Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ramazanımız mübarek olsun kızlar. Ramazanı çok seviyorum, bende farklı duygular uyandırıyor. Şükretmek en çok sevindiğim bu birde ramazan da iftar ve sahur yemeklerini tv kanallarından izlemek. Allah sağlık-sıhhat versin en büyük şükür sebebim. Kahvaltı sonrası ev temizliği biraz yaptım, yemek derdim yok dolap yemek dolu herkesin istediğine göre yapılınca hergün yemek yapmama gerek kalmıyor. Neyse çok isterdim benim çocukluğumda ki evde ne pişerse itiraz etmeden sofraya oturup yemeğimizi yemeyi ama olmuyor. Kızlar farklı beslenme tarzı uyguluyorlar bazen iyi ki airfry almışım onda pişirip yiyorlar her zaman yapmasalar bile arada yapıyorlar kendilerine göre. Yemeklerimi o kadar az pişiriyorum ki yine bir gün yapıp bir gün yapmamak iyi geliyor bana. Hala dondurucudan gidiyorum ama arada kahvaltıya eşimle bana konserve menemen açıyorum mis gibi kokuyorlar iyi ki yapmışım diyorum, iki kavanoz domates sosum kalmış ondan az yapmışım bu sene Allah nasip ederse bu yıl daha fazla yapmak istiyorum.

tr_lelli canım güzel kızına geçmiş olsun, kıyamam ne kadar çok canı yanmıştır. Annene de davranışlarından dolayı anlam veremedim, sadece yanında destek amacı ile gelmesini istemişsin, yani sen kızının yanındasın annesi olarak sorumluluk sende onun bir sorumluluğu yok. Bence konuş annenle, canını sıkma sadece üzüldüm bende çalışırken kızlarım küçükken annem getirirdi hep hastaneye bende direk yanlarına giderdim hiç bir zaman sorun çıkarmadılar.

Ya gelemk istemiyorsa söyleseydi zorla goturcek degildim.
Hem gelip hem soylenmesine sinir oldum.
Inan sadece kizin bacaklarindan tuttu 2dk falan ( ordan birinede rica etsem tutardi stajyer bi cocuk bile alyanin agladigini gorunce geldi bekledi bizimle alyayi oyalamaya calisti sagolsun kan verene kadar.)
Bi de hastane cok sicakti montlarimizi cikardik kizla ikimizin montunu tuttu kan alinana kadar.
kan verdikden sonra direk ciktik hastaneden giydik montlarimizi zaten.
Bunlarda böyle elimde diyo vela havle dedim keskede omuzuma atsaydim vermeseydim tut diye.
Cok keyfine düşkün.
Evde temizlik yapmaz, kimseye gitmez gelmez zaten arkadasi vs yok.
Sadece market gezsin magza gezsin cay kahve sigara icsin.
Kimse bisi istemesin ondan yeter ki.
Inan arkadasimdan rica etseydim gelirdi benimle kırmazdı beni.
Kimseyede minnet etmeyi sevmiyorum ama kan verirken cok zorlaniyoruz ben ter su icinde kaldım mesela.
Muayine ederkende öyle yani doktor elini bile surmuyo daha bizimki ciyak ciyak.
Insan tek zorlanıyor tutmaya.
Anlayisi vicdani merhameti olan herkes yapar sadece anne olmaya gerek yok.
Benim annem cok keyifci hep ben hep keyfim
Ama bak simdi disarda geziyo
Semti bastan asagi yuruyerek gezmek cok rahat 1.5 saati alir
Bi de o oyalaniyor.
Carsinin basindan basliyorum geze geze geliyorum diyor.
Ozaman 60yasinda diil mubarek 20yasinda

Haklısın lellim söylecek söz yok.

Aa dayanamadım daha anneme söyledim
Çünkü artik böyle laf sokan, hem yapıp hemde zoraki yaptığını belli eden herkese dan diye soylicem herseyi.
Icime atmıcam.
Dedim anne ben sana aksam gelirmisin dedim tmm dedin hem geldin hem söylendin.
Ozaman gelmeseydin ben bir sekilde hallederdim dedim.
Sen de herseyi yanlış anliyorsunz alıniyorsun kan aliyorlar aglıyor ben dayanamiyorum diyo.
Sen olmayinca aglamicak mi? Yine aglicak neticede
Bana hem iyilik yapıp hemde lafını etmeyin ben artık kaldıramıyorum dedim.
Yapmayın bir daha cagirmicam seni dedim
Cunku 1 defada disciye götürmüştük birlikde ordada soylendi yine 3 oldu yani bu
Kız her yerde böyle yapıp zorladığı için kiyamiyormus aglamasina.
(Zora gelemiyor ugrasiyor ya tutcam diye, susturcam diye falan)
Markete girse agliyo aldiriyo
Aglayarak yaptiriyor ya herseyi ugrasmak istemiyor annem.
Ya napim simdi bu cocukda böyle bu da şahsına munhasır napim? Cocugumumu atim, birinemi verim. Buyuyor gececek hep böyle kalmıcak kendimi öyle telkin ediyorum ben.
Gelemem de gelme yani.
Ben olmasan napcan diyo bu sefer ee mecbur babasi bir sekilde durcak diyorum ya da ben tek halledicem bana güveniyorsunuz diyo.
Guvenmiyorum artık anamada
Guvenirsem hatirlatirsinız.

Bilmiyorum ben mi buyutuyorum ama kac seferdir yapinca artık bunaldim
Seneye vericem kreşe onlarada gidecek vakti kalmasın.
Yarim gün veririm yazın bakıcam bir yer.

Arkadasimin annesi ki kadin dizinden ameliyatli annemden yasi daha cok tam 20 gün hastanede torununun yaninda kaldı
Arkadasimda da panik atak var cok agliyodu bisi olacak cocuguma diye kadın gunlerce hic ses etmeden kaldı
Hatta hemsire demis ki teyze sen git annesi kalsin birazda yok kızım dayanamaz annesi dedim diyo kadın.
Kızına nasıl kıyamıyor kadin.
O yasta o haliyle benimkilerde nasil bir vicdan var ben anlamiyorum.
Ben anneme 20 degil 5 gun hastanede kizimla kal desem beni evlatlikdan red eder demek.

İyi geceler,
Bugün Elayla sinemaya gittik. Zaten son seanslarıydı. Çok istiyor diye rafadan tayfaya götürdüm. Ama sinemada sadece ben ve Ela başbaşaydık analı kızlı
Biz salona girdik iki genç gelmiş erkek kız. Sonra baktık kalkıp gittiler Hatta dedim ya çocuk filminde bunların işi ne. Sonra bir baktım sonraki saate yine yanyana iki koltuk dolu sadede. Bir işler çeviriyorlardı kesin. Kaçamak falanmı diyedüşündüm. Çünkü biz tamamen çıkana kadar bekleme salonunda oturdular. Kimbilir ailelerine okula gidiyoruzmu dediler.
Filmden sonra çocuk oyun yerine gittik. Birkaç şeyle oynadı.
Avm yi gezdik. Yemek yemeyi istedi. Avm de acıkıyor. Çıtır tavuk dedi. Yedik.
Biraz daha gezdik.Elaya peçete toka bileklik.ikiz arkadaşlarına toka ve bileklik aldım. Hala da her gördüğünü istiyordu bugün. Bayağıdır yapmıyordu. Geçen babası demiş istediğini söyle alayım. Kredi kartı eşimde kalmış. Elimdeki parayı kullandım.
Dönüşte birkaç kişiye yardım amaçlı para bıraktı Ela.
Eve geldik. Öksürüğü arttı. Odasını nevresimi değiştşrdim dysonlq süpürdüm.
Eşim geç geldi. Hava vermiştim. Kız meyve yiyordu. Başladı niye öksürüyor bu kız böyle.meyve yeme ilacını kullan. Yaa Allahım. Dedim sen geldin yoğunlaştı. Geniz akıntısı oluyordur. Çocuğa bağırma dedim.
Öksürük olunca sanki ölüyoruZ.
Bağırna deyince tabi kız da ağladı. Ben birşey deyince sen niye her defasında bana laf söylüyorsub dedi. Yani gereksiz şeylere takılıyor. İlerde kesin sorun yaşarız.
Yemek yiyecekti yemedi. Yattı. Gittim dedim; yıllarca benim öksürmeme taktın şimdi çocuğun öksürmesine. Yaşamadın bilmiyorsun. Alerji işte hastalıklaru daha tetikliyor. İlaç kullaıyoruZ. Tam mevsimi. Sanki ölüyoruz öksürünce kafasına takıyor.
Öksürerek uyudu. Ne yapayım hava veriyorum cortair veriyorum. İburamin ver diyor. Çocuk üstğste bir defa uykuda halisinasyonla uyanmıştı.

Öksürüğü geçti şükür. Ama benim burnum sinüslerim öyle yanıyor anlatamam. İlk defa keppra içerken soğuk algınlığı ilacı içtim. Aferin sinüs inşallah aşırı uyku yapmaz. İlaçları 3,5 saat arayla içtim.
Uzun zamandır böyle sinüs sızlaması çekmemiştim. Birden patlak verdi. Hoşgeldin bahar :) çok sevdiğim ama bir o kadar da mahfeden mevsim

Ona çocuk zor geliyor bence. İş güç olmasın gezsin tozsuz. Keyif insanı ya. İyi sizi büyütmüş :)
Haklısın ne diyim lellim

Ona çocuk zor geliyor bence. İş güç olmasın gezsin tozsuz. Keyif insanı ya. İyi sizi büyütmüş :)
Haklısın ne diyim lellim
Evet bizi daha cok babannem buyuttu gibi bisi
Ben tüm yaz anneannemde kalirdim zaten 3 ay
Okul donemi okul icin gelirdim
Babannemle yasiyorduk sabah annem uyurdu saat 11e kadar babannem kahvalti hazirlardi bize
Babannem sacimi falan yapardi ilkokulda cok iyi hatırlıyorum
Babannem okula götürürdü getirirdi annemi babannem saniyorlardi.
Okul kaydimi bile babannem yaptırmıştı hepsini hatırlıyorum
Hatta kardesim bebekmis daha süt bebegi babanneme bırakmışlar köye yaylaya gezmeye gitmişiz onu hatirlamiyorum pek 4 yaslarindaymisim iyi bari beni götürmüşler zahmet olmuş
O bebegi kaynana bırak gezmeye git gunlerce ne güzel rahatlık annem hep rahatmış böyle düşününce.

Gecmis olsun canım

Selammm
Aksam yiyelim uyuyalım dedi esim bu sene yani evlendigimizden beri ilk nasil olcak bakalım.
Ben biraz uyudum alarmla uyandim.
Aksam yiyelim dediysekde 2 de yedik yani yatmamiz etmemiz 2.30
Biz yattik davulcu gecti tuhaf oldu
Kahvaltilik ve peynirli yumurta yedik
Teheccüd kıldım yattım.

Dun aksam evde kaos vardi.
Ben kizin cocuk gastosu vs onlarla ugrasiyorum randevu bulamiyorum oglanin basvuruyu takip edemedim.
Bu akıllımda hic demiyor basvurular basladi vs
Yani kursa giden hazirlanan sensin 18 yasindasin ben mi takip edim daha.
Aksam gelmis diyor ki basvuru yarin(yani bugun ) son diyo
Gözlerim belerdi ne neöy? Bi de uzerine e devlet sifresi yok bu cocuun
Lazim
Oglum anliyorum ki siz beni kalpden götürmeye niyet ettiniz dedim
Esim para odicek ama e devlet sifresiyle basvuru yapmadan cikmiyor ogrenci deli oldum aksam.
Sabah ptt yolladim babasiyla insallah halletmistir.
Basvuruyu dershanede yapacak babasida mobil bankacilikdan odemesini yapcak
Yapamazsa ogleden sonra bankaya cikip ben yapcam.
Aiyyy sukadar uğraş et yap cocugun rahatligi beni öldurcek.
Ben nasıl paniksem bu da okadar rahat.
Geç basvuru diye bisi var ne panik yapıyorsun diyo bi de.
Rahatlikda da benim oğlan

Üniversite sınav başvurusu mu?

Kızlar menuleride yazin arada fikir olsun banada
Benimkiler seciyor malum ama degisik napsam diyorum bazen.
Mercimek corbasi bizim ramazanin olmazsa olmazi
Aksam diyorum ki esime fikir verim corba yap yeterki diyo

Mercimek corbasi, nohutlu pilav, et sote , salata, tatlı benim menü
Bir de günlük yapıcam ertesi gün istemiyorlar aynı ana yemeği

Esim cumartesi disarida yiyelim yer bak diyor
Aman Allahım 350-375-400 menüler genelde 3 kisiyiz 1000tl fazla.
Istemiyorum hic cikmak.
O parayla ihtiyaclarimi alirim diyorum ama eşim cikmak istiyor.
Bakalım bilmiyorum en son neye karar veririz

Oglanin yatak artık eror veriyor.
Yaylari ses cikariyor 13 senedir kullanıyor iyi bile çıktı.
Yatak bakıyorum 2binden asagi iyi bisi yok.
Bir dahaki ay da onu alicam.
Oglana kıza pike alıcam 500 de onlari de.
Birseyler çıkıyor işte böyle böyle.
Kiza unicornlu alıcam cok sevincek.
Böyle ufak ufak bunlari halledip yenilim arada
Birden hepsini alıp yüklenmimde

Sonra mutfaga tepsi, mutfak halısı falan alıcam.
Bende böyleyim iste ucuz uygununu bulurum ama 3-4 senede bir degisirim tüldü, haliydi, örtüydü ne bilim avizeydi, banyo paspası falan evin havası anında degisiyor.
Büyük esyaları degisemiyoruz öyle bari bunlar değişsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…