Kocaman bir aminn canimselam hanımlar. 2016'nın sonuna geliyoruz. kişisel anlamda, ekonomik açıdan benim için güzel bir yıldı. borçsuz evlendik çok şükür. her ay belli bir miktar parayı yok sayıp, birikime aktarabildik. akarken doldurabildik şükür. kötü gün parası demiyorum hiç. her zaman allah hayırlı günlerde ve hayırlı işlerde kullanmayı nasip etsin diyerek birikimi yapıyoruz. 2017'de bakalım bizleri neler bekliyor. rabbim bize ve ülkemize, insanlarımıza güzel günler göstersin.
hakkınızda hayırlısı olsun.benim 2016 yılı için pişmanlığım, kpss'ye çok iyi hazırlanmamamdı. iyi bir puan alamadım. memur olsam eşim de işini değiştirebilirdi. İnşallah iyi bir işim olur da eşimin yükünü hafifletebilirim biraz..
o zaman bilemem canım. ben grip olduktan sonra, hastalığın sonunda öksürük olurum. ciğerden değil, gıcık gibi öksürürüm. o zaman bu dediğimi yapıyorum, geceleri rahat uyuyorum. balgam atıyorsa öksürüğü kesmek iyi değil diyorlar. öksürükle üst solumun ve alt solunum yolları temizlenirmiş.
hakiki balı nerden temin ediyorsunuz?kızlar ben çok sık hasta olmam. bunu da hem spor yapmama, dengeli beslenmeme, hem de hakiki balın içine aktarın türlü baharatlarla hazırladığı macuna borçluyum. her sabah tercihen aç, olmuyorsa tok bir çorba kaşığı kadar yiyorum. çocuklar yiyebilir mi bilmiyorum, tadı biraz kötü. vücut direncini gerçekten arttırıyor. grip genelde beni teğet geçiyor. aktarlara grip macunu hazırlar mısınız dediğinizde, hemen hepsi biliyor. kendi ballarından da hazırlayan var, hatta çoğu öyle. biz balımızı kendimiz götürüyoruz. isterseniz deneyin.
hakiki balı nerden temin ediyorsunuz?
çok şanslısınız. ben marketlerde satılan balların hakiki olduğuna inanmıyorum. yine de alıyorum mecbur..babamın bingöl'de asker arkadaşı var. kendisi bal üreticisi. o her sene kilolarca bize yolluyor. ayrıca babam mesleği gereği köylere, ormanlık bölgelere çok gidiyor. oralardan da çam ve kestane balı alıyor.
gerçekten harika planlama.. tebrik ederimkızlar bu sene eşimle birlikte aile ekonomimizle ilgili kararlar aldık. kumbara tasarrufuna yine devam. ama iki kumbarayı teke düşüreceğiz. evimizde bir sadaka kumbarası bir de şahsi kumbaramız vardı. sadakakumbarasını ramazan ayında açacağız. şahsi kumbarayı da sadaka kumbarasına devrettik. spor salonundaki işi seviyorum ve zorlanmadan yapıyorum. plansız hamilelik vs olmazsa, geliri şahsi kumbarayı karşılıyor. böylece bursiyerlerin sayısını ikiden üçe çıkarabileceğiz. bu kararımızı ocak ayıyla birlikte uygulamaya sokacağız.
evlenmeden önce ben kendi kıyafetlerimi kışlık-yazlık-mevsimlik olarak hepsini yenilemiştim. bu kıyafetler nankör olmadıktan sonra beni 3 yıl idare eder. eşimin de kışlıklarını sürpriz olarak yeniledim. sadece eşimin mevsimlik ve yazlıklarını yenileyeceğiz. bunun dışında bir çorap dahi almayacağız. ev-uyku-iç giyim yeterince var. ev eşyası olarak en fazla kırılan ve olmazsa olmaz bir eşya olursa yerine koyacağız. birbirimize hediye almayacağız, eş-dost-anne-babalara da sadece özel günlerde hediye alacağız. onu da abartmayacağız.
koca evin her tarafını ısıtıyorduk. artık bunu da yapmayacağız. sadece mutfak, banyo, yatak odası ve salonu ısıtacağız. sanki evde ordu mu yaşıyor, ya da her akşam her akşam ev dolusu misafir mi geliyor. iki odanın petekleri açılmayacak. bunu dün akşam uygulamaya soktuk.
mutfak kısmında israfımız yok. yazın yine kış için hazırlıklar yapacağız. bu defa daha fazla hazırlık olacak. et ihtiyacımızı yine kasaptan ve marketten değil, aldığımız büyük baş hayvanı kestirerek halledeceğiz.
ikimizin de kredi kartımız var. düşündük iptal edelim mi diye, iptal etmemeye karar verdik. çünkü bizi sıkıntıya sokacak bir harcamamız olmamış. ne olur ne olmaz kalsın dedik.
planlama iyi de, uygulamayı da görelim bakalımgerçekten harika planlama.. tebrik ederim
Kurban harici normalde mi buyuk bas alip kesiyosunuz.kızlar bu sene eşimle birlikte aile ekonomimizle ilgili kararlar aldık. kumbara tasarrufuna yine devam. ama iki kumbarayı teke düşüreceğiz. evimizde bir sadaka kumbarası bir de şahsi kumbaramız vardı. sadaka kumbarasını ramazan ayında açacağız. şahsi kumbarayı da sadaka kumbarasına devrettik. spor salonundaki işi seviyorum ve zorlanmadan yapıyorum. plansız hamilelik vs olmazsa, geliri şahsi kumbarayı karşılıyor. böylece bursiyerlerin sayısını ikiden üçe çıkarabileceğiz. bu kararımızı ocak ayıyla birlikte uygulamaya sokacağız.
evlenmeden önce ben kendi kıyafetlerimi kışlık-yazlık-mevsimlik olarak hepsini yenilemiştim. bu kıyafetler nankör olmadıktan sonra beni 3 yıl idare eder. eşimin de kışlıklarını sürpriz olarak yeniledim. sadece eşimin mevsimlik ve yazlıklarını yenileyeceğiz. bunun dışında bir çorap dahi almayacağız. ev-uyku-iç giyim yeterince var. ev eşyası olarak en fazla kırılan ve olmazsa olmaz bir eşya olursa yerine koyacağız. birbirimize hediye almayacağız, eş-dost-anne-babalara da sadece özel günlerde hediye alacağız. onu da abartmayacağız.
koca evin her tarafını ısıtıyorduk. artık bunu da yapmayacağız. sadece mutfak, banyo, yatak odası ve salonu ısıtacağız. sanki evde ordu mu yaşıyor, ya da her akşam her akşam ev dolusu misafir mi geliyor. iki odanın petekleri açılmayacak. bunu dün akşam uygulamaya soktuk.
mutfak kısmında israfımız yok. yazın yine kış için hazırlıklar yapacağız. bu defa daha fazla hazırlık olacak. et ihtiyacımızı yine kasaptan ve marketten değil, aldığımız büyük baş hayvanı kestirerek halledeceğiz.
ikimizin de kredi kartımız var. düşündük iptal edelim mi diye, iptal etmemeye karar verdik. çünkü bizi sıkıntıya sokacak bir harcamamız olmamış. ne olur ne olmaz kalsın dedik.
Yaz tabi cnm içini dök hepimiz çok dertliyiz bu kvlerden neler neler yasattilar bize kimse durduk yere bana gelmesin demez hattâ yazalım sürekli belki içimiz biraz ferahlar .Kizlar biz buraya tasindik 6.senemiz 3senesi borc odemekle gecti
Esimin kardeslerinin bize kitledigi borclar
Cunku sorumsuzlar.
Esimin annesi gelip agliyo gorustugumuz zamanlarda abinlerin elektrigi kesik
Kardesinlerin bilmem nesi kesik
Banane abi.
Banane.
Benim esiminde 2 eli 2ayagi var
Onlarinda
Calissinlar
Evlenirken dogururken bana mi sormuslar
Uremeyi bilmisler ama
2ser 4er.
Banane!
Nitekim esim yinede odedi
sirf BUrdayken 50bin tl yakin borclarini odedi
Öncesini saymiyorum bile bi kaynimi esim ev sahibi etti.
Onlarin hepsi benim birikimim olacakti simdi
Boyle kardesler annelerde var
Evlerden ırak
Dun k.v esimi ariyo yanimda esimde
Tansiyonum cikti drm gittik psikolojikmis diyo
Noldu?
Diger cocuklarininda yanina sigamadin dimi biz rahatligi yok tabi.
Asla ama asla gorusmeyecegim.
Bu.konularda benim canim cok sıkkin
Anlatacakda kimsem yok cevremde hepsi dedikodu pesinde
Kusurabakmayim yazdim öyle pat diye.
Hakkinizi helal edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?