Küçük Düşün Büyük Olsun!

çeyiz hazırlığındayken yeniledim. sezon indirimlerine denk getirdim. mevsimlik-yazlık ve kışlık olarak hepsi çantalar dahil, 7000 gibi tuttu sanırım. benim giysilerim epey yıpranmıştı. çeyiz yaparken dolabıma hiç bakmadım desem yeri. ne bulduysam onu giydim. çeyizi kolayladım ve hatta bitirdim, dolabıma giriştim. ne var ne yok ortaya döktüm. ihtiyaç listesi çıkardım. iş için 5 ayrı renk pantolonum var mesela. kombinlemek için de yine 6-7 adet bluz, 6-7 adet kazak. 4 uzun hırka. tam bilemiyorum ki canım ya. ama dolabım sıkış tepiş değil. birbirinden bağımsız hiç bir kıyafetim de yok. hepsi kombin şeklinde. kotlarım beyaz, mavi, gri ve siyah olarak dört renk. yine 7-8 tişört. h.sonu kıyafetlerim genelde eşofman olur. onlardan da 7-8 takım vardır. hem sporda hem h.sonu giyiyorum. en çok onlar yıpranıyor.

borç ilişkileri konuşulmuş....

ben de bir şey isteyeni geri çeviremem, velev ki, ödemeyeceğini veya gereksiz harcamalarından dolayı o halde olduğunu bilsem bile... yani ne bileyim... hep, o kişiyle, o ortamda tanışmışsam, veya aynı ortamda bulunmuşsam, ve o benden
böyle bir istekte bulunmuşsa, bunun bir anlamı olduğunu, bunun bir tesadüf değil de, tevafuk olduğunu, tr_lelli nin de dediği gibi, Rabbimin beni de, karşımdakini de sınadığını, vermezsem, gerçekten ihtiyacı varsa ve ben bunu gözardı ediyorsam diye falan düşünürüm...

ki iki örneğini de yaşamışımdır, bir çok kez.... yani verdim, gerçekten o kişinin işini gördüm ve zamanında bana geri ödedi...

verdim, yine bir arkadaşın dediği gibi, belki de güven kazanmak için, ilkinde, geç, parça parça vs de olsa ödedi.... tekrar istedi, tekrar verdim ve ödemedi...

verirken, ödemeyeceğini biliyordum, sadaka niyetiyle verdim ama o bunu bilmiyordu....verdiği sözde durmadı ve vebal aldı... geri ödeseydi almayacaktım, ne o , ne ben günah ve zan altında kalacaktık...ama olmadı...onun adına üzüldüm...

Kızlar hayırlı günler herkese. Ben çok ağır grip oldum hafta sonu hep yattım öksürük genzim yanıyor burnum akıyordu. Bu gün doktora gittim 10tane antibiyotikli iğne ve2 tane ağrı kesici hap verdi. İlaçlar çok pahalı 75 lira fark verdim. Allahtan çalışıyorum ya çalışmayan yada sosyal güvencesi olmayan insanlar var nasıl ilaç alacaklar merak ediyorum. 1hafta izin aldım evdeyim dinlenmem gerek

geçmiş olsun canım...

Artik bilmiyorumda hayirlisimiydi vermedim
Ama bunda calismiyo olusumda payi var.
Ben esimden harclik gibi aliyorum.
Ve kredi kartimdan harciyoruk tum ihtiyaclarimi
Yani ya zulamdan verecektim ya esimden isticektim.
Ben kimse icin esimden borc isteyemem.

Geri alamazsam yuzume vurabilir falan.
Zoruma gider
Elalem yuzunden ben kotu olamam.

Kizlar burada bir butik magza var.
Epeydir gitmiyordum ama kaliteli seyler satiyo
Daha önce pantolon ve triko almistim.
Elbiseler,paltolar,kazaklar var.
Ne kumas ne spor ikisinin arasi pantolon ariyordum.
Bi sansimi denim bakim diye ugradim.
Tatlıs bir bayan isletiyo.
Bilek boy pek sevmiyorum ben o modellerden epey vardir.

Sonra baska model falan derken buldum giydim.
50tl
Kadin 2.urun 1tl demez mi?
B
Nöy? Efendim? Falan dedim.
Guldu
Evet fiyat farksiz 1.etiket fiyati 2.urun 1tl dedi.
50tl pant aldim 40tl olan 2pantolonuda 1tl aldim.

Kazak begenemedim
Paltolarda tarzim degildi.
Kumas kalem etekler falan vardi.
Yeni urunler gelicek dedi.
Beklicem ara ara da ugrucam.
Pesin fiyatina tek cekimde yapiyo karta
En azindan 4urun fiyatina 8urun alirim mesela
200tl bunun icin ayiricam.
Dolabimin epey eksigini tamamlarim.
Kazaklar alirim 25tl liklerden 2.1tl zaten
Seneye kazak falan almam.

Sezon sonuna kadqr gecerliymis.

Bugun harcama 51tl

haklısın canım.... eşten isteyip vermek daha zor.... haketmeyen insanlar yüzünden, eşle yüz göz olmak hiç hoş değil...ben de aynı durumda olsam iki değil, üç kere düşünürdüm...

bende borç konularından hiç hoşlanmıyorum. çok yakın bir iki kişi dışında cevabım olumsuz olurdu.
başkasının cebine gözünü diken insanlardan hiç hoşlanmıyorum. Allah kimseye muhtaç etmesin.
5 lt plastik şişeyi kendime kumbara yapmıştım 4 ayda 290 lira para birikmiş bunun dışında az da olsa altın biriktirdim ama altın hesabı açmak istiyorum banka konusunda kararsızım

haklısın canım.... eşten isteyip vermek daha zor.... haketmeyen insanlar yüzünden, eşle yüz göz olmak hiç hoş değil...ben de aynı durumda olsam iki değil, üç kere düşünürdüm...
Ben esimden bile surekli bana para ver bana para ver diyemedigimden kart cikardik.
Kartla isimi goruyorum.
Hemde surekli bana para ver demiyorum.
Verir nezaman istesemde hic esirgemez sagolsun.
Ama bir baskasi icin isteyince zor geliyo bana.
Calismiyo olusumda biraz beni istememeye yonlendiriyo.

Bir de hadi 1defa verdim devami gelirse ben önune gecemem bunun.

Artik hayirlisimi boyleydi degilmiydo bilmiyorum.
Ama sabah ben uyurken bile msj atmis.
Bence verecek olan zaten olur der direk.
Hani olmayacagini anlamliydi.

Cok haklisiniz.
Kimin parasi varsa ona var bundan banane bizene.
Bu arada bereketli ve devamli olur umarim.

bi de şu var,,, herkes karşısındakini kendi gibi bilir.... yani kendi adıma, Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin, aç kalsam da gidip birinden para isteyebileceğimi düşünmüyorum...karşımdaki de istiyorsa, böyle zor durumdadır diye düşünürüm...
baba olsun, kardeş olsun, eş olsun birinden para istemek çok zor... para konularında, ne eşim bana, ne de ben eşime karışırız.... daha aylık ne kazandığımı bilmez, merak edip sormaz da... ben müdahale ederim ama, çok fuzuli para harcadığında... :)

Annem istedigim tabaklari takimiyla almis bana canimss ya
Hic kiyamaz.
Anneler iyiki var

Ben sadece tabaklarini istiyordum amca satmiyolar oyle dedi sormus mal almaya gidince.
Dun ugramistik tamam kalsin ozaman dedim.
Fanusunu cok kullanmam diye almak istememistim annem almis gelmis.
Kek pasta yapiyosun kullanirsin dedi.

Pantolon aldim ama uzerine bluz bulamadim ben
Yarinda onun icin bir miktar harcarim artik.
Kart 1.750tl gelmis.

Hesap ediyorum
Ocak ayinda
Gün:400tl
Bes:300l
Kredi karti yine en az 1.500(gida icinde)
Faturalar(su,elektrik,dogalgaz,internet,telefonlar) 900tl(telf faturasinin biri kabarik geliyo cihazin borcu var)
Giysi,esimin sigarasi,haftalik pazar parasi,ekmek su okul harcamalarimiz derken 3.500-4000tl.
Gun ve bes yanimiza kar yani

Arabayi degistiremedik henuz esim karar veremedi bir sure daha almicak galiba.

Tek sansimiz suan sifir borc.
Yani esimin telefon taksidini ve giysi icin olan taksitleri saymazsak.

Bunun rahatligi guzelmis be

Yillardir hep borc odemekden kendimizi ne cok sıkmısız
Ferahım

@tr
tr_lelli annene sağlıklı ömürler versin allah.Kesesine bin bir bereket versin. Aldıkları çok güzel iyi günlerinde kullanmak nasip olsun.

kpss için tam başvuru yapacam ne göreyim, lise mezunu görünüyorum! bugün de pazartesi, cuma son başvuru için. başvuru kaydında lisans mezunu görünüyorum oysa ki. umarım düzelir.
hiçbirşeyi doğru yapamıyorum. nefret ediyorum kendimden. eşime söyledim sinirlendi haklı olarak. kendimi çok işe yaramaz görüyorum şu anda. çok mutsuzum.

Canim yoksis kaydin yoktur okulu ara hemen duzeltirler.
Okul yoksise kayit etirmesi lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…