Küçük Düşün Büyük Olsun!

İnşallah tez zamanda arabanı da alır, sağlıkla kullanırsın.Araç hem ihtiyaç hem de ciddi bi yatırımdır, ne kadar masrafı da olsa güzel bir yatırımdır el altındaki...nitekim iyi mal kötü gün içindir, acil bir ihtiyaçta aynı gün nakite çevrilebilen güzel bir yatırımdır..Rabbim gönlüne göre versin canım...

azdan az çoktan da çok gidiyor galiba:)

Aynen tatlim, az yağ ve tuzsuz yemeklerin kurtaricilari

azdan az çoktan da çok gidiyor galiba:)
Aynen öyle oluyor tatlim, şimdi 2 tayt, 2 kazakla kışı geçiriyorum,7 tllik deodorant yeterli oluyor hep evdeyim nasılsa, ama çalışırken 200 tllik parfümler ya da sürekli alınan kıyafet ve makyaj malzemeleri eldeki parayı kuşa çeviriyor..

ne iş yapıyordun cnm sen?
o ani para gitmesi bizdede oluyor
bir haftada 12bın uctu gıttı mesela

Sagol canim.

Biz senle hep ayni gidiyoruz verelim kanka
Birlikete verelim.
.
verelim kanka
2 ocakta diyete baslayacam kararlıyım

doğru canım. ileriyi göremiyor insan burda. İçimi rahatlattın sağol
faydam olduysa ne mutlu

Amin inşallah cnm, çok teşekkür ederim :)

o subliminal mesajlara bende çokça maruz kalıyorum. onun aldığı kolye daha büyüktü sağolsun dedi oysaki neler yapmıştım safmışım bi tanesi de her gittiği düğüne iş arkadaşlarıyla beraber 7 kişi 1 çeyrek parası toplayıp giderler kendisi böyle bişey yapmasına rağmen iş arkadaşlarıma söyledim aranızda sakın çeyrek parası toplamayın mega bileziklerden alın demiş bunu da bana anlatıyo aklında dursun gibi o an sadece gülümsedim hiç bir şey demedim ama keşke cevabını verseymişim

bu konularda insanın içinden ne geçiyosa onu yapması taraftarıyım böyle siparişle, istekle, laf sokmayla olmuyor bu işler

az önce iş arkadaşım yakınıyo şöyle geçinemiyorum böyle yetmiyor falan buraya kadar eyvallah!
sonra senin doğalgaz faturan gelmedi mi dedi daha gelmedi falan dedim.
zaten sen çok tutuyosn 20 lira eletrik faturası mı olur doğalgazı açmıyorsun bile evime hiç gelmedi bile!
ben tek yaşıyorum kiradayım elbette ki biraz daha ekonomik olmaya bakıcam. kendisi hep kaliteli şeyler alma telaşında ev de kira değil ama benim cebimdeki paraya takmış durumda her gün sorar faturan geldi mi diye te Allahım

Allah herkese çok versin benim kimsenin parasında gözüm yok çok şükür

Bugün pazara çıkmam gerek ve yılbaşı için meyve, kestane falan alacağım. Kış sebzelerinden bıktık biz. Sadece ıspanak alırım. Balık alıp dönerim. Buzluğum tıka basa dolu ve yavaş yavaş onları tüketmeye çalışacağım. Böylelikle fazla masraf da yapmamış olurum. Bu ay stok yapayım derken bayağı market harcamam oldu ve kredi kartım da coştu. Bundan sonraki aylar daha dikkatli olacağım inşallah.

Yeni yıl için kafamda bazı şeyler var:
- Yeni yıla yeni bir kumbara ile başlanacak,
- Tasarruflu yaşama aynen devam,
- İsraf olmamasına dikkat edilecek,
-Faturalara mümkün olduğunca dikkat edilecek,
-İşe dört elle sarılınacak, üşengeçlik yapılmayacak,
- Akşam da nöbet açılacak, ek gelirler üretilecek,
- Her ay düzenli bankadan gram altın alımına devam edilecek,
- Her ay döviz, fiziki altın ve tl birikimine devam edilecek,
- Giderler yazılacak,
- Derin dondurucu alınacak ve kışlık daha çok şey hazırlanacak gibi...

latiyya canim bence de git amerikaya ulkenin heldigi durum belli ve ileride dogacak cocugun icin cok buyuk bir firsat

bu haftasonu yine bana yollar babamin yanina gidecegim eşim ailesiyle bende ailemle gecirecegim yilbasini

ben de kestane alacağım marketten , ama yılbaşı için değil, bu akşam yemek için... yılbaşı kutlama geleneği yok bizde....anneme gideceğim de bu akşam... :)

ya canım bir şey soracağım sana... senin oğlanlarda telefon var mı? varsa kaç yaşında aldınız? benim büyük oğlan tutturdu telefon istiyor, başımızın etini yiyor, yok bilmem herkeste var da vs.... artı iphone7 istiyor, aşağısı da kurtarmıyor beyefendiyi... :) henüz 5. sınıfta, biz çok erken olduğunu düşünüyoruz ama, dün bir gelişim kitabı okuyordum, orada çocukların, gerçek ve hissedilen ihtiyaçları olduğundan ve de hissedilen ihtiyaç karşılanmazsa, çocuğun bütün hayatını olumsuz etkileyeceğinden falan bahsediyordu...

almaya karar verdik gibi ama hala emin değiliz... bir de sana sorayım dedim... :)

@meyraa benim oğlum 6. Sınıfa gidiyor. Geçen seneden beri dandik bi telefonu var. Sadece iletişim amaçlı

anladım canım.... bütün gün nerede olduğu belli, istediği an bize ulaşabilecek durumda ama yine de tutturdu telefon da telefon.... çok erken ama, biz de alacağız sanırım...

yeni nesil bizden çok farklı... akşam kendisini babasıyla kıyaslıyor, sende iphone 7 var, bende de ondan olmalı diye... babası, benim iphone 6 yı sana veririm diyor, yüzü düşüyor..... zamane çocuklarının istekleri ve hayalleri de bir tuhaf... bugün iphone 7 isteyen yarın, yat, kat isteyecek, sonu yok isteklerin..

son sürat tüketim toplumu olma yolunda ilerliyoruz, kadın erkek, çocuk... Allah sonumuzu hayır etsin, ne diyeyim... :)

latiyya canim bence de git amerikaya ulkenin heldigi durum belli ve ileride dogacak cocugun icin cok buyuk bir firsat

bu haftasonu yine bana yollar babamin yanina gidecegim eşim ailesiyle bende ailemle gecirecegim yilbasini
öyle galiba canım gitme fikri kafama yatmaya başladı. sağol. iyi yolculuklar babacığın ve ailenle mutlu mesut zaman geçirin inşallah:)

Canım, yılbaşı olup da kutlama olup da bir şey yaptığımız yok bizim de, yanlış anlaşılmasın...herhangi bir geceden farkı yoktur...belki abim ve ablamlar gelir, annemler gelir, o yüzden evde her şey bol bulunsun, hazırlıklı olayım demek istediğim...
İkincisi de, benim oğlanlar şu an lise 1 ve lise 2 de...haliyle yaşları büyük ve telefonları var...ikisinin de 5. sınıftan beri var telefonları...Aldığımızda da bütün arkadaşlarının vardı, devir böyle bir devir...arkadaş çevreleri, whatsapp grupları falan var haliyle gerekli...çocuk zamanını iyi yönetebiliyorsa sıkıntı yok..benim oğlanlar mesela ders zamanı ders yapıp, kalan vakitlerinde sosyal medya, arkadaş görüşmesi falan yaptıklarından içim rahat..senin de gözün üstünde olur tabi ama o kadar pahalıya gerek var mı bilemedim...benim ikisinin de akıllı telefonları var ama birinin 1300 birinin 1500 tl civarında makul fiyatlarda aldığımız telefonlardı...beşinci sınıf çocuğu için o telefon bence gereksiz ve çok pahalı olur tabi tercih sizin canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…