Küçük Düşün Büyük Olsun!

Sana cimrisin demedim, eşine bilet mevzusunu açarsan senin hakkımda cimri diye düşünür dedim. Tr elli ye misal kv ile çok sorun yaşamış ya da papatya, onlar bu konuda tepki gösterse, istememekte haklılar. Ancak senin ailevi sorunlarını bilmem. Kv sana bakmak içiN geldiğini göz önüne alarak yorum yaptım.
Tekrar söylüyorum bence düşünüp De artık canını sıkma. Sana kendini para konusunda enayi hissettirecek şeyler yapmıyorsa, kendini üzmeye değmez. Sağlıktan ve huzurdan önemli şey Yok. Huzurunu kaçırma, eşine yansıtma.

cnm bende öyle ayrı kese dıye dusunrum yanı hedıye vs alırım da baska yapmazdım
eşim annesıne arada sırada harclık gönderınce noluyo ya dedım bende anneme gönderdım,

Yazlığa bu tarz koltuk istiyorum
Bu Alfemo marka , 2 tane 3'lü fiyatı 4.816 , benim düşündüğüm miktar ise 2.500 ..

Daha uyguna nereden bulabilirim ..
hangi şehirdesiniz
kendi imaaltları olan magazalarda daha uygun bulunabilir bence

kızlar a101de fairy 81li kapsul deterjan 38 tl uygun muuu
Canim ben yillardir likit jel kullaniyorum sanki daha bereketli aylarca gidiyo bana
Artik kapsul kullanmiyorum

3 3gunlukdunya ben eyyay a katiliyorum
O modeli aynen gidip gosterirsen ona yakinini yapabilirler
Sende istanbuldasin eskidji bazaar da direk kendileri yapip satiyolar
Olcu,model,renk,kırlent modeli sayisi hepsini sen secip belirliyosun

Ben 2000tl aldim gecen sene otrma grubumu ordaki bir magzadan memnunumm

Yine esya alsam yine oradan alirim cunku esyada omurluk olsun 20-30sene kullanayim falan(ki ömur yeterse) bana gore degil.
Bir koltuk takiminada hic 5-6bin falan vermem.
Bu koltuklar beni bu evde ihya eder.
Cikarsam yeni alicam ama.

Yatak odamin 6.senesi buraya tasininca aldim onuda cikarken degisicem.
Onuda uygun aldim ben o sebepden pek oturmuyo icime.

Ama 7-8bin versydim bi yatak odasina heralde 15-20sene degistirmezdim.
Yani kirilina kadar idare ederdim.

Esyada,tülde,halida hep uygununu buluyorum.
Cok arastiriyorum ,soruyorum.

Beyaz esyada da sansim yagver gitmisti indirimden almistim ç.Mak ve bulasik mak.
400tl kadar indirimliydi istedigim camasir mak. Şansa.

Suan tabak arayisindayim araya araya onuda uyguna bulucam :)

Cay kasigi takimimi arkadasim 28tl almis
Ayni marka ayni takim ayni model yani
Ben 20tl buldum.

Biraz etrafi kolacan edip indirimleri takip falan edince bulunuyo.

10.000 e koltuk aliyolar ben 10bine yatak odasi yemek odasi koltuk takim alir tül haliyida halleder +sehpa hediye isterim.

tr_lelli ,oglusuna gecmis olsun.Ben kizim hastalaninca,öksürük ve hiriltisi olunca sogan ve baldan surup yapiyorum.Biraz kokuyor ama dogal en azindan.icine bald ve taze kekik koyanlarda var.
Sagol canim
Turp dan yaptim icmedi
Sogandan da icermi bilmem ki denesem.
Limonun kabuklarini soydum bala kattim limonundanda ye zaten tatlanmis mandalina gibi olmus diyorum yemiyo
Yemem diye tutturuyo cins azicik.

Sagol canim
Turp dan yaptim icmedi
Sogandan da icermi bilmem ki denesem.
Limonun kabuklarini soydum bala kattim limonundanda ye zaten tatlanmis mandalina gibi olmus diyorum yemiyo
Yemem diye tutturuyo cins azicik.
Benim kizda icmiyor.papatya cayi yapiyorum Bu suruptan icine döküyorum karistiriyorum o zaman iciyor.ya da aksam yatmadan süt iciyorsa sütüne de karsistirabilirsin.
Her hastalandiginda yaparim,bize iyi sonuc veriyor.

Benim kizda icmiyor.papatya cayi yapiyorum Bu suruptan icine döküyorum karistiriyorum o zaman iciyor.ya da aksam yatmadan süt iciyorsa sütüne de karsistirabilirsin.
Hic bukadar hasta olmamisti bende anlamadim
Okulda kapiyolar bilmiyorum
Sogukda okul harici disarida cikmiyoruz arabayla gidip geliyoruz ciksak bile.
Olacagi varmis soguk alginligi dedigimiz basit seyler sonra zatureye ceviriyo falan ben korkuyorum.

Olacagi varmis soguk alginligi dedigimiz basit seyler sonra zatureye ceviriyo falan ben korkuyorum.
Korkma canim birsey olmaz,bakimini yapiyorsun zaten,arada hastalanmakta iyidir vucut direnc kazanir.Allah Sifa versin.

Üçgünlük dünya biz yazlığımızı aldığımızda inan ikinci kattaki 3 odaya ilk sene hiçbir şey koyamadık, sadece alt katta bulunan salon ve mutfağı düzenledik. Mutfagıma en iyi ankestra set buzdolabını nofrost almıştık televizyonumuz bile hala tüplü televizyon. Annemin babamın eski demiyeyim ama baya bi gidik koltuk takımlarını koymuştuk.Ben önce kalıcı olacak beyaz eşyaları önemsemiştim. Klima, şofben ve çamaşır makinesi öncelik sıram onlardı. Ama şimdi oturduğum kışlık evin eşyalarını yazlığıma götürüyorum. Kışlık evime yenilerini alıyorum, yazlıktaki 3 oda yeni yeni dolmaya başladı.

Tabi yine sen bilirsin eşya konusunu benimki sadece bir öneri. Çok fazla oturulmadığı için biz böyle düzene sokmaya çalıştık. Herşeyden önce eşinle çocuğunla ve dostlarınla Allah sağlıkla oturmak nasip etsin. İsteyen herkese de nasip olsun denizin kokusu bile insanı stresten uzak tutuyor.

Grip macununu bal sizdrn olunca kaça hazırlıyorlar ?

2016 da neredeyse aynı şeyleri yaşamışız
2017 den her anlamda çok daha iyi geçsin inşaAllah

Eskidjiye baktım 3 lünün tanesini 900 e verenler var , yani 1800 ediyor ama istediğim gibi olan da vardı onun 2 tane 3 lüsüne 4900 deyip 4600 e veririm dediler

Çamlıca mobilyacılar çarşısına baktım orada da benim istediğim modele 200-300 lira farkla hemen hemen aynı fiyatı verdiler

Eskidjiye baktım 3 lünün tanesini 900 e verenler var , yani 1800 ediyor ama istediğim gibi olan da vardı onun 2 tane 3 lüsüne 4900 deyip 4600 e veririm dediler
Butun dukkanlarini gezdiniz mi?
Ben gecen yıl subat ayinda aldim
En babasi 3.500tl idi.
Genelde benim koltuklar
2bin-2.500-2.600 civariydi
Hatta bizimki 2.200 dedi
Pazarlik yaptim esim hic pazarlik yapamaz.
-200tl 2bin aldim + butun yastiklarinada yedek kılıf yaptirdim birer tane daha

Bide petek önune atilan buyuk puf vardi ondanda isticektim ama bukadar cirleflik yeter dedim :)
Esim olmasaydi isterdim ama.
Esime dua etsinler.
Onunda nerden baksan bi 100tlsi vardi kocaman buyuk bisi.

Anneme buzdolabi ve camasir mak. alirkende kettel e yapistim bunu hediye verceksiniz diye
9-10sene once yani.
Ozaman 70tl idi o kettel hic unutmuyorum.
Daha ucuz biseye yapissan ya bakisi atip biraz mirin kirin ettiler bu da hediye paketi olsun dedim.
Aldim onu hediye olarak hala kullaniyorum zehir gibi

Gecen sene ünite alirkende deri sehpalarimida yaninda yollayin dedim.
Adam bakariz falan dedi o da hediye
Onlarda geldi.

Valla isteyenin bir yuzu kara

Ben de tam tersi bir kere alayım uzun yıllar kullanayım , sonra zırt pırt değiştirmek için para harcamayayım diye düşünüyorum .. Hem koltuk değiştirince tül perde de değiştiriliyor , halı da değiştirliyor , masraf üstüne masraf .. O parayla tatil yaparım mantığındayım ..
O yüzden hem içime sinen hem kullanışlı sağlam kaliteli olsuk ki bir 15-20 yıl kullanayım ..
Ama çok para da vermek istemiyorum yazdan yaza kullanılacağı için ..
İnşaAllah gönlüme gere uyguna bulabilirim ..

ya ben yüklük yaptırmıştım hiç mi hiç yetmiyor bana:/ hatta bi tarafı halı koymak içindi orayı bile başka şeylerle doldurdum sıkış tıkış. bitane daha yaptırabilirim ama taşınma ihtimalimiz var. bekliyorum bakalım.
yatak örtüsü almıştı görümcem bana, 400 liraya. eşek kafam keşke o kadar para ona vereceğimize daha günlük bir örtü, yanına da bornoz takımı nevresim vs. bişey aldırsaydım. keşke de kullansam.

Yaşlı bir teyze şöyle bir tarif vermişti
Annesi ona yaparmış
Kara tentürdüyotu sırtına yukarıdan aşağıya her tarafına , sonra sağdan sola yine omuzların oradan en alta doğru sırayla her yere sürüyormuş
O arada büyük bir havluyu da sıcacık yapıp bu sürme işlemi biter bitmez havluyu sararmış ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…