Küçük Düşün Büyük Olsun!

@Am I Mad geçmiş olsun
@meyraa bizde bazen sinema günleri yapıyoruz SMS animasyon
Benim kızımdan çıktı fikir benimkiler daha küçük

arada ortak zaman geçirmek gerekli, aile olarak... film bahane... :)

akşama ne yemek yapıyorsunuz kızlar....
şu saat oldu hala aklıma bir şey gelmiyor, eşime soruyorum, ben sürprizleri severim diyor.... eee ben de seviyorum, ne olacak... :) bi mantı diyorum, bi etli bir şey pilav yanına.... biraz daha geç kalırsam, akşam eve gittiğim gibi mutfağa girmem gerekecek... :)

sebzen varsa etli türlü yap?

Bunun bilincindesin ne güzel
Oğlun var ona bişeyler bırakmak istersin eyleme ne ama işte illa yorum yaparlar.
Benim annem babam tutumlu ben bu konuda onlara benzememişim ama 30uma kadar.
Artık benziyorum.
Alışkanlığı kazandım ama sayenizde canım buralarda olmasaydım Beş kuruş para biriktiremezdim
Gerçekten hepinize ayrı ayrı saygı duyuyorum bu konuda beni bilinçlendirdiğiniz ve uyandırdığınız için.
Ben çocuklarımın geleceği için birikim yapıyorum
Bir yılda bakıyorum da ne güzel şeyler yapablmişiz.
10 yıl önceden olsaydı ohoo.

Eşimle maaşlar ayrı 5 aydır
Adam tekrar birleştirelim diyor olmaz valla güvenmiyorum bu konuda ona.
Beraber birikim yapamadık bu zamana kadar ayrılınca ne güzel de oldu.

Merhaba kızlar
Her yazılanı okuyamadım ancak anladığım kadarıyla parasal konulardaki pişmanlıklar konuşulmuş. Ben de çok harcadım çok. Aslında bazen pişman oluyorum bazen olmuyorum. En azından içimde birşey kalmadı. Ama bir taraftan da keşke o derece harcamasaydım diyorum.

nerden neler aldın bakıım
paylaş bizle pampa görsel olarak

Ben de aksama azicik kiymam vardi bayat ekmeklerimin iciyle karistirip tost makinesinde köfte yaptim ekmeklerimi de tost makinesinde isittim
Ocakta da domates pisirdim.
Dunden kalan bezelyem vardi onu da isitip yiyecegiz.
Bugunde böyle karistirdik allah kimsenin sofrasini boş birakmasi.

Gunduz hic giremedim buraya baya kaynatmissiniz
dun bana aksamdan tatil oldu nasil sevindim tatil olmasina degil nobetciyken tatil olmasina cok sevindim
esiminde tatil haberi sabah geldi saat 6da ohh ne guzel oldu dedik tekrar uyuduk 10a kadar
dr.da randevum vardi oraya gittik sag bobregimdeki taslarin cogunu dokmusum az bisey kalmis sol icinde bir dahaki haftaya ameliyat gunu verecek. Bakalim ameliyat istemiyorum artik ( sabah dr.a 75 tl bayildik geldik oradan kv.lerle kahvalti icin eve geldik 10 tl marketten biseyler aldik sonra esimin dr.sonuclari vardi onlari almaya gittik oradanda otobuse geldik 65 tlde otobuse toplamda bugun 150 tl harcadim paranin adi var kendi yok gercekten
bu ay kredi kartlarina toplamda 6000 civari odememiz gerek ay sonunda cok acildik malesef olsun saglik olsun. Yeni yildaki ilk hedefim 3 tane olan kk.ni 1e indirmek

latiyya hayirli olsun canim

Sanırım bilezik alıcam canım. Belki bu sayede dahada heveslenir. Daha çok birikim yapabilirim
Bende sen gibi niyetlenip bilezik almıştım :)
O kadar güzel bişey ki arada çıkarıp takıyordum seviyordum
Ki asla bilezik insanı değilim..
Bi iki tane kenara çeyrek atmıştım onlarla da 5li dizme yaptırdım.. 13 liraydı çerçevesi.. bayada gösterişli duruyordu.. hem maddi kaybım da olamamıştı..
sonra sattım geçtim herşeyi :) ama kar ettim..
anneciğine de takabilirsin.. aynen nişanında kolundan çıkarıp sana takar.. anne yadigarı gibi.. olmaz mı?

Pentideki çorap indirimine karşı koyamıyorum
O kadar çok stok yaptım ki
Dizde süslü çoraplar vardı bi heves doldurdum onları çocuk gibi :)
Arkadaslarıma da bi iki aldım.. başka hediyelerin arasına koyup vericem..
Her gün eli kolu dolu gelip evdekilere bişey almıyordum bugün onlara da aldım.. kartta kuruş limit kalmadı.. acil durum olursa birikim var çok şükür ama onlara dokunmadan ay sonunu getirmeye çalışıcam..
benim maaşım 15 gün yetiyor.. diğer 15 gün hep kemer sıkıyorum.. bi orantılı gitmeyi öğrenemedim haftalık harçlığı da denedim ama yapamıyorum.. tavsiyeniz var mı?

Umarım banada almışsındır !
Noel hediyesi olarak yani sen alirsin bilirim ben.

elecda anladim canim o ders bizim en baba dersimizdi
Birikimden bahsetmissiniz bende atandiktan sonra birikim para biriktirme olaylaruni kavradim.ama oncedende para biriktirirdim tabi ogrenci harcliklariyla ne kadar olursa universite 3 yil burs aldim ve yari zamanli okulda calistim sonraki senelerde de okul disinda calistim. Mezun olduktan sonra hemen ise girdigimde aldigim 1000 tlnin 350sini anneme 350sini kaldigim eve 300unu de kendime ayirirdim yinede biriktirmisim anneme eşime babama ablalarima esimin ailesine biriktirdiklerimle hediyeler almistim.
atandiktan sonra da cok gezdik neredeyse avrupanin yarisini her firsati degerlendirerek dolastik iyi ki de yapmisiz simdi hastaliklardan basjmi kaldiramiyorum hatta o donemlerde M maviduvar1 ile kritik yapardik ben gittigim gidecegim yerleri anlatirdim oda bana anlatirdi. Sonraki sene de yani gecen sene evimizi aldik. Yani hem gezdik yedik ictik hemde yatirim yaptik. Anlayacaginiz para biriktirmekten hic zarar gormedim inanin bu kis uzerime hic bisey almadim cunku olanlar yetiyor coguna gerek yok bir suru kumas parcasina para vrrmek bana anlamli gelmiyor onun yerine bir kitap almak yada kucuk bir geziye katilmak benim icn daha cazip...
tr_lelli bosver biriktirme ye ic diyenler halt etmisler yiyip icip gezicez tabiki ama hesabini bilerek. Mesela yurtdisina hic turlara para verip gitmedik hep esimle arastirdik neresi guzel neresi gezilip gorulecek yer hepsinin rotasini cikarip gezdik yurticini de oyle en guzel nerede yemek yenir orayi bulup oyle gittik. Turlara bosuna para dokmedik

Saat 3de elektrik gitti 10dk önce geldi.
Ev buz oldu.
Oglum 2arkadasiyla cikmis arkadasinin evine gitmisler.

(İste bu durumda telf acayip lazim oluyo bir defa daha anladim)

Arkadasimin telinden aradi beni anne biz x'lerdeyiz dedi.

Elektrik yuzunden erken birakmislar velisi gelmeyeni cikarmiyolar sozde gayette cikmislar bizim serseriler.

Bi gittim karinlarinida doyurmuslar.
Onu aldim geldim
Semsiyem kırıldı
Seviyodum ben semsiyemi 7-8senelik semsiyemdi.
Ama eski modeldi demirleri hani donsede kirilmayanlardan degildi ve nitekim kirildi.

Dizime kadar su oldum nerdeyse.
Oglumu aldim geldim giydir
Mumlari yak derken geldi elektrik sukur.

Semsiye almam lazim bide simdi
O kirilmayanlarda 40tl den assa degil.
Sali pazarinda cok gzl modeller vardi belki sali gunu gider gezer bakarim.

Aksama kiymali patates yemegi
Pilav var
1tencerede yogurdumdan var.

Ogluma portakal suyu sıktım bu pazar yine alicam o 1tl lik portakallardan.

Sıktık sıktık ictik.

Bugun para harcamadim.
Yarinda arkadasima davetliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…