Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın kızlar,
Hiç uykumu alamıyorum. O kadar uyuyorum yine yetmiyor bugünlerde.
Pazartesi eve döndük. Pazar günü son gece kardeşimde toplanmıştık. En küçük kardeşim de gelmişti.O giderken Ela çığlık kıyamet ağladı niye gidiyormuş gitmeseymiş. Artık onun ayrı evi var diyoruz. Hala evlendiğini kabullenemiyor. Kesin kardeşim de giderken ağlamıştır zaten evliliğin ilk ayları evliliğe adapte olmaya çalışıyor. O gün eşi maça gitmişti. Bana anlatmadı ama bence içten içten kesin içlenip kızmıştır ona. Bana anlatmama sebebi de evlenme ne acele ediyorsun diyordum hep. Yani yaşayıp görmek lazım ders almak için demekki. Bizi görmeye bile gelmedi. Kuzene gitmiştik o zaman geldi eşi. O da zaten bayan bayanaydık çok durmadı gitti.Akşam da maç planı varmış gelmedi. Neyse uzun uzun anlattım hakkınızı helal edin. Ela teyzesine resim yapıp çekmeceye bıraktı.
Dün okula gitti heyecanla ama aklım hep ondaydı.
Üst komşumla oturduk kahve içtik.
Ayy bilmiyorum bu psikolojimiz ne zaman düzelecek hiç tat almıyorum. Tabiki şükrettiğim şeyler var ama üzülen insanlar yeniden depremler.

Selamm
Bugun evin işi bitmedi bıraktım.
Bir ablam icin ev bakiyorduk buldular uygun cok şükür
Icine esya ayarliyoruz.
Baza falan bulmuslar beyaz esyada bulmuslar 2.el.
Kap kacak eksigi vardi tek yasicak zaten kızına yakın tuttu evi.
Kizina yakin semtde buldular ben daha gidemedim kızla 40dk mesafede aracala.
Cay bardagi tkm, 6lı tabak, kase, derin tabaklar, borcam falan bisiler ayarladim bende, hediye gelenler vardi.
Bir kac parcada alıcam.
Battaniye yastikda alim dedim isgüzarlar okadar cok ki battaniye fiyatlari hala uçuk .
Burda englishhomenin depomax ı var oraya bakicam nevresimde alırım.
Cok esya doldurma zaten dedim teksin yasida 65 var ugrasma temizlemekle dedim.
Ufak tefek ne katkımız olursa artık.
Rabbim herkesin yardımcısı olsun.

Kimseler gelmemis
Bende bakamadım fırsat bulup
Hem temizlik hem esya ayarliyorum.
Annemde tabak falan ayarladi
Baska bi ablamda bisiler almis ben giderken goturcem
Nasip herşey, herkes kısmetiyle..

Esimin macı var beni arkadasima birakacak.
Esi vardiyali calisiyor.
Baska arkadasta gelecek aksam kız kızayiz
Börek ve biskuvi pastasi yaptim dedim siz bisi yapmayin cay demleyin gec saat zaten yenmez.
Yarın dışarı çıkarız bu hafta hic bir yere çıkmadım neredeyse, çok bunaldım.
Kızda avm diyip duruyor bakalım havaya göre

Bugun yasin, tebareke, rahman okudum.
Hergun okucam diyorum unutuyorum bu ara duzene soktum bismillah.
Biraz tesbih cektim Rabbim kabul eylesin.
Ölenlerimizinhepsine bagisladim
Alyada suphaneke, esmalardan bazılarını, birde uyku duası ogrenmeye calisiyor.
Yani ogretiyorum.
Her aksam geliyo hadi okuyalım diye❤
Ben yasin okurken o da hikaye kitabi alip geliyo o da okuyo güya
Tesbih cekiyo benimle
Insallah sirayla ogreticem yavas yavas cok hevesli kuzum.

Allah kabul etsin bacim

Slm bacimlar
Gelemedim bu hafta
İsyeri yogun,aksmlari kizla siziyorm resmn.
Bugun babannedelerdi,koci cumaya falan gitti,
Balik almislar pisirmisler,saolsun kvdem bana ayirmis ama,kayinvalidemin malum yagsiz tuzsuz yemekleri .Baligi yagsiz tavada pisirmis tuzda atmamisHaslama balik yedim resmn.
Kociye soyledim bozuldu.
Firinda yapaydiniz bari dedim
Alyaya oyin grubu bulduk 2 gun kociye de iyi gelir.
2 gunle baslasin da,3-4 e cikaririz dedim.
Adam is bile ariyamiyo onla.
Su gibi olmayan parayi harciyrm bide.
Sirazem kaydi bu ay,Alya oje istiyodu ne zmandir.
En son bunlardan olmaz sana cocuk ojesi alcm tmm dedim.
89 tl suyla cikan ojelerden siparis ettim.
Demek 4 yasa kadar direnebiliyomusuz,en sevmedgim sey cocuklarda oje

İyi geceler kızlar,
Ben de yazamadım günlerdir.işte biraz toparlamaya çalıştım. Ne evi düzgün temizleyebildim ne kendimle ilgilenebildim. İşte sürekli deprem video resimleri takılıp kalıyrum. Kitap bile okumaktan zevk alamıyorum. Okul başladı koşturmaca başladı.
Dün ablam geldi. Biraz iyi geldi. Bugün de bizde ablam. Bir iki gün daha kalır.
İyi oluyor bir anlamda.
Teyzeyi çağırırdım ama kandilde aradım yine sormadı annenler kuzenlerin vs ne durumdalar diye. Ve zaten kısa konuştu.
Birşeye mi alındı anlamadık. Eşim diyor boşver herkes onun etrafında dönecek değil diyor. Elayı da aramıyor görüntülü.
Eşimin dayısının kızı Diyarbakırda ama bir sıkıntı yokmuş evlerinde. Zaten eşim diyor sıkıntı olsa da iki tane lüks arabaları var. Ben mi düşüneceğim diyor. Zaten çok sevdiği kuzeni değil. Aman işte neyse böyle üzücü dönemde hiç hoş şeyler değil.
Bugün nihayet evi temizledim. Eşim arkadaşına gidecekti siz takılın başbaşa dedi.
Elayı uyuttum. Size yazayım dedim.
Sabah deprem çantası hazırlıyordu küçük hanım. Keşke herkes bilinçli olsa. Okulda bu hafta deprem konusuna ağırlık verildi. Deprem öncesi de zaten öğretmeni deprem olduğu an ne yapmaları gerektiğini anlatmıştı.
Haftaya pembe günü.Elanın aylardır beklediği gün. Bir de salı günü toplantı var. Yine aile katılımı ile ilgili konuşulacakmış.
Bizde durumlar böyle.

Benimkide hemen tirnaklarima bakiyo ben surunce.
Ten rengi duruyorum mesela onu bile hemen anliyo ojemi bu diyo :)
Sana sonra surcez diye kandiriyorum oyuna daldiriyorum.
Unutuyo o ara sakladim hepsini gorunce sür diye geliyo.
En son babasina surdurtuyordu bir ara ben surmeyince.
Esime dedim senide oje sürerken gördüm ya :)
Sevmez pek insan kendi evladi olunca yapıyormuş demek.

Selamm harcamalı bir gün daha
Babam civilden kiza bisiler almis ama erkek
Yani nasıl anlamadim dedim sweatin uzerinde dozerler var, arabalar var.
Sari yelek lacivert arabali sweat
Futbol topu resmi olan esofman
Torunum kız dedim diyo kaktirmislar
Semtdede civil yok.
300tl şeyler
800tl mont almis Alyaya ben sok adama gorundulermi bilmiyorumda asla vermez öyle paralar. Büyük almis neyse seneye giyer. Kis bitti zaten.
Oglanada pc sandalyesi aldi 1.500 tl verip.
Beni aşırı şaşırtıyor.

Bi semtde 6 katli magzasi var civilin oraya gittik
Sweat, esofman, hırka ve polar hırka aldim tamda 300tl tuttu.
Uygundu valla orası indirimler guzeldi 69.90, 99.90 falan.
Lwc baktim masallah almis basini gitmis.
Ordan hemen yaninda avm var oraya girdik kiz 1 saat oynadi babasiyla oyun alaninda
Sonra yemek falan derken baktik tereyag peynir yoresel seyler kurmuslar.
2 kilo tereyag, 1 kilo kuymaklik peynir, eski kasar falan aldik 640tl sadece burasi
Buzluga kaldirdim ramazanda ilac gibi gelir bizde en cok giden. Sahurda zaten hep kahvaltilik yeniyor.
Abi peynir gurmesi oldugumu anladi bir cok cesit sayinca sen anliyosun dedi tattirdida tattirdi esim dedi artik yeter karnimizi doyurduk :)
10 cesit yemisizdir. Az yaglisi, yagsizi, otlusu tuzlusu, tuzsuzu vs
Donustede hapycentere girdik yogurt, süt, kakao, yumurta falan bisiler aldik 350tl orasi.

Okadar eve bakamadim ki kakao, baharatlar, yogurt falan hepsi bitmis. Kek yapcaktim dun normalde islak kek kakao yok bakıyorum hindistancevizi yok. Bizim evde cok olagan seyler degildir hep yaptigimdan bitmeden alirdim.

Eve gelincede hemen corba yaptim kiza orda pide yedi kuru kuru olmasin dedim bugun iciremedim ya icimde kalir.
İhlamurda yaptim
Kız babasiyla takılsın biraz tesbih cekicem yatarim

İyi geceler kızlar,
Kimseler yok. Herkes buruk tabi. Öyle çok ihtiyacım varki kafa dağıtmaya. Her gece kızımla uyku öncesi dua ediyoruz. Uykuya dalıyor sonra gözyaşlarım süzülüyor. Nasıl anlatılır bilmiyorum. Ne zaman geçer onu da bilmiyorum. Bugün uyuturken de bana; anne sen bundan sonra yatağına yat ben yalnız yatarım odamda. Gök gürlerse gelirim yanına dedi. Nasıl bırakayım. Uyku tutmaz eminim. Yine yattım odasında. Zaten odasında yatma maceram da son yıllarda olan depremlerle pekişti.
Gündüz okuldan veli arkadaşlardan biri çağırdı. Bir kaç veli anneler de vardı. Ablam bendeydi gitmeecektim ama Ela istedi gittim oturmaya. Coştular çocuklar. Allah sabır versin öğretmene 4-5 çocuk böyleyse gerisini düşünemiyorum dedim.
Ben yokken ablam yola çıktı.
Okul başladı burun hışırtımızda başladı bugün. İnşallah sadece onla geçer gider

Eşin sana ve tazminata güvenerek aramıyordur nereye kadar tek kişi gecinmekk çok zorlastı sen ev kirası ev masrafları nasıl yetişeceksin baby zor yani

Selam kızlar,
Bir mola arası yazayım dedim.sabah kahvaltı yaptık. Bahçeye bisiklet sürmeye çıktılar. Ben de evde işe giriştim. Biraz da telefonla konuştum.
Arkadaş akşam çaya çağırdı. Kızlar ağlanmış bisiklet sürmekten dönerken. Sen bize gel ben size gideyim diye.
Benim koci de film izleme derdinde. Haftalardır hiç adapte olup izleyemedim.
Sabah da zaten kızdım kociye.
Ablam önceki akşam dönerken markete uğradı alınacak birşey varmı dedi. Ben de ona irmik helvası yapmak istiyordum. İrmik şeker yoktu evde onları istedim. Almış. Yanında da Elaya abur cubur almış. Bir de fındık ezmesi almış.
Eşim kahvaltıda sordu senmi aldın diye. Ablam aldı dedim. İşte aldığı diğer şeyleri de biliyor. Bana demezmi havlu kağıt aldıraydın. Esprisi bile hoş değil.
Ben de dedim merak etme aldığı şeylet havlu kağıttan pahalı. Ve sen millete laf ediyon ama senin de aşağı kalır yanın yok dedim. Ağzını açıp birşey diyemedi.
İnsan birisi ile ilgili konuşurken önce ben nasılım diye düşünmeli bence.
Valla açıkcası teyzeyi arayıp biraz bize gel demeye niyetim vardı. Böyle zamanda küslük olmasın diye ama eşimin bu konuşma şeklinden sonra vazgeçtim. Ablam daha iki gün önce hastane doktor paramı da eşime gönderdi.
Teyzesi dayısı para verse ayyy vermeyin vermeyin oluyor. Benim ailem verince şunu da yapsaydı oluyor.
Teyzesiyle konuşmuyor bu ara küstü. Hiç barıştırmaya uğraşmayacağım. Çünkü her defasında ben barıştırdım. Benden bu kadar.

Saka yapmistir ama gereksiz bir şaka
Benim aklıma bile gelmez böyle seyler nasıl akıl ediyor enteresan

Huh Allah can sağlığı versin oturda dua et diyorum kendime herkes neler yasadi yasiyor..
Fakat cok geriliyorum bu ara yine.
Kiz zibilyon tane sey istiyor yaptirtiyor bana ama yemiyor.
Sırf vicdanımı rahatlatmak icin yemiceni bile bile yapiyorum.
Cok zorlanıyorum artık oturup agliyorum sonrada aglama diyip sarılıyor
Az once corba dedi isittim icmedi.
Ekmek istiyorum dedi bu ekmek sicak degil dedi(firindan alinca ilk sicak oluyo onu seviyo) yemedi
Bebek biskuvi dedi sutle ezdim onuda yemedi.
Esime soylendim hirsimdan yattım
Biktim artık diye.

Oglanda aciktim dedi uzerine bu aksamda balik salata yaptim yemiyor pasam balik.
Yemek yok dedim sandvic yedi o da.
Herkese ayri ayri tükendim ya.
Artik vucudumda, kafamda dayanmiyor kaldıramıyorum.
3unude ayrı yapiyorum düşünün halimi.
Ben kime yetişim.
Sabah bile neredeyse 3 defa kahvalti kuruyorum.
Kiz uyaniksa masaya oturuyor ama yemiyor pesinde tabakla geziyorum 1
Esim uyanir uyanmaz kahvalti der 2
Oglan erken kaldirmayin diyor pasamada gec kahvalti hazirliyorum 3
Insanlar ne guzel hep birlikde yiyor, 2 tencere yemek yiyip kalkiyorlar diyorum valla suna bile ozeniyorum.
Cunku hic olmadı soyleli bisi
Hep biri ben onu yemem diyo illa

Mesela oglan dershaneden geliyor yiyor aksam acikinca ayni yemekleri istemiyor baska 2 cesit daha olacak.
Oglen yedigi misal 2 cesitden baska 2 cesit olacak ki yemek seciyor.
Napim borek corek sandvic falan yiyor ben hergun 4 cesit yemekmi cikarcam lokantamiyim ben.
Calisinca lokantada yersin evladım cesit cesit diyorum artik.
Ona göre oku kazan ye.
Valla begenmeyen calissin kazansin hergun lokantadan yesin yeter yahu cidden yeter.

Saka yapmistir ama gereksiz bir şaka
Benim aklıma bile gelmez böyle seyler nasıl akıl ediyor enteresan
Sırf laf olsun diye söylediği o kadar çok şey varki. Bende de bir huy var.laf söyledimi es geçemiyorum. Bir süre aklımı kemiriyor bu söyledikleri oysa iki gün sonra kendi unutuyor söylediğini.
Bense bir lafı söylerken elli kere düşünür bir kere söylerim.
Aslan burcuyum işte çok düşünürmüş aslan burçları :) ömrü düşünmekle geçermiş.

Allah sabır versin sana. Valla zor işin.çok zor.

Akşamüstü yemek söyledik eve. Bugünü de böyle geçiştirdik şükür.
Arkadaşa geçtik. Kızlar oynadı.
Birara parfüm sıkmışlar. Tam da boynuna sıkmış arkadaşı. Başladı öksürük. En hassas olduğu konu.
Eve gelince boynunu falan sildim. Saçını sildim.uyuyacaktı banyoya sokmadım. Çareyi bunda buldum. Bir de öyle bir koku tam tıkayacak koku.
Tam uykuya hazırladım. Babasının yanına gitti bir baktı kuruyemiş koymuş oturmuş eşim.Allahım ya. Diş fırçaladın dedi. Ben de söylendim. İki dakika sonra yesen. Sonra da çocuğun uykusu kaçıyor.illa zıkkımlanacak
Bekle uyusun ne yiyorsan ye. Neyse uyuttum 22: 45 civarıydı.

Allah sabır versin sana. Valla zor işin.çok zor.
Sabirda vermiyor tovbeestg.
Hic sabrım kalmadı artık.
Vucudum dayanmiyor, biri doymuyor oteki yemiyor ama istiyor.
Esimde yemek secer ama beni cocuklar kadar zorlamiyor
Olsun yumurta kır der gecer
Ya da zeytin peynir yer geçer
Hic sorun etmez yemek olmasa bile.
Oglana yumurta kirim desem aksam yemem diyor
Ya 2 cesit yemek olacak salatasi falan ya da pizza, pide, börek, gozleme
Ancak doyuyor yoksa doymuyor.
1 ekmek yiyor sandvic kofte ekmek falan yapinca.
1 porsiyon falan asla doyurmuyor onu disaridanda söylesem.

Kime anlatsam ya da bilenler hep bana Allah sana kolaylik versin diyor
Esimin patronu bile bak cocuklarin sectigini ettigini bilmedigi halde sırf esim sectiginden bile (ofisten biliyorlar artik sectigini) Bana sen ne pisiriyorsun buna ya yazik falan yapiyorlar bana aciyorlar halime.
Tek secen esimmis iclerinde ofiste
Esimde zordur cok secer ama cocuklari gorunce onunki hicbisey diyorum simdi.
Cok zorlaniyorum artık
Catering sirketi bile dusunuyorum esimede soyledim hatta
4 cesit yemek icin anlasicam dedim artık bunaldim.
Yine pasta börek yaparim ama yemek yapmak istemiyorum artık ya.
Fiyatlar ne hic bilmiyorum

Yemek işi en zor iş ya. Bir de seçtilermi baş ağrısı. Bizde de seçerler de işte yapıyorım yersen ye diyorum eşime yemezsen kendin bilirsin diyorum :) ela da seçiyor ama az yemekle doyan bir çocuk. Bir çorba bile yetiyor ona. Bu halde bile uğraşlı geliyır yemek olayı. Hafta sonu da kocaya kilitliyrım.
Valla çoook zor işin. Fikrin güzel bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…