Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selamm
Lavas, doner vardi oglan 4 lavas dürüm yedi kursdan gelince.
1 taneyide alyayla biz yedik cogunu o yedi
Ispanak kavurmustum onu yerim ben.
Mercimek corbası ve nohutlu pilav var az az
Sulukofte yapicam aksama dogru.
Alya mercimek icmiyor ona tarhana yaparım az bisi.
Iste böyle boyle 4-5 cesit yemek oluyor deliriyorum sonrada.

Esime aksam dedim bizim yazlik falan alabilcemiz yok karavan alalim bari.
Gidecegimiz kac sefer kiralariz diyor.
Bu sene kısmetse bi denicez bakalım yapabilcekmiyiz.
Hic cadirda, karavanda vs kalmadik ben yazin gezmelik yerler bakiyorum simdiden okadar daraldim ki surekli gozlerim dolu dolu bu ara sacma sapan seylerede agliyorum.
Her haftasonu giderim ben durmam daha evde diyorum esime.
Biz uzun tatil yapamiyoruz esimin işi sebebiyle
En fazla 5 gün.
O sebeple o hafta sonlari bana ilaç gibi geliyor.
Ist cevresindeki ilerdede gezmedigimiz yer kalmadı yahu deresi tepesi hele yuvacik tarafindaki butun mekanlara gitmisiz degisik yer bulamıyoruz.

Haftasonu dr. Randevum var ordan kuzenimin yanina gecicez hastaneye ameliyat olacak.
Kizin d.gunu mayista ama suslerini yavastan almak istiyorum netten beraber bakiyoruz asicaz diyo heves ediyor.
Kendi aramizda yapıyoruz ama süslüyorum hatira kalsin istedigi surece yapıcam.
300tl sadece süsler pastasi vs elbisede alicam.
Kart kesilince alıcam son ana kaliyor hep.

İyi günler kızlar,
Bugün saat 10 da uyandık. Çanta günü vardı sınıfta. Ama biz tabiki tamamlamamıştık.çantanı tamamlamamız lazım deyince hooop kalktı hızlıca kahvaltı yaptı. Tabi onunla uğraşırken evi mıtfağı bile toparlayamadım. Süsledik. Tam düğme yapıyordum. Sen git silikon tabancasıyla elini yak. Bir çığlık attı. Koştum. Zaten günlerdir böyle annesini çocuğunu kaybeden insanlar en hassas noktam. Sarıldım ben de ağladım. Sadece ufacık bir yanık. İnsan saçının teline zarar gelsin istemiyor. Hayata pozitif bakarken iyice psikolojim bozuldu. Doktora kontrole bile gidesim yok. Nasıl aşacağız bu psikolojiyi bilmiyorum. Bu defa son yaşananların beni çok etkilediğini bir kez daha anladım.
Okula bırakıyorum aklım onda kalıyor.
Gitme okula dedim. Elinde azcık biryer su topladı. Gideceğim çanta için vs dedi. neyse bıraktım okula. Ağrı falan olursa söyle beni arasın öğretmenin dedim.
Onu bıraktım aile hekimine gittim. Yanık ilacı ve yazdıracağım ilaçları yazdırdım. Sonra markete uğrayıp eve geldim.arkadaş kahveye çağırdı gitmedim.ev felaket dağınıktı. İki oturdum selam vereyim dedim.
Akşama siz çaya gelin dedim arkadaşa.

Geçen kuzenimle konuşuyorduk. Depreme maruz kalan kuzenim; Evi yeni almıştık eşyayı ilk defa bu kadar güzel döşemiştim evimi,ne hayallerimiz vardı dedi. Ela da hemen şarkı söyledi. Hayallerim vardı benim,başaracağım hallederim,sen de benim gibi iste yeter :)
Ne kadar da anlamlı şarkıymış. Hayata çocuklar gibi sarılabilsek keşke.
Kuzenimin çok hoşuna gitti kaç defa söyletti şarkıyı

Selamm
Elimdeki zulamin birazini hayir icin harcadim.
Birazda ramazanda insallah nasip olur 3 ev var yardim yapmak istedigim.
O zaten azaliyor cogaliyor artik o parayi onun icin harcıyorum.
Her ay az veya cok bisiler yapmaya çabalıyorum.

Esim sevgililer gününde bileklik bakmis bizim tanidik kuyumcudan
Demis ben alirim o yine gelir degisicem diye en iyisi ata alim o uzerine ekler begenirse kendi alsin demis.
Yani bana o niyetle almis dedim bileklik alcam diye ata bozduramam :)
Yine olan bana oldu desene diyo.
Bileklik hala alinacaklar listesinde.
Bu sene bileklikleri almak hedefim birikim sayiliyorsa yani.
Bir de ata almis olduk birikim adina.
Cidden bu sene hic öyle birikim hayalim yok. Bi bileklik hevesim var.
Arabanin borcu zorluyor bizi yüksek ödüyoruz
InsAllah seneye rahat edicez. 2024 haziranda bitecek.
Bes'i yukselttik 3.500tl oduyoruz. O da birikim olsun akmasada damliyor.
Esim bunyesinde 1 firma ile daha anlasti bu da az da olsa prim demek.
En azindan oglanin kursunu vs ödüyor bunlar.

Bu sene ozellikle temennim önce saglik sonra rutini bozmamak.
Extra masraf cikmaması, idareli devam etmek.
Olani degerlendirmek.

Mesela disarida kahvalti 200-230tl olmus.
Biz 3 kisi gidiyoruz mazotuyla 1000tl (sehir disina cikiyoruz genelde)
Esime diyorum bu sene disaridada öyle sık yemeyiz götürürüz evden. Cidden bitiremiyoruzda insan acıyor.
Hatta ramazan daha sıcak havalara denk gelseydi yine evden götürüp sevdigimiz yerlerde piknik gibi yeme fikrim vardi.
Saklama kabi falan almam lazım eksiklerim var piknik malz.

Hosgeldin tabiki
Umarım aylar ve sene sonunda istedigin birikime ulasmis olursun
şöyle hedefim var.
aylık kendime para harcama: 1000
onu da gerekli şeylere harcamak istiyorum.
tam bi çikolata canavariyim..
hatta market düşkünüm.. markete uğramadan eve gitmezdim.. öle alışkanlık hale geldim ki. gidince 100-150 lira harciyorum.
artık dedim yeter..
bişeyler yapmak istiyorum.
yapacagim.:)

Selam herkese,
Sabah kahvaltı mutfak topla. Kızı okula bıraktım.market gezdim. Geldim bir kahve içimlik.
O arada fiyatlara baktım. Zaten zaman fiyat araştırarak geçiyor. Nerde ne kampanya var kayda sayfa geziyorum ağlanacak halimize gülüyoruz malesef. Keşke ekonomi böyle olmasa da boş vaktimizi daha güzel şeylerle geçirebilseydik.
Eşim de yemek ne yapacaksın dedi. Ben de kız da sen de herşeyi yemiyorsunuz. Herkese ayrı yemek kara kara düşünüyorum ne yapsam diye dedim :)
Eve gelince de özet geçtim. Lahana saracaktım ama vakit kalmadı o kadar dedim. Çok aç değilim boşver yazmış. Ispanak yıkadım. Sebzeli Bulgur pilavı yaparım. Çorba var. Kıza da et pişiririm pilavla yer. Valla ne yapayım koci de işine geliyorsa yer artık. Gerçekten vakit yetiremiyorum. Çünkü okul dönüşü de banyo yaptırırım. Rahatça oturduğum saatler akşam çay saatleri. Bir de eşim diyor gündüz otur keyfine bak. Nasıl bakayım. Öğlen kızı bırakana kadar zaten iptalim. Sonrası da yemek yap ev topla. Keşke herkes aynı yemeği yese de bir tencere yemek yapsam uğraşmasam ayrı ayrı.

Markete listeli gidiyorum ben
Listem dışına cikmamaya gayret ediyorum cunku onuda alayim bunuda alayim derken sonu gelmiyor
Birde anladigim bekarsin yani maasini sadece kendin icin kullaniyorsun sanırım
Eger böyleyse önce maasindan birikimini ayır derim
Misal bir borcun var onu odedin ya da kredin
Direk gr alırdım ben olsam ve unuturdum.

markete gecerken ugramak benim cuzdanimin fare deligi gibi oldu

Hayır evliyim 6yaşında kızım var evimize iki maaş geliyor eşim borç dogalgaz hepsini çocugun masraflari vb yatıtıyor bende maaşımdan bi kısmı harcamak istiyorum

Teyzede teyze hani kız haklı ya keşke benimde öyle teyzem olsa

Bende bugün oturma odası temizledim
Cam balkonu temizledim
Derin dorunduruucuda kullanacaklarını normal dolaba aldım daha da var iftara yapabileceklerim nasip olursa inş Ramazana temizlik yapayım
Hatim yapmak istiyorum inş bitirebilirsem yarında salonun camlar perde mutfak perde yıkayın diyorum hayırlısı canlar

Herkese merhabalar. Benim de aklımdan hepiniz geçtiniz tr_lelli yedirenk79 babyloading87 nazenin9320 citl K kardespayi bir kaç kere yazdım ama sildim, normale dönmek çok zor çünkü.
Umarım hepiniz iyisinizdir, arada yazalım bence birileriyle haberleşmek bir nebze de olsa iyi geliyor.
Sevgiler herkese..

Cok cok cok zor yasananlar suan bile yazarken ve hep o kiz cocugu geliyor gozumun onune agliyorum. Kendimi surekli oyalıyorum aklima gelmesin diye. O sureti hep gözümde.
Bakmamaya calisiyorum beni en etkileyen o cocuktu belki kizim yaslarinda oldugu icin bilmiyorum.
Icimi ciz ettirdi keske benim yanimda olsa ben baksaydim ona kemik sulari icirsem iyi etseydim (cok kiriklari varmis yavrumun) koynumda baksaydim sarıp sarmalasaydım diye cok ama cok agladim hala agliyorum.
Ben normallesmek zorundayim cunku hem panikatak hastasiyim hemde anksiyatem var
Pazartesi günü tum gun neredeyse hastanedeydim nefes alamiyorum carpintilarim hat safhada.
Elden bisi gelmiyor ancak ağla dur.
Ben cabuk etkileniyorum bakmamam görmemem lazim dayanamıyorum.

O sebeple buraya gunluk rutinlerimi yazicam yine.
Kim ne dusunurse düşünsün olan o ölenlere ve sevdiklerini topraga koyanlara oldu.
Annesiz babasiz kalan yavrucaklara, annesine babasina doyamayan evlatlara oldu.
Hic bir zaman onlarin acısını anlayamayız
Allahda yasatmasın.
Herkes evine döndüğünde acılarıyla basbasa kalacak hepsi.

Benim icim cok dolu deprem ya da o goruntuleri gordugum an bile aglamaya başlıyorum.
Cocugum yemek yemiyor diye kafama taktigimda o yavrular gunlerce aç kaldı lelli şuna uzuluyorsun diye kendimi yiyorum..

Cocugun kucuk bebenin gocuk altinda yalniz kalmasını birak hemen surda yan odaya yani sicak yere kitle gunlerce dursun nasıl ya nasıl aklımı kacircak gibi oluyorum.
Nefesimi kontrol edemiyorum artık
Her gece sicriyorum
Saat 4 de tam 4lerde uyanıyorum
Dua edip teheccud kılıp cocuklarimi kontrol edip uyuyorum geri.
Kizimin nefesini bile defalarca kontrol ediyorum.
Benim gibiler icin gercekden hersey duble zor.
Esime alyayi alsam o an suraya kapansam ezermiyim diye soruyorum.
Benim uzerime bizi düşse ya ezersem?

Eminim ki bizim gördüklerimiz hic bisi
Orda olmadim olmakda istemezdim görsem hayatımın geri kalanını daha beter ataklarla gecirecegime eminim.
Tek duam Allahım bir daha yaşatmasın
Kimseyi kimseden ayırmasın
Kimse aglamasın

Canlarım merak etmişsiniz çok sağolun, nasıl mıyım ülkem gibiyim yıkık, kırık, dökük toplanmaya kalksam nerden başlarım diye düşünüyorum ama dimdik kalmak zorundayım diye de kendime telkinde bulunuyorum sonra tv de o kareleri seyrederken ben yine kendime söylediklerimi unutuyorum işte öyle bir yerdeyim. Oraları biz bu yıl Ekim 2022 de gap turu ile gezmiştik gezerkende hayran kalmıştım eşime Allah nasip ederse seneye yine gelelim demiştim. Çok güzel yerler yine de duamdan vazgeçmedim Rabbim nasip ederse yine gitmek isterim ama ne zaman olur bilemiyorum nasip. İnanın evde ki rutinimi de bozmak istemedim bakmakla yükümlülüğümüz olanlar var, çocuklar ve eş arada da olsa annem ve babam için rutin yaptıklarımız var çok şükür hiç bir rutinimizi aksatmamaya çalıştık bazen biraz geciktik ama yaptık. Duamlarımızı gönderdik, yardımımızı ben eşim ve çocuklar Allah kabul etsin Ahbap üzerinden yaptık. Eşimle Ocak 2023 te karar almıştık Löseve düzenli bagış yapıyorduk şimdi de yanına Ahbapı ekledik. Keşke elden daha fazlası gelse imkanlarımız ölçüsünde gayret ediyoruz. Kıtlık olabilir dendi orada ki ürünlerden hasat olup olmaması konusunda sıkıntı var diye ben dondurucuya biraz fazla yüklendim sebze ve et stok ettim öyle çok bişey değil ama her zaman aldığımdan biraz fazla alarak dondurucuya koydum önümüz ramazan diye de düşündüm. Bilmiyorum ilk aklıma gelen kıtlık psikolojisi geliyor böyle söylenincede etkilendim. Kalan herşey yine aynı formatta devam ediyor, uyanıyoruz bin şükür yiyoruz, herkes dağılıyor ev rutinim devam temizlik ve yemek olayı sonra akşam toplanıyoruz ve gün bitiyor. Eksikliğimiz sohbetimiz, neşemiz, bir yere gitme istegimizin olmaması. Karşı komşum kızına nişan yaptı geçtiğimiz cumartesi bizi de çagırdı ama eşime dedim hiç içimden gelmiyor o da benimde gelmiyor dedi peçeteye 100 tl koydum kızımla gönderdim annem rahatsız biz gelemiyecegiz de dedim teşekkür etmiş ayıp ettiğimi de düşünmedim çünkü orada olmak istemedim bu günlerde. Hepimizin yazalım bende dahil günlük rutimiz de olsa yazalım bende yazıcam sözüm olsun.Hepimizin cumaları mübarek olsun edilen dualar ve ibadetler kabul olsun.

merhaba..
kiraya verdiğim yani bekarken aldığımı evimi satmayi düşünüyorum.
annemgil karşı gelecek diye korkuyorum.
kira gelirim 1000 di. ve kiracimda ev alacakti kiraciya satmayi bile düşündüm..
Annemlerin karşı gelmesindentepki vermesinden çok korkuyorum.
eşimle bi gün boşanirsak ortak olursun diyorlar.
evimi de bekarken almişim. yani evlenmeme 1 ay kalaydi.
hiç de oturmadim.. yatirim amaçli aldim.
satsam bankaya atarsam 12 bin gelirim olacak. kiradan daha yüksek veriyor. kira 1000 bide devlet 2 binden fazla kira vermek yasak denildi.
kiraci da evimde çiksa öncelik depremzedelere vericez para almicaz o derece.
ve çok kararsizim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…