no_name_ bızde termal otele gıdelım dıyoruz ama vakıt yok ben haftasonları babamın yanında olacagım bundan boyle belkı ılerıkı haftalardan bırınde gıderız bu arada ıyı eglenceler
günyadın aykadaşlar
no_name_ iyi eglenceler
@3gunlukdunya yazarım canım
@amelia2 evet canım dedim ya nötürüm yani iyi yanları da var kötü de
zaten hepimiz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz
ben bütün yaz tatilimi kaynanama bakarak geçirdim
o zaman biraz daha iyyidi hatta iyiye gitti dr bile inanamadı ama son bir aydır kötüledi
şimdi bir operasyon geçirdi hastanede
biz gidemiyoruz iş 2 çocuk hastanin olduğu ilde kimse yok eşim gitti 10 gün kaldı geldi
bakalım durumlar ne gösterecek
ama işin açıkcası pek iyi değil
işin ucunda da ölüm olunca insan yumuşuyor
insanız çok normal bazen kızarız bazen severiz
baban benim kayın valide bütün hastalara şifa dilerim
iyi eğlenceler:)
Biz de bi sene bulamadık, nasıl dağıtacağız diye düşünürken aklımıza bi fikir geldi, her şehirde vardır maddi açıdan daha zayıf semtler , gittik bayram günü, muhtarlık kapalı tabi bakkallara sorduk, onlar kimin ihtiyacı varsa bize evlerini tarif ettiler biz de gidip kapılarını çalıp bayramlarını kutladık ve kurbanımiz var kabul eder mısınız diye sorduk, hepsi de ettiler tabi ki çok şükür herkes mutlu oldu..Bayram öncesi mahalle muhtarına da sorulup verebilecegin yerleri önceden saptayabilirsin aslında...Allah kabul etsin. Ben verecek yer bulamıyorum. Çok az dagitabiliyorum
Gercekten can sıkıcı olmus tatlim, ben de ac yatar kimseden kurus isteyemem...hawar zor bir durum bisey diyemicem
Allah sifa versin
no_name_ degisiklik iyi geliyo arada
Dün aksam canim sıkıldı
Biri var dernekden arkadas cok bir samimiyetim yok tanisalida 1yil bile olmadi.
Dernek harici gorusmiyoruz
Kadin calismiyor esinden ayri ama ailesiylede yasamiyor kirasini vs ailesi öduyormus.
Masraflari ailesinde yani.
Kadin dip boyasini duzenli yaptiriyor(saclari pilatin sarisi)
1defa eskaza birlikde alisverise ciktik rastlastik yani 3ayri cafede oturdu
Birinde cay ictik
Digerinde aciktim dedi yemek yedi ben yemedim.
Digerinde de cay icelim diye oturttu beni.
Ve mekanlari iyi biliyo ne nerde ben bilmem.
Surekli gittigi yerlermis.
Disardan bakinca (goruntusune) benden iyo giyiniyo,makyajli,boyali saclar
Ama anlatiyo,oturdugu evde dahil durumu iyi degil.
Yani calismiyor, para yok diyo
Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu diyor insan
Niye anlattim sadede gelim
Dun aksam bana msj atti.
Naber napiyosun diye
Ki bi is olmazsa atmaz hani gunluk naber nasilsin muhabbetimiz yok
Bisi sorcaksa yada toplanicaksak falan arar,msj atar.
Bana 1ayligina 150tl borc veririmisin dedi.
Bende nakit param yok bulunmuyo bende esimin kartina yukleniyorum falan yazdim.
Esimde ayin 10unda maas aliyo yoktur onda da diye aciklama gereginde bulundum
Yani millet bukadar samimi olmadigi birinden nasil borc para ister ben anlamiyorum
Yemin ederim annemden isteyemiyorum ya.
5-10tl misal lazim oluyo tamam param var zuladaki ama bozdurmim harcanmasin diye bozuk paralari denklestiriyorum ben.
Kaldiki yeni tanidigim,samimi olmadigim birinden 1krs istemem.
Evimde ekmek olmasin unla su karistirir pisirir yerim ya.
Kimseden ekmek parasi istemem ben
Allah muhtac etmesin tabiki ama muhtac oldugunu dusunmuyorum.
Verirsemde geri alabilecigimide dusunmuyorum
O vermezse ben hayatta isteyemem.
20-30tl de diil ki
Hadi olsun 50tl olsun.
Ben sigara kullanmiyorum kadin sigara kullaniyo bayada pes pese yakiyo
Yani calisabilir sagligi gayet yerinde
Bi kafama taktim.
Sonucta illa yuzyuze bakicaz napcami bilemedim.
Zulamdan baska param yok.
Esimden asla isteyemem.
Geri vermezse esime karsi mahcup olurum.
Vermek istemiyorum.
Napcam bilemedim.
Ne dicem.
Aslında geçmişte biz de maddi sıkıntı yaşadık..cok borç ödediğimiz bi dönem oldu...Ama her zaman 1 tllik ruj da olsa aldim, bakkala bile makyajlı gittim, 5 TL saç boyası alıp saçımı boyadım, geçmişte aldığım çok pahalı roman ceketlerimi giyip çok şık gezebildim ama gel gör ki cebimde param yoktu...Sigarayı hiç birakamadim, ekmek peynir yedim, ama sigarama para buldum, bu da böyle pis bir alışkanlık..hawar zor bir durum bisey diyemicem
Allah sifa versin
no_name_ degisiklik iyi geliyo arada
Dün aksam canim sıkıldı
Biri var dernekden arkadas cok bir samimiyetim yok tanisalida 1yil bile olmadi.
Dernek harici gorusmiyoruz
Kadin calismiyor esinden ayri ama ailesiylede yasamiyor kirasini vs ailesi öduyormus.
Masraflari ailesinde yani.
Kadin dip boyasini duzenli yaptiriyor(saclari pilatin sarisi)
1defa eskaza birlikde alisverise ciktik rastlastik yani 3ayri cafede oturdu
Birinde cay ictik
Digerinde aciktim dedi yemek yedi ben yemedim.
Digerinde de cay icelim diye oturttu beni.
Ve mekanlari iyi biliyo ne nerde ben bilmem.
Surekli gittigi yerlermis.
Disardan bakinca (goruntusune) benden iyo giyiniyo,makyajli,boyali saclar
Ama anlatiyo,oturdugu evde dahil durumu iyi degil.
Yani calismiyor, para yok diyo
Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu diyor insan
Niye anlattim sadede gelim
Dun aksam bana msj atti.
Naber napiyosun diye
Ki bi is olmazsa atmaz hani gunluk naber nasilsin muhabbetimiz yok
Bisi sorcaksa yada toplanicaksak falan arar,msj atar.
Bana 1ayligina 150tl borc veririmisin dedi.
Bende nakit param yok bulunmuyo bende esimin kartina yukleniyorum falan yazdim.
Esimde ayin 10unda maas aliyo yoktur onda da diye aciklama gereginde bulundum
Yani millet bukadar samimi olmadigi birinden nasil borc para ister ben anlamiyorum
Yemin ederim annemden isteyemiyorum ya.
5-10tl misal lazim oluyo tamam param var zuladaki ama bozdurmim harcanmasin diye bozuk paralari denklestiriyorum ben.
Kaldiki yeni tanidigim,samimi olmadigim birinden 1krs istemem.
Evimde ekmek olmasin unla su karistirir pisirir yerim ya.
Kimseden ekmek parasi istemem ben
Allah muhtac etmesin tabiki ama muhtac oldugunu dusunmuyorum.
Verirsemde geri alabilecigimide dusunmuyorum
O vermezse ben hayatta isteyemem.
20-30tl de diil ki
Hadi olsun 50tl olsun.
Ben sigara kullanmiyorum kadin sigara kullaniyo bayada pes pese yakiyo
Yani calisabilir sagligi gayet yerinde
Bi kafama taktim.
Sonucta illa yuzyuze bakicaz napcami bilemedim.
Zulamdan baska param yok.
Esimden asla isteyemem.
Geri vermezse esime karsi mahcup olurum.
Vermek istemiyorum.
Napcam bilemedim.
Ne dicem.
Mantikli aslinda ama ben parayi hibe edeceksem bagis yapip hibe etmeyi tercih ediyorum.Gercekten can sıkıcı olmus tatlim, ben de ac yatar kimseden kurus isteyemem...
Bu durumda açıkçası ben de kimseye para verme taraftarı değilim lakin şöyle yapardım yuzyuze bakacaksam eğer, arar biz de sıkısıgiz malum aysonu yılsonu masraflar ama bi 5o TL ayarlayabildim arkadaşım der, 50 TL hiç geri gelmeyecek gibi başımın gözümün sadakasi olsun diye düşünüp 50 TL verirdim, geri gelirse samimiyetini görmüş olurdum, gelmezse de umursamazdim..Paranın kimde olduğu belli değil belki gerçekten çok sıkıştı diye düşünebilirdim...Bu da bi fikir tabi...
Kızlardan gelecek fikirleri de merak etmekteyim...
İnsan ufak meblalarla kendine bakabilir olabilirAslında geçmişte biz de maddi sıkıntı yaşadık..cok borç ödediğimiz bi dönem oldu...Ama her zaman 1 tllik ruj da olsa aldim, bakkala bile makyajlı gittim, 5 TL saç boyası alıp saçımı boyadım, geçmişte aldığım çok pahalı roman ceketlerimi giyip çok şık gezebildim ama gel gör ki cebimde param yoktu...Sigarayı hiç birakamadim, ekmek peynir yedim, ama sigarama para buldum, bu da böyle pis bir alışkanlık..
Yani ihtiyacı olabilir...
Ama verdiğimde kendimi kullanılmış kötü hissedeceğim, zaten samimiyetim yok, alıştırmak da istemiyorum diyorsan boşver gitsin, zaten söylemişsin yok diye, yat kulağının üstüne...Bu da farklı bi fikir
Boşver o zaman zaten yok demişsin, bir kez daha açıklama yapmama gerek yok bence, herkes yerini haddini bilsin,sen de haklısın, madem bu durum seni rahatsız edecek salla gitsin, hiç bir şey senin huzurundan önemli değil.. Gerçekten ihtiyacı olduğunu hissetseydin zaten mevzu bile etmeden verirdin..İçine sinmedigine göre, unut gitsin...Mantikli aslinda ama ben parayi hibe edeceksem bagis yapip hibe etmeyi tercih ediyorum.
Su da var ben verirsem devamli isterse
Geride vermis dahi olsa ben surekli kimseye borc vermek istemiyorum.
Direk vermesem önunu kesmis olurum sanki.
Yani su bir gercek ve cok sıkıldim bu bakis acisindan
Kirada eviniz var arabaniz var geziyosunuzda sizde para var.
Varsa bana var yani kimene yahu!
Calmadim,cirpmadim sukurler olsun.
Okadar sey yasadim cektim kimse bu tarfindan bakmiyo tabiki.
Surekli sende vardir gozuylr bakilmasi beni rahatsiz ediyor.
İcimden vermek gelmiyo
Ayrica ayin 8inde nişan var bir komsumuzun kizinin 50tl oraya ayirmam gerek.
Ben istedigim giysileri bile indirim bekliyorum almiyorum millet ne rahat.
Acikca soylesemmi acaba kirilirsada kirilsin
Babannem derdiki istemeyen yatagini ayri sersin :)
Geçmiş olsun tatlim, ben de hiç sevmem nişan, düğün..Görevini yapmış dönmüssünhawar allah yardımcınız olsun.
nişandan geldim. çok sıkılıyorum ben böyle ortamlarda ya. of bitti çok şükür.
herkese iyi geceler
Ben de öyle düşünüyorum, asla 150 vermezdim ama bana geleni de boş döndürmemek adına bi 50 TL verirdim demiştim...Kafam sunada takiliyo benden istedi acaba ben mi vesileyim buna itiyormuyum.
Hani bi sadaka gibi gormelimiyim Allah bunu mu istiyo benden diyede aklimdan geciyo.
Kadinin huyunu da bilmiyorum yani boyle herkesden borc isteyen bir tipmidir nedir okadar tanimiyorum.
Saol canim benim
samimi olmadığın birinden borç istemek çok saçma. bir de çalışmıyor. bir de hiçbişeyinden geri kalmıyor. verme bence.Kafam sunada takiliyo benden istedi acaba ben mi vesileyim buna itiyormuyum.
Hani bi sadaka gibi gormelimiyim Allah bunu mu istiyo benden diyede aklimdan geciyo.
Kadinin huyunu da bilmiyorum yani boyle herkesden borc isteyen bir tipmidir nedir okadar tanimiyorum.
Ben fazla yufka yürekliyim sanırım..Dün yolculuk yaparken ışıklarda arabamızın yanına bir adam yaklaşıp para istedi, 3 TL verdim, oldukça hirpani görünüyordu, çok üzüldüm ağladım hatta neden böyle diye..O zaman eşim oldukça kızdı, neden üzülüyorsun belki bizden çok parası var, bunu onun işi, mesleği olarak düşün, sen yapabilir misin onun yaptığını dedi...Hak verdim bir yandan ama bir yandan da gerçekten ihtiyacı olmayan biri bunu yapabilir mı diye düşünmekten de geri duramıyorum.ya evde aç çocuğu hasta eşi varsa diye kendi kendimi yedim...samimi olmadığın birinden borç istemek çok saçma. bir de çalışmıyor. bir de hiçbişeyinden geri kalmıyor. verme bence.
gerçekten ihtiyacı olmayan biri bunu yapabilir maalesef.. sakat numarası yapan bile var. haberlere çıktı kaç kez. adam dilenci ama evi arabası var.Ben fazla yufka yürekliyim sanırım..Dün yolculuk yaparken ışıklarda arabamızın yanına bir adam yaklaşıp para istedi, 3 TL verdim, oldukça hirpani görünüyordu, çok üzüldüm ağladım hatta neden böyle diye..O zaman eşim oldukça kızdı, neden üzülüyorsun belki bizden çok parası var, bunu onun işi, mesleği olarak düşün, sen yapabilir misin onun yaptığını dedi...Hak verdim bir yandan ama bir yandan da gerçekten ihtiyacı olmayan biri bunu yapabilir mı diye düşünmekten de geri duramıyorum.ya evde aç çocuğu hasta eşi varsa diye kendi kendimi yedim...
Öyle de, ne bileyim içim eziliyor işte...Dediğin gibi neler görüyoruz Tv'de...gerçekten ihtiyacı olmayan biri bunu yapabilir maalesef.. sakat numarası yapan bile var. haberlere çıktı kaç kez. adam dilenci ama evi arabası var.
ayrıca dilenmek yerine mendil, simit falan satsa yine 1 yerine 10 verirsin.
ne güzel düşünce bu. haklısın paylaştıkça çoğalıyorBen pazara bile gittiğimde 3 kg bir şey alacaksam aynı yerden almam, 1 kilo şeklinde 3 ayrı yerden alır, rizkimi paylaşırım.belki siftah yapamayacak belki ihtiyacı vardır diye...Paramı paylaşmayı severim.ve çoğu zaman 3 kg para ödediğim şey 3.200 şeklinde eve dönerim, hadi bu da benden olsun diye fazladan içine konulan 1 parça sayesinde... rizkimi paylaştığım için rizkimin arttığına inanırım ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?