Küçük Düşün Büyük Olsun!

selam hanımlar. 2016'nın sonuna geliyoruz. kişisel anlamda, ekonomik açıdan benim için güzel bir yıldı. borçsuz evlendik çok şükür. her ay belli bir miktar parayı yok sayıp, birikime aktarabildik. akarken doldurabildik şükür. kötü gün parası demiyorum hiç. her zaman allah hayırlı günlerde ve hayırlı işlerde kullanmayı nasip etsin diyerek birikimi yapıyoruz. 2017'de bakalım bizleri neler bekliyor. rabbim bize ve ülkemize, insanlarımıza güzel günler göstersin.

Bir cok ortak yanimiz var kizlar
Bu sebeple birbirimizi anliyoruz
Hem birikim,hem ailevi durumlar hem gunluk kosturmaca
İyiki topigi acmisim ve sizlerle tanisma firsatim olmus.

@Papatya ve bizim tayfanin kizlariyla baska topiklerlede sohbetimiz vardi
Ama sizlerle boylesi vesileymis.

Ne iyi ettinizde geldiniz.
Gizli sakli okuyanlar sizde gelin
Burda hersey cok guzel.

Kocaman bir aminn canim

benim 2016 yılı için pişmanlığım, kpss'ye çok iyi hazırlanmamamdı. iyi bir puan alamadım. memur olsam eşim de işini değiştirebilirdi. İnşallah iyi bir işim olur da eşimin yükünü hafifletebilirim biraz..

hakkınızda hayırlısı olsun.

Gunaydin herkese
Kv konusu gecmis, bende kv+3gorumceyle neler cektim kac kere sildim dedim ama biraz esimin hatrina birazda oglum dogunca mahrum birakmak istemedim ama araya o duvar oruldu birkere.. erken dogumla kaybettigim bebegimi topraga verirken mezarlikta yuzume bakmayan 1 gorumce ve ayni gun kizimda sana kusmus diyen bi kvye sahibim neyseeeee.....
Dun esim pazara gitti 30 tl harcamis. Canakkaleden zeytinyagi siparis edicez 15 kilo yeter diye dusundum 225 tl tutuyor.
Indirim msj lari kafami karistiriyor bide kizlar kervan magazasindan 8-9 sene once ceyizim icin yaptigim alisveristen puanlarim birikmis.yilbaslari msj geliyo 252 tl puaniniz var alisverisin yarisi bizden diye nevresimlerim de eskidi ama biraz daha idare etsemmi bilemedim

latiyya zencefil aci oluyo ya biraz yemiyo sipa
Janita vick evde yok ya almam gerek
@Am I Mad balli limon veriyorum sadece canim karabiber eklersem yemeyebilir.

Ama dolu dolu oksuruyo sanirim balgami var.
o zaman bilemem canım. ben grip olduktan sonra, hastalığın sonunda öksürük olurum. ciğerden değil, gıcık gibi öksürürüm. o zaman bu dediğimi yapıyorum, geceleri rahat uyuyorum. balgam atıyorsa öksürüğü kesmek iyi değil diyorlar. öksürükle üst solumun ve alt solunum yolları temizlenirmiş.

kızlar ben çok sık hasta olmam. bunu da hem spor yapmama, dengeli beslenmeme, hem de hakiki balın içine aktarın türlü baharatlarla hazırladığı macuna borçluyum. her sabah tercihen aç, olmuyorsa tok bir çorba kaşığı kadar yiyorum. çocuklar yiyebilir mi bilmiyorum, tadı biraz kötü. vücut direncini gerçekten arttırıyor. grip genelde beni teğet geçiyor. aktarlara grip macunu hazırlar mısınız dediğinizde, hemen hepsi biliyor. kendi ballarından da hazırlayan var, hatta çoğu öyle. biz balımızı kendimiz götürüyoruz. isterseniz deneyin.

hakiki balı nerden temin ediyorsunuz?

çok şanslısınız. ben marketlerde satılan balların hakiki olduğuna inanmıyorum. yine de alıyorum mecbur..

Bizde bal,tereyag bu sene memleketten donerken aldik.
Hala var
Ama yazi cikarmaz galiba
Ben bitki caylarinida balla tatlandiriyorum.
Kahvaltida,limonlu bal falan derken buyuk kavanoz doluydu az kaldi.

2016 maleswf sağlık açısından bana hiç iyi gelmedi. Ama allah beterinden saklasın. İnşallah bunlarla gelip geçsin.
Kendi adıma bereketli bir yıldı. Ciddi anlamda birimin yapmaya başladım. Bol kitap okudum, şade hayata adım attım, spora başladım. Kendim için çok şey yaptım gerçekten de.
Çok şükür halimizde. Rabbim bu günleri aratmasın inşallah

kızlar bu sene eşimle birlikte aile ekonomimizle ilgili kararlar aldık. kumbara tasarrufuna yine devam. ama iki kumbarayı teke düşüreceğiz. evimizde bir sadaka kumbarası bir de şahsi kumbaramız vardı. sadaka kumbarasını ramazan ayında açacağız. şahsi kumbarayı da sadaka kumbarasına devrettik. spor salonundaki işi seviyorum ve zorlanmadan yapıyorum. plansız hamilelik vs olmazsa, geliri şahsi kumbarayı karşılıyor. böylece bursiyerlerin sayısını ikiden üçe çıkarabileceğiz. bu kararımızı ocak ayıyla birlikte uygulamaya sokacağız.

evlenmeden önce ben kendi kıyafetlerimi kışlık-yazlık-mevsimlik olarak hepsini yenilemiştim. bu kıyafetler nankör olmadıktan sonra beni 3 yıl idare eder. eşimin de kışlıklarını sürpriz olarak yeniledim. sadece eşimin mevsimlik ve yazlıklarını yenileyeceğiz. bunun dışında bir çorap dahi almayacağız. ev-uyku-iç giyim yeterince var. ev eşyası olarak en fazla kırılan ve olmazsa olmaz bir eşya olursa yerine koyacağız. birbirimize hediye almayacağız, eş-dost-anne-babalara da sadece özel günlerde hediye alacağız. onu da abartmayacağız.

koca evin her tarafını ısıtıyorduk. artık bunu da yapmayacağız. sadece mutfak, banyo, yatak odası ve salonu ısıtacağız. sanki evde ordu mu yaşıyor, ya da her akşam her akşam ev dolusu misafir mi geliyor. iki odanın petekleri açılmayacak. bunu dün akşam uygulamaya soktuk.

mutfak kısmında israfımız yok. yazın yine kış için hazırlıklar yapacağız. bu defa daha fazla hazırlık olacak. et ihtiyacımızı yine kasaptan ve marketten değil, aldığımız büyük baş hayvanı kestirerek halledeceğiz.

ikimizin de kredi kartımız var. düşündük iptal edelim mi diye, iptal etmemeye karar verdik. çünkü bizi sıkıntıya sokacak bir harcamamız olmamış. ne olur ne olmaz kalsın dedik.

Elektrik geldi yehuu
vileda ucu almıştım vidalı. meğerse geçirmeliymiş. fişini ve kabını da atmıştım. elimde patladı ya

gerçekten harika planlama.. tebrik ederim

Kurban harici normalde mi buyuk bas alip kesiyosunuz.
Yani bir kac kisi birlesip falan mi?
Benim aklimda da bu var
Guvenilir belli bir kasabimiz yok
Kiyma,et ihtiyacini rast gele kasaplardan karsiliyoruz.
Gerci annemler fazla alip banada aliyolar genelde kendilerine alinca.
Kasaba cok para harcamiyorum ben.

Ama hani kurbandaki gibi bir kac kisi olsa ve taze et olarak kesilse neguzel olur.
Yada boyle yerler varmidir taze taze kesip paramiz kadar alabilecegimiz.
Hic arastirmadim.
Ama olsun isterim

Mesela 800tl lik sadece et seklinde almak isterim
Birazini kiyma birazini kusbasi vs.

Yaz tabi cnm içini dök hepimiz çok dertliyiz bu kvlerden neler neler yasattilar bize kimse durduk yere bana gelmesin demez hattâ yazalım sürekli belki içimiz biraz ferahlar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…