evet haklısın. dişimizi biraz sıksak avantajları çok aslında. 5 yıl kalıp dönsek burada ev araba alırız çok rahat. tabi döndüğümüzde herşey yerli yerinde olursaBen senin yerinde olsam oraya gider, çocuğumu orada doğururum. Zaten çocuğun doğduğu ilk zamanlar burnunu evden çıkartamıyorsun. Çocuğun geleceği açısından çok avantajlı bir durum olur. Sen de dilini geliştirebilirsin.
doğru canım. ileriyi göremiyor insan burda. İçimi rahatlattın sağolBnce hiç düşünme git
Keske bnmde yurtdışında yasama şansım olsa
Burası artık yaşanmaz Bi yer oldu
Ülkem gibisi yok ama şartlar cooook kötüye gidiyor
Geleceğim için Bnde gitmek isterdim
Kanada'da yasamayı isterim ben mesela
Olumlu tarafından bak cnm
Her ay birşey çıkması durumu hepimizde oluyor sanırım. Geçen hafta çarşamba gününe kadar benim para ile ilgili planlarımda herşey yolundaydı. Akşam evde otururken eşim belim ağrıyo dedi, demesiyle birlikte beli tutuldu kaldı. Acile gittik. Muayene ardından mr, iğne vs derken oraya epey para verdim. Ertesi sabah eşimi iğne için hastaneye götürdüm. Eve geldik, tam arabayı park ederken biri şişe kırmış bırakmış ben de görmemişim, lastik yarıldı boydan boya.Geçen ay aldığımız kışlık lastiklerden biri.her ay bir şey çıkıyor, tam giderleri azalttım diyorum. geriliyorum böyle olunca elime 100 tl kalmıyor. ocak ayında yardımcı bayana 100 tl zam yapacağım, geçen ay bir sigorta için 700 tl yi 2 ye böldürdüm, bu da hesapta yoktu. nisan ayına kadar arabanın kaskosu kartta taksitle devam ediyor, ona da 340 tl gidiyor. nisan ayından itibaren 100 tl BES kesilecek. kardeşim aradı 500 tl istedi, öğrenci. tam taksitleri azalttım diyorum yeni bir şey çıkıyor. ocak ayında 525 tl mtv var. mart ayında ev vergileri, kira gelir vergisi vs. nisan ayına kadar hediyelik bir çeyrek ve bir yarım altın almam lazım. 2 tane ata lirası borcum var. oyyyyyyy her gün yeni bir şey çıkmasa şu borç altınları yapmaya çalışacağım.
ya anlamıyorum insanlar nasıl yetiştiriyor. dün market alışverişi yaptım. küçücük bir pakette kuru bamya 100 gr sanırım 14 TL. yanına bir kaç parça şey daha aldım, 65 tl tuttu. kart kesilinceye kadar sürekli marketten bir şeyler al, öde öde elimde bir şey kalmıyor. amacım birikim yapmak falan değil zaten, sadece yettirebilmek.
Allah hepimizin yardımcısı olsun. ben sadece temel ihtiyaçlarımı karşılamakta zorluk çekiyorum.
Her türlü avantajlı olur. Oranın parası bizim paramızın 3 katından fazla oldu. Birkaç sene dişinizi sıkıp para biriktirip bi de çocuğu Amerikan vadandaşı yapıp gelseniz valla şahane olur bence.evet haklısın. dişimizi biraz sıksak avantajları çok aslında. 5 yıl kalıp dönsek burada ev araba alırız çok rahat. tabi döndüğümüzde herşey yerli yerinde olursa
Oyyy çok geçmiş olsun, seri gelmiş masraflarHer ay birşey çıkması durumu hepimizde oluyor sanırım. Geçen hafta çarşamba gününe kadar benim para ile ilgili planlarımda herşey yolundaydı. Akşam evde otururken eşim belim ağrıyo dedi, demesiyle birlikte beli tutuldu kaldı. Acile gittik. Muayene ardından mr, iğne vs derken oraya epey para verdim. Ertesi sabah eşimi iğne için hastaneye götürdüm. Eve geldik, tam arabayı park ederken biri şişe kırmış bırakmış ben de görmemişim, lastik yarıldı boydan boya.Geçen ay aldığımız kışlık lastiklerden biri.Hadi lastikçiye git 300 TL bayıl. Aynı gün telefonum bozuldu Yani 2 gün içerisinde 600 TL'ye yakın para buhar oldu uçtu.
Valla gökten yağdı sanki hepsi aynı günOyyy çok geçmiş olsun, seri gelmiş masraflar
Bende de aynısı oldu ve şöyle düşündüm acaba bu gorunmez masraflar hep oluyordu da tasarruf ve birikim yapmaya başladım diye mı dikkatimi çekmeye başladı.1 aydır altın alayim diyorum, bi bakiyorum para uçmuş gitmiş
Aynen canimsonuna kadar katılıyorum. beklenti içine girip sıkıntıya sokan insanlar için hiç bir şey yapasım gelmiyor. Alsam bile hiç isteyerek gönül rızasıyla olmuyor. Ama bazı insanlara içimden geliyor en iyisini en güzelini almak
Yine ornek vericem esimin is arkadaslarindan dugunlere gittiklerimiz oldu
Hatta eski calistigi yerdeki bir abinin kizinin dugunune bile gittik takimizi taktik.
Bu abiyi sevdigimizdendi.
Benim oglum evlencekte ben o abiyi nerde bulcam.
Adam ölurmu kalirmi suan bile nerde hic bilmiyorum 7sene gecti aradan.
Bir katkiydi sevdiklerimize.
Esimin is arkadaslarida oyle
İsden cikan oldu.
Yada esimin sirketinin o sirketle anlasmasi bitti vs.
Ben dugun yapinca bunlardan beklenti icinemi giricem.
Nerden bulcam ben bunlari.
Yarim elma gonul almadir bu.
O sbepden az az katkiyla bi tuzun bulunur corbada.
Hic gitmemekdense az bir mebla takar katkini yaparsin.
Ama sunada sahit oldum.
Kizimin ceyizini duzerken x tabak takimi aldi sagolsun hediye etti.
(Yani subliminal mesaj veriyor sende bisey alsana)
Alacagim varsada ölsem almam. Netim bu konuda.
İsteyen arsizdir benim gozumde.
Yada ben sana ceyrek takmistim diye gozume sokanida gordum.
Ceyregini iade ettim bir dugun munasebetiyle artik hicbirseyine gitmem.
Aninda bana igrelti geliyo
Salak degiliz yani bir ceyrek derdinemi dustun.
Allah arttirsin, hepimize sağlık sıhhat huzur versin yuvalarimiza...Bu tarz durumlarda "bugün onlara, yarın bize" lafı çok kullanılır.Ama ben kullanamıyorum o lafı. Çünkü annem bana bu konuyu çok daha farklı aşıladı. Bu konuda annemi takdir ediyorum. Annem hediyeleşme ile ilgili birgün karşısına alıp konuşmuştu benimle.
"Evlenene çocuğu olana Allah yardım eder derler. Rabbimde insanlar aracılığı ile yardım ediyor. Sen elinden geldiğince birşeyler yapacaksın ve bunu Allah rızası için yapacaksın, karşılık beklemeyeceksin" diye uyardı hep beni.
Annem bu tarz konulara çok dikkat eder.Ben evimizin bereketininde hep bundan olduğuna inanıyorum. Burdan okuduğum bütçelere bakıyorumda bir ailenin sadece aylık alışveriş masrafı bizim evimize giren paraya eşit. Annem sadece asgari ücret alıyor bende aylık 200 TL burs alıyorum. Buna rağmen Allaha şükür çok güzel geçinip gidiyoruz. Birikim bile yapabiliyoruz
Amin hepimize inşallah. Gelir arttıkça gider fazlalaşıyor. Bu duruma bende katılıyorum. Mesela araba alcak param yok. Masrafımda yok. Belki bir arabam olsa bu parayla geçinememAllah arttirsin, hepimize sağlık sıhhat huzur versin yuvalarimiza...
Aslında ben de hep gözlemliyorum topikteki arkadaşlarımızı ve diğer topikleri nasıl birikim yapabilirim diye, yalnız şöyle de bi durum var, sahip olunan mal varlığı arttıkça da masraf ve ödemeler artıyor, 2. Bir ev, bir dükkan, yaşı genç, motor gücü yüksek araç vergileri direkt masrafı da arttırıyor, su an ben aktif çalismıyorum diye çok az masraf yapabiliyorum kendime,fakat çalışırken , özellikle çok lüks işyerlerinde plazalarda çalışırken maaşım neredeyse parfum, kılık kıyafet, kuaför, yılsonu balosu, aylık şirket yemeği vs masraflara da gidiyordu.
Su an eşim genel md pozisyinunda, her seyine ozen gosteriyorum, cunku konumu bunu gerektiriyor..
Yani aslinda o yuksek giderler konuma gore, kisisel marka icin yapilan yatirimlar olmus oluyor ki bence bu yatirim da cok onemli...
Yok canım eleştiri yaptığını düşünmedim zaten ...sadece öz eleştiri yaptım belkide..Ben de çok istiyorum birikim yapmak hem de Allah bereket versin akarken, elimden geldiğince de kisiyorum ama sadece kendimden..Mesela eşim sadece pazar günleri kahvaltı yapabiliyor ve çok sever, ben tüm hafta peynir ekmekle gecistirebilirken pazar kahvaltılarında yiğabiliyorum,belki 1 haftalık mutfak masrafına kahvaltılık alabiliyorum ya da ayda bir otele gidelim ihtiyacım var dediğinde olmaz birikim yapalım diyemiyorum, biliyorum ki kalan 29 gün sağlıklı çalışabilmesi için o 1 güne itiyaci var...Böyle böyle artıyor masraflar maalesef...Amin hepimize inşallah. Gelir arttıkça gider fazlalaşıyor. Bu duruma bende katılıyorum. Mesela araba alcak param yok. Masrafımda yok. Belki bir arabam olsa bu parayla geçinemem
Yada bir araba yerine iki arabaya geçiliyor. Vergisi, bakımı, benzini derken dünya masraf tutuyor.
Eleştiri manasında söylemedim zaten. Benim söylemek istediğim. Paranın bereketiydi yani eve az para bile girse birikim yapılabileceği...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?