- 27 Şubat 2013
- 14.795
- 42.266
- 798
Ben de yediğimden hiç tat alamıyorum.boğazım düğümleniyor. Anlatılmaz. Ve Elaya da o söylemeden istediği birşeyleri yapardım. Şimdi çok ektra birşey yapamıyorum.annemin yanına gidince belki biraz kafam toparlanır. Sonra da okul başlayacak aklım Ela da kalacak. Okulun karşısındaki pastanede oturup beklemekte aklıma gelmiyor değil. Korkular sardıGercekten boylelerine diyecek bisey bulamiyorm.
Sucuk salam mi gelmis aklina suan.
Ben evde kahvalti yaparken utaniyorm
En korktuğum aslında ölüm değil. Enkaz altınd kalmak ve de en önemlisi kızımın bensiz benim onsuz kalmam. Tek duam en azından hepimizin çocukları için Allah hepimize ve bizler için de onlara ömür versin.Günaydın kızlar.. Herkese Hayırlı cumalar hayırlı Kandiller olsun inşallah..
Bende aynı sizler gibiyim.. Ruh gibi işe gidip eve gelip tv karşısına çöküp daralıp depresyona giriyorum..
Hayat kaldığı yerden hala devam edemiyor.. Normale nasıl döneceğiz ülkece bilmiyorum.. Ama bu olan afet beni gerçekten çok etkiledi..Çok çok üzgünüm...Oradakilere ayrı üzülüyorum.. Ölenlere enkaz altında kalıp çıkarılanlara .. Mucizelerde oluyor.. Ama ona rağmen giden canlar canımı çok yaktı
Kimbilir ne hayalleri vardı.. Ne umutları..Hepsi yarım kaldı.
Kimi annesini babasını kimi evladını kimide en yakınlarını kaybetti.. Kalanlarda yarım kaldı.. Belkide yaşadıklarına bile sevinemiyorlar
Bu acı kolay geçmeyecek sanırım..Rabbim herkese sabırlar versin.. Ölen kardeşlerimizi de inşallah şehitlik mertebesine erdirsin.. Aminnnnnn..
Kalanlara da akıl ruh ve beden sağlığı versin inşallah..Bizlere de tabi..
Bu olanlar bana hayatın çok kısa olduğunu hiçbirşeyi ertelememek gerektiğini de hatırlattı.. Umarım bu yaşanan acı olaylardan herkes kendi payına düşen dersi almıştır..
Bu çürük binaları yapanları buna göz yumanları da Rabbim bildiği gibi yapsın.. Umarım gerekli cezaları alırlar.. Yaptıkları yanlarına kalmasın inaşşah..Katili olduğu insanların vebali üstlerine olsun.. Rahat uyku uyuyamasınlar inşallah. Gerekli cezaları da alırlar umarım..
Evet aynı duygulardayım canım.. AHH enkazda kalanları düşündükçe kalbim sıkışıyorEn korktuğum aslında ölüm değil. Enkaz altınd kalmak ve de en önemlisi kızımın bensiz benim onsuz kalmam. Tek duam en azından hepimizin çocukları için Allah hepimize ve bizler için de onlara ömür versin.
Bilmiyorum ben covit pandemi dönemine bile iyi der oldum.
Bu deprem bu kadar etkilediyse de istanbul depremini düşünenşyorum bile.
Bir çıkar yolumuzda yokki istanbuldan gidelim.
Ooooo fena uçmuş. Oturup ölmeyi bekler gibi insanlar yazık. O dediğin rakamlar yeni binalarmı. Eski bina dersen hepten şaşıracağım.Evet aynı duygulardayım canım.. AHH enkazda kalanları düşündükçe kalbim sıkışıyorDediğin gibi bende evlatlarımı düşünüyorum.. Onların bensiz yada benim onlarsız kalabilmem korkusu..Rabbim göstermesin dua edelim bolca.. İyi düşünmek zorundayız..Kötüyü çağırmayalım.. Ama tabiki tedbirde şart.. Bende bizim binayı yapan müteahhite sordurdumda.. Bizim binada 2004 yapımı.. Deprem yöentmeliğine uygun yapılmış.. Depreme dayanıklı deniliyor normalde..Ama insan yinede güvenemiyor ki artık ..En üst kattayız bizde..4 katlı bina.. Rabbim korusun hepimizi.. Tek koruyucu o diyorum artık.. Kiralar almış başını gitmiş.. Sabah iş arakdaşım diyorki evimiz sağlam değil .. Kiradalar.. Ama başak eve çıksak kiralar bizim burada da 15000 18000 arasıymış ben şokk oldum sabah sabah.. Rabbim herkesin yardımcısı olsun.. İnsanlar nasıl başka sağlam yapılara gitsinki böyle olunca
Aynısını bende arkadaşa sordum da normal yeni bina değil dedi.. mahalle mahalle değişiyor.. yani sıfır olmasa da sanırım deprem sonrası yapılandır.. Bende merka edip sahibindene baktım da gerçekten öyle fiyatlar var ama düşük de var 10000 e devar baktığımda 18000 e de var.. İnsanlar ne kazanıyor da bu kadar kira verebilsinler.. çok zor.. O arkadaş şuan oturdğu ede eski kiracı 3000 ödüyorum dedi.. Yani artık 3000 bedava sanarsın.. ama eski ve depreme dayanıklı değlid demiş kendi ev sahibi hemdeOoooo fena uçmuş. Oturup ölmeyi bekler gibi insanlar yazık. O dediğin rakamlar yeni binalarmı. Eski bina dersen hepten şaşıracağım.
Bizim yapılırken deprem yönetmeliğine uygun itü nün verdiği onaylı belgeyi paylaşmışlar ama yine de güvenemiyorum. O kadar gizli işler dönüyorki. İnsana kıymet veren yok. Kime güveneceksin.Ve buna rağmen yeniden incelemeye alınma durumu var.
Ama buna tepki veren insanlar da var malesef
Bugun aciklamislar vefat diye ama aile cok sogukkanliydi yani 2 kardeşiniz ölmüş insan aglamazmi hiç değişikUzerine bina cokmus zemin kattaymisYan bina da uzerine cokmus.
Aile biliyomus vefatini ama sakliyomus
Evet adamla telf. Konusuyorlar adam annesine soruyor vefat etmiş. Biliniyorss neden söylenmez ölüm bu yahuTaha olayına gelince bende öldüğünü düşünüyorum. Ailesi neden saklıyor onuda anlamış değilim..
Öldüysede bu kadar rahat olmaları beni düşündürüyor açıkcası.. Birşeyler var ama er yada geç çıkar elbet..Babasına sormuşlar nerede diye. Annesine sormuş diyorlar.. şüpheli davranışları var diyorlar.. Bilemedim.. Yorum bile yapamıyorum..
Ailelerinde bir sıkıntı yok. Benim annem babam da oradaydı şu an belki de enkazda onları arıyordum ama şükür rabbime onları bize bağışladı. Ama bunu derken bile o kadar yakınını kaybedenlere üzülüyorumki anlatamam. Mesela birisi var arkadaşın tanıdığı kızını kaybetti. Birisi var diğer iki kızını kaybetmiş. Kime sorsam. Böyle haberler alıyırum.içim kan ağlıyor.yedirenk79 ben sok
Cidden suan salam sucuk baharatlik mı geliyormuş akıllarına
Okadar can kaybı var mutlaka onlarında ailesinden vardır bazen bazı insanlar gerçekten insan mı? Duygularımı alınmış? Biz mi fazla duygusalız diyorum
Babam anlattı. Şehir merkezi yerle bir olmuştu o gördüğüm anı anlatmam imkansız kelimelere sığmaz dedi. Bir de enkaz başında eşini çocuğunu annesini babasını arayıp ağlayanları da söyledi. İçim paramparça oldu.Esimin mac oynadigi arkadaslari var icinden biri gönüllü gitmis
Madenciler için yok böyle bi cesaret adamlar insan gücü uzerinde cesaretindeler
Ufacik bir delik bulsalar burdan gireriz diyorlarmis girmislerde. Cok etkilenmisler korkusuzlar diyormus.
Zaten gorduk bunu kesinlikle işini bilen insanlardı en bastan beri sahada olmalıydilar.
Afat dedikleri burdan gönüllü gidenlere afat kiyafeti giydiriyorlar cogu bilgisiz yetersiz sanmayin isini bilen insanlar falan demis.
Bir de orada 1milyon ölü vardir tv gosterilen hic bisi diyormus.
Abartiyormu gercek mi bilmiyorum.
Orayı gören bilen tabiki herseyin daha net farkındadır.
Bugun kız uyudu bende uyku kaçtı
Ilacimida almadim dahada gelmez uykum.
Sağol canım benim. Daha randevu falan almadım bakalım hayırlısu. Güzel duaların için sağol
Ben izlemistim o rop.Allah rahmet eglesin.Tahanın ve kardeşinin cesedine ulaşılmışAllah rahmet eylesin mekanları cennet olsun Çocuk armağan çağlayan ile bir röportajında çok yaşamayacğım falan bişeyler demiş ya Malum mu olmuş üzüldüm ona da çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?