Küçük Düşün Büyük Olsun!

Benim kız okulda enerji toplayıp geliyor
Nasıl oluyor anlamıyorum. Birşey anlatırken bile insan nasıl ayakta hareket halinde anlatır. Ama en önemlisi en azından biraz uyur oturur dinlenir lellim de. Uykusuzluk Zor.
Suan bnm uyku kacti mesela
O muhtemel 3 de uyumus olacak ben 1 saat daha donup durcam.
Ama normalde aksam 9 gibi ilacimi alsam 23- 23:30 gibi uyuyorum sabaha kadar pamuk mis.
Anneme 1-2 defa dedim (en azindan uykumuzu alalım 1 aksam diye)o da almak istemiyor ona alisir da basina kalır diye haklı onada bisi diyemiyorum.
Kadın başına iş mi alsın
Ne guzel uyuyosunuz dimi aksam diye özeniyorum bebesizlere bu ara
Baya aksam yatip sabah kalkiyonuz dimi diyorum
Òyle bisi var yani

Canım uyku sorununu nasıl halledebilirsin bilmiyorum ama benim küçük kızda aynı senin ki gibiydi aşırı hareketli hiç susmaz hı uykuda sıkıntı yoktu ama ben çareyi 34 aylıktı kreşe vermekle buldum yarım gün
Ve o kadar iyi geldi ki inan artık psikoloğa gidiyordum ilaca başlicak tim düşün yani

Bence sende bira araştır istersen

Biz araya mesafe koyduğumuz için ilk çocukla bayağı yaş farkı var ister istemez kuşak farkı oluyor ve büyük kızımda görmediğim şeyleri bu cadı da görüyorum ve gerçekten çok yıpranmıştım

Kreşte enerjisini filan atar geceyi dinlenerek geçirir

allahim nasil dayaniyorsun bukadar uykusuzluga

dogru benimkide kresden gelince feci yorulmus oluyor

Ama şu yanı güzel birbiri ile oynuyorlar hatta birinden haber siz bir parça bişey yemezler beklerler okuldan gelmesini misal çikolata ablam gelsin der hemen oğlan güzel yanlarında çokkkkkkk

Çok şükür öyle yapmaz benimkiler küçükten alıştılar Birtane hakkınız var derim bir tane alırlar bazen sunuda alsak tamam derim öyle çok zor be lelli marketlerde görüyorum annesi çıldırıyor kadınlar

Benim oglum cok sakin bir cocuktu
Benim asıl simdi cocugum olmus o cocuk bile degilmis diyorum.
Hele her sabah aglayarak uyanmasi var (babam niye yok diye) onlari falan hic anlatmak istemiyorum sac bas yolduran cinsten
Asla konusmakla ikna olmuyor, açıklama yapsanda bildiğini okuyor.

Ben seneye dusunuyorum hala bez kullanıyoruz istemiyorum o sekilde.
Tam kendini anlatip ifade etmesi lazim diye düşünüyorum

allahim nasil dayaniyorsun bukadar uykusuzluga
Geride uyuyamadim yine uyku duzenim ve uykuyu saglayan hormonum bozuldu benim kesin artık.
yine 3 saat uykuylayım.
Kafam böyle kocaman olmus sanki öyle zonkluyo
Sabah 7 de bi de uyandi kalkti ayaga yatakdan indi geri yatirdik. Uyuyo

Yerimede uyuyun anacım
Az once oda oda bi evin vehametine bakim dedim.
Icler acısı
Hani biri arasa telf. Acmam o derece
Oglanin oda dersen kitaplar, silgi pislikleri, aksam yedigi seyler
Oyuncaklarin oldugu oda öyle
Mutfakda bulasigim yok ama ocagi silmemistim kirli.
Salonuda aksamda toplamamanın verdigi vicdan azabı oturdu böğrüme suan.
Asla halim yok.
Vitamine baslicam yine dvit ve cinko-biotin almistim ama onlarada duzenli baslayamadim.
Bir de cvit alim.

Oglanin kursu yok erken gelir 1 damla yemek yok.
Dün daha enerjiktim tüm evi falan silmistim bugun esamesi yok

Annemede biraz idare et uykusuzum diyemiyorum minnet duygum hic yok.
Ama kizin gec uyudugunu esimde surekli soyluyor hatta aksam bile 3 de uyuyor falan diye bahsetti yine.
Ama kizi 20dk falan oyaliyor hemen geri yolluyor.
Yani en azindan biraz baksa ben dinlensem.
Bakda demek istemiyorum minnet etmek istemiyorum.
Kız kendi anneanneme gidicem ben diye esiyor kendi gidiyor sonra annem geri getiriyor
Bari bi yemek falan yedir (zor yiyo biliyonuz o sıkıntımızda var) yemiyo diyo çıkıyor işin icinden.
Onun zaten rahatı önemli konforunu bozmaz.
Kız onunla duruyor istese bakabilir.

Gecen kargoya ciktim iade ,lcw falan derken iste elti kizinin gorumcesine denk gelince lafa daldik kac defa aradi gel kız durmuyo diye.
Oysa durdugunu biliyorum. Toplasan 2 saat kaldım dışarıda.
Gun icinde gitmek istiyor hep oraya o bakmak istemiyor.
Markete gidicem yollama, pazara gidicem yollama falan diyor.
Disari cikmak zorunda kalmadigim zamanlar yani evdeyken zaten hic hadi git anneannene demiyorum.
Hatta oyalamaya calsiyorum gitmesin diye dedigim gibi minnet duygum yok.
Ama kız evde hep sıkılıyor gidicem diye tutturuyor ondada hemen geri yolluyor zaten.
Ben ömrümde bukadar rahat gormedim
1 beybinin annesi 2 benim anam.

Yok kizlar yok kimseden kimseye fayda yok
Allah güc kuvvet versin

Benim 3 yaştı en zoru o da ağlayarak yaptırmaya çalışmasıydı. çok şükür atlattık. Darısı başına.

Böyle degildi bunuda babam ve esim yapti
Alsin nolcak alsin nolcak dediler 3e 5e bakmiyor artik buldugunu atiyor sepete.
Mum aliyor ya napcan yani sen mumu.

Aksam babasindan bilgisayar istedi
Int. Reklamlarinda gormus su turkce ing. Olandan
Abimin bilgisayari var benim yok diyo.
Dedim benim param yok alamam babamin parasi var diyo
Aksam babasina gösterdi ben bilgisayar istiyorum babam ama param yok diyo
Cokda kucuk bisiler baktim bi netten ama
Ufaciklar
Abisine babam banada bilgisayar alacak diyo cok fena bu çok

Böyle degildi bunuda babam ve esim yapti
Alsin nolcak alsin nolcak dediler 3e 5e bakmiyor artik buldugunu atiyor sepete.
Mum aliyor ya napcan yani sen mumu.
Kız bize iki gün teyze geliyor huy değiştiriyor diye nasıl kızıyorduk teyzeye. Yapsın çocuk ne olcak diyordu. Sonra dayı da alıp markete götürüyordu ne istediyse alıp sepete atıyordu.
Bir ara marketten birşey aldınmı diye sormaya başladı kapıda. Düşün misafir geliyor bunu soruyor poşete ne almış diye bakıyor.
Eşim de aburcubur konusunda malesef abartıyordu.oyuncak konusunda abartmadı şükür. Aburcuburu ben almayınca babam alır diyordu. Ama alerji olayı çıkınca sınırlı alıyor.

Dün kıza bez aldim 165tl yine iyi indirimden aldim
Ben uzerine düşüp ogretmedim aslinda ogrenebilir suan ona asla hazır değilim.
Yaza artık.
Su siparisi verdim.

Sarelle falan bitmis kahvaltiliga takviye yapmam lazim oglan sabah kahvaltida ekmege falan surunce yiyor 3-4 dilim.
Sucuk, sarelle, marul, sandvic ekmegi falan siparis gircem artık.
Çıkamam annemin cenesini cekemicem hic.
Çıksam aslında kestanede alırdım aksam seviyorlar bimdekini begendim bir kac sefer aldim közmatikde yapiyorum kızda seviyor
Oglana sandvic koyamadim ekmek yoktu parcalar vardı.
Bi de ona beslenme hazırlıyorum isede sefertası götürür
Pahalı diye almiyo okuldan evladim baban para veriyor al yani
Fazlası beni geriyor artık yetisemiyorum.
Surekli takip edicem sandvic malz. Varmi evde sandvic ekmegi falan.
Bu lelli neye yetissin.

Kafamda yemek belirlemeye calisiyorum
Cupcakede yapicam firinida acinca izmir koftemi yapsam versem firina diye bi düşünüyorum.
Tavuklu pilav yapıcam dun yapamadim.

Dun telf. Bi ablamla konustum dolaplarin ustunu sildim nasil toz dedi.
Ben dolaplarin uzerini silmeyeli aylar oldu onuda aklima soktu geldi bak.
Oglanin dolap, bizim dolap bi de mutfak dolabinin ustu var zaten.
Cok bi zamanimi almaz ama aklıma bile gelmemisti.
Öff tozludurda hep, siz surekli siliyonuzmu ya ben merdivenle siliyorum yetisemiyorum ki

Bunu benim kizimda yapıyor
Bunada arkadaslarim alistirdi.
Hep ona bisi aliyorlar gelirken teyze gelecek diyince bana bisi getircekler diye bekliyor.
Bir defa bi ablam gelmisti onun cantasini karistirmisti dedim k.bakma alistirdılar bunu merakli bi de karistirmayi seviyor diye aldim cantayi önünden.
Kucukken sevilme zamanlari ama bilmiyorum ben zaten aman aman cocukda cocuk diye deliren biri hic olmadım
Oyle olsam 3-5 tane dogururdum.
Büyüsün uyusun lutfen amin.

Ben mutfağı ihmal ediyorum çoooook oldu. Hele şuan hiç yapamıyorum. Öyle duruyor bakalım tozlar. Otursunlar orada diğer dokapların üzerini de eskiden her temizlikte yapardım. Şimdi aklıma esiyor yapıyorum. Süpürgeyi bile komple eve çalıştıramadım ya geçen. Artık işleri parça parça günlere bölüyorum malesef. Mutfak dolaplarını da saldım zaten. Önceden de bir günde değil parça parça yapardım mutfağı. Mutfakta dolabım çok.
Sonum ne olacak bilmiyorum hep aklıma geliyor. Gelip geçiyor iş güç.
Dün yaptığım iş lavabo wc yıka evi topla çamaşır as. Akşama da börek yaptım.
Kızı okula bıraktım sgk ya gittim dönerken alacaklarımı aldım. Akşam Elayla panoyu yapıştırdık.Sonra oturdum kaldım. Gün bitti.

Kızımın beşiği benim yattigim tarafta elimi tutuyor o şekilde uyuyoruz bizde güvende hissediyor galiba öyle yoksa uyumucak bizimkide 12 gibi uyuyoruz biz yatmadan yatmıyor çok denedik erken yatmayı veya yatirmayi ama tekrar uyanıyor böyle düzen oluşturduk elimi uzatıyorum uyuyoruz sonra çekiyorum

Allah razı olsun şuan iyiyiz çok şükür
Sık emzirerek İlaçsız toparladık şükürler olsun

Geçmiş olsun canım benim oglanda okula gitmedi bu hafta p tesi hastaydi döndü eve boğaz enfeksiyonu ddi doktor şükür iki gündür daha iyi belki yarında yollamayiz sonra salı gider
Allah razı olsun sizede çok geçmiş olsun umarım toparlanmıştır oğlunuz biraz daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…