testi linki atti aksam 149.90tl.
Onu alicam guzel calisiyo insallah emeginin karsiligini alir.
Ona hergun zikir cekiyorum
Corekotu okucam yarin sela ve ögle ezani arasi.
Ozaman okunuyor 41 ayetel kursi
Sinifta 4-5 arkadas derslerde ogrt. Son sene ya birakiyorlarmis hep test cozuyorlarmis birlikte.
Gecen kursa gecerken ogrtm seslenmis arkasindan guzel disiplinli calisiyosun falan diye övmüş oglen aralarinda bile test cozuyorlarmis evdede öyle hosuna gitmis.
Anlatiyordu bana gecen aksam.
Cocuklari motive etmek, gururlandirmak, cesaretlendirmek ne guzel bisi
Hic niye sunu almadinda bu notu aldin demedim.
Esim bir kac defa dedi ikaz ettim.
Olsun duzeltirsin dedim.
Ilkokul, ortaokulda onunla oturup bende sinav calistim.
Oturup kitaplarini okuyup onemli yerlerini hep not alirdim.
Bak buranin uzerine dur burdan soru cikar kesin derdim.
Emeklerimin karsiligini bende aldigim icin cok onure oluyorum.
Bu sene olmasa bile hic sorun diil biliyorum ki o istedigini yapacak.
Cunku istikrarli ve iradeli bir cocuk.
Okul basladigindan beri asla pc acmadi bana söz verdi ve tuttu.
Bu benim icin daha önemli suan sinavdan, cunku cabasini gözümle görüyorum.
InsAllahda zayi olmayacak.
Babym çok ama çok üzüldüm sana ve kızına yaşattıklarına, onun da kızı var bak pamuklara sarıp büyütüyoruz evlatlarımızı ailelerimizde bizi öyle büyüttü neyi uzatıyor bu kadar size birşey olmasın diyeceği yerde bık bık etmesi. Canım kafanı dinle salim kafayla kızınla daha çok birlikte olursun. Tek başına otursun o kombili evde bakalım nasıl oluyormuş.Cnm kizlar slm
Gelemedim dunden beri.
Bende durumlar karisti dun aksm,aldim kizi anneme geldim aksm.
Burdayiz kizimla.
Okudugu icinde yazamadim size.
Ozet geceyim,cuma tartismistik aksm.İlk kez bu kadar sesler yukseldi kizin yaninda.
Konu ben kombinin vanasini iyi kapamamisim,iyice kapayamamisim.
Soylenmeye basladi baktim bitmiyir ben de yukseldim.
Oyle kus uyuduk.
Cmrtsi ise gitti geldi,kiza lahmacun soylemis,kirik tabaklarim vardi atmak icin kenara koydum dolapta,lok diye cope atamam sonucta kenarlari kiirik,ellerini mi kessin milletin.Mutfakta soyleniyo yine,benim artik tepem nasil attiysa kostum pesinden.Senin derdin ne ya
Seni mi dinliycz dedim gece gunduz,boyle boyle derken iste yarim yamalak is yapiyosn,atcaksan at ne bekletiyosm falan dedi.Tmm dedim ben ariyorm babami gelsn alsin beni yeter.
Ararsin araayamazsin aradim,ben ararken al kizi cik evden.
Ben tabi agliyorm teleffonda.
Annem dedi sakin ol,nereye gitck baban geliyor simdi.
Neysw geldi babam damatla aldilar beni.
Damat abla ben konuscm getircm kizi dedi.
O aramis yanina girtmis.yarim saat sonra aldi kizi geldi
Ben sey demisim o sokla polisi ararim cocugu birak demisim.
Ben kendi cocufjma zarar mi vercm polis ne aalaka diyomus.Halbuki ben benimle kalsin diye demistm.
Sabah ise gitcm zaten demis vermis kizi damada.
Annemde o sokla ara kvdemi ,size mi geldiler diye
Kadininda haberi yok tabi
Yok demis haberim yom benim.Annem olur oyle siz uzulmeyin demis kapamiss.
İnsss babasi arayip firca atmistir.Kpderim terstir cunku birqZ.
Neyse cok sukue kizimla uyuduk, bugunu de oyle annemde gecirdik.
Annemler tabi arayi bulma cabasinda,ben gormek istemiyorim suan kimseyi dedim.Dinlen biraz dediler.Kardesim falan.iyiyiz yani.
Kendini aklama derdine düşmüş, senin hanımlığını nerden vurarak sorguluyor. Şaşırmış valla çocuklu kadınsın sen senin yetişemediğini o tamamlasın anca çeneye kuvvet.Suclarimi sayiyorm
Kizi rahat birakmiyomusum,kuralciymisim 21.00 da illa uyucakmis cocuk.
Telefon elimdeymis dalgin isler ypiyomusum(kombi meselessi)
Evde isler yarim yamaalakmis.(Annesinin evinde galler prensiydi cunku)
Bana tartisiyorz gelmis yatagin yaninda toz olmis gormemisim.Onu gosteriyo burasini gormedin mi sen kacgundur?Nasil gormedin diyo
İstersem hic yapmam,sen gorduysen sen supurseydin ,sana kalmadi bana is o ogretmek dedim.
Aynen boyle.
Damada soyluyomus bunlari kizdan gozum bisey gormuyomus
Anneme yuruyo anam deli titiz ya,eli bos .
Hizmetcin yok senin burda dedim.
Valla ben oyle dururum dururum 3 sene sonra bi patlarim,akli sasar.
İnsanin bi dayanma siniri var.Babym çok ama çok üzüldüm sana ve kızına yaşattıklarına, onun da kızı var bak pamuklara sarıp büyütüyoruz evlatlarımızı ailelerimizde bizi öyle büyüttü neyi uzatıyor bu kadar size birşey olmasın diyeceği yerde bık bık etmesi. Canım kafanı dinle salim kafayla kızınla daha çok birlikte olursun. Tek başına otursun o kombili evde bakalım nasıl oluyormuş.
Cocugu erken uyutuyomus.Sali gunu oluyirm agridan kemikleeim agriyo Alyaya yalvariyorm kizim gel uyucaz yok.Babamla keyif yapcm.diyo.Saat 22.30 oldu artik bayilmis koltukta.Kendini aklama derdine düşmüş, senin hanımlığını nerden vurarak sorguluyor. Şaşırmış valla çocuklu kadınsın sen senin yetişemediğini o tamamlasın anca çeneye kuvvet.
Valla çocukla ilgili ve ev işi ile ilgili söyledi her şeyde haksız, ne kadar güzel ilgileniyorsun hrm çocukla hem evle,tabiki de kurallar olacak normal olanı bu. Buradan takip ettiğim kadarı iel aslında iyi biri ama gerçekten fazla söylwniyor bazen muhtemelen o da onun psikolojik savunma biçimi. Nacizane ben olsam sakinleyince konuşur tekrar denerdim ama mutlaka çift terapisi şartı koyardım. Birlikte başlarsınız sonra duruma göre belki sadece o devam eder ya da birlikte devam edersiniz.Cocugu erken uyutuyomus.Sali gunu oluyirm agridan kemikleeim agriyo Alyaya yalvariyorm kizim gel uyucaz yok.Babamla keyif yapcm.diyo.Saat 22.30 oldu artik bayilmis koltukta.
Bana bosa uzuyosn cocugu bak uyudu dedi.
E iyi dedim.
Ertesi aksm kiz yine basina gittti,baba keyif yaaplim diyo,oyun oynuyolar,pop corn yiyolar falan
Ellemicm dedim napck bakalim.
Saat 20.30 kiza diyo,annen uyutsun seni hadi gec oldu.
Cunku iki gece ust uste kafasi kaldirmadi
E biz insan degil miyiz?Bu cocik 7 de kalkiyo,gunduz uykusunu birakti,21.00 da uyusun diyince neden bize tukaka?
Karsidan atmak kolay cunku.
Evle ilgili de soyleyebilir ona da tmm derim.Ama kendini de gorsun .Valla çocukla ilgili ve ev işi ile ilgili söyledi her şeyde haksız, ne kadar güzel ilgileniyorsun hrm çocukla hem evle,tabiki de kurallar olacak normal olanı bu. Buradan takip ettiğim kadarı iel aslında iyi biri ama gerçekten fazla söylwniyor bazen muhtemelen o da onun psikolojik savunma biçimi. Nacizane ben olsam sakinleyince konuşur tekrar denerdim ama mutlaka çift terapisi şartı koyardım. Birlikte başlarsınız sonra duruma göre belki sadece o devam eder ya da birlikte devam edersiniz.
Aynen biraz dinlenmek , uzak kalmak iyi gelir. Hakkında en hayırlısı olsun, sevgiyleEvle ilgili de soyleyebilir ona da tmm derim.Ama kendini de gorsun .
Tabiki konuscaz,destek alcaz ama suan kimseyi gormek istemiyorm dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?