Küçük Düşün Büyük Olsun!

annemdeyim. burdan kalkıp evime gitmek zor geliyor artık. bugün git temizlik yap, yarın git aldıklarını eve koy, öbür gün git yemeğini yap. her defasında annene geri dön.. off. evimde kalaydım iyiydi.
Son 3 gün boşver, sabrediver . Esin gelince hep evinde olacaksın inşallah

günaydın kızlar
tr_lelli seni çok iyi anlıyorum. benim bir erkek meslekdaşım var. farklı bir şehirden. unvanlarımız aynı.
biz türkiye standartlarına göre iyi paralar kazanıyoruz gerçekten de. bi,r ara sürekli bana mesaj atıyordu. 100 lira, 150 li ra borç istemek için. bu durum beni çok sıkıntıya sokuyordu. biri tam yurtdışına çıkacacğım zamana denk geldi. tüm nakiti Euro ya çevirdik dedim. biri de araba aldığım zamana denk geldi. bir kere de 250 tl istedi. o mesajı da görmemezliğe geldim.
ben bayanım. sen erkeksin. ben eşime sormadan sana nasıl para göndereyim. üstelik ne para kazandığını da üç aşağı beş yukarı biliyorum.

Çok teşekkür ederim canım. Çok güzel bir fikir.

ben bu tür kişileri dolandırıcı diye düşünüyorum. şöyle ki çevresindeki herkesi tüketmiş, yeni tanıdığı birinden para istiyor. çevresi vermiyor demek ki. ayrıca 1 ay sonra durumunda bir değişiklik olmayacak bu kişinin. ben borç alıyorsam ayın 15 dersem, maaş alacağı zaman diye düşünürsün, ancak onun ay başı gibi bir durumu yok. bir de bu kişiler ilk aldıkları parayı geri verirler, güven kazanır, sonra tekrar ister ödemez.
ya parayı vereceksin, getirirse ne ala, getirmezse sadakam olsun diyeceksin.
ya da hiç vermeyceğini bilerek, borç vermeyeceksin. suçluluk da duyma bu konuda bence. sen de çalışmıyorsun. bir de para konusunda rahat harcama yapmasa, kuaföre cafeye gitmese o parayı çok rahat biriktirir. üniversite öğrencisi değil ki cafeye gitmeden olmaz desin

ben de sırf herkes nasiplensin diye değişik tezgahlardan alırım. eşim ilk tezgaha girer hepsini alır. hatta bir gün pazarcının birinden herşeyi almış, olmayanları pazarcı adam ona başka tezgahtan almıştı. çok kızar pazara gitmeye. mecburi gitmek zorunda kalınca, ilk girişteki tezgahtan almıştı. ben de ne çabuk geldin deyince anlatmıştı.
aynı düşünüyor muşuz şaşırdım. bendeki takıntılardan biri mi diyordum ?

kızlar bugün yağmur yok. ver elini temizlik. cam silecem ondan yani. hepinizi seviyorum. kendinize dikkat et edin güzel bir gün diliyorum :)

no_name_ ne iyi gelmiştir kısa tatil ohh sefan olsun

tr_lelli ben çok sıkışsam bile kimseden borç istemem gider eksi bakiyemden az çekerim Tamam.
Annemden babamdan bile istemem isteyemem Sonuçta çalışıyorum ve nasıl istenir bilmem.
Hiç bana göre değil yani.
Vermemekle iyi etmişsin ben de aynısını yapardım
Aydan aya gün parasını bile o gün veremezsen unutursam diye sıkıntı yapan ben yok bana göre değil.

Günaydın kızlar
hawar çok geçmiş olsun zor durumdasın ama çocuklar daha önemli eşin de anlayacaktır

tr_lelli insanları anlamak da zor hele ki para işin içine girince daha zor
sadaka vermek ihtiyacı olana yardım etmek güzel bir şey ama biz tasarruf etmeye çalışırken elimizde kalanı başkalrından para istememek için biriktirmeye çalışırken
düşüncesizce para harcayıp sonra da borç istenirse kardeşim olsa vermek istemiyorum
zaten durumu olmasa ya da iş yapar batar anlarım ama keyfi harcama yapmayı biz bilmiyor muyuz?
sen ihtiyacın olanı bile alırken araştırıp uygun olanı almayı düşün sonra da elindeki parayı keyif için harcama yapana ver bana çok ters geliyor
zaten gerçekten zor durumda olan para istemiyor ayağını yorganına göre uzatıyor

Benim de eşim öyleydi, alıştı artık çok şükür, şimdi o da keyif alıyor

Ufak ama güzel şeyler bunlar

Cook saol canim, iyi geldi, arada kaçamak gerekiyor

evet şu milyoncu dükkanlarında ucuz rujlar, saç boyaları var. süs ve bakım seven kişi ucuza halledebilir.
ancak dışarıda yeme-içme lükse girer. sigaradan vazgeçmek zor, ucuz, kaçak, sarma sigara ile standart düşürülebilir.

Denemiştim o dönem ama çok ağır geldi..Bazen sartlara göre hareket etmek gerekiyor..Hayat..Ne getireceği belli değil Rabbim bugünümuzu aratmasin..

Ben de öyle düşünüyorum, asla 150 vermezdim ama bana geleni de boş döndürmemek adına bi 50 TL verirdim demiştim...
Ben de aynı şekilde davranıyorum. Bana uzanan eli boş çevirmemek için gözden çıkabileceğim bir rakam söylüyorum. "İhtiyacın olan kadar tutar bende de yok ama şu kadar verebilirim istersen" gibi. Hem karşımdakini geri çevirmemiş oluyorum, hem de içim rahat oluyor.

Günaydın Hanımlar,
Dün kızıma seneye kışın giymek üzere toplu bir alışveriş yaptım. Benetton'da %50 indirim vardı. 4 tane kadife tayt, 1 eşofman takım, 1 kazak, 1 hırka, 1 sweatshirt aldım. Toplamda 150 TL civarı kar ettim. Aldığım ürünler bu sene sezon başı alıp memnun kaldığım ürünlerin bir büyük bedenleri. O yüzden fiyatlarını biliyordum.

İyi günlerde giysin inşallah prenses

hawar yanlış hatırlamıyorsam bakıcın vardı. Bakıcının sizinle gelme durumu veya senin çocukları birkaç gün onun evine bırakma ihtimalin olabilir mi?
Benim babam da 5 ay kadar yoğun bakımda kaldı. Bu süre boyunca hastaneden iki kez durumu kötüleşti diye aradılar. Birinde toplarladı ancak diğerinde kaybettik. Bence eşini yalnız bırakma. Hangi yaşta olursan ol, anne babayı kaybetmek kolay olmuyor. Benim eşim bu sırada yanımdaydı. Eğer olmasaydı içime dert olurdu sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…