Küçük Düşün Büyük Olsun!

Amin Allah isteyen herkese nasip etsin

Ben yeni eve yeni eşya mantığındayım ve eksiksiz olsun istiyorum , çünkü evlendiğimden beri çok sıkıntı çektim , hiç olmazsa bu yaz biraz rahat edeyim diye düşünüyorum ..
yazlık zaten 1+1 küçücük ..
Gereksiz hiç bir şeyi almak istemiyorum , sadelikten yanayım ..
Sehpa almayı bile düşünmüyorum , nostalji olsun diye yer sofrası alabilirim
Alınacak şeyler belli
Buzdolabı , çamaşır makinesi , ocak , 2 tane 3lü koltuk , oğluma karyola+yatak ( belki marangoza yaptırırım ) , bize karyola+yatak .. Gardrop da oda ve ev küçük olduğu için , içinin kullanışlı olması ve tüm eşyaları içine alabilsin diye onu da marangoza yaptırmayı düşünüyorum .. Ama hiç araştırmadım fiyatı nasıl olur bilmiyorum ..
Karyolayı da ikeadan almayı düşünüyorum , ferforje demir karyola , 550 tl

Rabbim hepimize güle güle oturmayı , mutlulukla yaşamayı nasip etsin .. Ev ve eşyalar güzel anlarımıza şahitlik yapsınlar ..

Gezdik , ama bu modelde sadece bir yerde vardı ..

Yastıklara yedek kılıf çok mantıklıymış , aklımda olsun ..

Ben de buzdolabı ve çamaşır makinesi alcam , ne istesem ?

Ünitenin fiyatı ne kadardı , sehpa ne kadardı ?
Yani ne kadarlık alışverişe ne kadarlık hediye almış oldunuz ?

Ben çeyiz alışverişinde hiç hediye istemedim , beyaz eşya aldığımız yer telefon hediye etmiş , onu da eşimin teyzesine vermişlerdi

Ünite 580tl aldik
Sehpa da 40-50tl falandir heralde deri sehpalardan

O tarz ortuler yeni gelin evlerinde ev gormeye gelenler icin kullaniyolar.

(Ev gorme tabirini sevmiyorum ev iste nesini inceliyolar ben anlamiyorum)
Ev sahibi bi kuran okutur misal gidiler
Ben sana ev gormeye gelicem falan tuhaf bisi ya

Ben gunluk pike kullaniyorum yatak odaminda genelde kapisi kapalidir.
Misafirde gelse.
Ben sevmiyorum yatak odasina gelip bakanlari

Bir defa ev gormeye diye bana geldiler yeni evlendigim zaman kadin binadan biriydi baktim yatak odamin dolabini aciyo ne munasebet?
İc haznesini merak etmis!
Ne alaka!
Sanki yorganlarini yada giysilerini getirip benimkine koycak.
İcindeki rafı,bolmesini gormek istemek ne alaka ya!

Distan belli iste ebati.

Tamamen icindeki duzeni merak etti

Tuhaf tuhaf insanlar var.

Hava o kadar soğuk ki, şimdi pazardan geldim pazar çok pahalı pazarcılar poşeti açmakta zorlanıyor. Valla Allah yardımcıları olsun bu soğukta dışarıda olanların. Ama en çok meyve aldım, salatalık malzemeleri ve sebze olarak bir de ıspanak ve 42 tl harcamışım o kadar da dikkat ederek harcadım.

aynen öyle. kurban bayramındaki gibi bir kaç aile birleşip, büyükbaş bir hayvan alıyoruz. aldığımız yerde kesiliyor, parçalanıyor. aynı kurbandaki gibi eşit miktarda pay ediliyor. ailemin yaşadığı binanın altında, düzenimiz var. (dedem kasaptı) orda kıyma çekiliyor, biftek, kuşbaşı, bonfile vs hazırlanıyor. herkes dondurucusuna yerleştiriyor.

Çok saygısızca

Siz ne yaptınız ?

3 3gunlukdunya yazlık nerde
1+1 eve 2 3lü ve 2 karyola Nasıl sığacak anlayamadım ben

1 oda bizim oda olacak oraya bir yatak bir gardolap

Diğer odaya da 3-2-1 şeklinde koltuk almayacağım , 3-3 alacağım ve oğlumun karyolasını da o odaya koyacağım inşaAllah ..

Orta sehpa , zigon sehpa , tv ünitesi , yemek masası , vitrin gibi eşyalar almayacağım ..

Çok şükür diyete bugün de devam ..

Saat 13. 30 da yağsız tuzsuz marul salata. Haşlanmış tavuk göğüs ufak bi parça, 4 YK yoğurt

Akşam 18.30 4 YK kabak yemeği,4 YK patlıcan kozlemesi-, 4 YK yoğurt...

yok artık yuh artık hatta oha! dolabın kapısını açmak ne demek terbiyesiz. orda saçını başını yolacan aslında:) ben akrabamın evinde buzdolabını bile açarken izin istiyorum. ne insanlar var yarabbim hiç mi aile terbiyesi almıyorlar

vay canına ne istikrar.. şapka çıkarıyorum:) bana da sayende diyetimsi şeyler oluyor:)) sabah bir yumurta,iki-üç parça ekmek. akşam da 1 kase yoğurt ve 5 kaşık kadar bulgur pilavı. vayy be ne yememişim ama:)

Vallahi tebrikler, iyi yememissin gidecek bu kilolar illaki

Yazlıkta zaten az eşya olmalı bencede
Masa sehpa fazlalık bana göre öyle yerlerde
Balkonda mutfakta masa varsa yeter zaten
Güzel günlerde oturun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…