Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben de dönüp dolaşıp ist depremi aklıma geliyor. Olacak diyorlar.
Tabi ne zaman olacağını Allah bilir.
İstanbulda olunca zaten yıkım çok büyükolur.felaketler zaten ardarda geliyor.
Bizim ev için 80 mtre bina 40 metre yer altı temel 10 mt si iki katlı otopark. Fore kazık radye temel deniliyor. Perde beton c35 kullanıldığı söyleniyor. Ama bizim blok 24 kat bazı bloklar 27 kat. Sonuçta yüksek kat.
Daha önce yönetim deprem dayanıklılığına baktırmıştı ama bu yönetim de itü ye baktıracakmış. Öyle bir planları varmış. Bakalım Allah yaşatmasın kimseye tabi. Fakat ülkemizin gerçeği bu. Neden çünkü;
Japonya depremle yaşıyor biz neden ölüyoruz. Sorunun cevabı burada.

Ahh ya cok gecmis olsun cnm

Slm bacimlar
Gorumcemin kpderi falan geldi Hataydan.
Arabasini servise goturduler kociyle,on kaputu gordum evin onunde,ordan sag cikmislar Allaha sukur.Civiler batmis gibi delik desik araabanin onu
Koci kaymakamliga falan goturmus ,il degisikligi icin,evi agir hasarli,burda yasaar artik.
Gorumcem aradi sen buraya gel ,yemek yaptik diye,kociyle bulusup gittik.
Of cok zor ya,elde borek acmis gorumcesi(esinin kardesi)Hatay yemekleri yapmis,depremde vefat eden kuzenleri icin helva kavurmus.
O da aciisini oyle atiyor.
Benim malum Hatay ksiiri sevdami bilir,o halde baby yapaamadim kisir bugun diyoHafta sonu yapalim diyo.
Yolda gelemedik plakayi goren durdurdu,yemek soyleyelim,evimizi acaalim diye dedi.
Dinlenme tesislerinde falan para almamislar,zorla vermeye calistik diyo.
İyi insanlar var be hala
Eve geldik kizi uyuturken uyumusum.
Su saatte bezelye pisiriyorm
Cunku yemek yok yine bu evde

İnsan olmayan da çok malesef, kardeşimin eşi anlattı dönerken uğradıkları petrol istasyonunda çocuklara çikolata alacakmış. 2 tanesine 150 tl demiş. Yani zaten evsiz kalmışsın onu da yeme sana lüks demek istiyorlar galiba. Fırsatçılar.
O iyi olanlardan Allah razı olsun.Allah daha çok versin

Günaydın,
Nihayet herkes yerine yerleşti. Akraba olan da var olmayan da ama gelmek isteyen de getirildi. Evlerini veren kirasız oturun diyen o insanlardan Allah bin kere razı olsun.
İki kuzenim birlikte kalıyor ev büyükmüş. Bir de kardeşim dün gönderdi resim iki katlı bina ayrı ayrı daire de kalacak iki aile daha var. Kuzenlerimin annesi yani teyzem de gelecek. Şimdilik maraşta. Evleri çok kötüymüş. Gelmeyelim diyordu sma iş yok hayat bitik.
O ev de ayarlandı.
Verenlere Allah daha daha çok versin.
Kirayı uçurup kiracısını kira düşük diye evden çıkaran ev sahiplerine de umarım ders olmuştur.
Dün eşim kuzenimin eşine 4 bin tl gönderdi. Sen söylersin yarım yarım paylaşsınlar dedi. Gerçrkten şuan o kadar da verecek durum da yoktu ama olsun insanlar zor durumda kalmasın. Çocukları var.
Sonra 300 arkadaşı vermiş eşime 200 de Elanın kumbarasından gönderdik onun hayrına olsun dedik. Çocuklara birşeyler alın dedi eşim. Nasıl duygulandılar.
Keşke daha çok insana daha çok şey yapabilseydik. Günlerdir çok ağladım çok birşey yapamamak en acı olan kısmıydı.
İnşallah oradaki insanların da kurtulması için hergün dua ediyorum.
Kuzenlerim benim yanıma gelsin isterdim ama deprem psikolojisi yüksek kat. Uzun süre gelmeyecekler gibi. İyi olsunlar da...

Gecmiş olsun inş böbreği kurtulur

Selamm
Allah herkesin hepimizin yardımcısı olsun toparlanmak zor olacak Allah beterinden korusun elden bişi gelmiyor.
Yine hayat devam ediyor yine ise gidiliyor, yine yemek yapılıyor hersey yine..

Sadece günü kurtarcak kadar yemek yapiyorum günlerdir.
Bugün hamurisi yaptım.
Ama zoraki yaptım hic içimden gelmiyor hic bisi yapmak istemiyorum.
Borcam düştü dolapdan heryer cam oldu.
Kiler dolabindaydi küçük odada odayi komple boşalttım.
Süpürdüm sildim.

Simdi ist. Depremi icin konusuluyor

İstanbul depremi için çok yakın diyorlar. Zaten olsa ölüp gideriz Türkiye biter. Hergün düşünmeden edemiyorum. Korktuğum ölmek değil. Çocuğumun bizsiz,bizim çocuğumuz olmadan kalmamız. Allah bununla kimseyi sınamasın.

Slm bacimlar
Carsamba olmus yine
Ruh gibi gidp.geliyorum sadece.
Kociye mont aldim,oyle bir mental sagligimiz yok ama sevgililer gunu hediyesi .
Kargoya yeni verildi.
Kizla cikip cicek almislar bana.
Gul yaptirmis,Alya kendine de bi demet papatya almis
Benden pasta istedi,aksm gelirken aldim.
Yemek yoktu,konserve barbunya almislar gecen getirden,onlari isitttim yedik valla .
Yesil mercimek yaptm bugun icin.
Alyaya bi okul buldim gibi bakaalim,onumuzdeki hafta cmrtsi izinliyim,ozman gidip konuscm.
Cikis 18.00
Ben 18.30 da cikiyorm.
Servis benim yanima biraksa eve geliriz birlikte dedim.
Hayirlisi artik.
Koci servis icin kucuk daha diyo ama bakacagiz artiik.

İgda Taha olayina bakiyorm,noldu o cocuga cidden ya
Abla Allah affetsin hic samimi gelmiyor bana,Dilan polat ben biraktim artik,isin icinde baska isler var diye paylasti.
İns cikar cocuk ya
Aile cok rahat,ilk gun babasina soruyolar nerde diye?Bilmem halasinda galiba diyo.
Kordinat veremiyor adam.
Cocugunun nerde oldugunu bilmiyor musun ya,ay bilemedim .İns cikar cocuk

İyi bir gece geçirmeniz dileğiyle,
Hala kemdime gelemiyorum. Ne zaman geçer bilmiyorum.
Allahım birdaha kimseye yaşatma diye dualar ediyorum.
Benim hastalığımda bu psikolojim hiç hiç olmadı.
Hiç birşeyin bu kadarmı tadı olmaz.
Gün boyu elayla oynadık sayılır. Ama sersem gibiydim. Bir de uykumu alamıyorum.
Bugün bir oyunumuzda anne kız ve iki tane kardeşi. Biri karnından doğmuş biri de bebek evinden gelmiş. Oyunda oynuyor ama gerçekte kardeş istemiyor.
Eşim kahvaltı istedi evde yemek vardı ama istemedi onu.
Bugün iki kuzenime kürklü bot getirmiş.
Cuma günü annemlere gitmeye niyetimiz var. Tabi biraz açıldık fazla dedim. Ama ablam ben veririm para dedi.ona da yük olmak istemiyoru . Doktor kontrolü için de randevu al ben onun parasını da vereceğim dedi.
Hakikaten birgün verdik ertesi gün bize daha fazlası geldi.
Geçen ay da doktor mr parasını konuşuyorduk. Yüksek tutar diye. Tabi yine de soracağım. Doktorum Acıbadem Ataşehire geçmiş. Bakalım özel sigorta geçiyormu. Geçiyorsa gerek kalmaz paraya.

Esime benimde almam lazim.
Bu sevgililer günü beklemiyordum açıkçası tatili falanda ertelemistik gercekden ruhen iyi degildim.
Ama düşünmüş yine almış
Bende ne alcam bilemedim rotarlı alıcam artık
Mont daha yeni aldik
Gömlek, parfüm, kazak, esofman tkm falan hep aldığım seyler değişik ne alsam bilmiyorum.
Baskili Fincani begenmisti kızla birlikde olan resmi bastirsam diyorum ofiste kullanır.
Masasında kullanır ya da kalme vs koyar
Ne alsam hic aklıma bisi gelmedi

Ben reklam pesinde oldugunu dusunuyorum.
Ama bukadar ortada yoktu nasıl cikacak yasiyorsa ortaya bilemedim.

Selam kızlar,
Kalktık kahvaltı yaptık. Ela hemen minik valizi hazırlama modunda. Anneannesine gidecek ya. Ablamla konuştuk. Pazartesi döneriz eve dedim.
Bana yol parasını dert etme doktorundan da randevu al demişti. Acıbadem Ataşehire geçti doktor. Aradım fiyat aldım inanılmaz pahalı geldi bana. 2500 e yakın muayene ücreti. Hadi onu geçtim. İlaçlı ve ilaçsız mr fiyatlarını da aldım. 9000 e yakın ilaçsız mr. 11000 de ilaçlı mr. Sabah sabah keyfim kaçtı.
Doktoru arayıp soracağım başka yerde çekilen mr ı kabul ediyormu diye. Pek sanmıyorum ama şansımı deneyeceğim. Ne sgk geçiyor ne de tamamlayıcı.
İnsanın sağlığo bile parayla malesef. Yaşamak bile parayla.
çok şükür sağlığım yerinde ama niye bu kadar herşey para

İyi geceler,
Sabaha çıkarsak şükür dediğim günlerdeyim.
Bugün bizim site yönetimi belge paylaşmış. Bina yapısıyla ilgili. Bizim 4 blok temeli birbirine bağlıymış. Ama zemin konusunda birşey diyemem. İstanbulun hangi zemini iyiki.
Doktorumla konuştum bugün.gerçekten bir kez saha taktir ettim doktorumu. Başka yerden mr ı kabul etti. Çeşitini belirtti çektir. Görüşelim dedi. Hiç hastaneye para kazandırayom derdi yok. Her daim pozitif konuşması da güzel. O ameliyat günümde de saatlerce orada bekledi beni. Acil hastayı aldılar benim hastam var ben bekleyemem demedi.
Şimdilik sadece muayene ücreti ödeyeceğiz. Mr ı yorumlayacak. İlaca devam edip etmemem gerektiğini söyleyecek.
Ben de tamamlayıcı sigortamla başka hastanede mr çektireceğim. Tavsiye edeceğiniz radyoloğu iyi bir hastane varsa yazın kızlar.
Bugün kardeşimle de konuştuk. Başka gelen depremzedelerle de ilgileniyırlar. Grup olarak. Depremzedeler için uğraşıyorlar. Kıyafet için hergün gelip kaç tane mont alan varmış.
Bir de kahvaltılık şeyler almışlar. Sonra ertesi gün yine kahvaltılık istenilmiş. Dün aldık demiş kardeşim. Sucuk salam yok denilmiş.
İş olanağı sununca işi beğenmeyenlerde oluyormuş. Aslında Allah tabiki kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama ne bileyim böyle zamanda sucuğu aramak ne.bunu çocuğu olan biri dese anlarım. Ama gencecik bekar insanlar istiyor.bir yıllık evde kira vermeden kalacaklar var. Ev sahibi evini açmış Allah razı olsun. Ama evde baharatlık yokmuş. Toplanan paradan baharatlık alınması isteniyor. Ne var koyarım kavanoza..
Bilmiyorum biz insanlarmı doyumsuzuz halimize şükretmiyoruz.

Gercekten boylelerine diyecek bisey bulamiyorm.
Sucuk salam mi gelmis aklina suan.
Ben evde kahvalti yaparken utaniyorm

Uzerine bina cokmus zemin kattaymisYan bina da uzerine cokmus.
Aile biliyomus vefatini ama sakliyomus
Yaaa ben de takip ediyordum onu. Ve ileri de daha da fenomen olur diye aklımdan geçirdiğim de olmuştu.
Niye saklıyorlar reklam olsun diyemi.dikkat çekmek içinmi o da bir enteresan. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…