Küçük Düşün Büyük Olsun!

evet haklısın. dişimizi biraz sıksak avantajları çok aslında. 5 yıl kalıp dönsek burada ev araba alırız çok rahat. tabi döndüğümüzde herşey yerli yerinde olursa

doğru canım. ileriyi göremiyor insan burda. İçimi rahatlattın sağol

Her ay birşey çıkması durumu hepimizde oluyor sanırım. Geçen hafta çarşamba gününe kadar benim para ile ilgili planlarımda herşey yolundaydı. Akşam evde otururken eşim belim ağrıyo dedi, demesiyle birlikte beli tutuldu kaldı. Acile gittik. Muayene ardından mr, iğne vs derken oraya epey para verdim. Ertesi sabah eşimi iğne için hastaneye götürdüm. Eve geldik, tam arabayı park ederken biri şişe kırmış bırakmış ben de görmemişim, lastik yarıldı boydan boya.Geçen ay aldığımız kışlık lastiklerden biri. Hadi lastikçiye git 300 TL bayıl. Aynı gün telefonum bozulduYani 2 gün içerisinde 600 TL'ye yakın para buhar oldu uçtu.

evet haklısın. dişimizi biraz sıksak avantajları çok aslında. 5 yıl kalıp dönsek burada ev araba alırız çok rahat. tabi döndüğümüzde herşey yerli yerinde olursa
Her türlü avantajlı olur. Oranın parası bizim paramızın 3 katından fazla oldu. Birkaç sene dişinizi sıkıp para biriktirip bi de çocuğu Amerikan vadandaşı yapıp gelseniz valla şahane olur bence.

Oyyy çok geçmiş olsun, seri gelmiş masraflar

Bende de aynısı oldu ve şöyle düşündüm acaba bu gorunmez masraflar hep oluyordu da tasarruf ve birikim yapmaya başladım diye mı dikkatimi çekmeye başladı.1 aydır altın alayim diyorum, bi bakiyorum para uçmuş gitmiş

no_name_ videoyu izledim. Karatayın kitaplarında da okumuştum. Ama direkt görmek daha etkili olmuş bence. Benim üniversitede gıda kimyası dersini veren hocam, bir ürünün etiketini okuyun, içeriğinde anlamadağınız, tanımadığınız bir tane bile madde varsa o ürünü satın almayın, özellikle Fruktoz içerir yazısı gördüğünüz bütün ürünlerden uzak durun demişti. O zaman sallamamıştık tabi. Ama yaş ilerliyor ve göre göre bazı hastalıklara yakalanmak hakikaten anlamsız.

SertSessiz çok iyi düşünmüşsün bence hediye olayını
kıyafet oyuncak hep geçici hediyeler ama çocuğun geleceği için keşke herkes senin gibi düşünse
elecda geçmiş olsun
hesapsız harcamalar hediyeler hep oluyor malesef keşke olmasa
sağlık olsun demekten başka yol yok

Valla gökten yağdı sanki hepsi aynı günBence en mantıklısı ayın başı belli bir rakamı direkt birikime ayıırmak, öbür türlü ay sonuna kadar mutlaka birşeyler çıkıyor. Para kalmıyor.

Bende gidilen yerlere hediye olarak giysi, mutfak esyasindan ziyade (borcam milli ev hediyemiz zaten)
Battaniye,nevresim,yastik yuzu,havlu,masa ortusu bu gibi seyler cok kullanilip yiprandigindan bu gibi hediyeler daha hosuma gitmeye basladi.
Biri bana masa ortusu getirmisti nekadar isime yaramisti.
Yillarca kullanmistim degistirip digerleriyle
Eskidi sonra yere serdim oglum bisey yerken, yada ceviz vs kircagim zaman hala durur.

Birde cok pahali hediyeler alinmasina karsiyim ben.
Karsindakinide zan altinda birakiyosun.
İnsan beklenti icine giriyo bu sefer.

Misal zamaninda ceyrek takanlar ceyrek bekliyo tamam hakli olabilir ama ozaman ceyrek 50tl imis simdi 200tl den fazla
Bakalim adamin alcak gucu var mi?
Boyle seyleri dusunmek lazim.
Cok yakin olmayanlara 50tl takiyorum ben.
Bekleyis icine girenlere hic bisi takasim gelmiyo acikcasi.

Menfaatci insanlari oldum olasi sevmem.
Ve yok diye cok aglayanlari.

Yok diye agladikca daha cok yok oluyo ben buna inaniyorum.

merhaba arkadaşlar
latiyya bence de git beim kardeşim gidin ben çok itiraz etmiştim aman gitme çok uzuk falan filan
ama şimdi diyorum iyiki gitmiş belki maddi açıdan burada da yakın bir para kazanırdı ama
ülkenin bu halini görünce iyi yapmış diyorum
evet manevi anlamda zorlanırsın
ama çocuk olunca insan zaman nasıl geçiyor anlamıyorsun
gıda işini de giderken biraz götürürsün bakliyat falan
bide bazı şehirlerde türk yemekleri satan yerler var arada gidersiniz

SertSessiz o beklenmedik işler benim hesapları da alt üst ediyor, ama sağlık olsun diyelim
bizim bu hastalıktan dolayı 15 günde 6000 para gitti daha ne kadar gider belli değil, ama insanın gözü görmüyor
sağlık olsun öderiz diyorum başka bir şey olsa ah vah ederdim ama yapacak bir şey yok
hediye konusunda da iyi düşünmüşsün bence
benimde çok yakın birine ev hediyesi almam lazım
ne alacağımı bilmiyorum sanırım bende duruma göre çeyrek yada yarım altın alacağım

elecda geçmiş olsun
geldi mi üst üste geliyor zaten

Yine ornek vericem esimin is arkadaslarindan dugunlere gittiklerimiz oldu
Hatta eski calistigi yerdeki bir abinin kizinin dugunune bile gittik takimizi taktik.

Bu abiyi sevdigimizdendi.

Benim oglum evlencekte ben o abiyi nerde bulcam.
Adam ölurmu kalirmi suan bile nerde hic bilmiyorum 7sene gecti aradan.

Bir katkiydi sevdiklerimize.

Esimin is arkadaslarida oyle
İsden cikan oldu.
Yada esimin sirketinin o sirketle anlasmasi bitti vs.

Ben dugun yapinca bunlardan beklenti icinemi giricem.
Nerden bulcam ben bunlari.

Yarim elma gonul almadir bu.
O sbepden az az katkiyla bi tuzun bulunur corbada.

Hic gitmemekdense az bir mebla takar katkini yaparsin.

Ama sunada sahit oldum.
Kizimin ceyizini duzerken x tabak takimi aldi sagolsun hediye etti.
(Yani subliminal mesaj veriyor sende bisey alsana)

Alacagim varsada ölsem almam. Netim bu konuda.
İsteyen arsizdir benim gozumde.

Yada ben sana ceyrek takmistim diye gozume sokanida gordum.
Ceyregini iade ettim bir dugun munasebetiyle artik hicbirseyine gitmem.

Aninda bana igrelti geliyo
Salak degiliz yani bir ceyrek derdinemi dustun.

Aynen canim
Yani insanin isi cok iyi olabilir guzel bisey takar sonra batar insanogluyuz.
Olupda takmayan cimrileri ayiriyorum ama.
Onlar varyemezler.
20tl takar otururlar
Zaten vardir ya onlarda.

Markete gittim geldim, girdim mutfağa..Henüz hiç bir şey yemedim..

Ağzı kapalı çelik tencereye Karnabahar çiçek çiçek açıp içine 2 havuç halka halka kesiyorum, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile pişiriyorum, buharda pişmiş gibi yumuşacık oluyor, ve toz kırmızı biber ile renklendiriyorum..öneririm kızlar, çok tok tutuyor yoğurt ve nane döküp yiyeceğim...

Lahana aldım kapuska yapıyorum, pirinç yerine bulgur ile ve çok az zeytinyağı, bol isot ile...

Tavuk ızgara tava aldım derisiz, soğan ile kavuracagim, çok az yağ ilavesi ile..Bugünkü menüm bunlar...

Bu tarz durumlarda "bugün onlara, yarın bize" lafı çok kullanılır.Ama ben kullanamıyorum o lafı. Çünkü annem bana bu konuyu çok daha farklı aşıladı. Bu konuda annemi takdir ediyorum. Annem hediyeleşme ile ilgili birgün karşısına alıp konuşmuştu benimle.

"Evlenene çocuğu olana Allah yardım eder derler. Rabbimde insanlar aracılığı ile yardım ediyor. Sen elinden geldiğince birşeyler yapacaksın ve bunu Allah rızası için yapacaksın, karşılık beklemeyeceksin" diye uyardı hep beni.

Annem bu tarz konulara çok dikkat eder.Ben evimizin bereketininde hep bundan olduğuna inanıyorum. Burdan okuduğum bütçelere bakıyorumda bir ailenin sadece aylık alışveriş masrafı bizim evimize giren paraya eşit. Annem sadece asgari ücret alıyor bende aylık 200 TL burs alıyorum. Buna rağmen Allaha şükür çok güzel geçinip gidiyoruz. Birikim bile yapabiliyoruz

Allah arttirsin, hepimize sağlık sıhhat huzur versin yuvalarimiza...

Aslında ben de hep gözlemliyorum topikteki arkadaşlarımızı ve diğer topikleri nasıl birikim yapabilirim diye, yalnız şöyle de bi durum var, sahip olunan mal varlığı arttıkça da masraf ve ödemeler artıyor, 2. Bir ev, bir dükkan, yaşı genç, motor gücü yüksek araç vergileri direkt masrafı da arttırıyor, su an ben aktif çalismıyorum diye çok az masraf yapabiliyorum kendime,fakat çalışırken , özellikle çok lüks işyerlerinde plazalarda çalışırken maaşım neredeyse parfum, kılık kıyafet, kuaför, yılsonu balosu, aylık şirket yemeği vs masraflara da gidiyordu.
Su an eşim genel md pozisyinunda, her seyine ozen gosteriyorum, cunku konumu bunu gerektiriyor..

Yani aslinda o yuksek giderler konuma gore, kisisel marka icin yapilan yatirimlar olmus oluyor ki bence bu yatirim da cok onemli...

Amin hepimize inşallah. Gelir arttıkça gider fazlalaşıyor. Bu duruma bende katılıyorum. Mesela araba alcak param yok. Masrafımda yok. Belki bir arabam olsa bu parayla geçinemem
Yada bir araba yerine iki arabaya geçiliyor. Vergisi, bakımı, benzini derken dünya masraf tutuyor.

Eleştiri manasında söylemedim zaten. Benim söylemek istediğim. Paranın bereketiydi yani eve az para bile girse birikim yapılabileceği...

Yok canım eleştiri yaptığını düşünmedim zaten ...sadece öz eleştiri yaptım belkide..Ben de çok istiyorum birikim yapmak hem de Allah bereket versin akarken, elimden geldiğince de kisiyorum ama sadece kendimden..Mesela eşim sadece pazar günleri kahvaltı yapabiliyor ve çok sever, ben tüm hafta peynir ekmekle gecistirebilirken pazar kahvaltılarında yiğabiliyorum,belki 1 haftalık mutfak masrafına kahvaltılık alabiliyorum ya da ayda bir otele gidelim ihtiyacım var dediğinde olmaz birikim yapalım diyemiyorum, biliyorum ki kalan 29 gün sağlıklı çalışabilmesi için o 1 güne itiyaci var...Böyle böyle artıyor masraflar maalesef...

hawar allah pişman etmesin kimseyi aldığı kararlarda. inşallah hayırlısı olur.. sağol canım.
no_name_ afiyet olsun yoğurt ve baharat yenebilir kılıyor yemeği dimi:)
sempatik_kiz annen çok güzel söylemiş. iyiyi de kötüyü de allaha havale etmek en güzeli.

bugün hava çok güzel ya güneş var. çıplak ayakla bahçe bile yıkadım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…