Küçük Düşün Büyük Olsun!

harikaymış yurtdışında nereye kısmetse?

harikaymış yurtdışında nereye kısmetse?
Tam olarak şehirlere karar vermesek de biri Balkanlar, diğeri orta Avrupa (iş için), öbürü De İtalya.
@Am I Mad yunan adaları Harika fikir. Çok güzel oraları.
Önceki yıllarda yaz ayı için biletlerimizi Kasım Aralık'ta alırdık. Bu yıl şu olaylardan cesaret edemiyoruz almaya.

Uzun zamandır hayalimizdi, işten güçten fırsat bulamadık bi turlu..İnşallah bu sene kısmet olur ve İtalya ben de cook istiyorum..

Gunaydin
Birikimde belli bir rotam yok benim suanlik.
Olustukca sekillencek bakalim.
Annem aklimi bulandirdi.
Parani bankaya koyma
Ortalik malum bankalarin ne olacagi bellimi
Para yatirirsin alamazsin falan dedi.

Gr ve ceyrekde bozdurmada kayip nekadar?
Bi ara kuyumcumla bunu konusmak istiyorum.
Bilezikler ve atalari alirken anlatmisti unuttum.
Bi ara akil danismam gerek.

merhaba arkadaşlar...

annen çok da haksız sayılmaz canım... benim bir kaç müşterim, malum bankadaki yüklü miktar paralarını almakta sıkıntı çekti... yine malum vatan haini çevrenin, bütün bankaları töhmet altında bırakan, siber saldırı söylentileri de cabası...
ama ben bütün bunlara rağmen bankada da para tutuyorum... her ihtimale karşı, evde de bir miktar tutuyorum... ama Allah fırsat vermesin, yoksa, olaylar o raddeye gelirse bankada, evde birikim veya gayrimenkul olsun, her şekilde el koyabilirler, Allah korusun...

Uzun zamandır hayalimizdi, işten güçten fırsat bulamadık bi turlu..İnşallah bu sene kısmet olur ve İtalya ben de cook istiyorum..
biz turla gitmedik bireysel gittik yunan adalarına. çok güzel. ben bayılıyorum oralara.
italya da da gittiğimiz bazı yerler var. bakalım kısmet.

benim 2017 hedeflerim, daha çok manevi anlamda... daha iyi bir insan, daha iyi bir kul, her anlamda, daha çok paylaşım yapabilen, daha çok insan için, anlam ifade edebilen, bir birey olabilmek....

maddi anlamda da, papatya nın dediği gibi, evim, arabam, istediğimi alıp yiyebilecek, giyebilecek, istediğim yere seyahat edebilecek, çocuklarımın eğitimini ve sağlıklı büyüyebilmesini sağlayacak param var, daha ne isterim... sağlık ve afiyetten başka...

Rabbim, bu gününe şükreden, gelecekte başına gelebilecek, maddi, manevi imtihanlara sabreden, varlıkta da, darlıkta da, sarf edebilen kullarından eylesin....

Kızlar biliyorum çok alakasız ama
Karıncadan cok muzdaribim
Mutfağımda yuvası var
Erzak dolabımda
Her seyı kavanozluyorum
Tezgahın üstüne Bişi koyamıyorum
Cok sey denedim ama hala varlar
Cok bunaldım artık
Fikri olan var mı

2017 hedeflerimi bende yazayım
yılın ilk 6 ayı içinde araba borcunu bitirmek
tatil için gerekli parayı biriktirmek
oğlum için harçlık ekstra paraları ayrı biriktirmek
bunlar maddi kısımdı

manevi kısım ve kendim ile ilgili olanlar
daha sağlıklı beslenip kilo vermek
daha çok kitap okuyabilmek
araba kullanmayı öğrenebilmek
zamanımı daha doğru kullanmayı öğrenmek
gereksiz insan arkadaş konuşma vs ne varsa hayatımdan çıkarmak
kendime daha çok zaman ayırabilmek
daha enerjik pozitif ve faydalı olabilmek

maddi kısım bir şekilde sağlıklı olursak ve burada yazdığımız şeyleri uygularsak olabiliyormuş bunu öğrendim
umarım manevi kısımda da başarılı olurum
Ülkemiz için de daha aydınlık, insanların ferah yaşayacağı, terörün olmadığı günler yaşarız

bizim bir arkadaşın uyguladığı bir yöntem vardı dur ona bi sorayım

Markete gittim geldim , durduk yerde 119 TL harcadım.Çamaşır deterjanı, yumusatici, temizlik bezi,tasarruflu ampul,duş şampuani, eşime bana deodorant, diyet için salatalık,iceberg marul, ton balığı, tavuk göğsü, karnabahar,havuç,salatalık ve saç boyası aldım..Bugün bi ara perde yıkayıp asmayi, temizlik yapmayı planlıyorum..

Kızlar banka beni korkutuyor, ev daha güvenli geliyor..2003 yılında imar bankasında 30 bin tl parama banka ile birlikte el kondu hatta hiç unutmam 3 temmuz sabahı faiz günümdu, 1 gün önce olsa faizimi alacaktım çok yüksek faiz veriyordu o dönem...Paramı aldım çok şükür ama yanılmıyorsam 7 ay sonra 10 bin, 6 ay sonra 10 bin ve yine 6 ay sonra 10 bin gibiydi...Çok can sıkıcı dönemler geçirdiğimi hatırlıyorum. O parayı da o dönem har vurup harman savurup yedim içtim..o dönem Az para da değildi kıymet gelmedi o paradan...

O günden beri korkarım bankalardan..Belki zirraat bankası bu dönemde güvenilir olabilir...

ambar tozu al canım.

eyyay hala karincami var yaw.
Yöntem bilmiyorum kanka.

mornergis idealler,istekler cok guzel.
Özellikle su gereksiz insanlar olayi.
Ben elediklerimden sonra cok buyuk nefes almistim.
Yani sanki ufacik odadaymisimda daha ferah bir odaya gecmis kadar rahatlamistim.
İnsani cok yoruyolar.

Gecen gun bir kadin(mahalleden)
Eskiden gitmeler gelmeler vardi cat kapi giderdik koptu hersey gitsek gelsek ya yine falan dedi
Yanimda da bi ablam vardi.
O eskidendi simdi herkesin kendine gore isi var, calisan var falan dedi.
Olmaz cat kapi dedi.
Bende ben çat kapi falan istemem kimseyede cat kapi gitmem dedim acikca.

Eskiden olsa hic diyemezdim.
Ay haklisin falan derdim yani onaylamasamda soyleyemezdim aman kirilmasin diye.
Artik kirilmasi gereken varsa o kirilsin diyorum.
Söyluyorum biraz biraz artik.

İnsanin zamanla sabrı,tahammulu epey azaliyomus onu yeni yeni fark ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…