Küçük Düşün Büyük Olsun!

Esimlerde yardim topladilar artı 1 tırlarını yolladılar kordineli olarak.
Allah kazasiz belasiz ulaşmasını nasip etsin.
Esimin bunyesinde is yaptigi sirket 3 tır yollamış
Allah daha cok versin insAllah.
Kızın annemle duracagini bilsem baska semtde 400kilo kurabiye yapiyorlarmis oraya yollamak icin oraya giderdim yardıma.
Esnafta günlük hasilatlarını yolluyorlar semtimizin sitesi var ordan takip ediyorum.
Surekli ekmek aldigimiz fırın var hepimiz fazla fazla para verdik herkes 2 simit alip 50 simit parasi vermis 39bin toplanmış
Allahım sen hepsini koru kimseyi kimseye muhtac etme

Selam,
Bugün uyandık saat 12:30 a kadar oyun oynadık. Kahvaltı diyorum resmen beni rehin aldı. En son yeter acıktım dedim.
Bir de kahvaltıda oyalandık.
Kafam bidünya zaten. Çok şükür bugün bizimkiler ulaştı. Sağlıcakla yarın herkesi alıp dönecekler inşallah.
Evi toparla vs. Akşamüstü de oyunla geçti.
Elim hep telefonda.
Biraz kafamı da dağıtmak istedim. Bekleyen çamaşıtları katladım. Ne evin tozunu alabildim ne bişey. Yarın da biraz onu yaparım.
Kuzenim istanbulda yaşarkenki günler aklıma geldi. Ne de çok özlüyot o günlerini ben de özlüyorum. Diyarbakıra gitti orda ayrı dert.oradan maraşa gitti tam toparlandım dediler orada da deprem yaşadı. İstanbula geri dönün diyesim var.
Ne güzel günlerdi.

Hepimiz öyleyiz tv basindan kalkamıyorum izledikce dahada saldım kendimi
Sukadarlık canımız var ugrasiyoruz, ugrasiyoruz ama bir an geliyor ve hepsi hic olmamis gibi oluyor nasıl boş diyorum.
Ama yaşadığımız surecede hayatımızı idame ettirmek adına hersey devam ediyor.
Yine pisiriyoruz, yine topluyoruz yine yapıyoruz..
Alyanin yanında sadece izlememeye çalışıyoruz Bir kac defa gördü tv de anlıyor artık soruyor.

Arkadasim aradi 4 gibi gel diye.
Oraya gittim tabi oradada deprem haberleri izledik hep.
Hepimiz tek yürek aynı duygularla uzuntulerle
Yarinda cocuklari alip cikicaz biraz
Benim dün aksam atağım geldi malesef.
Zaten nasil gelmedi diyordum diye diye geldi
Carpintim falan oldu.
Esimde kizdi telf. Aldi kapadı izleme diye. Sosyal medyada cok detayli videolara paylasiyorlar malum izliyorum
Biraz belki iyi gelir temiz açık hava.
Oglanda bunaldi 3 haftadır evde sınav stresi vs.
Eve elim gitmemisti ama hayat devam ediyor mutfagi toparladim.
Tesbih cektim biraz insirah okudum
Rabbim ferahlık versin herkese.

Elayla bugün konuştuk deprem konusunu. Öğretmen birkaç bilgi göndermiş deprem çocuklara nasıl anlatılır diye. Sadece azcık anlattım bugün. Bir de hayat dolu bir kız çocuğunun kurtulma videosunu izlerken sesini duydu izlemek istedi. Yatarken ambulansa giderken konuşmasını dinlettim. Hastamı diye bakacaklar hastaneye götürüyorlar dedim.

İyi geceler.
Gece uykuya dalamıyorum. Kalbim acıyor resmen..
Sonra sabah da uykumu alamıyorum.12 ye kadar uyuyorum ama sanki uyumamış gibiyim. Sabah uyanınca da içim acıyarak uyanıyorum.Değişik bir psikoloji.
Kendime gelmem lazım.
99 depremi bile sanırım bu kadar etkilemedi.
Bugün annem babam kuzenlerim teyzem falan gelmek isteyenler yola çıktı şükür.
Kuzenime dedim bize de gel muhakkak. Eve giremiyorum korkudan dedi. Bizim ev yüksek kat istanbul depremine az kaldı diyorlar ya sanırım korkuyor. Ama isterim gelsinler. İçleri ısınsın. Çocuklar da atlatsın o korkuyu.
Bugün de kahvaltı yapmadan msrkete gittik Elayla. Bir parça bişey kalmamıştı evde.
Simit alınca aldığımız pastanede yemek istedi. Gidelim eve dedim kaç defa. Sonra kırmak istemedim ısrar edince.
Eve geldik. Toparladım evi. Dün Elaya pasta yap kızım bana demişti babası,onu yaptık. Oyun oynadık. En son banyo yaptıracağım hala oyun diyor. Ben de dedim. Evin geryeri oyuncak dolu toplamıyorsun. Dağıtıyorsun. Sonra oyun bekliyorsun.
Biraz topladı.
Bu arada eşimin teyzesi beni hiç aramadı. Eşime sordum haberi varmış annemlerin orada olduğundan. Hadi onları geçtim. Kuzenimi tanıyor ve istanbuldayken kaç defa evlerine gitti. Evine davet etti.
Benim anlamadığım kendi çevresinde birisi hasta olunca eşime bile diyor yedirenk aradımı aradımı. Defalarca aradın diyor.Şimdi kendi arayıp sormuyor ne durumdalar diye.
Eşime de bu konuyu dedim.Bilsin sonra bana niye aramadın demesin.
Eşimin babası aradı sordu,ben de her daim aradım sordum.

Slm bacimlar
Hic bisey yapmiyorm,yapamiyorm bende.
İse gidip geliyoruz sadce.
Camasirlar ipte kalmis onu bile toplamamisim.
Yemek 2 gundur koci yapiyor.
Bugun gorumcemin kpderl falan gelmis Hataydan cok sukur.
Gorumcem cagirmjs kahvaltiya kvdemi,kociyi falan.Kafalari dagilsin diye.
Hadi kpderi kalcak burda da,kizi evli,kocasi hala orda geri donecek mecbur
Allah yardimcilari olsun
Benim calistigim sirketin bi ayagi turizm acentesi.
Patron 2 otobusr battaniye vs yollamis,Allah kabul etsin.
Bem artik dayak videolarina gectim.
O yol kssenlerin dayak atilislarini izleyip rahatliyorm.
Akillanmiyoruz ya,adam camasir makinasi sirtlamis goturuyo,onu napcan acaba!
Utanmiyolar da ya.

Sabah sirkettekilere pogaca aldim,dedim cuma hayri yiceksiniz
Benim bolumde bi cocuk var 19 yasinda daha,aile iflas etmis cocik 2 senedir evi gecindiriyo benim tahminim.
Yemek parasi aliyorz biz,o evden tost vs getiriyor genelde.Soylemiyor yada
biskuviyle gecistiriyor .
Oglen yemekte fazla soylemisim 1 yerine 2 atom soylemisim,birini yedim.Gectim yerime o cocuga dedim X orda bitane var onu yiyosun dedim .
Boyle konularda emir kipi kullaniyorm
Aa yerim valla abla dedi.
Bu arada en yaaslilariyim,bana orta yasli diyolar ofiste
Aksm saati biraktik artik muhabbet ediyorz,o cocuk sey dedi,baby abla sen hic gitme burdan ya dedi.
Annem gibisin dedi .
Ay bi icime oturdu.
19 yasindasin evi sirtlaniyosn,nasil bi yuk cocuga .
Alya beni zorluyor buara,yemek konusunda.Eeh igrenc falan diyor.
Surekli uyariyorm yemeklere oyle denmez,gunah diye.
Aksam yemem ben bunu dedi taze fasulye vardi.
Kalk masadan dedim yemiyosan tmm dedim.
Sok oldu,kustu falan.
Koci de sok oldu hayirdir diyo.
İnsanlar dedim ac oluyo,yemiyosa alternatifi yok dedim.
Kuru ekmek yedi yemedi.
Yatarken sut istedi verdim.
Ac cunku sabah dedim omlet yaparsin yer,alismasin dedim.
Artik 4 yasina gircek yani ogrensin.
Ben ona hep et hep kofte yapamam .
Sabah kalkiyorlar bugun ne soylesek kahvaltiya ?
Evden yiyosunuz dedim hergun soylemek yok artik.

Allah yardımcısı olsun.

Benimkide begenmedigi yemege bu isareti yapiyo bu kötü diyo boyle yapıp
Begendigine bu güzel diyo böyle yapıp
Bir defa misir unu bitmisti market misir unuyla kuymak yaptım yemedi anladı bu kötü diyo bunu yapıp
Sonra aldım pazardan kadin samsundan getirtmis belli yöresel
Baska zaman kuymak istedi ama güzel kuymak yap kötü kuymak yapma diyor
O mısır unuyla yedi
Herseyide anlamazsın be evladım diyorum
Kandiramiyoruz asla degisik olan bisiyi hemen anlıyor.
Et suyu tavuk suyunu anlıyor ya
Koku hassasiyetide cok yüksek
Sogan dogramis olim ya da elim c.suyundan cikmis olsun hemen anlıyo
Parfüm kokim oo cok güzel kokuyo diyor
Evde kuru pissin, karnabahar pissin kötü kokuyo öö diyo
Bu evladim bari bana benzesin huyu dedim yok Allah yok
Bu daha cins

Bi tanıdığımız öğretmen vardı vefat haberini aldık. Diğer tanıdıklarımız hala enkaz da Allahım yardım et
Allah rahmet eylesin canım Allah'ım enkaz altında kalanlari kurtarsin
Ne iyi yapmissin canım hayat zor gerçekten insanlar ne hayatlar yaşıyor bende eşime kızıyorum malesef ne istese alirima getoriyor bugün yemek olduğu halde dışardan bişe istedi almadim yarım saat geçmeden ne koyduysam yedi paramiz olmayada bilir bak insanlar şuan ne bulsa yemek zorunda diyorum bende

selam kizlar
bizim icin durumlar kotu Allah herkesin yardimcisi olsun .sirayla gidecegiz insallah bolgeye ben gider miyim ne zaman giderim bilmiyorum haber bekliyoruz . evde iste her yerde mutsuzluk .bugun pazara gittim gordugum her insan o kadar mutsuz ki . ailesini kaybeden insanlari gordukce mahvoluyorum .arkadasim tum ailesini kaybetti .kiza teselli edecek cumle bile kuramadim

Allah rahmet eylesin bizlerin bile psikolojisi bitik o insanları düşünemiyorum bile nasıllar ne haldeler
Akşama kadar TV açık ağla ağla kahroluyorum

İyi geceler herkeseKimin psikolojisi iyi ki arkadaşlarülkece terapi görmemiz lazım eğer bu günleri sağ salimen atlatırsakArtık ne yaşama şevkim ne hevesim var bundünyadaHer gün daha iyi olacak dedikçe imtihanımız artıp değişip daha da zorluyorRabbim iman kuran selameti versinÖlenlere ayrı üzülüyorum kalanlara ayr;neye kime ne kadar daha üzülceğimi bilemiyorumBir yandan da tedirginlik var bırada olursa naprızOraları izledikçe sanki kendi fragmanımızı görüyorumm..Oy oyy;

Allah rahmet eglesin.
Mental sagligimiz bitik bizimde

Slm bacimlar
Hepimizin mental saglik cokuk,cidden dunden beri sabir cekiyorm.
Allah baska dert vermesin demek serbest.
Kendi kendime insanlar neleerle ugrasiyor diyorm ama Alya cidden siniyor sabrimi buara.
Aksm koci yemek yapmis adam,yemek masasina oturduk basladi mizmiza,orali olmadim.Soda vardi onumde sen al sodayi dok yemegimin icine
O an zivanadan cikmadim ya daha da cikmam
Aldim goturdum odasina burdan cikmiyosn dedim.Actim isigi kapinin esiginde agliyor cikcam diye,hayir aglayabilirsin cikmiyosn dedim.
Yemegime devam ettim .
Yemek bitti masayi topladim.
Gectim yanina simdi dinliyorm seni dedim.
1 saat aglayan cocik dondu barbie oynalim mi dedi
Tmm oynayalim dedim oyle hallettik konuyu.
Bu sabah 9 da conflexs yicem dedi ,kahvalti hazirliyordm hayir dedim.Dolabin kapagini acti,oyle bir kapadiki uzerinde orkidem vardi,Cicegin canina okuyir artik oraya koydm ,tomurcuklari uzsrinde.O kapagi hizli kapayinca dustu kirildi
Ciddn oturup aglayasim geldi o an Zaten pskilojimiz pert.
Koci noluyonuz yine diye uyandi adam
Cidden zorluyir bizi cok.
Bugun oyun alanina goturduk,3 saat kalma hakkimiz vardi.Resmen surunduk adamla ,cafesinde oturduk ,biara cikti aciktm dedi yemek yedik geri girdi falan 3 saati tamamladik.
Eve geldik kum heryeri,yikadim ,camasir atmistm giderken onu astm falan.
Cidden cok dunyevi isler anlatinca ama acayip yoruldm.
Mental olarak bitigiz zsten.
Bide kiz boyle bi degisik.
Okul desen bulamadik daha.

Selamm
Kuzenimde kist varmis yani ufakmis boyutu o da onemsememis kontrol ettirmesi lazimmis ara ara o da ettirmemis portakal kadar olmus ve patlamis.
Yatirmislar bobregini alabilirlermis saat 4 gibi hastaneye gectik haber alinca uyuyordu ilac serum etkisiyle ama agrisi cokmus etkisi gecince inlemeye basliyo dedi eşi
O bizi hayal meyal gördü gözünü acamiyordu bizde uyanmasın dedik cok durmadık.
Ordan markete gectik bu hafta okadar elim hic bisi gitmediki sogan bitmis yumurta bitmis kiz 2 gundur kurabiye diye ağlıyo
Hayat devam ediyor ama kalan enerjimde çekildi bitti sanki su deprem olaylariyla
Hic birsey yapmak istemiyorum.

Ela benim gibi koku hassasiyeti şimdilik hiö yok benim gibi. Onu da solunum yolu alerjik durumumuza bağlıyorum.
Ama yemek konusunda hiç ben değil. Aynı kardeşim gibi. Yemeyeceğim dediği şeyin tadına bile bakmaz o derece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…