- 24 Ağustos 2015
- 3.304
- 3.919
- 333
Üçgünlük dünya biz yazlığımızı aldığımızda inan ikinci kattaki 3 odaya ilk sene hiçbir şey koyamadık, sadece alt katta bulunan salon ve mutfağı düzenledik. Mutfagıma en iyi ankestra set buzdolabını nofrost almıştık televizyonumuz bile hala tüplü televizyon. Annemin babamın eski demiyeyim ama baya bi gidik koltuk takımlarını koymuştuk.Ben önce kalıcı olacak beyaz eşyaları önemsemiştim. Klima, şofben ve çamaşır makinesi öncelik sıram onlardı. Ama şimdi oturduğum kışlık evin eşyalarını yazlığıma götürüyorum. Kışlık evime yenilerini alıyorum, yazlıktaki 3 oda yeni yeni dolmaya başladı.
Tabi yine sen bilirsin eşya konusunu benimki sadece bir öneri. Çok fazla oturulmadığı için biz böyle düzene sokmaya çalıştık. Herşeyden önce eşinle çocuğunla ve dostlarınla Allah sağlıkla oturmak nasip etsin. İsteyen herkese de nasip olsun denizin kokusu bile insanı stresten uzak tutuyor.
Butun dukkanlarini gezdiniz mi?
Ben gecen yıl subat ayinda aldim
En babasi 3.500tl idi.
Genelde benim koltuklar
2bin-2.500-2.600 civariydi
Hatta bizimki 2.200 dedi
Pazarlik yaptim esim hic pazarlik yapamaz.
-200tl 2bin aldim + butun yastiklarinada yedek kılıf yaptirdim birer tane daha
Bide petek önune atilan buyuk puf vardi ondanda isticektim ama bukadar cirleflik yeter dedim :)
Esim olmasaydi isterdim ama.
Esime dua etsinler.
Onunda nerden baksan bi 100tlsi vardi kocaman buyuk bisi.
Anneme buzdolabi ve camasir mak. alirkende kettel e yapistim bunu hediye verceksiniz diye
9-10sene once yani.
Ozaman 70tl idi o kettel hic unutmuyorum.
Daha ucuz biseye yapissan ya bakisi atip biraz mirin kirin ettiler bu da hediye paketi olsun dedim.
Aldim onu hediye olarak hala kullaniyorum zehir gibi
Gecen sene ünite alirkende deri sehpalarimida yaninda yollayin dedim.
Adam bakariz falan dedi o da hediye
Onlarda geldi.
Valla isteyenin bir yuzu kara
Ünite 580tl aldikBen de buzdolabı ve çamaşır makinesi alcam , ne istesem ?
Ünitenin fiyatı ne kadardı , sehpa ne kadardı ?
Yani ne kadarlık alışverişe ne kadarlık hediye almış oldunuz ?
Ben çeyiz alışverişinde hiç hediye istemedim , beyaz eşya aldığımız yer telefon hediye etmiş , onu da eşimin teyzesine vermişlerdi
O tarz ortuler yeni gelin evlerinde ev gormeye gelenler icin kullaniyolar.ya ben yüklük yaptırmıştım hiç mi hiç yetmiyor bana:/ hatta bi tarafı halı koymak içindi orayı bile başka şeylerle doldurdum sıkış tıkış. bitane daha yaptırabilirim ama taşınma ihtimalimiz var. bekliyorum bakalım.
yatak örtüsü almıştı görümcem bana, 400 liraya. eşek kafam keşke o kadar para ona vereceğimize daha günlük bir örtü, yanına da bornoz takımı nevresim vs. bişey aldırsaydım. keşke de kullansam.
15 TLGrip macununu bal sizdrn olunca kaça hazırlıyorlar ?
Kurban harici normalde mi buyuk bas alip kesiyosunuz.
Yani bir kac kisi birlesip falan mi?
Benim aklimda da bu var
Guvenilir belli bir kasabimiz yok
Kiyma,et ihtiyacini rast gele kasaplardan karsiliyoruz.
Gerci annemler fazla alip banada aliyolar genelde kendilerine alinca.
Kasaba cok para harcamiyorum ben.
Ama hani kurbandaki gibi bir kac kisi olsa ve taze et olarak kesilse neguzel olur.
Yada boyle yerler varmidir taze taze kesip paramiz kadar alabilecegimiz.
Hic arastirmadim.
Ama olsun isterim
Mesela 800tl lik sadece et seklinde almak isterim
Birazini kiyma birazini kusbasi vs.
O tarz ortuler yeni gelin evlerinde ev gormeye gelenler icin kullaniyolar.
(Ev gorme tabirini sevmiyorum ev iste nesini inceliyolar ben anlamiyorum)
Ev sahibi bi kuran okutur misal gidiler
Ben sana ev gormeye gelicem falan tuhaf bisi ya
Ben gunluk pike kullaniyorum yatak odaminda genelde kapisi kapalidir.
Misafirde gelse.
Ben sevmiyorum yatak odasina gelip bakanlari
Bir defa ev gormeye diye bana geldiler yeni evlendigim zaman kadin binadan biriydi baktim yatak odamin dolabini aciyo ne munasebet?
İc haznesini merak etmis!
Ne alaka!
Sanki yorganlarini yada giysilerini getirip benimkine koycak.
İcindeki rafı,bolmesini gormek istemek ne alaka ya!
Distan belli iste ebati.
Tamamen icindeki duzeni merak etti
Tuhaf tuhaf insanlar var.
yok artık yuh artık hatta oha! dolabın kapısını açmak ne demek terbiyesiz. orda saçını başını yolacan aslında:) ben akrabamın evinde buzdolabını bile açarken izin istiyorum. ne insanlar var yarabbim hiç mi aile terbiyesi almıyorlarO tarz ortuler yeni gelin evlerinde ev gormeye gelenler icin kullaniyolar.
(Ev gorme tabirini sevmiyorum ev iste nesini inceliyolar ben anlamiyorum)
Ev sahibi bi kuran okutur misal gidiler
Ben sana ev gormeye gelicem falan tuhaf bisi ya
Ben gunluk pike kullaniyorum yatak odaminda genelde kapisi kapalidir.
Misafirde gelse.
Ben sevmiyorum yatak odasina gelip bakanlari
Bir defa ev gormeye diye bana geldiler yeni evlendigim zaman kadin binadan biriydi baktim yatak odamin dolabini aciyo ne munasebet?
İc haznesini merak etmis!
Ne alaka!
Sanki yorganlarini yada giysilerini getirip benimkine koycak.
İcindeki rafı,bolmesini gormek istemek ne alaka ya!
Distan belli iste ebati.
Tamamen icindeki duzeni merak etti
Tuhaf tuhaf insanlar var.
vay canına ne istikrar.. şapka çıkarıyorum:) bana da sayende diyetimsi şeyler oluyor:)) sabah bir yumurta,iki-üç parça ekmek. akşam da 1 kase yoğurt ve 5 kaşık kadar bulgur pilavı. vayy be ne yememişim ama:)Çok şükür diyete bugün de devam ..
Saat 13. 30 da yağsız tuzsuz marul salata. Haşlanmış tavuk göğüs ufak bi parça, 4 YK yoğurt
Akşam 18.30 4 YK kabak yemeği,4 YK patlıcan kozlemesi-, 4 YK yoğurt...
Vallahi tebrikler, iyi yememissinvay canına ne istikrar.. şapka çıkarıyorum:) bana da sayende diyetimsi şeyler oluyor:)) sabah bir yumurta,iki-üç parça ekmek. akşam da 1 kase yoğurt ve 5 kaşık kadar bulgur pilavı. vayy be ne yememişim ama:)
Yazlıkta zaten az eşya olmalı bencede1 oda bizim oda olacak oraya bir yatak bir gardolap
Diğer odaya da 3-2-1 şeklinde koltuk almayacağım , 3-3 alacağım ve oğlumun karyolasını da o odaya koyacağım inşaAllah ..
Orta sehpa , zigon sehpa , tv ünitesi , yemek masası , vitrin gibi eşyalar almayacağım ..
ya gidecek ya gidecek :) açlıktan kim ölmüş demi:)Vallahi tebrikler, iyi yememissingidecek bu kilolar illaki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?