Ayyyy çok güzel.... ama yine de bana göre değil. Ben soğuktan nefret ediyorum. İstediğim kadar giyineyim. Olmuyor olmuyor. Annenin enerjisine hayran kaldım.
Alıntı için tsk ederim faydalı bilgiler bunlar ben ne yaparsam yapayım kk düşme olmuyor eşimi frenliyemiyorm bu akşam kargolari geldi sürekli internetten alışveriş yapar yok spor aletleri yok elektronik aletler çok gereksiz harcalamalari var ve sürekli kargo bekler böyle olunca da birkim yapasim gelmiyor çünkü çok rahat davranıyor hiçbirşeyinden kısmaz 2500 maaş alıyor 1500 ile 2000 tl arası her ay kk ödüyoruzÖzlem Denizmen "Kartınla mucizeler yarat" kitabından faydalı bilgiler
Kitap 120 sayfa bunlar benim kendimce önemseyip altına çizerek okudugum yerler.
●Bir hedef icin birikim yapmak istediniz zaman cagri merkezini arayip limitinizi degistirin. Limitiniz taşa yazılı değil. Dilediğiniz zaman tekrar yükseltme hakkınızın saklı olduğunu unutmayın.
●Otomatik ödemeler, sigorta taksitleri,elektrik faturası derken her sy kartınızdan ne kadar gideriniz olduğunu biliyormusunuz? Kredi kartınız icin aylik bütçe yapın. Sabit ödemeleri ve gecen aylardan süren taksitleri tek tek yazın. Ne zaman baslayıp ne zamsn bitecegini mutlaka not edin.
●Büyük alışverisler dışında taksiti tercih etmeyin. Aldiginiz malın kullanim vadesi ile uygun olsun taksitler. Örnegin 3 ayda tuketeceginiz bir ürüne 12 taksit yapmayın. Yada tatil icin... 1-2 hafta sefa 12 ay cefa olmasın
●Aylık harcamanızı hesaplarken diger aylardan kalma taksitleri atlamayın
●Ekstrenizi bütce olarak kullanin. Hangi kategoriye ne harcamissiniz bakin. {Ekstreleri kayınvalideye benzetiyor. Kimse eve gelsin istemiyor. Ama düzenli olarak geliyor :) }
●Bankaların verdigi her kağıdı imzalamayın. Bazı bankalar kredi kartı formu ile birlikte baska formlarda imzalatıyor. Aman dikkat adınıza habersiz hesap açılabilir, fazladan kredi karti çikarilabilir veya digortalanabilirsiniz. Bankalarin kendilerine uzattıgı formları imzalayan tüketiciler yıllar sonra çıkarılan borç veya mallarına gelen hacizle olayın farkına varıyorlar.
●10 saniye testini uygulayın.
●Üzerine uyuma kurulı: Bir gece düsünün uyanınca hala almak istiyorsaniz borçlanmadan alabileceksiniz alın.
●Kullanmadığınız kredi kartlarıni kırıp atmayın ya bankaya gidip ya da çağrı merkezini arayarak iptal ettirin, konuşma tarihini mutlaka not edin.
●İdeal kart sayısı ikidir. Bundan fazla kredi kartina sahip olmak hayatinizi kolaylaştırmaz.
●Kayıp ve çalintıya karsı sigortalanması: Kart sahibinin agır ihmali ve kastı olmaksızın kartın çalınması yada kaybolması durumunda kart sahibi yapacağı bildirimden önceki 24 saat icin gerçeklesen hukuka aykırı kullanimdan dogan zarardan maksimum 150 TL tutarında sorumludur.
●Diyelimki hic paraniz yok kredi kartınızin asgarisini bile ödryemiyorsunuz. 1. Ay size bildiriliyor. Kredi kayit bürosuna iletiliyor. Kredi skorunuza hemen bir eksi ekleniyor.
2. Ayda ödeyemediniz. Banka size bir uatri daha yapıyor ve ödeme yapmazsaniz yasal işlem başlatacağiz diyor. Kredi skorunuza bir eksi daha ekleniyor.
3.ay yibe ödeyemediniz. Banka toplam borcunuz üzerine 3 ay süresince eklenen faizleride koyuyor ve yasal takip başlıyor.
●Kredi sicili nasil duzenlenir?
-Borcunuzu kapatin
-kredi kartınizi faturalarinizi düzenli ve gununde ödeyin.
-bankanizla aranizda guven iliskisi olusturun
-zaman herseyin ilacidir
●KREDI KARTINIZ ICIN GUVENLIK ONLEMLERI
-Antivirus programlari kullanin. Bilgisayariniz her zaman bir antivirus programinin korumasi altinda olsun
-Halka acik yerlerde islem yapmayin. Her baglantiya tiklamayin. Her siteye bilgilerini vermeyin ya da uyelik kaydi olusturmayin
-Cevrimici finans islemlerinizi sadece "https://" ile baslayan URL'lere sahip olan web sitelerinde gerceklestirin.
-Bankalardan gelen mesajlara dikkat edin mutlaka okuyun, aramalara cevap verin. Hesaplarda bir anormallik görüp aramis olabilirler
-Hesap hareketlerinizi kontrol edin. Eger bilgilerinizin çalındığıni siz fark etmezseniz kimse fark etmez
Benim eşime alır biletlerini ki yıllar önce eşim issizken bizimde yanmizda nakit yokken annesi bilet paramızı ödeyip bizden geri istedi hemde iki kere 50 tl idi bide tembihlemisti babanızın hesabına atın diye aşırı derecede cimri bize karşı büyuk oğlu bekar ona yasadigi ilde ev aldı her ay mutfak masrafını tüm faturalarıni öder düzenli geliri yok der bize gelince günahını vermez aklıma geldikçe çıldıriyorm.Benimde dun biraz canim skkindi yazmadim buaraya
latiyya canim nasilsin? Canin mi skldi senin noldu ?
Babamin yanina gidiyorum sonunda
bisey soracagim kizlar sizinde esiniz ailesine yol icin falan bilet aliyor mu? Benim dun hem gidis hem donus biletlerini aldi ben şok
Günaydın Hanımlar,
Ankara'da şahane kar yağıyor. Oturup camdan seyretmesi şahane olurdu ancak öyle bir imkanım olmadığı için attım kendimi dışarı. Önce kızı okula bıraktım ordan da işe geldim. Kayan arabalara çarpmamaya çalışarak kazasız belasız geldim çok şükür.
Doğan Cüceloğlu'nun son kitabını yeni bitirdim. Diyorki 2017 yılı planlarınızı yaparken bir önceki yılın da değerlendirmesini yapın. Yani 2016'da neleri iyi yaptın, neleri daha iyi yapabilirdin ve neleri yapamadın gibi bir değerlendirmeden bahsediyor.
Ben neleri iyi yaptım / başardım?
- Sade yaşama önemli ölçüde geçiş yapmayı başardım. Giymediğim bir tane bile kıyafetim kalmadı. Kozmetikler, mutfak eşyaları, kitaplar, evdeki tüm kağıtlar hepsini ayıkladım. Şu an ferah ve sadece sevdiğim eşyalarla dolu bir evim var. Bu sadeleşme süreci 1 yıla yakın sürdü.
- 2 tanesi ilkokulda biri üniversitede olmak üzere 3 çocuğun elinden tutmayı başardım. Burs veriyorum üçüne de ve bu durumdan inanılmaz mutluyum. Umarım ileride sayıyı arttırmayı başarabilirim.
- Evi kimyasallardan arındırdım. Temizleyiciler, çamaşır suyu, yumuşatıcı, deterjan vs. artık almıyorum. Doğal şampuan ve diş macunu kullnıyorum.
Neleri daha iyi yapabilirdim?
- Karatay mutfağına önemli ölçüde geçiş yaptım. Eşim, ben ve kızım sabahları karatay kahvaltısı yapıyoruz. Pişirme ürünlerinde sadece çelik ve cam kullanıyorum. Akşam yemekleri de aynı şekilde, karataya uygun olarak hazırlanıyor. Ancak haftasonları börek, çörek yeme isteğime genellikle yenik düştüm.
-İşimde zaman yönetimini daha iyi yapabilirdim.
Neleri yapamadım / başaramadım?
-Sporu hayatımın bir parçası haline getirmeyi başaramadım. Belirli aralıklarla rutin tuttursam da devamını getiremedim.
Özlem Denizmenib Cebinde mucizeler yarat diye bir kitabı daha var. Bu kitabi gercekten cok begendim. Okuyupta bilinclenmeyecek insan yok bence. Esiniz kitap okuyan biri ise ona bu kitabi alabilirsiniz yada birlikte okuyabilirsiniz. Diger kitaplarini cok begenmedim. Ama bu kitabi her insan mutlaka okumaliAlıntı için tsk ederim faydalı bilgiler bunlar ben ne yaparsam yapayım kk düşme olmuyor eşimi frenliyemiyorm bu akşam kargolari geldi sürekli internetten alışveriş yapar yok spor aletleri yok elektronik aletler çok gereksiz harcalamalari var ve sürekli kargo bekler böyle olunca da birkim yapasim gelmiyor çünkü çok rahat davranıyor hiçbirşeyinden kısmaz 2500 maaş alıyor 1500 ile 2000 tl arası her ay kk ödüyoruz(
iyiyim canım sorun yok. sorduğun için sağol. babana kavuşuyorsun gözün aydın. annesi senin için geldiler dimi ameliyat sonrası. belki onun için kendini bilet almaya yükümlü hissetmiştir. sık sık gelmiyorlarsa sorun etme boşverBenimde dun biraz canim skkindi yazmadim buaraya
bisey soracagim kizlar sizinde esiniz ailesine yol icin falan bilet aliyor mu? Benim dun hem gidis hem donus biletlerini aldi ben şok
Bizim evde bisi var cozemedim ben iyilestim oglum yine hasta oldu.
Kulaklari yanaklari kipkirmizi ama atesi yok.
Burnu akiyo bogazi agriyo
Bugun matematikden yeni konuya gececekler.
Yollasam okula dersi anlamicak bu hastalikla
Yollamicam bende matematigi anlamiyorum.
Ne yapmislarsa arkadasindan alip internetten konu anlatim izleriz artik.
Saat 13.30 da saglik ocagina gotrucem.
Bu sene ne cok hasta olduk ya
Valla biktim hasa olmakdan artik.
Annem ve kardeşlerim yanımıza geldiklerinde dönüş biletlerini alırım, çalışıyorum. Hatta bazen kardeşim geliyorum dediğinde netten geliş biletini alırım. Eşimin ailesinde tüm kardeşlerinin vs arabası var, otobüsle gelmiyorlar. Bir kaç kere annesi tek gelmek zorunda kaldı, onun biletini aldık. Şehir dışına misafir yollayacaksak biletini alırız, bizden önce almadılarsa, otogara bir götürüyorsak alırız, duruma bakmayızBenimde dun biraz canim skkindi yazmadim buaraya
Ne ameliyatıAmeliyat sonrası soğuk dikişlere ekstra ağrı yapıyor mu ?
Naturalive diye bir markanın diş macununu kullanıyorum. Misvak, propolis ve çay ağacı karışımı. Bu markanın genel özelliği SLS, paraben, florür vs içermemesi. İnternet üzerinden sipariş veriyorum.Doğal diş macunu olarak ne kullanıyorsunuz ?
Siz de benim gibi çocuğunuza aylık kitap alıyordunuz diye hatırlıyordum ..
Kitap için aylık belli bir sayınız var mı ya da belli bir bütçe mi ayırıyorsunuz ?
Biz genelde ayın 1 inde alıyoruz
Ama son 3 gündür istiyor , ben de alıyorum hevesi kırılmasın diye ..
Aynen katılıyorum virgulune kadar. İki evladim var şu an canımı dişime taktım zorlukla büyütmeye çalışıyorum. Kendimden fedakarlık yapıyorum onlardan yapmıyorum. Yarın öbür gün de evladim ile arama kesinlikle para girmemeli. Lafı bile olmamali. Empati yapmak gerekli diye düşünüyorum. Hem sadece onlar da değil başka birisi de beni sevip sayıp evime geldiyse asla bilet parası ödetmem. Her şey para değil. Amelia2 anne olunca bunu daha iyi anlayacak. Evlatlar ile anne baba arasına para giremez. O ana baba onu okutup ortaya cikarasiya kadar kimbilir neler çekti...Annem ve kardeşlerim yanımıza geldiklerinde dönüş biletlerini alırım, çalışıyorum. Hatta bazen kardeşim geliyorum dediğinde netten geliş biletini alırım. Eşimin ailesinde tüm kardeşlerinin vs arabası var, otobüsle gelmiyorlar. Bir kaç kere annesi tek gelmek zorunda kaldı, onun biletini aldık. Şehir dışına misafir yollayacaksak biletini alırız, bizden önce almadılarsa, otogara bir götürüyorsak alırız, duruma bakmayız
Bence sende sorun etme bunu kafana, iki günlük dünya. Yarın bir şey olsa kendine ya da onlara bunu düşündüğün içiN üzülürsün. Abla tavsiyesi. 6 bin kenara koyacağım diyorsun 100 lira eksik olsa Ne olur ki , öyle düşün.
Bak kadın iyi ya da kötü, sana bakmak içiN gelmiş, hem de ağır bir operasyon olmadığı halde. Ben iki çocukla kaldım annem gidince, çok yardıma ihtiyacım vardı, gelmedi. Senin yemeklerini yapmış, dana bakmış, senin böyle içinden geçirdiğini duysa üzülür. Eşinde çok cümrisin der şakın eşine bunun lafını etme.
Biz zamanında daha büyük paralar verdiğimizde sorun oluyordu ama evimde yenmiş, yol parası verilmiş sorun etmem, yani karşımdakinin davranışına göre. Ama sürekli kv sizi enayi yerine koyuyorsa orası ayrı tabi ki kızarsın. Ama eşin jest yapmış. Şimdi babanın yanına gideceksin ve orada Ne ihtiyaçsa üstleneceksin, annemin parası var mı Yok mu demeden. Böyle düşün.
Çok geçmiş olsun,ne kadar dikkat edersek edelim hem biz hemde çocuklarimiz hastalaniyor bir haftadır ben kolumda serumla duruyorm oğlum hasta eşim hasta hâlâ iyileşemedik Allahım dışardaki insanlarin yardımcısı olsun ınş.
bizde de alınır hep yani benim ailem izin vermez almamıza onlar hep kendi alırBenimde dun biraz canim skkindi yazmadim buaraya
Biz ilkokulda, üniversitede okurken İstanbul'a dayımın teyzemin yanına giderdik, hep biletimizi keserlerdi. Annem gittiğinde, dayım anneme biletini alır, annemin 900 tl emekli maaşı var. Şimdi Eminim dayımın yanına gitsem yine alır biletimi, teyzem almaz onun düşüncesini bilirim, artık çalışıyor , benden durumu iyi diye düşünür. Böyle düşündüğü içiN de onu suçlamam. ama o da evinde el yapımı ne varsa koyar. Eşimin ailesinin tarafında pek karşılaşmadım bilet mevzularına çünkü arabasız kimse yok. Bir öğrenci kuzeni ile aynı şehirdeyiz, ona 200-300-400 duruma göre el harçlığı verirdik.Aynen katılıyorum virgulune kadar. İki evladim var şu an canımı dişime taktım zorlukla büyütmeye çalışıyorum. Kendimden fedakarlık yapıyorum onlardan yapmıyorum. Yarın öbür gün de evladim ile arama kesinlikle para girmemeli. Lafı bile olmamali. Empati yapmak gerekli diye düşünüyorum. Hem sadece onlar da değil başka birisi de beni sevip sayıp evime geldiyse asla bilet parası ödetmem. Her şey para değil. Amelia2 anne olunca bunu daha iyi anlayacak. Evlatlar ile anne baba arasına para giremez. O ana baba onu okutup ortaya cikarasiya kadar kimbilir neler çekti...
Kıyma ve etin kg ne kadar? Eti'n özel bir bölgesi mi? Bana biraz pahalı geldi, bir kg dan biraz fazlaysa olabilirbenim harcamalarım
53 pazar
15 balık, gerisi 1,5 patates, 1,5 kilo soğan
1 kilo domates 5 tl
patlıcan, kıvırcık, havuç
ayva, mandalina, kuru kayısı hepsi 53 tl fiyatlarını bilmiyorum eşim ayptı pazarı
85 tl de kıyma ve et, 1 er kilo
Ben de 1 er kilo kıyma ve et aldığımda bu civar tutuyor. 80 d n aşağı çıkmadım kasaptan.Kıyma ve etin kg ne kadar? Eti'n özel bir bölgesi mi? Bana biraz pahalı geldi, bir kg dan biraz fazlaysa olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?