Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben geldim bereketli olsun kız baby
Özleniyorsun arada gel

Lelli ben senin tersini donuyorum kazak patik gezerim evde

Dün iftara annem ve ablamgil vardı
Ev katlıam evi gibi hemen toplayıp geleyrumm
Keşke bende donsam cok ciddiyim.
Donmaya çare var giyiniyorsun.
Anacım yanmaya care yok daha nekadar soyunim
Soğuk yer arıyorum yazın hele yaylaya cikarım yayla yakın olsa tüm yaz o derece

Gece sadece 2 kuru incir ve suyla niyetlendim.
Bi de yemeden denicem dün mafoldum istifra etmemek icin kendimi cok zorladim.
Midem agzimda gezdim.
Surekli bir mide yanması yasiyorum ki cok az yiyorum. Iftarda sadece corba iciyorum okadar.
Esim gece ısrar etti ye diye yok dedim bi de böyle denicem.
Şimdilik gayet iyiyim.
Bakalım ilerleyen saatlerde nolcak.
Mide koruyucu ictim artık aksam en son Alyaya hamileyken 5-6 aylık donemlerimde böyle olmustum gavisconlari tepeme dikerek yasiyordum.
Siseleri yanimda gezdiriyordum.
Ne yiyorumda yapıyor diyorum biside yedigim yok cozemedim.

Benim de bazı günler öyle. Aç kalınca midem yanıyor da yanıyor. Bazı günler oluyor, bazen olmuyor. Neden kaynaklandığını henüz çözemedim.

Kızlarr selam
Napıyorsunuz? Giriyorum giremiyorum,geliyorum gelemiyorum.
Gözlüğümü takmadan telefona uzun süre bakınca da gözlerim batıyor.
Neyse iki gündür gardolap üstlerini temizledim. Elanın küçük gelen ayakkabılarını toparladım.kutuladım.Standart evin günlük temizliği zaten o da yapılırsa...Ama yemek vazgeçilemez işlerden birisi
Dün et çıkartmıştım buzluktan, eşim karides yapsak akşama dedi. Karides yaptım. Yanına humus ve haydari yaptım. Buzlukta eşimin yaptığı çiğ köfte vardı onu çıkarttım. Teyze mercimek çorbası vermişti onu ezo gelin çorbasına çevirdim. Elaya da balık yaptım.
Bugün de tas kebap pilav ( çeşitini düşünmedim) salata yeter bence.dünden kalanlar da var. Haydariyi cacığa çeviririm belki :) yemeği yemeğe çevirmek yeterki farklı oldundu. Elaya da hamburger yapacağım.
Geç uyandık. Ela pişi istemişti onu yaptım. Sadece mutfağı toparladım okula bıraktım. Bir bardak çay ya da kahve içmesem olmazdı.
Şimdi robot süpürsün evi ben süpüremeyeceğim. Yemeğe girişirim. Yarım kalan işlerimi yaparım. Birara mantı da açasım var da fırsat bulursam.
Ela anne ben yokken yemeği yapsan, gelince birlikte lego oynasak dedi.

Bayramlık kısa kollu keten tarzı kumaşı var Elaya ablamın aldığı elbisenin. Soğuk olursa da çorap ve hırka ile giydiririm dedim. Hırkanın modeli de cuk uydu elbiseye. Hırka da defactonun. Değişim yapınca almıştım.
Hava dengesiz ne alacağımızı şaşırıyoruz.
Ayloşşş alkış ona
Desin valla, yaptırsın babasına.

Hayırlı olsun baby, okul işi de gönlünden geçen olsun inşallah

Benim de bazı günler öyle. Aç kalınca midem yanıyor da yanıyor. Bazı günler oluyor, bazen olmuyor. Neden kaynaklandığını henüz çözemedim.
Mide yanması genelde yediğimiz şeylerle alakalı oluyor. Yağlı şeyler, un hamur kızartma, tatlı şeker vs vs.
Benim mesela genel sıkıntım mide. Fasulye nohut yemeden önce gaz spazm ilacı muhakkak içiyorum. Yoksa gaz krapı yaşıyorum. Tatlı özellikle şerbetliler midemi yakıyor. Bir de karışık kızartma midemin düşmanı o sebeple çok yapmıyorum onu.

babyloading87 Hayırlısı olsun babym çok sevindim. Alya ya da en güzel okul olur inşallah.
tr_lelli Alya ya bak sen babaya iş de kitlermiş kuzum.
yedirenk79 canım Ela seninle oyun oynarken çok mutlu demekki. Eşinin gönderdiği para için ben olsam altın alırdım herhalde ama karar senin tabiki. Bereketli olsun.

Temizlik yapıldı ama her zaman ki gibi toz alamadım yarın artık toz alırım. Akşama yemek olarak az az yemekler var onlar bitsin diyorum. Evde bayat ekmek ve pide çok fazlaydı sabah sabah onları kestim tepsiye koydum fırınladım mutfak robotundan geçirip galeta unu olarak kullanıcam çok da ekmek ve pide almıyoruz ama tüketemedik. İsraf olmasına izin vermedim. Burda hava yağmurlu çok güzel yağdı.

Çok mutlu sürekli oyun oynayalımmı anne sözüyle geçiyor zaman ama ben eskisi gibi oynayacak vakit bulamıyorum. Bu da üzüyor bazen beni.
Eskiden evin işini boşveriyordum. Yemek desen eşim evde yemek yemezdi.
Şimdi Elanın alerjisi var toz olmasın diye uğraşıyorum.
Ben mutfakta iş yaparken komşuculuk oynuyoruz.anne sen iş yaparken komşuculuk oynayalım diyor komşu kızımı sana bıraksam biraz işim var da diyor. Oturmaya geliyormuş bana vs vs. Ev toplarken de anne kız oyunu oynuyormuşuz. Ben otururken öğretmen öğrenci oyunu oynamak istiyor.
Eşim de altın dedi.yine de size sorayım dedim :) sağol canım fikrin için

Sen en iyisi boludan ev al donarsın bizim oralar fena soğuk oluyo kısın giyinmeye giyinir yazı bile serin
Keşke bende donsam cok ciddiyim.
Donmaya çare var giyiniyorsun.
Anacım yanmaya care yok daha nekadar soyunim
Soğuk yer arıyorum yazın hele yaylaya cikarım yayla yakın olsa tüm yaz o derece
Karadenize yada çıkacaksın
Bende bazen öyle oluyor ya midem tas gibi oluyor
Eşim 4 bine yakın para gönderdi. Ne alsam kızlar fikriniz ne altınmı alsam. Uzun vadeli birikim düşündüğümüz.
Sarı kız al

Bugün neler oldu anlatayım benim facia kaynanam aradım aramaz diye söylerinir kocama habire
Yemek masasında arar kerç eder gibi
Aradım açtı
Napıyon anne dedim iyi dedi oturuyorum
Bana dememzmi bişeymi oldu diye
Napım ben bunu valla bidaha atamayacam bu kadını bir arasan aramazsan böyle

Sen en iyisi boludan ev al donarsın bizim oralar fena soğuk oluyo kısın giyinmeye giyinir yazı bile serin

Karadenize yada çıkacaksın

Bende bazen öyle oluyor ya midem tas gibi oluyor

Sarı kız al
Ela bile diyor, Altını olan zengin olur diye çocuklar bile ekonomist oldu

Ela bile diyor, Altını olan zengin olur diye çocuklar bile ekonomist oldu
Gecen bizde müşterinin parasını eve getirdik adam gelip alacaktı benim oğlan paraları bir arada görünce desteyle
Yasasın zengin olduk diyooo
Çocuk hiç bu kadar parayı bir arada görmemişti

İyi geceler kızlar,
Uyku öncesi iki kelam edeyim dedim
Bugün sizden sonra işlere giriştim. Mutfağı oturma odasını robota süpürttüm. Diğer yerleri kendim süpürdüm. İş ortaklığı :)
Elanın odaya dokunmadım tabiki. Çünkü yerlerde legolar minik minik lego dökülüydü ve böyle kalsın anne gelince oynayalım dedi ya söz vermiştim oynayacağımıza. Zaten her gece uykudan önce süpürüyorum onun odayı. Dyson beni ne hale soktu ama öksürüğü şimdilik sanki eskiye göre azaldı gibi. Geçen gece çok öksürmüştü. Balgam çıkınca rahatladı. O gün teyzeye gitmiştik. Bence sigara dumanından tıkandı. Bir de alerji mevsimi olunca sigara daha da tetikliyor malesef. Kendimden biliyorum.
Genzim tıkanıyor.
Neyse yerlerin tozunu aldım. Yemeği hazırladım. Okula almaya gittim. Hamburger istemişti. Yemek var evde, ya beraber oynayalım evdeki yemekten ye ya da oynaayalım hamburger yapayım dedim. Birlikte yapalım dedi. Çok acıkmış.
Pizza varmış bugün okulda. Yemiyor onu.
Hamburger yaptım patates kızarttım. Ballandıra ballandıra yedi.
Sonra yemek iftar telaşı. Ardından onunla oynadık. Söz vermiştim ona.
Bu ara uykusu daha da gecikti. Bugün şart koydum. Geç uyursan kitap okumak yok dedim. Bakalım yarın nasıl olacak.
Yarına da yemeğim kaldı ohhh beeee
Şimdi kim tutar beni. Acaba nerelere gezseemm
Koridora halı bakacağım da ramazan yemek telaşına bakamadım. Arkadaş da dün çağırmıştı işim çok dedim gitmedim.

Deseydin aramıyor demişsin aradım diye

Ben minik kıtır ekmek yapıp, yerken çorbaya da katıyorum. Güzel oluyor.
Pideli kebap da yapılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…