- 21 Temmuz 2008
- 17.367
- 54.201
- 1.123
zararın neresinden dönsen kar. keşke ben de 10 sene önce bilinçlenseydim bu konuda ama en azından şimdi yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince.Ve birçok kişi diyor ya,
Tutumluluk çocukken öğrenilir, alışkanlıkları küçükken ediniriz diye.
Bu Koca bir yalan.
Küçükken de öğrenilir ama alışkanlık edinilmediyse sonradan da ediniliyor.
Ben bunun en büyük öğreniğim.
valla ordan buraya yetişirim size mesafeler engel değil kafanızı şişirmeme
Sanırım bilezik alıcam canım. Belki bu sayede dahada heveslenir. Daha çok birikim yapabilirimlatiyya kız nereye gidiyorsun kutuplaraa
Hayırlı olsun inş cnm
sempatik_kiz çok hevesin varsa al bence altın takmasanda yatırımlık olur Veya ata altın da alabilirsin o tam yatırımluk
tr_lelli ben burada çok şey öğrendim
Birbirlerini hiç tanımayan biz ne güzel arkadaslıklar kurduk.
Bilgi, fikir alışverişi yapıyoruz
Dışarda kimseye soramayacağım Herşeyi burada sorabiliyorum ve kimse yadırgamıyor
Çünkü herkesin amaçları var Hedefleri var.
Kimse ötekine sorduğu birşey için elisıkı, cimri vs. Düşünmüyor.
Bende aynı senin gibiyim 10 yıl önce bu bilnçte olsaydım neler neler yapardım kimbilir ama bol bol harcadım hiçbirşeyden kusur kalmadımzararın neresinden dönsen kar. keşke ben de 10 sene önce bilinçlenseydim bu konuda ama en azından şimdi yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince.
Hatirliyorum tabikiTopiğe geldiğimde ilk hedefim nişan falan için bilezik almaktı. Anneme destek olacaktım. Söylemeyip sürpriz yaparım diyordum
Hatırlıyormusun bilmiyorum altından falan hiç anlamıyorumdum o zmn senin bileziklerin resmini atmıştın özelden bana.
Kazıklanmayayım direk gidip resmi gösterip bu modelde lazer bileziklerden istiyorum demiştim bende kuyumcuya. Ama kuyumcu beni caydırıp tam altın sattı bana o ayrı mesele
Ben evideadan aldım ama hiç kaliteki çıkmadı. Aldığım ürünün altında çok güzel çok şık vs diye yazıyordu. Ama kalitesi beni hiç memnun etmedi. Tabi yinede bulunduğum ilçeye göre piyasanın dörtte biri fiyatına aldım. O ayrı mesele
Kesinlikle haklisin bende herseyi rahatca sorabiliyorumVe birçok kişi diyor ya,
Tutumluluk çocukken öğrenilir, alışkanlıkları küçükken ediniriz diye.
Bu Koca bir yalan.
Küçükken de öğrenilir ama alışkanlık edinilmediyse sonradan da ediniliyor.
Ben bunun en büyük öğreniğim.
boşuna demiyorlar yuvayı dişi kuş yapar diye.. ev araba var şükürler olsun ama geleceğini düşünmek zorunda olduğun oğlun var. ev araba yenmez. tabi ki varken birikim yapacaksın. bazı insanlar çok garip düşünüyor. benim anne babamın da birikimi yada evi yok. ben onlar gibi olmak istemiyorum ilerde.Kesinlikle haklisin bende herseyi rahatca sorabiliyorum
Ben etrafimdakilere bahsetmiyorum bilezikten birikimden.
Bilmesinler daha iyi
Zaten bir kac kisi var etrafimda birikim falan yapmakdan bahsedince evin var araban var kirada evin var ye ic gez diyolar
Verdikleri akil bu.
Dun bile muhabbeti gecti.
Bi abla sen daha neyin birikimini dusunuyosun dedi bana
Ben ist ev alamam ama 150bine falan ilerde suan degil ama yatirim amacli almak isterim demistim.
Muhabbet buydu.
Bende neden varken savurim ki
Bugun var yarin olmaz para bu sagligimiz yerindeyken yatirim yapmak bana daha mantikli geliyo dedim.
Ayrica gercekden insanin kisiligindemi desem huyu mu desem yani cocukken aşilamayla falan olmuyo
Benim anneminde babaminda dikili agaci yok.
Yani dedemden kalan bu bina var.
Tamam bize kaldi ama icinde babamin emegi yok.
Babannem ve dedem yaptirdi.
Rahmetli oldular.
Eminim suna burasi olmasaydi annem-babam kiralardaydi.
Cunku ikiside tutumlu degil.
Evlerinde de bereket yok.
Ama ben hep biriktirirdim.
Cocukken harcliklarimi biriktirirdim.
Okula basladim okul harcliklarimi biriktirdim.
Dershaneye gittim 5tl lazimda 7tl lazim dedim o 2tl briktirip ihtiyaclarimi aliyordum.
Evlendim pazar paralarini biriktirdim ogluma kitaplik,tv masasi mutfaga masa almistim.
O biriktirdigim 3-5kurusla.
Sonra taki yaptim evde bir sure gecici bir is vardi evde yapiyordum ordan 500tl kazanmistim ozaman atanin birini onunla aldim uzerine ekleyip.
Ceyrek yapmistim ceyreklerin uzerine para ekleyip yine ata yaptim
Sükürler olsun bu halimize
Ben o paralarla giyside alabilirdim
Yiyebilirdimde esim hic bise demezdi.
Tamamen insanin kendi yapisi bu.
Benim kenarda 400-500tl nakit param olmazsa cok huzursuz mutsuz oluyorum
O paranin varligi az bile olsa mebla olarak guven veriyo bana.
Bana cok milyarlardan daha kiymetli geliyor.
biz izlemiştik eşimle. ama benimkine fayda etmedi hala akşam aburcuburuna devam. çok kilo aldı 10 kilo vermesi gerek ama nerde.Kizlarrrrrrrr, fırsat bulursanız lütfen ama lütfen internetten that sugar filmini izleyin...Bir kaç gündür izlemeyi istiyorduk fakat YouTube yavaşladığı için yüklenmiyordu, dün yorgun argın yolculuk dönüşü yarısına kadar izleyebildik...Avustralyalı bir adam ilk önce günlük 40 Gr şeker içeren sağlıklı besinler, dikkat! Abur cubur değil, sağlıklı olarak lanse edilen besinleri tüketerek bunun 60 günde vücuduna ve ruhsal durumuna yapacağı etkiyi gün gün kameraya almış..İnanılmaz olmuş..3-4 uzman kontrolünde habire enzimleri, kilosu vs ölçülüyor..Biz henüz 18. Günde kaldık..Sonundaki felaketi bekliyorum açıkçası...
Marketten abur cubur almadan çıkmayan eşim resmen tövbe etti..Bugün diğer yarısını izleyeceğiz .. lütfen fırsat bulup izleyin...
Tabiki.İnsanlar zaten akıl vermeye bayılır ama boş akıl vermeye
paran varken gençken tabi ki gezilecek de yiyilecek de
Ama ben şimdiye kadar laf olsun diye avm gezip neyi indirim de bulduysam almışım
evde yemek yapmaya üşenip dışarıdan yemek söylemişim
yemediğim ya meyve alıp çöpe atmışım
benim farkındalığım arttı
yine alıp yiyip geziyoruz
keyif aldığım yerleri gezip istediğim yeri görüyorum
paramı da yönetmeyi öğrendim birikim yapıyorum
Allah sağlık versin
birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var
Hatirliyorum tabiki
Ama kuyumcu niye caydirdi ? Merak ettim.
Ben bilezik almaya kararliydim gittigimde tanidikdi kuyumcuda en az zarar edecegim bu ve burma vardi.
Burmayi oldum olasi sevmem.
sempatik_kiz eğer annenin hediye takısı olacaksa bilezik güzel olur
ya da tam altınları kırmızı kurdelaya bağlayıp 5i bir yerde yaparsın
@Mavi patikli seninle aynı zamanlarda bilinçlenip birikime başlamışız
bende 1 yıl önce farkettim eksiklerimi birikip yapmadığımı
kk benimde sıfırlandı sayılır sadece oğlumun oyun grubu taksidi var o da alışveriş değil eğitim için sonuçta
bazende para harcamayıp istediklerimizi almasak o doyuma ulaşamazdık diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?