Son 3 gün boşver, sabrediverannemdeyim. burdan kalkıp evime gitmek zor geliyor artık. bugün git temizlik yap, yarın git aldıklarını eve koy, öbür gün git yemeğini yap. her defasında annene geri dön.. off. evimde kalaydım iyiydi.
Çok teşekkür ederim canım. Çok güzel bir fikir.Biz de bi sene bulamadık, nasıl dağıtacağız diye düşünürken aklımıza bi fikir geldi, her şehirde vardır maddi açıdan daha zayıf semtler , gittik bayram günü, muhtarlık kapalı tabi bakkallara sorduk, onlar kimin ihtiyacı varsa bize evlerini tarif ettiler biz de gidip kapılarını çalıp bayramlarını kutladık ve kurbanımiz var kabul eder mısınız diye sorduk, hepsi de ettiler tabi ki çok şükür herkes mutlu oldu..Bayram öncesi mahalle muhtarına da sorulup verebilecegin yerleri önceden saptayabilirsin aslında...
Rica ederim tatlım, burayı çok seviyorum, hep farklı fikirler çıkıyorÇok teşekkür ederim canım. Çok güzel bir fikir.
ben bu tür kişileri dolandırıcı diye düşünüyorum. şöyle ki çevresindeki herkesi tüketmiş, yeni tanıdığı birinden para istiyor. çevresi vermiyor demek ki. ayrıca 1 ay sonra durumunda bir değişiklik olmayacak bu kişinin. ben borç alıyorsam ayın 15 dersem, maaş alacağı zaman diye düşünürsün, ancak onun ay başı gibi bir durumu yok. bir de bu kişiler ilk aldıkları parayı geri verirler, güven kazanır, sonra tekrar ister ödemez.hawar zor bir durum bisey diyemicem
Allah sifa versin
no_name_ degisiklik iyi geliyo arada
Dün aksam canim sıkıldı
Biri var dernekden arkadas cok bir samimiyetim yok tanisalida 1yil bile olmadi.
Dernek harici gorusmiyoruz
Kadin calismiyor esinden ayri ama ailesiylede yasamiyor kirasini vs ailesi öduyormus.
Masraflari ailesinde yani.
Kadin dip boyasini duzenli yaptiriyor(saclari pilatin sarisi)
1defa eskaza birlikde alisverise ciktik rastlastik yani 3ayri cafede oturdu
Birinde cay ictik
Digerinde aciktim dedi yemek yedi ben yemedim.
Digerinde de cay icelim diye oturttu beni.
Ve mekanlari iyi biliyo ne nerde ben bilmem.
Surekli gittigi yerlermis.
Disardan bakinca (goruntusune) benden iyo giyiniyo,makyajli,boyali saclar
Ama anlatiyo,oturdugu evde dahil durumu iyi degil.
Yani calismiyor, para yok diyo
Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu diyor insan
Niye anlattim sadede gelim
Dun aksam bana msj atti.
Naber napiyosun diye
Ki bi is olmazsa atmaz hani gunluk naber nasilsin muhabbetimiz yok
Bisi sorcaksa yada toplanicaksak falan arar,msj atar.
Bana 1ayligina 150tl borc veririmisin dedi.
Bende nakit param yok bulunmuyo bende esimin kartina yukleniyorum falan yazdim.
Esimde ayin 10unda maas aliyo yoktur onda da diye aciklama gereginde bulundum
Yani millet bukadar samimi olmadigi birinden nasil borc para ister ben anlamiyorum
Yemin ederim annemden isteyemiyorum ya.
5-10tl misal lazim oluyo tamam param var zuladaki ama bozdurmim harcanmasin diye bozuk paralari denklestiriyorum ben.
Kaldiki yeni tanidigim,samimi olmadigim birinden 1krs istemem.
Evimde ekmek olmasin unla su karistirir pisirir yerim ya.
Kimseden ekmek parasi istemem ben
Allah muhtac etmesin tabiki ama muhtac oldugunu dusunmuyorum.
Verirsemde geri alabilecigimide dusunmuyorum
O vermezse ben hayatta isteyemem.
20-30tl de diil ki
Hadi olsun 50tl olsun.
Ben sigara kullanmiyorum kadin sigara kullaniyo bayada pes pese yakiyo
Yani calisabilir sagligi gayet yerinde
Bi kafama taktim.
Sonucta illa yuzyuze bakicaz napcami bilemedim.
Zulamdan baska param yok.
Esimden asla isteyemem.
Geri vermezse esime karsi mahcup olurum.
Vermek istemiyorum.
Napcam bilemedim.
Ne dicem.
ben de sırf herkes nasiplensin diye değişik tezgahlardan alırım. eşim ilk tezgaha girer hepsini alır. hatta bir gün pazarcının birinden herşeyi almış, olmayanları pazarcı adam ona başka tezgahtan almıştı. çok kızar pazara gitmeye. mecburi gitmek zorunda kalınca, ilk girişteki tezgahtan almıştı. ben de ne çabuk geldin deyince anlatmıştı.Ben pazara bile gittiğimde 3 kg bir şey alacaksam aynı yerden almam, 1 kilo şeklinde 3 ayrı yerden alır, rizkimi paylaşırım.belki siftah yapamayacak belki ihtiyacı vardır diye...Paramı paylaşmayı severim.ve çoğu zaman 3 kg para ödediğim şey 3.200 şeklinde eve dönerim, hadi bu da benden olsun diye fazladan içine konulan 1 parça sayesinde... rizkimi paylaştığım için rizkimin arttığına inanırım ...
Benim de eşim öyleydi, alıştı artık çok şükür, şimdi o da keyif alıyorben de sırf herkes nasiplensin diye değişik tezgahlardan alırım. eşim ilk tezgaha girer hepsini alır. hatta bir gün pazarcının birinden herşeyi almış, olmayanları pazarcı adam ona başka tezgahtan almıştı. çok kızar pazara gitmeye. mecburi gitmek zorunda kalınca, ilk girişteki tezgahtan almıştı. ben de ne çabuk geldin deyince anlatmıştı.
aynı düşünüyor muşuz şaşırdım. bendeki takıntılardan biri mi diyordum ?
Kolay gelsin tatlim, sıkı giyin, üşütmekızlar bugün yağmur yok. ver elini temizlik. cam silecem ondan yani. hepinizi seviyorum. kendinize dikkat et edin güzel bir gün diliyorum :)
Cook saol canim, iyi geldi, arada kaçamak gerekiyorno_name_ ne iyi gelmiştir kısa tatil ohh sefan olsun
tr_lelli ben çok sıkışsam bile kimseden borç istemem gider eksi bakiyemden az çekerim Tamam.
Annemden babamdan bile istemem isteyemem Sonuçta çalışıyorum ve nasıl istenir bilmem.
Hiç bana göre değil yani.
Vermemekle iyi etmişsin ben de aynısını yapardım
Aydan aya gün parasını bile o gün veremezsen unutursam diye sıkıntı yapan ben yok bana göre değil.
evet şu milyoncu dükkanlarında ucuz rujlar, saç boyaları var. süs ve bakım seven kişi ucuza halledebilir.Aslında geçmişte biz de maddi sıkıntı yaşadık..cok borç ödediğimiz bi dönem oldu...Ama her zaman 1 tllik ruj da olsa aldim, bakkala bile makyajlı gittim, 5 TL saç boyası alıp saçımı boyadım, geçmişte aldığım çok pahalı roman ceketlerimi giyip çok şık gezebildim ama gel gör ki cebimde param yoktu...Sigarayı hiç birakamadim, ekmek peynir yedim, ama sigarama para buldum, bu da böyle pis bir alışkanlık..
Yani ihtiyacı olabilir...
Ama verdiğimde kendimi kullanılmış kötü hissedeceğim, zaten samimiyetim yok, alıştırmak da istemiyorum diyorsan boşver gitsin, zaten söylemişsin yok diye, yat kulağının üstüne...Bu da farklı bi fikir
Denemiştim o dönem ama çok ağır geldi..Bazen sartlara göre hareket etmek gerekiyor..Hayat..Ne getireceği belli değilevet şu milyoncu dükkanlarında ucuz rujlar, saç boyaları var. süs ve bakım seven kişi ucuza halledebilir.
ancak dışarıda yeme-içme lükse girer. sigaradan vazgeçmek zor, ucuz, kaçak, sarma sigara ile standart düşürülebilir.
Ben de aynı şekilde davranıyorum. Bana uzanan eli boş çevirmemek için gözden çıkabileceğim bir rakam söylüyorum. "İhtiyacın olan kadar tutar bende de yok ama şu kadar verebilirim istersen" gibi. Hem karşımdakini geri çevirmemiş oluyorum, hem de içim rahat oluyor.Ben de öyle düşünüyorum, asla 150 vermezdim ama bana geleni de boş döndürmemek adına bi 50 TL verirdim demiştim...
İyi günlerde giysin inşallah prensesGünaydın Hanımlar,
Dün kızıma seneye kışın giymek üzere toplu bir alışveriş yaptım. Benetton'da %50 indirim vardı. 4 tane kadife tayt, 1 eşofman takım, 1 kazak, 1 hırka, 1 sweatshirt aldım. Toplamda 150 TL civarı kar ettim. Aldığım ürünler bu sene sezon başı alıp memnun kaldığım ürünlerin bir büyük bedenleri. O yüzden fiyatlarını biliyordum.
kızlar bir konuda fikir istiyorum sizden
daha önce bahsetmiştim kv hasta durumu ciddi 2 haftadır ameliyat oldu toğparlıymadı hastanede yani anşlıyacağınız durum ciddi
şimdi akşama doğru aradılar biraz kötüleşti diye
eşimde dedi gidelim
bende deim sen git biz gelsek 2 çocukla perişan oluruz oralarda kar kış
tanımadığım insanların evi yada otelde kalşacağız
ben kayın valideye baksam eşim çocuklara bakamaz
kızlarım 5 ve 2,5 yaşında
ama baktım üzüldü gibi
şuan amcanın eşi balkıyor kayın valideye
eşim istiyor ki biz bakalım
bende kaldım böyle
Çok teşekkürler canım. Daha önceden hep sezonda alıyordum. İlk defa önümüzdeki yıl için alışveriş yaptım. Mantıklıymış aslında idrak etmem biraz geç oldu amaİyi günlerde giysin inşallah prenses
Zamanla tecrübe oluyor belki de..Çok iyi yapmissinÇok teşekkürler canım. Daha önceden hep sezonda alıyordum. İlk defa önümüzdeki yıl için alışveriş yaptım. Mantıklıymış aslında idrak etmem biraz geç oldu ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?