Küçük Düşün Büyük Olsun!

tr_lelli geçmiş olsun hastalık uzak olsun
kızlar yazın biz bir yerden yakalıyoruz ne de olsa
Hersene grip olmazsak olmaz zatende kuzu okuldan kaliyo kötü oluyo.
Sonra tekrar anlatmak gerekiyo
Bu mikrop nasil biseyse daha vucutdan cikmadan tekrarliyo

Antibiyotik kullanmamak icin resmen savastim 2hafta grip cektim yine antibiyotik almadim.
Ama bugun ogluma verir kesin.

çok geçmiş olsun tr_lelli....
kış=hastalık maalesef.... Allah beterinden korusun.....

antibiyotik ben de kullanmamaya çalışıyorum, hem kendimde, hem çocuklarda ama bazen mecbur kullanıyoruz, yoksa geçmiyor bir türlü...

slm kızlar bugun fırtına yagmur karışık bir gün
haftasonu neysekı yarın ııce uyumak dınlenmek istıyorum
gercı hafta sonu temzılık camasır ütü ile geciyor.
marketten alışveriş yaptım 17 tl tuttu
bu ara cok az almaya basladım marketten
haftalık 50 tl fln harcıyorum
hava soğuk olunca markete gıtmek zor gelıyor
evdekılerle ıdare etmeye calışacam bi hafta daha
bu sıra içimde kıyafet alışverişi isteği var
yılbaşı ındırımlerı nerelerde var bılenler yazsın
bakalım :)

Kış gelince ben de çok az harcıyorum. Hele bu topikleri okumaya başladığından beri iyice tasarrufa gittim. Boşa yanan lamba boşa akan su her şey gözüme batıyor. Bu hafta market ve pazara 70 lira harcadım. Eşim de 50 falan harcasa 120 lira ile bitirdik bu haftayı.

tr_lelli bende hazir peyniri yiyemiyorum cok bi tek pazardan orgu peynir aliyorum birde kasar oda tost icin annem gelenle gidenle gonderir sagolsun kv getirir bizim oralarda comlek deriz toprak kaplar onlara basarlar topraga falan gomerler cok guzel olur salamurA yapariz cecile benzer bir peynir daha var oda guzel olur

bu arada kuzuna cok cok gecmis olsun okul cocujlari hep oyle birbirine bulasiyor grip rabbim sifa versin insallah

Cok severim onuda gomuleni
Eski kasarida severim.
Saol cnm oglum icinde.

@meyraa tesekkurler

Saglik ocagina gittik
Bogazlari beyazlasmaya baslamis penicilin surup verdi etki etmezse bir hekime gidin igneye baslamasi lazim dedi.

Direk cocuk doktoruna gitseydim demek igne verebilirlerdi.

5tl suruba verdim.
Geldik eve.
Biraz yemek bisiler yapmam lazim.
Yapasimda yok.
Uydurucam artiik.

Yesilcayim varmis evde (sallama sevmiyorum aktardan almistim bunu unutmusum) ondan demledim iciyorum.
Odem attirip meto hizlandiriyo.

Bugün sabahtan gezmeye çıktım dönerken de marketten tavuk, patlıcan, kabak, iceberg marul falan aldım,
Zeytinyağlı patlıcan kozlemesi- ve kabak centmesi deriz biz, onu da yumurtalı yapıyoruz, 2 tencere yemek yaptım, saat 14 e kadar bir şey yemedim, 14 de 4 YK patlıcan,4 yk kabak ve 2 yk yogurt yedim.aksama henuz acikmadim, yarım saat sonra falan tavuklu salata ve yogurt yiyeceğim...

Sana ve oglusuna da cook çok gecmis olsun, dikkat edin kendinize...

Bu arada yemekler çok çok az sızma zeytinyağı ile ve tuzsuz pisti..

Sagol cnm
Ben aslinda az yiyorum ama b
Hareketsizlikden veremiyorum galiba
Yada metabolizmamla alakali
Bugun sadece 1tost
3yk yogurt
1kupa limonlu yesilcay ictim.
Aksamida hafif atlatirsam guzel gidiyorum.

2aksamdir meyve dahil yemedim 8den sonra.
Bakalim 2-3kg versem bana yeter.

Ben de hiç spor yapamadım bu hafta..Aslında bazen az yemek de metoyu kitleyebiliyor, 2-3 kilo gider, sebze de ye ki bağırsak sistemin bozulmasın.mesela tost ve ayran bağırsaklarıni çalıştırmayabilir, yanında domates,salatalık, marul yersen sistem daha iyi çalışır

Özlem Denizmen "Kartınla mucizeler yarat" kitabından faydalı bilgiler

Kitap 120 sayfa bunlar benim kendimce önemseyip altına çizerek okudugum yerler.

Bir hedef icin birikim yapmak istediniz zaman cagri merkezini arayip limitinizi degistirin. Limitiniz taşa yazılı değil. Dilediğiniz zaman tekrar yükseltme hakkınızın saklı olduğunu unutmayın.
●Otomatik ödemeler, sigorta taksitleri,elektrik faturası derken her sy kartınızdan ne kadar gideriniz olduğunu biliyormusunuz? Kredi kartınız icin aylik bütçe yapın. Sabit ödemeleri ve gecen aylardan süren taksitleri tek tek yazın. Ne zaman baslayıp ne zamsn bitecegini mutlaka not edin.
●Büyük alışverisler dışında taksiti tercih etmeyin. Aldiginiz malın kullanim vadesi ile uygun olsun taksitler. Örnegin 3 ayda tuketeceginiz bir ürüne 12 taksit yapmayın. Yada tatil icin... 1-2 hafta sefa 12 ay cefa olmasın
●Aylık harcamanızı hesaplarken diger aylardan kalma taksitleri atlamayın
●Ekstrenizi bütce olarak kullanin. Hangi kategoriye ne harcamissiniz bakin. {Ekstreleri kayınvalideye benzetiyor. Kimse eve gelsin istemiyor. Ama düzenli olarak geliyor :) }
●Bankaların verdigi her kağıdı imzalamayın. Bazı bankalar kredi kartı formu ile birlikte baska formlarda imzalatıyor. Aman dikkat adınıza habersiz hesap açılabilir, fazladan kredi karti çikarilabilir veya digortalanabilirsiniz. Bankalarin kendilerine uzattıgı formları imzalayan tüketiciler yıllar sonra çıkarılan borç veya mallarına gelen hacizle olayın farkına varıyorlar.
●10 saniye testini uygulayın.
●Üzerine uyuma kurulı: Bir gece düsünün uyanınca hala almak istiyorsaniz borçlanmadan alabileceksiniz alın.
●Kullanmadığınız kredi kartlarıni kırıp atmayın ya bankaya gidip ya da çağrı merkezini arayarak iptal ettirin, konuşma tarihini mutlaka not edin.
●İdeal kart sayısı ikidir. Bundan fazla kredi kartina sahip olmak hayatinizi kolaylaştırmaz.
●Kayıp ve çalintıya karsı sigortalanması: Kart sahibinin agır ihmali ve kastı olmaksızın kartın çalınması yada kaybolması durumunda kart sahibi yapacağı bildirimden önceki 24 saat icin gerçeklesen hukuka aykırı kullanimdan dogan zarardan maksimum 150 TL tutarında sorumludur.
●Diyelimki hic paraniz yok kredi kartınızin asgarisini bile ödryemiyorsunuz. 1. Ay size bildiriliyor. Kredi kayit bürosuna iletiliyor. Kredi skorunuza hemen bir eksi ekleniyor.
2. Ayda ödeyemediniz. Banka size bir uatri daha yapıyor ve ödeme yapmazsaniz yasal işlem başlatacağiz diyor. Kredi skorunuza bir eksi daha ekleniyor.
3.ay yibe ödeyemediniz. Banka toplam borcunuz üzerine 3 ay süresince eklenen faizleride koyuyor ve yasal takip başlıyor.
●Kredi sicili nasil duzenlenir?
-Borcunuzu kapatin
-kredi kartınizi faturalarinizi düzenli ve gununde ödeyin.
-bankanizla aranizda guven iliskisi olusturun
-zaman herseyin ilacidir
●KREDI KARTINIZ ICIN GUVENLIK ONLEMLERI
-Antivirus programlari kullanin. Bilgisayariniz her zaman bir antivirus programinin korumasi altinda olsun
-Halka acik yerlerde islem yapmayin. Her baglantiya tiklamayin. Her siteye bilgilerini vermeyin ya da uyelik kaydi olusturmayin
-Cevrimici finans islemlerinizi sadece "https://" ile baslayan URL'lere sahip olan web sitelerinde gerceklestirin.
-Bankalardan gelen mesajlara dikkat edin mutlaka okuyun, aramalara cevap verin. Hesaplarda bir anormallik görüp aramis olabilirler
-Hesap hareketlerinizi kontrol edin. Eger bilgilerinizin çalındığıni siz fark etmezseniz kimse fark etmez

Diger kitaptaki bilgileride toparlayip en kisa sürede paylasirim.

Bugun biraz harcamali bir gundu benim icin.
Dayim icin bir tepsi baklava yaptirdim. Faturalar vs derken 250 TL harcadim toplamda

İnşaAllah gönlünüze göre olur
Bu arada galeriye niye vermiyorsunuz

Bizim ocak ayında gün basliyo 400tl
Bes 300tl
Bakalim esim nekadar aktaricak hesaba
Hatta aktarabilecek mi.

Dogalgazda henuz gelmedi 300tl kesin gozuyle bakiyorum daha fazla gelmez umarim.

Bakliyatim bir sure idare eder beni
Kiyma ve etlerde öyle.
Domates soslarimdanda da 4.kavanozu actim bile.

Yazin kismetse birazda recel yapicam.
Yine yazin memlekete gidince teregami falan alip koyucam buzluguma.

Kıs icin daha neler yapilabilir arastiricam.
Mutis kolaylik oluyomus.

Hele yogurt mayaladigimdan beri hazir yogurt yiyemiyorum.
Ben hic oyle kase kase yogurt yiyemezdim simdi yiyorum cunku tadi cok hosuma gidiyor.

İnsanin kensi evinde yaptigi gibi olmuyor hicbisi.
Visne ve cilek recelimi bile yapmadigima pismanim
2kavanozda olsa keske yapsaymisim

no_name_ ben sebzeyi cok severdim canim bu sene hic sebze istemiyo
Etle zaten aram pek yok.

Sut ve sut urunlerine sardim bu senede
Yogurt,sut,peynir,yumurta

Pazar gunu karalahana alip corbasini yapicam kendime
1bagda pazi alip kavururum yumurtali

Abur cuburu azalttim
Asitli seylerde icmiyorum
Cikolatayla zaten pek aram yok
Her gun 1kupa yesilcay icmeye dikkat edicem.
Bakalim fark olcak mi
Spor yapacagimi sanmiyorum cunku sevmiyorum

Aksam tv karsisinda uzanirken bacak hareketleri falan yapiyorum
Plates topum var.
15-20dk sonra ondanda sıkıliyorum gerci.

Araştırma sonuçlarınızı Bana da yazın lütfen ..

Çok geçmiş olsun,ne kadar dikkat edersek edelim hem biz hemde çocuklarimiz hastalaniyor bir haftadır ben kolumda serumla duruyorm oğlum hasta eşim hasta hâlâ iyileşemedik Allahım dışardaki insanlarin yardımcısı olsun ınş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…